Liity verkostomme!

EU: n lainsäädännön

Komissiota hyväksymään kuukausittain rikkomiseen paketti

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

100000000000010A0000010A7D75E249Euroopan komissio hyväksyy kuukausittaisen rikkomuspaketinsa 20-marraskuussa. Nämä päätökset kattavat kaikki jäsenvaltiot ja suurimman osan EU: n politiikoista, ja niillä pyritään panemaan EU: n lainsäädäntö täytäntöön kaikkialla Euroopassa sekä kansalaisten että yritysten eduksi.

Tausta

Artiklan 258 tehdyn sopimuksen toiminnasta Euroopan unionin (SEUT) annetaan komissiolle valtuudet ryhtyä oikeustoimiin jäsenvaltio, joka ei täytä velvoitteitaan EU: n lainsäädännön.

Mainos

Vaiheita on kolme peräkkäistä vaihetta - virallinen huomautus, perusteltu lausunto ja asian saattaminen yhteisöjen tuomioistuimen käsiteltäväksi.

Jos siitä huolimatta hallitsevan, jäsenvaltio ei vieläkään toimi, komissio voi aloittaa uuden rikkomusmenettelyn artiklan nojalla 260 SEUT. Kun vain yksi kirjallinen varoitus, komissio voi viedä jäsenvaltio palautetaan yhteisöjen ja se voi ehdottaa, että tuomioistuin määrää taloudellisia seuraamuksia perustuu kesto ja vakavuus on rikottu ja koko jäsenvaltiossa.

Kattava Memo kaikista lähetteet ja perusteltuja lausuntoja, erityinen IP kustakin asian ja Memo menettelystä on saatavilla päivänä tästä.

Mainos

Lisätietoja rikkomuksia, Klikkaa tästä. 

EU: n lainsäädännön

Oikeusvaltio: Euroopan parlamentin jäsenet painostavat komissiota puolustamaan EU: n varoja

Julkaistu

on

Parlamentin jäsenet haluavat Euroopan komission osoittavan, että sen tehtävänä on puolustaa EU: n budjettia oikeusvaltioperiaatetta rikkovilta jäsenvaltioilta. EU-asiat 

Parlamentin jäsenet keskustelevat kesäkuussa pidettävässä täysistunnossa vuonna 2020 hyväksyttyjen sääntöjen soveltamisesta, joissa EU: n varojen maksaminen yhdistetään oikeusvaltiota ja EU: n arvoja kunnioittaviin jäsenvaltioihin.

Oikeusvaltion puolustaminen: kiireellinen asia

Mainos

Parlamentin budjettivaliokunnan ja talousarvion valvontavaliokunnan kokouksessa 26. toukokuuta parlamentin jäsenet keskustelivat jatkotoimista komission budjettiosaston pääjohtajan Gert Jan Koopmanin kanssa.

Koopman painotti komission mahdollisten oikeusvaltioperiaatteiden arkaluonteisuutta EU-maissa: "[Euroopan] tuomioistuin valvoo tehtyjä päätöksiä täysimääräisesti tuomioistuimessa", hän sanoi. "Meidän on saatava tämä oikeus alku. Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa tehdä virheitä ja nostaa asioita, jotka tuomioistuin mitätöi. Tämä on katastrofi. "

Komissio valmistelee ohjeita, joissa selitetään, miten se panee lain täytäntöön. Koopman sanoi, että komissio kuulee parlamenttia suuntaviivoista kesäkuun ensimmäisellä puoliskolla.

Mainos

Parlamentin jäsenten mukaan asetus on jo melko selkeä. "Jos joku haluaisi saada hyvin lyhyet ohjeet, voisi vain kirjoittaa yhdellä lauseella:" Katsokaa asetusta ", sanoi Petri Sarvamaa (EPP, Suomi).

Silti parlamentti antaa lausunnon suuntaviivoista mietinnössä, josta odotetaan äänestystä heinäkuussa. "Kaikkien jäsenvaltioiden pitäisi voida nähdä, että komissio tekee tutkimuksensa todella objektiivisella tavalla", Sarvamaa sanoi.

"Kun puhumme oikeusvaltion periaatteiden loukkauksista, tämä on erittäin vakava aihe. Olemme tietoisia siitä, että meidän on oltava hyvin tarkkoja näiden arviointien suhteen. Mutta tämä tarkkuus ja huolellisuus eivät voi lykätä asetuksen soveltamista ikuisesti ”, sanoi Eider Gardiazabal (S&D, Espanja).

Muut parlamentin jäsenet totesivat, että EU: ssa on oikeusvaltiokriisi, ja kehottivat komissiota toimimaan päättäväisesti estääkseen edelleen heikkenemisen. Terry Reintke (Vihreät / EFA, Saksa) sanoi: "Luotamme täysin komission kykyyn seurata, löytää ja arvioida tapauksia. Sinulla on joitain älykkäimpiä lakimiehiä Euroopassa, sinulla on parhaat virkamiehet EU: n talousarvion ja oikeusvaltion suojelemiseksi.

"Mutta vaikutelma on, ja puhun miljoonien EU: n kansalaisten puolesta, että teillä ei ole tiettyä kiireellisyyden tunnetta. Tuntuu siltä, ​​että istut tässä palavassa talossa ja sanot: "Ennen kuin soitamme palokuntaan, aiomme todella laatia ohjeita siitä, miten he voivat sammuttaa tämän tulen".

EU: n talousarvio ja oikeusvaltio

- lainsäädäntö hyväksyttiin vuoden 2020 lopussa pääsy EU: n varoihin edellyttää oikeusvaltion kunnioittamista. Jos komissio toteaa maan rikkoneen ja että EU: n taloudelliset edut ovat vaarassa, se voi ehdottaa, että EU: n talousarviosta kyseiselle jäsenvaltiolle suoritettavat maksut joko leikataan tai jäädytetään.

Neuvoston on tehtävä päätös määräenemmistöllä. Säännöillä pyritään myös suojelemaan lopullisten edunsaajien - maanviljelijöiden, opiskelijoiden, pienyritysten tai kansalaisjärjestöjen - etuja, joita ei pitäisi rangaista hallitusten toiminnasta.

Oikeudelliset haasteet

Parlamentti haluaa, että järjestelmä pannaan täytäntöön viime vuosina, kun otetaan huomioon huoli oikeusvaltioperiaatteesta ja demokratiasta joissakin jäsenvaltioissa.

Unkari että Puola ovat nostaneet Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa vaatimuksia asetuksen kumoamisesta. Heidän kokous 10.-11. joulukuuta 2020, EU: n johtajat olivat yhtä mieltä siitä, että komission olisi laadittava suuntaviivat sääntöjen täytäntöönpanolle, jotka olisi saatava valmiiksi yhteisöjen tuomioistuimen päätöksen jälkeen.

Parlamentti on kuitenkin vaatinut, että säännöt ovat voimassa ja että komissiolla on laillinen velvollisuus puolustaa EU: n etuja ja arvoja.

Selvittää miten EU pyrkii suojelemaan oikeusvaltiota.

Continue Reading

EU: n lainsäädännön

Parempi sääntely: Yhdistetään voimia parempien EU-lakien luomiseksi ja tulevaisuuden varautumiseksi

Julkaistu

on

Komissio on antanut a Tiedonanto paremmasta sääntelystä, joka ehdottaa useita parannuksia EU: n lainsäädäntöprosessiin. Euroopan elpymisen edistämiseksi on tärkeämpää kuin koskaan antaa lainsäädäntö mahdollisimman tehokkaasti, samalla kun EU: n lainsäädäntö mukautetaan paremmin huomisen tarpeisiin.

Toimielinten väliset suhteet ja ennakointi Varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič (kuvassa) sanoi: "Komissiolla on jo yksi parhaista paremman sääntelyn järjestelmistä maailmassa, mutta meidän on vielä tehtävä enemmän. Siksi lisäämme ponnisteluja EU: n lainsäädännön yksinkertaistamiseksi ja sen taakan vähentämiseksi samalla kun hyödynnämme paremmin strategista ennakointia ja tuemme kestävyyttä ja digitalisaatiota. Menestyäkseen kaikkien sidosryhmien on kuitenkin työskenneltävä yhdessä laadukkaan EU: n päätöksenteon puolesta, mikä johtaa vahvempaan ja joustavampaan Eurooppaan. ''

EU: n toimielinten välinen yhteistyö jäsenvaltioiden ja sidosryhmien kanssa, mukaan lukien työmarkkinaosapuolet, yritykset ja kansalaisyhteiskunta, on avainasemassa. Nykyisten ja tulevien haasteiden kohtaamiseksi komissio on ehdottanut seuraavia toimia:

Mainos
  • Hitauttavien esteiden ja byrokratian poistaminen investoinnit ja 21-luvun infrastruktuurin rakentaminen, yhteistyössä jäsenvaltioiden, alueiden ja keskeisten sidosryhmien kanssa.
  • Julkisten kuulemisten yksinkertaistaminen yhden todistuspyynnön käyttöönotto, parannetuista Pitäkää sanoa -portaali.
  • Otetaan käyttöön "yksi sisään, yksi ulos" -lähestymistapa, minimoimaan kansalaisille ja yrityksille aiheutuva taakka kiinnittämällä erityistä huomiota lainsäädännön soveltamisen vaikutuksiin ja kustannuksiin, erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Tällä periaatteella varmistetaan, että kaikki uudet rasitteet kompensoidaan poistamalla vastaava taakka samalla politiikan alalla.
  • valtavirtaistaminen YK: n kestävän kehityksen tavoitteet, varmistaa, että kaikki lainsäädäntöehdotukset myötävaikuttavat kestävän kehityksen toimintaohjelmaan vuodeksi 2030.
  • - Parannetaan tapaa, jolla paremmalla sääntelyllä käsitellään tukee kestävyyttä ja digitaalinen muutos.
  • Strategisen ennakoinnin integrointi päätöksentekoon varmistaa, että se soveltuu tulevaisuuteen, esimerkiksi ottamalla huomioon vihreässä, digitaalisessa, geopoliittisessa ja sosioekonomisessa yhteydessä syntyvät megatrendit.

Seuraavat vaiheet

Parempi sääntely on kaikkien EU: n toimielinten yhteinen tavoite ja vastuu. Otamme yhteyttä Euroopan parlamenttiin ja neuvostoon heidän pyrkimyksistään arvioida ja seurata EU: n lainsäädännön ja EU: n meno-ohjelmien vaikutuksia. Lisäksi teemme läheisempää yhteistyötä paikallisten, alueellisten ja kansallisten viranomaisten sekä työmarkkinaosapuolten kanssa EU: n päätöksenteossa.

Jotkut tämän tiedonannon uusista osista ovat jo alkaneet käytännössä, kuten Fit for Future -foorumi, joka antaa neuvoja tavoista, joilla EU: n lainsäädäntöä voidaan helpommin noudattaa, tehostaa ja soveltaa tulevaisuuteen. Muut toteutetaan tulevina kuukausina. Tänä vuonna nähdään muun muassa:

Mainos
  • 2020 Vuotuinen taakkatutkimus, jossa kuvataan komission taakan vähentämistoimien tulokset.
  • - tarkistetut sääntelyn parantamista koskevat ohjeet ja työkalupakki ottamaan huomioon tiedonannon uudet osat, antamalla konkreettisia ohjeita Euroopan komission yksiköille valmisteltaessa uusia aloitteita ja ehdotuksia sekä hallinnoitaessa ja arvioitaessa nykyisiä

Tausta

Komissio suoritti parempaa sääntelyä koskevan suunnitelmansa vuonna 2019 vahvistaen, että järjestelmä toimii laajasti hyvin, mutta tarvitsee parannuksia kokemusten huomioon ottamiseksi.

EU: lla on pitkä historia näyttöön perustuvassa päätöksenteossa, mukaan lukien sääntelytaakan keventäminen, vuodesta 2002 lähtien. Se sisältää nykyisten lakien säännölliset arvioinnit, erittäin edistyneen vaikutustenarviointijärjestelmän, huippuluokan sidosryhmien kuulemisen ja kattavan taakan vähennysohjelma (REFIT).

Lisätietoja

Vuoden 2021 tiedonanto paremmasta sääntelystä

Kysymyksiä ja vastauksia vuoden 2021 parempaa sääntelyä koskevasta tiedonannosta

Vuoden 2019 kartoitus

Paremman sääntelyn asialista

Lainsäädäntöprosessi EU: ssa

Sano sanoa -portaali

Sopii tulevaisuuden alustalle

REFIT - tekee EU: n lainsäädännöstä yksinkertaisempaa, halvempaa ja tulevaisuudessa todistettavaa

Continue Reading

EU: n lainsäädännön

Avioeroissa kertoimet pinotaan naisia ​​vastaan

Julkaistu

on

Covid-19-pandemian ja sitä seuraavien lukkojen Eurooppaan aiheuttamien monien haittavaikutusten joukossa on erityisen häpeällistä: taivaallinen kotiväkivalta. Ranska - syvään upotetulla sovinismillaan - on erottautunut erityisesti, kun puhelut hallituksen vihjelinjalle väärinkäytetyistä naisista nousivat 400 prosenttia lukituksen aikana.

Samanaikaisesti näiden suhteiden jättäminen ei ole helppoa. Laillisesti naimisissa oleville naisille avioero olisi looginen askel, mutta kaikki naiset eivät halua tai edes pysty tekemään sitä. Syyt tähän ovat moninaiset, mutta yksi yleisimmistä syistä on myös yksi useimmin unohdetuista: tosiasia, että naiset ovat yleisesti epäedullisessa asemassa avioerosopimuksissa, jotka jättävät naisia ​​taloudellisiin ja sosiaalisiin vaikeuksiin useammin kuin miehet.

Naiset saavat lyhyen kepin

Tämä tosiasia on yllättävää yhtenäinen ympäri maailmaa, minkä vuoksi on vieläkin järkyttävämpää, että naiset löytävät heitä vastaan ​​edelleen kertoimet erittäin kehittyneiltä alueilta, joilla on vahva naisten oikeuksien ja tasa-arvon asialista, kuten Euroopassa. Vuonna 2018 tehty tutkimus, jossa arvioitiin sukupuolieroja avioeron seurauksissa käyttäen Saksan sosioekonomisen paneelin tutkimuksen (1984--2015) tietoja, löytyi että "naiset olivat erittäin epäedullisessa asemassa kotitalouksien tulojen menetyksen ja siihen liittyvän köyhyysriskin kasvun suhteen". Mikä pahempaa, nämä tappiot olivat pysyviä ja merkittäviä, ilman merkittäviä muutoksia ajan mittaan.

Vaikka ratkaisu johtaa varojen jakamiseen 50/50, naiset tuntevat usein olevan epäedullisessa asemassa pienemmän ansaintavoiman vuoksi aiheutti lastenhoitovelvollisuuksien ja lyhennettyjen työaikojen perusteella tai tehdä strategisia uravalintoja Lisäksi naiset jäävät usein velkaantunut avioeromenettelyn oikeudenkäyntikulut, koska heidän alhaisemmat säästötasot merkitsevät sitä, että heidän on luotettava silmiinpistäviin lainoihin. Naisten taloudellinen tilanne harvoin toipua tarpeeksi päästäkseen avioeroa edeltävälle tasolle, kun taas miesten tulot yleensä nousevat keskimäärin 25 prosenttia jakautumisen jälkeen.

 

Rikas tai köyhä, menetät

Vaikka nämä ongelmat ovat yleisiä tapauksia eri kulttuureissa ympäri maailmaa, ne ovat myös riippumattomia sosiaaliluokasta. Voi tuntua itsestään selvältä, että nämä ongelmat ovat yksinomaan keskiluokan eikä yhteiskunnan rikkaimpien jäsenten keskuudessa. Rikkaista aviomiehistä erottavilla naisilla on kuitenkin samat esteet ja epäedulliset näkymät. Todellakin, jos on olemassa yksi yhteinen tekijä, joka yhdistää naiset kaikissa sosiaalisissa kerroksissa, heidän on taisteltava suhteettomasti kovemmin kuin entiset aviomiehensä saadakseen oikeudenmukaisen osuutensa avioerokakusta.

Asia on Azerbaidžanin oligarkin Farkhad Akhmedovin ja hänen entisen vaimonsa Tatiana Akhmedovan välinen katkera avioerotaistelu. Bakussa toimiva Farkhad Akhmedov, joka ei onnistunut saamaan Azeran kansalaisuutta, sai omaisuutensa kaasualalta, mutta lähti teollisuudesta pakko- myydä osuutensa Northgasista Inter RAO: lle vuonna 2012 $ 400 euroa alle arvon. Ison-Britannian kansalainen Tatiana palkittiin 40 prosenttia Ison-Britannian tuomioistuimen vuonna 2016 tekemä entisen aviomiehensä omaisuus on noin 453 miljoonaa puntaa - historian suurin avioerosopimus. Sen sijaan, että hyväksyisi tuomion ja maksaisi, Farkhad Akhmedov on taistellut hampaan ja kynsien varalta välttääkseen maksuja tai luovuttamalla entiselle vaimolleen sovinnossa annettuja varoja, mukaan lukien taidekokoelma, kiinteistöt ja superyacht, jotka on arvostettu £ 350 euroa

 

Vuosisadan avioero

Prosessi, Akhmedov on usein taistellut vain käsineet pois, mutta suorastaan ​​likainen. Akhmedovin puolustaminen alusta alkaen väitti että pari erosi aiemmin, nimittäin Moskovassa vuonna 2000. Puolustuksen mukaan väitetty avioero korvaa Ison-Britannian päätöksen maalata Akhmedova petokseksi. Yritys herättää entistä vaimoaan palasi kuitenkin takaisin: mitään todisteita aikaisemmasta avioerosta ei koskaan toteutunut, mikä johti oikeusministeri Haddon-Caveen vuonna 2016 julistaa "... että vuoden 2000 Moskovan avioerodokumentit - - olivat väärennettyjä kaikkina olennaisina aikoina."

Tämän olisi pitänyt olla tappava isku Farkhad Akhmedovin puolustukseen, mutta neljän vuoden kuluttua ei ole tehty merkittäviä maksuja - huolimatta siitä, että alkuperäinen Akhmedovan hyväksi vuonna 2016 tehty päätös on pidetty voimassa muissa tuomioistuimissa. Vuonna 2018 Akhmedov oli sulkea Oikeuden halveksuntaa vastaan ​​oikeusministeri Haddon-Cave arvosteli häntä siitä, että hän oli toteuttanut "lukuisia monimutkaisia ​​toimenpiteitä", joiden tarkoituksena oli välttää tuomion täytäntöönpano, kuten "omaisuuden kätkeminen offshore-yritysten verkkoon". Nämä yksiköt, jotka sijaitsevat pääasiassa Liechtensteinissa, olivat äskettäin tilasi siirtää Ahmedovin omaisuus Tatianalle.

 

Tämä on miesten maailma

Ei pitäisi olla yllättävää, että tätä ei ole vielä tapahtunut, oligarkin aikana ylenkatse sillä sekä Ison-Britannian laki että hänen entinen vaimonsa ovat horjumattomia. Itse asiassa Akhmedovin tapaus - omaisuuden määrän ja suuren julkisuuden vuoksi - paljastaa avioerotulosten jyrkän vastakohdan ja että naiset yleensä taistelevat ylämäkeen taistelua sovinnon oikeudenmukaisuuden puolesta, joka voi kestää vuosia, kiristäen heidän kykyjään. siirtyä eteenpäin ja aloittaa elämänsä uudelleen.

Silti se voisi auttaa lisäämään tietoisuutta tästä syvälle juurtuneesta eriarvoisuudesta, jossa naiset kaikkialla maailmassa, jotka etsivät avioeroa tai oikeudenmukaisuutta perheväkivallan vuoksi, altistuvat ylivoimaisesti heidän entisen puolisonsa hyväksi. Vahvempi ja hellittämättömämpi päätösten täytäntöönpano - mukaan lukien tuskallinen rangaistus noudattamatta jättämisen yhteydessä - on ainoa tapa murtaa noidankehä. Muuten sukupuolten tasa-arvo on ikuisesti epätäydellinen, jopa saavuttamaton.

 

 

 

 

 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa