Liity verkostomme!

Maatalous

Lopeta kaksinkertaiset standardit arvioitaessa GMO: n turvallisuustutkimuksia sanovat tutkijat

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

geneettisesti muunnettu-ruoka-tomaatit-ruiskut-valokuvaKiista Séralinista ym. Tutkimus, jossa raportoitiin pitkällä aikavälillä rotille syötetyn Monsanton NK603-maissin ja Roundup-rikkakasvien torjunta-aineen kielteisiä terveysvaikutuksia, jatkuu edelleen. Environmental Sciences Europe -lehdessä julkaistun uuden katsauksen mukaan Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) käytti epätieteellisiä kaksoisstandardeja hylätessään geneettisesti muunnettua (muuntogeenistä) maissia koskevan Séralinin tutkimuksen.

Tämä viimeisin katsaus julkaistaan ​​vain muutama päivä sen jälkeen, kun Elsevier, FCT: n kustantaja Elsevier on vetänyt Séralini-lehden, joidenkin havaintojen ennennäkemättömistä syistä. ENSSER tuomitsi peruuttamisen.

Séralinin tutkimus laukaisi välittömän kritiikkimyrskyn tutkijoilta ja organisaatioilta, joista suurin osa tunnetaan tukevansa muuntogeenisiä organismeja ja vetoomuksistaan ​​muuntogeenisten kasvien sääntelyn purkamiseen EU: ssa ja riskinarviointistandardien lieventämisestä tai jopa hylkäämisestä.

Mainos

EFSA soveltaa uusia standardeja takautuvasti ja valikoivasti

Syyskuussa 2012 Euroopan komissio pyysi EFSAa tarkistamaan Séralinin tutkimuksen. EFSA teki niin soveltamalla takautuvasti vuonna 2011 julkaistuja uusia standardeja tieteelliseen työhön, jonka Séralini suunnitteli ja aloitti vuonna 2008. EFSA totesi, että Séralini-tutkimus oli ”puutteellinen”.

EFSA ei kuitenkaan soveltanut näitä samoja standardeja takautuvasti Monsanton alkuperäiseen rotan ruokintatutkimukseen, vaikka Seralini toisti myöhemmin Monsanto-tutkimuksen taustalla olevan suunnitelman. Monsanton tutkimuksessa päädyttiin siihen, että sama muuntogeeninen maissi oli syötävissä turvallinen, minkä seurauksena miljoonat eläimet ja EU: n kansalaiset hyväksyivät tämän muuntogeenisen sadon kulutuksen vuonna 2005.

Mainos

EFSA: n tarkastelu heikensi tieteen perusperiaatteita

Hartmut Meyer, yksi uuden katsauksen kirjoittajista, sanoi: "Tällaisten kaksinkertaisten standardien käyttö on yleinen vastaus tutkijoille, jotka vaativat muuntogeenisten organismien vapauttamista ja hieman yllättäen myös joidenkin valtion viranomaisten tutkimuksiin, jotka osoittavat kielteisiä ympäristö- ja terveysvaikutuksia. muuntogeenisiä organismeja. Ainoastaan ​​ne tutkimukset, joissa havaitaan ongelmia, tutkitaan liiallisina ja hylätään puutteellisina. Tämä lähestymistapa näyttää olevan taktiikka välttääkseen "epämiellyttäviä" tuloksia käsittelemällä samalla "käteviä" tuloksia. "

Uudessa tarkastelussa käytettiin sitten samoja kriteerejä, joita EFSA käytti hylätessään Séralini-tutkimuksen 21 muuhun 1-2 vuoden ruokintatutkimukseen, jotka julkaistiin vertaisarvioiduissa tieteellisissä lehdissä viimeisen 20 vuoden aikana. Kyseisissä tutkimuksissa ei testattu muuntogeenisistä kasveista peräisin olevaa rehua, mutta enimmäkseen kemikaaleja. Niissä käytettiin samaa rotakantaa, yhtä vähän testattuja eläimiä ja samoin modifioituja protokollia, jotka ulottuvat tai poikkesivat jossain määrin tiukoista OECD: n pöytäkirjoista ja EFSA: n kriteereistä kuin Seralini ja Monsanto teki.

Palauta objektiivisuuden tieteelliset periaatteet

Angelika Hilbeck, uuden katsauksen toinen kirjoittaja ja Euroopan sosiaalisen ja ympäristövastuun tutkijoiden verkoston (ENSSER) puheenjohtaja, sanoi: "ENSSER haluaa tieteellisen objektiivisuuden palautuvan. Vaadimme kaksinkertaisten standardien käytön lopettamista erityisesti EFSAn toimesta arvioitaessa tieteellistä tutkimusta aineista, jotka saattavat aiheuttaa riskejä kansanterveydelle. Tarvitsemme perustellun, kunnioittavan keskustelun, jonka tarkoituksena on päästä yksimielisyyteen arviointistandardeista, joita on sovellettava johdonmukaisesti kaikkiin myrkyllisyys- ja karsinogeenisuustutkimuksiin riippumatta siitä, onko niillä havaintoja, jotka ovat 'hankalia' tietyille osapuolille. EFSA: n pitäisi ottaa johtoasema tässä asiassa. "

"On aika lopettaa valikoivasti hyökkäävät menetelmät ja alkaa käsitellä tuloksia."

Kaksinkertaiset standardit, joita käytetään GMO-turvallisuuden vaatimiseen

Toinen esimerkki tutkimusmenetelmien valikoivasta valvonnasta tulosten käsittelemisen välttämiseksi on Snellin ym. Tekemä katsaus GMO-turvallisuustutkimuksiin. (2012). Tarkastellessaan 24 eläinrehukokeita muuntogeenisillä kasviperäisillä rehuilla kirjoittajat havaitsivat vakavia metodologisia puutteita useimmissa analysoiduissa julkaisuissa, esim. Isogeeniset linjat, koska kontrolleja käytettiin vain 10 tutkimuksessa. Snell et ai. käytti näitä puutteita argumentteina hylätäkseen nämä tutkimukset, joissa ilmoitettiin kielteisiä vaikutuksia - mutta ei turvallisuutta. Tämän epäsymmetrisen, tuloksista johtuvan lähestymistavan perusteella katsaus päättelee virheellisesti, että 24 analysoidussa julkaisussa ei löydy terveysvaaroja.

Ehdotetut muuntogeenisen maissin luvat on hylättävä

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Unkarista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytSzegedi tükörponty ' Unkarista suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin (SMM). 'Szegedi tükörponty' on karppilajien kala, joka on tuotettu Szegedin alueella lähellä Unkarin etelärajaa, jossa luotiin kalalammijärjestelmä. Lammien emäksinen vesi antaa kaloille erityisen elinvoimaa ja kimmoisuutta. Näissä lampissa kasvatettujen kalojen hilseilevä, punertava ja maukas liha ja sen raikas tuoksu ilman sivumakuja voidaan katsoa johtuvan suoraan kyseisestä suolaisesta maasta.

Kalan laatuun ja makuun vaikuttavat suoraan suolaiseen maaperään muodostuneiden kalalammien järvipohjan hyvä hapensaanti. Szegedi tükörpontyn liha on proteiinipitoista, vähärasvaista ja erittäin maukasta. Uusi nimitys lisätään luetteloon 1563 tuotteesta, jotka on jo suojattu eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Mainos

Continue Reading

Maatalous

Vahvistavatko parlamentin jäsenet maatilalta haarukalle -strategiaa?

Julkaistu

on

Tänä torstaina ja perjantaina (9.-10. Syyskuuta) Euroopan parlamentin AGRI- ja ENVI-valiokunnat äänestävät reaktiostaan ​​EU: n maatila-haarukka -strategiaan. Euroopan parlamentin maatalous- (AGRI) ja ympäristö- (ENVI) valiokunnat äänestävät yhteisestä valiokunta-aloitteisesta mietinnöstään maatilalta haarukalle -strategiassa, jossa esitetään, miten EU pyrkii tekemään elintarvikejärjestelmästä oikeudenmukaisen, terveellisen ja ympäristöystävällisen. . Mietinnön tarkistuksista äänestetään torstaina.

Tämän jälkeen molempien valiokuntien jäsenten odotetaan hyväksyvän yhteisen Farm to Fork -strategiaraporttinsa perjantaina ja lähettävän sen täysistuntoon lokakuun alussa pidettävää lopullista äänestystä varten. Tieteelliset todisteet osoittavat, että EU: n elintarvikejärjestelmä ei ole tällä hetkellä kestävä ja että tarvitaan suuria muutoksia ruoan tuottamisessa, kaupassa ja kulutuksessa, jos haluamme kunnioittaa kansainvälisiä sitoumuksiamme ja planeettamme rajoja. Euroopan komission vuonna 2020 esittämä Farm to Fork -strategia keskeisenä osana Euroopan vihreää sopimusta on potentiaalinen muutos tällä alalla. Tämä johtuu siitä, että se murtautuu siilojen läpi ja kokoaa yhteen useita poliittisia aloitteita, joiden tavoitteena on tehdä elintarvikejärjestelmästä kestävämpi.

Maatalouden sidosryhmät ja maatalouden ministerit ovat kuitenkin ottaneet Farm to Fork -strategian vastaan ​​haalean vastaanoton. Tämä johtuu siitä, että ne tukevat synteettisten torjunta -aineiden, lannoitteiden ja antibioottien jatkuvaa käyttöä EU: n maataloudessa - niiden aiheuttamista ympäristöhaitoista huolimatta - ja strategia kyseenalaistaa näiden maatalouskemikaalien laajan käytön. Nyt on Euroopan parlamentin tehtävä vahvistaa oma kantansa strategiaan, joka lähettää vahvan poliittisen signaalin Euroopan komissiolle. Tämä on erityisen ajankohtaista, kun kahden viikon kuluttua järjestettävä YK: n elintarvikejärjestelmien huippukokous ja lokakuussa järjestettävä Farm to Fork -konferenssin toinen painos.

Mainos

"Euroopan parlamentin jäsenet eivät voi hukata tätä kultaista tilaisuutta vahvistaa maatilalta haarukalle -strategiaa ja asettaa se keskeiseksi tavoitteeksi saavuttaa EU: n ilmasto-, biologinen monimuotoisuus- ja kestävän kehityksen tavoitteet vuodeksi 2030", sanoi Jabier Ruiz, elintarvike- ja maatalouspolitiikan virkamies WWF: n Euroopan poliittisesta toimistosta. ”Strategialla on paljon mahdollisuuksia tehdä ruokajärjestelmistämme kestävämpiä, jos ne toteutetaan tarvittavassa mittakaavassa. Parlamentti voi nyt antaa olennaisen sysäyksen tähän. ”

Kaiken kaikkiaan Euroopan parlamentin mietinnössä on tuettava Farm to Fork -strategian kunnianhimoa ja kehotettava Euroopan komissiota kehittämään ja laajentamaan täysin strategian kattamia poliittisia aloitteita. Tarkemmin sanottuna WWF pitää erityisen tärkeänä, että Euroopan parlamentin jäsenet tukevat kompromissitarkistuksia, joissa pyydetään:

Perusta kestävää ruokajärjestelmää koskeva EU: n tuleva lainsäädäntö uusimpaan tieteelliseen tietoon ja ota sidosryhmät mukaan eri näkökulmista laillisen ja osallistavan prosessin varmistamiseksi. Ota käyttöön vankat merenelävien jäljitettävyysmekanismit, jotka antavat täsmällistä tietoa siitä, missä, milloin, miten ja mitä kalaa on pyydetty tai viljelty kaikkien merenelävituotteiden osalta riippumatta siitä, onko kala EU: sta pyydetty vai tuotu, tuore tai jalostettu.

On tunnustettava, että kulutustottumuksia on muutettava koko väestön laajuisesti, mukaan lukien lihan ja erittäin jalostettujen tuotteiden liiallinen kulutus, ja esitettävä proteiinien siirtymisstrategia, joka kattaa sekä kysynnän että tarjonnan ja vähentää ympäristö- ja ilmastovaikutuksia.

Mainos

Kannustetaan toimia alkutuotantotasolla ja toimitusketjun alkuvaiheessa esiintyvän ruokahävikin, mukaan lukien korjaamaton ruoka, hillitsemiseksi ja asetetaan sitovia tavoitteita ruokahävikin vähentämiseksi kaikissa toimitusketjun vaiheissa. Otetaan käyttöön pakollinen due diligence -menettely toimitusketjuille sen varmistamiseksi, että EU: n tuontiin ei liity ainoastaan ​​metsien hävittämistä, vaan myös kaikenlaista ekosysteemin muuttumista ja huonontumista - eikä se aiheuta haitallisia vaikutuksia ihmisoikeuksiin.

Torstaina pidetyn äänestyksen jälkeen AGRI-parlamentin jäsenet kumileimasivat myös kesäkuussa saavutetun poliittisen sopimuksen yhteisestä maatalouspolitiikasta. Tämä on vakiomenettely EU: n päätöksenteossa, eikä odoteta yllätyksiä.

Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Komissio toteuttaa toimenpiteitä, joilla lisätään maanviljelijöiden kassavirtaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt toimenpiteen, jonka avulla viljelijät voivat saada enemmän yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) tukia. Tällä toimenpiteellä tuetaan ja lisätään kassavirtaa viljelijöille, jotka kärsivät COVID-19-kriisistä ja epäsuotuisten sääolosuhteiden vaikutuksista kaikkialla EU: ssa. Esimerkiksi jotkut alueet ovat kärsineet syvästi tulvista.

Toimenpiteen avulla jäsenvaltiot voivat maksaa tulotukea ja tiettyjä maaseudun kehittämisohjelmia viljelijöille, joilla on korkeampi ennakkomaksu, enintään 70 prosenttia (50 prosentista) suorista tuista ja 85 prosenttia (75 prosenttia) maaseudun kehittämistuista. EU: n talousarvion suojaamista koskevat suojatoimet ovat voimassa, joten maksut voidaan maksaa kerran valvontaa ja tarkastuksia on saatu päätökseen ja 16. lokakuuta 2021 alkaen suorien tukien osalta. Euroopan komissio on antanut tukea elintarvikealalle koko COVID-19-kriisin ajan lisäämällä joustavuutta ja erityisiä markkinatoimenpiteitä. Lisää tietoa tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa