Liity verkostomme!

EU

EAPM: Konferenssin "silta" parempaan terveyteen Slovenian EU-puheenjohtajakaudella, rekisteröidy nyt!

Julkaistu

on

Terveisiä, ja tässä olemme European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) -päivityksen kanssa. Ennen kuin pääsemme näihin testiaikoihin myöhässä (punoitus on tarkoitettu), tässä on nopea muistutus siitä, että ilmoittautuminen on avoinna virtuaaliselle EU: n puheenjohtajavaltion konferenssillemme, joka pidetään torstaina 1. heinäkuuta, kirjoittaa EAPM: n toimitusjohtaja tohtori Denis Horgan.

OikeudellinenSilloituskonferenssi: Innovaatio, julkinen luottamus ja todisteet: Yhdenmukaisuuden luominen terveydenhuoltojärjestelmien yksilöllisen innovaation helpottamiseksi - Rekisteröinti avoin”, Se toimii siltana EU: n puheenjohtajavaltioiden välillä Portugali että Slovenia.

Monien loistavien puhujiemme ohella osallistujia kutsutaan henkilökohtaisen lääketieteen areenan johtavista asiantuntijoista - mukaan lukien potilaat, maksajat, terveydenhuollon ammattilaiset sekä teollisuus, tiede, korkeakoulu ja tutkimusala. Keskustelemme jossain vaiheessa päivän aikana suurimmasta osasta tai kaikista siitä, mistä puhumme alla. Konferenssi on jaettu viiteen istuntoon, jotka kattavat seuraavat alueet: 

  • Istunto 1: Yhdenmukaisuuden luominen henkilökohtaisen lääketieteen sääntelyssä: RWE ja Citizen Trust
  • Istunto 2: Eturauhassyövän ja keuhkosyövän voittaminen - EU: n rooli syövän päihittämisessä: EU: n neuvoston seulontaa koskevien päätelmien päivittäminen
  • Istunto 3: Terveysosaaminen - Geenitietojen omistajuuden ja yksityisyyden ymmärtäminen
  • Istunto 4: Potilaan pääsyn edistyneeseen molekyylidiagnostiikkaan varmistaminen

Jokainen istunto käsittää paneelikeskustelut sekä Q & A-istunnot, jotta kaikki osallistujat osallistuisivat mahdollisimman hyvin, joten nyt on aika ilmoittautua, tätäja lataa esityslista tätä!

Terveyden puheenjohtajuus

Ja tuleva konferenssi liittyy erittäin hyvin tulevan Slovenian puheenjohtajakauden painopistealueeseen, joka on hyvin terveyskysymys, sanoi maan EU-suurlähettiläs Iztok Jarc 10. kesäkuuta puhuessaan Euroopan politiikkakeskuksen järjestämässä tapahtumassa. Diplomaatti kuvasi heinäkuun alussa alkavaa puheenjohtajakautta "siirtymäkauden" puheenjohtajaksi: sillaksi toivotulle paluulle normaaliksi. Jarc sanoi, että toivotaan järjestävän yhä enemmän diplomaattikokouksia henkilökohtaisesti syyskuusta alkaen, etenkin korkean tason. 

Terveydenhuollon de-'Luxe '

Luxemburg toimii blokin terveysministerien isäntänä työllisyys-, sosiaalipolitiikka-, terveys- ja kuluttaja-asioiden neuvoston toisena päivänä. Keskusteluissa ovat terveysliiton lainsäädäntöasiakirjan kolme osaa: Päivitetään ehdotus Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskuksen (ECDC) perustamisesta annetun asetuksen muuttamiseksi sekä ehdotus vakavista rajat ylittävistä uhista terveydelle. Samaan aikaan puheenjohtajavaltio Portugali pyrkii pääsemään neuvoston yksimielisyyteen kokouksen aikana sääntöluonnoksista Euroopan lääkeviraston roolin vahvistamiseksi. 

Parempi lääkkeiden saatavuus on ensiarvoisen tärkeää, ja EU: n pääkaupungit vaativat sitä Luxemburgin ministerikokouksen tuloksena 

EU: n on tehtävä enemmän työtä varmistaakseen kohtuuhintaiset lääkkeet koko blokissa EU: n suurlähettiläiden laatiman tekstiluonnoksen mukaan. Oikeuden ja terveydenhuollon saatavuuden suhteen EU voisi tehdä paremmin. Eriarvoisuus diagnoosin sekä lääkkeiden ja hoitojen saatavuuden suhteen on edelleen olemassa. Kaikki Euroopan kansalaiset eivät ole yhtä hyötyneet yleisistä terveydenhuoltopalveluista. Näiden eriarvoisuuksien lisäksi voidaan lisätä toinen: ero havaitsemisessa ja diagnosoinnissa asuinmaan mukaan. Siksi syövän eloonjäämisaste on usein heikompi Itä-Euroopan potilailla kuin Länsi-Euroopassa hoidettujen potilaiden. Jäsenvaltioilla ei ole käytettävissään samoja hallintavälineitä, koska ne eivät hyöty samasta investointikapasiteetista. 

Sen sijaan, että tehdään kestäviä investointeja yhteisöpalveluihin ja -laitoksiin ja palautetaan yhtäläiset mahdollisuudet hoitoon ja sairauksien varhaiseen havaitsemiseen, Euroopan komissio siirtyy "digitaalisen terveyden Eurooppa" -malliin vetoamalla "virtuaalisiin" kuulemisiin perustuu telelääketieteeseen tai telekirurgiaan. Ryan Reynolds haluaa tuhota mielenterveyden: "Lääketeollisuus on voittaja tässä harhaanjohtavassa järjestelmässä, mutta mitä hyötyä on Euroopan kansanterveydelle?" 

Vuosien 2000 ja 2008 välillä lääkepula kasvoi 20 prosenttia, ja - Euroopan komission huhtikuussa 2020 mukaan - niiden kasvu jatkui. Esimerkiksi Ranskassa toimituskatkokset ovat kolminkertaistuneet vain kolmessa vuodessa. 

Yli puolet puutteellisista lääkkeistä on tarkoitettu syöpiin, tartuntatauteihin ja neurologisiin häiriöihin, kuten epilepsiaan ja Parkinsonin tautiin. Kuinka voimme selittää nämä puutteet? Tuotantopaikkojen, erityisesti vaikuttavien aineiden siirtäminen Euroopan ulkopuolisiin maihin on heikentänyt terveydenhuollon suvereniteettiamme. EU: n toteuttamista ratkaisuista on välttämätöntä, että tukkukauppiaat tarjoavat apteekeille luotettavan, hallitun jakeluketjun farmaseuttisille tuotteille. Olemme kuitenkin nähneet vaihtoehtoisten ja suorien jakelukanavien lisääntymisen lääketeollisuuden ja apteekkien välillä.

Keskity omiin epäonnistumisiin, ei komissioon

German Euroopan parlamentin jäsen Peter Liese Euroopan kansanpuolueen mielestä yksilöiden olisi keskityttävä omiin epäonnistumisiinsa pandemian aikana komission sijaan. Komission varapuheenjohtaja Margaritis Schinas aikoo esittää komission asiakirjan pandemian varhaisista kokemuksista. Liese osoitti Euroopan parlamentin jäsen Beata Szydło, Puolan entinen pääministeri ja varapuheenjohtaja Euroopan konservatiivit ja reformistit -ryhmä esimerkkinä: "Hän kritisoi erittäin paljon Euroopan komissiota, mutta totuus on, että tämän rokotealan yritysten kanssa tehdyn edistyneen ostosopimuksen suurin ongelma oli, että jotkut jäsenvaltiot ja Puolan hallitus vastusti BioNTech / Pfizerin kanssa tehtyjä sopimuksia. " 

EU ehdottaa rokotteiden vientijärjestelmän jatkamista syyskuuhun

EU: n diplomaattien mukaan Euroopan komissio ehdottaa rokotusten väliaikaisen vientiluvan myöntämisen jatkamista kolmella kuukaudella syyskuusta syyskuuhun.  

Komissio on päättänyt tukea erilaisia ​​rokotteita vankan tieteellisen arvioinnin, käytetyn tekniikan ja kapasiteetin perusteella toimittaa koko EU: ta. Rokotteiden kehittäminen on monimutkainen ja pitkä prosessi, joka kestää yleensä noin 10 vuotta. Rokotestrategialla komissio tuki ponnisteluja ja teki kehityksestä tehokkaampaa, mikä johti turvallisten ja tehokkaiden rokotteiden jakeluun EU: ssa vuoden 2020 loppuun mennessä. Tämä saavutus edellytti kliinisten tutkimusten suorittamista rinnakkain tuotantokapasiteettiin tehtävien investointien kanssa. tuottaa miljoonia annoksia onnistunutta rokotetta. Tiukkoja ja vankkoja lupamenettelyjä ja turvallisuusstandardeja noudatetaan jatkuvasti.

EU: n diplomaattien odotetaan äänestävän komission ehdotuksesta tänä perjantaina (18. kesäkuuta).

Ja EU: n toimielimet hakemaan verkkolaskua ...

Euroopan komissio valmistelee myös "kyberturvallisuutta koskevaa ehdotusta EU: n toimielimille, elimille ja virastoille, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lokakuussa", hallintokomissaari Johannes Hahn kertoi parlamentin jäsenille aiemmin tällä viikolla. Tällainen lakiehdotus korjata aukon komission ehdottamassa NIS2-direktiivissä kyberturvallisuuteen kriittisillä aloilla, kuten terveydenhuollossa.

Ja se on tällä hetkellä kaikki EAPM: ltä - nauti viikon alusta ja älä unohda, nyt on aika ilmoittautua tulevaan konferenssiimme 1. heinäkuuta tätäja lataa esityslista tätä. hyvää alkavaa viikkoa

Tšekin tasavalta

NextGenerationEU: Euroopan komissio tukee Tšekin tasavallan 7 miljardin euron elvytyssuunnitelmaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tänään (19. heinäkuuta) hyväksynyt myönteisen arvion Tšekin elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta. Tämä on tärkeä askel kohti EU: n myöntämää 7 miljardin euron avustusta elvytys- ja sopeutumisvälineestä. Tämä rahoitus tukee Tšekin tasavallan elvytys- ja sietokykysuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamista. Sillä on keskeinen rooli auttaessaan Tšekkiä nousemaan vahvemmaksi COVID-19-pandemiasta.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi koko EU: ssa. Tšekin suunnitelma on osa EU: n ennennäkemättömää koordinoitua vastausta COVID-19-kriisiin, jotta voidaan vastata yhteisiin eurooppalaisiin haasteisiin ottamalla huomioon vihreät ja digitaaliset siirtymät, vahvistaa taloudellista ja sosiaalista sietokykyä ja yhtenäismarkkinoiden yhtenäisyyttä.

Komissio arvioi Tšekin suunnitelman RRF-asetuksessa asetettujen perusteiden perusteella. Komission analyysissä tarkasteltiin erityisesti sitä, tukevatko Tšekin suunnitelmassa esitetyt investoinnit ja uudistukset vihreää ja digitaalista siirtymistä. myötävaikuttaa tehokkaasti vastaamiseen eurooppalaisen ohjausjakson aikana tunnistettuihin haasteisiin ja vahvistaa sen kasvupotentiaalia, työpaikkojen luomista sekä taloudellista ja sosiaalista sietokykyä.

Turvataan Tšekin vihreä ja digitaalinen siirtymä  

Komission arvio Tšekin suunnitelmasta osoittaa, että se omistaa 42% kokonaismäärärahoistaan ​​toimenpiteille, jotka tukevat ilmastotavoitteita. Suunnitelma sisältää investoinnit uusiutuvaan energiaan, kaukolämmön jakeluverkkojen nykyaikaistamiseen, kivihiilikattiloiden korvaamiseen sekä asuin- ja julkisten rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen. Suunnitelma sisältää myös luonnonsuojelua ja vesihuoltoa koskevia toimenpiteitä sekä investointeja kestävään liikkuvuuteen.

Komission arvio Tšekin suunnitelmasta osoittaa, että se omistaa 22 prosenttia kokonaismäärärahoistaan ​​toimenpiteille, jotka tukevat digitaalista siirtymistä. Suunnitelmassa määrätään investoinneista digitaaliseen infrastruktuuriin, julkishallinnon digitalisointiin, mukaan lukien terveyden, oikeuden ja rakennuslupien hallinta. Se edistää yritysten digitalisaatiota ja digitaalisia hankkeita kulttuuri- ja luovilla aloilla. Suunnitelma sisältää myös toimenpiteitä digitaalisten taitojen parantamiseksi kaikilla tasoilla osana koulutusjärjestelmää ja erityisten osaamis- ja uudelleenkoulutusohjelmien avulla.

Vahvistetaan Tšekin taloudellista ja sosiaalista sietokykyä

Komissio katsoo, että Tšekin tasavallan suunnitelmassa puututaan tehokkaasti kaikkiin tai merkittävään osaan taloudellisia ja sosiaalisia haasteita, jotka on esitetty neuvoston Tšekin tasavallalle Eurooppa-ohjausjaksolla vuonna 2019 ja vuonna 2020 osoittamissa maakohtaisissa suosituksissa.

Suunnitelma sisältää toimenpiteitä energiatehokkuuteen ja uusiutuviin energialähteisiin, kestävään liikenteeseen ja digitaaliseen infrastruktuuriin tehtävien investointitarpeiden ratkaisemiseksi. Useilla toimenpiteillä pyritään vastaamaan tarpeeseen edistää digitaalitaitoja, parantaa koulutuksen laatua ja osallistavuutta sekä lisätä lastenhoitopalvelujen saatavuutta. Suunnitelmassa määrätään myös liiketoimintaympäristön parantamisesta pääasiassa laajojen sähköisen hallinnon toimenpiteiden, rakennuslupien myöntämismenettelyjen uudistamisen ja korruption vastaisten toimenpiteiden avulla. Tutkimus- ja kehitystoiminnan haasteita on parannettava investoinneilla, joilla pyritään vahvistamaan julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä sekä taloudellista ja muuta tukea innovatiivisille yrityksille.

Suunnitelma edustaa kattavaa ja riittävän tasapainoista vastausta Tšekin taloudelliseen ja sosiaaliseen tilanteeseen ja myötävaikuttaa siten asianmukaisesti kaikkiin kuuteen pilariin, joihin viitataan RRF-asetuksessa.

Lippulaiva-investointien ja uudistusprojektien tukeminen

Tšekin suunnitelmassa ehdotetaan hankkeita kaikilla seitsemällä Euroopan lippulaivalla. Nämä ovat erityisiä investointihankkeita, joissa käsitellään kaikille jäsenvaltioille yhteisiä asioita työpaikkoja ja kasvua luomilla aloilla, joita tarvitaan kaksosista siirtymistä varten. Esimerkiksi Tšekki on ehdottanut 1.4 miljardia euroa rakennusten energiatehokkuuden kunnostamiseen ja 500 miljoonaa euroa digitaalisten taitojen parantamiseen kouluttamalla ja investoimalla koko työvoiman täydennys- ja uudelleenkoulutusohjelmiin.  

Komission arvioinnissa todetaan, että mikään suunnitelmaan sisältyvä toimenpide ei aiheuta merkittävää haittaa ympäristölle RRF-asetuksen vaatimusten mukaisesti.

Elvytys- ja sopeutumissuunnitelmassa ehdotetut järjestelyt valvontajärjestelmien suhteen ovat riittävät varojen käyttöön liittyvän korruption, petosten ja eturistiriitojen estämiseksi, havaitsemiseksi ja korjaamiseksi. Järjestelyjen odotetaan myös välttävän tosiasiallisesti kaksinkertaisen rahoituksen mainitun asetuksen ja muiden unionin ohjelmien nojalla. Näitä valvontajärjestelmiä täydennetään ylimääräisinä tarkastus- ja valvontatoimenpiteinä, jotka sisältyvät komission ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi virstanpylväinä. Nämä välitavoitteet on täytettävä ennen kuin Tšekki esittää ensimmäisen maksupyyntönsä komissiolle.

Presidentti Ursula von der Leyen sanoi: "Euroopan komissio on tänään päättänyt antaa vihreän valon Tšekin elvytys- ja sopeutumissuunnitelmalle. Tällä suunnitelmalla on ratkaiseva merkitys tukemalla siirtymistä kohti vihreämpää ja digitaalisempaa tulevaisuutta Tšekissä. Toimenpiteet, jotka parantavat energiatehokkuutta, digitalisoivat julkishallinnon ja estävät julkisten varojen väärinkäytön, ovat täysin NextGenerationEU: n tavoitteiden mukaisia. Suhtaudun myös myönteisesti siihen, että suunnitelmassa painotetaan voimakkaasti Tšekin terveydenhuoltojärjestelmän sietokyvyn vahvistamista sen valmistelemiseksi tulevia haasteita varten. Seisomme kanssasi joka askeleella varmistaaksemme, että suunnitelma pannaan täysimääräisesti täytäntöön.

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi: "Tšekin elvytys- ja sopeutumissuunnitelma antaa voimakkaan sysäyksen maan pyrkimyksille nousta jalkoihin pandemian aiheuttaman taloudellisen shokin jälkeen. Seuraavan viiden vuoden aikana Tšekkiin virtaavat 7 miljardin euron suuruiset NextGenerationEU-varat tukevat laaja-alaista uudistus- ja investointiohjelmaa kestävämmän ja kilpailukykyisemmän talouden rakentamiseksi. Ne sisältävät erittäin mittavia investointeja rakennusten kunnostamiseen, puhtaaseen energiaan ja kestävään liikkuvuuteen sekä toimenpiteitä digitaalisen infrastruktuurin ja taitojen parantamiseksi sekä julkisten palvelujen digitalisoimiseksi. Yritysympäristö hyötyy sähköisen hallinnon ja korruption vastaisten toimenpiteiden edistämisestä. Suunnitelma tukee myös terveydenhuollon parantamista, mukaan lukien tehostettu syövän ehkäisy ja kuntoutushoito. "

Seuraavat vaiheet

Komissio on tänään hyväksynyt ehdotuksen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi 7 miljardin euron avustusten myöntämisestä Tšekille korkotuen myöntämisen perusteella. Neuvostolla on nyt pääsääntöisesti neljä viikkoa aikaa hyväksyä komission ehdotus.

Neuvoston hyväksymä suunnitelma mahdollistaisi 910 miljoonan euron maksamisen Tšekille ennakkomaksuina. Tämä on 13 prosenttia Tšekille osoitetusta kokonaismäärästä.

Talous, joka toimii ihmisten puolesta Varatoimitusjohtaja Valdis Dombrovskis sanoi: "Tämä suunnitelma tuo Tšekin tasavallan elpymisen tielle ja vauhdittaa sen talouskasvua, kun Eurooppa valmistautuu vihreään ja digitaaliseen siirtymään. Tšekki aikoo investoida uusiutuvaan energiaan ja kestävään liikenteeseen parantaen samalla rakennusten energiatehokkuutta. Sen tavoitteena on lisätä digitaalista liitettävyyttä koko maassa, edistää digitaalista koulutusta ja taitoja sekä digitalisoida monia sen julkisia palveluja. Ja siinä keskitytään myönteisesti liiketoimintaympäristön ja oikeusjärjestelmän parantamiseen korruption torjuntaa ja sähköisen hallinnon edistämistä tukevien toimenpiteiden avulla - kaikki tasapainossa Tšekin taloudelliseen ja sosiaaliseen tilanteeseen. Kun tämä suunnitelma on otettu asianmukaisesti käyttöön, se auttaa asettamaan Tšekin tasavallan vankalle pohjalle tulevaisuutta varten. "

Komissio sallii lisämaksut, jotka perustuvat neuvoston täytäntöönpanopäätöksessä hahmoteltujen välitavoitteiden ja tavoitteiden tyydyttävään toteuttamiseen, mikä heijastaa investointien ja uudistusten edistymistä. 

Lisätietoja

Kysymykset ja vastaukset: Euroopan komissio tukee Tšekin tasavallan elvytys- ja sietokykysuunnitelmaa

Palautus- ja sietokykykeskus: Kysymyksiä ja vastauksia

FTšekin tasavallan elvytys- ja sietokykysuunnitelma

Ehdotus neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Tšekin elvytys- ja sopeutumissuunnitelman arvioinnin hyväksymisestä

Liite ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Tšekin tasavallan elvytys- ja sopeutumissuunnitelman arvioinnin hyväksymisestä

Henkilöstöasiakirja, joka liittyy ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi

Palautus- ja sietokykyväline

Elvytys- ja sietokykyasetusta koskeva asetus

Continue Reading

Belgia

Kuolleiden määrä nousee 170: een Saksan ja Belgian tulvissa

Julkaistu

on

Kuolleiden määrä tuhoisissa tulvissa Länsi-Saksassa ja Belgiassa nousi vähintään 170: een lauantaina (17. heinäkuuta) sen jälkeen, kun joet puhkesivat ja tämän viikon äkilliset tulvat romahtivat talot ja repivät teitä ja voimajohtoja, kirjoittaa Petra Wischgoll,
David Sahl, Matthias Inverardi Düsseldorfissa, Philip Blenkinsop Brysselissä, Christoph Steitz Frankfurtissa ja Bart Meijer Amsterdamissa.

Noin 143 ihmistä kuoli tulvissa Saksan pahimmassa luonnonkatastrofissa yli puolen vuosisadan ajan. Siihen sisältyi noin 98 Ahrweilerin alueella Kölnin eteläpuolella poliisin mukaan.

Sadat ihmiset olivat edelleen kadonneita tai saavuttamattomia, koska useille alueille ei päässyt korkean vedenpinnan takia, kun taas tietoliikenne oli edelleen poissa.

Asukkaat ja yritysten omistajat kamppaili poimia palat pahoinpidellyissä kaupungeissa.

"Kaikki on tuhoutunut kokonaan. Et voi tunnistaa maisemia", sanoi Michael Lang, viinikaupan omistaja Bad Neuenahr-Ahrweilerin kaupungissa Ahrweilerissä taistellen kyyneleitä vastaan.

Saksan presidentti Frank-Walter Steinmeier vieraili Erftstadtissa Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, jossa katastrofi tappoi vähintään 45 ihmistä.

"Me suremme niiden kanssa, jotka ovat menettäneet ystäviä, tuttavia, perheenjäseniä", hän sanoi. "Heidän kohtalo on repimässä sydämemme erilleen."

Noin 700 asukasta evakuoitiin perjantaina myöhään sen jälkeen, kun Wassenbergin kaupungissa Kölnin lähellä murtui pato, viranomaisten mukaan.

Mutta Wassenbergin pormestari Marcel Maurer sanoi, että vedenpinta oli vakiintunut yön jälkeen. "On liian aikaista antaa kaikki selkeät, mutta olemme varovaisia ​​optimistisia", hän sanoi.

Steinbachtalin pato Länsi-Saksassa oli kuitenkin edelleen vaarassa rikkoutua, viranomaisten mukaan noin 4,500 ihmisen evakuointi kodeista alavirtaan.

Steinmeier sanoi, että kestää viikkoja, ennen kuin kaikki vahingot, joiden odotetaan vaativan useita miljardeja euroja jälleenrakennusvaroja, voidaan arvioida.

Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministeri Armin Laschet ja CDU-puolueen ehdokas syyskuun vaaleissa kertoi puhuvansa lähipäivinä valtiovarainministeri Olaf Scholzin kanssa taloudellisesta tuesta.

Kansleri Angela Merkelin odotettiin matkustavan sunnuntaina Rheinland-Pfalziin, osavaltioon, jossa asuu tuhoutunut Schuldin kylä.

Bundeswehrin joukkojen jäsenet, osittain veden alla olevien autojen ympäröimänä, kahlivat tulvaveden läpi voimakkaiden sateiden jälkeen Erftstadt-Blessemissä, Saksassa, 17. heinäkuuta 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen
Itävallan pelastusryhmän jäsenet käyttävät veneitä kulkiessaan tulvien kärsimän alueen läpi voimakkaiden sateiden jälkeen Pepinsterissä, Belgiassa, 16. heinäkuuta 2021. REUTERS / Yves Herman

Belgiassa kuolonuhrien määrä nousi 27: een kansallisen kriisikeskuksen mukaan, joka koordinoi siellä avustusoperaatiota.

Se lisäsi, että 103 ihmistä oli "kadonnut tai tavoitettavissa". Jotkut olivat todennäköisesti saavuttamattomissa, koska he eivät voineet ladata matkapuhelimia tai olivat sairaalassa ilman henkilöllisyystodistuksia, keskus sanoi.

Viime päivien aikana tulvat, jotka ovat enimmäkseen kohdanneet Saksan Rheinland-Pfalzin osavaltiota, Nordrhein-Westfalenia ja Itä-Belgiaa, ovat sulkeneet kokonaiset yhteisöt vallasta ja viestinnästä.

RWE (RWEG.DE), Saksan suurin sähköntuottaja, ilmoitti lauantaina, että Indenin avomerikaivokseen ja Weisweilerin hiilivoimalaitokseen vaikutti huomattavasti, ja lisäsi, että laitos käy pienemmällä kapasiteetilla tilanteen vakiintumisen jälkeen.

Belgian eteläisissä provinsseissa Luxemburgissa ja Namurissa viranomaiset ryntäsivät toimittamaan juomavettä kotitalouksille.

Tulvat vedenpinnat laskivat hitaimmin Belgian pahimmissa osissa, jolloin asukkaat pystyivät lajittelemaan vahingoittuneen omaisuuden. Pääministeri Alexander De Croo ja Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vierailivat joillakin alueilla lauantai-iltapäivällä.

Belgian rautatieverkko-operaattori Infrabel julkaisi linjojen korjaussuunnitelmat, joista osa olisi jälleen käytössä vasta elokuun lopussa.

Alankomaiden hätäpalvelut olivat myös edelleen valppaana, koska ylivuotoiset joet uhkasivat kaupunkeja ja kyliä koko Limburgin eteläisessä maakunnassa.

Kymmenet tuhannet alueen asukkaat on evakuoitu kahden viime päivän aikana sotilaat, palokunnat ja vapaaehtoiset työskentelivät kiihkeästi koko perjantai-iltana (16. heinäkuuta) patojen valvomiseksi ja tulvien estämiseksi.

Hollantilaiset ovat toistaiseksi paenneet katastrofista naapureidensa mittakaavassa, eikä lauantaiaamuna ole ilmoitettu uhreja.

Tutkijat ovat jo pitkään sanoneet, että ilmastonmuutos johtaa rankkasateisiin. Mutta sen roolin määrittäminen näissä säälimättömissä sateissa vie ainakin useita viikkoja tutkimukseen, tutkijat sanoivat perjantaina.

Continue Reading

Tšekin tasavalta

NextGenerationEU: Tšekin tasavallan presidentti von der Leyen esittämään komission arvion kansallisesta elvytyssuunnitelmasta

Julkaistu

on

Tänään (19. heinäkuuta) komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen (Kuvassa) Tšekissä esittävän komission arvion vuoden XNUMX kansallisesta elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta Seuraava sukupolviEU. Maanantai-aamuna presidentti von der Leyen matkustaa Prahaan tapaamaan pääministeri Andrej Babišin yhdessä varapuheenjohtaja Věra Jourován kanssa. Hän vierailee myös Prahan valtionoopperassa ja Valtionoopperassa ja kansallismuseossa ja keskustelee energiatehokkuuteen tehtävistä investoinneista. 

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa