Liity verkostomme!

Belgia

Belgian Bois du Cazierin kaivosonnettomuuden muistojuhlat

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Charleroissa järjestetään ensi kuussa erityisiä muistotilaisuuksia yhden Belgian kaikkien aikojen pahimman katastrofin muistoksi.

8. elokuuta 1956 noin 262 kaivosmiestä menehtyi Bois du Cazierissa Marcinellessa.

Heidän joukossaan oli 136 italialaista, yli puolet uhreista.

Nykyään kohde on säilynyt teollisuusperintökohteena ja vanhan kaivoksen paikalla on nyt museo.

Elokuun 8. päivän muistotilaisuudet alkavat kello 8, lähes samaan aikaan, kun tulipalo alkoi tuhota kaivoksia, jotka tappoivat niin monia. Vanhan kaivoksen pääaukiolle asennettiin italialaisten kelloseppäjen lahjoittama kello.

Se soi 262 kertaa, kerran jokaista uhria kohden. Yksinäinen ääni huutaa sitten uhrien nimet yksi toisensa jälkeen.

Muistotilaisuuteen odotetaan entisiä kaivostyöläisiä ja uhrien perheiden omaisia. Uhrit olivat 14 eri maasta, mutta suurin osa oli italialaisia. Myös entinen europarlamentaarikko, EU-parlamentin puheenjohtaja ja nykyinen Italian ulkoministeri Antinio Tajani saattaa osallistua.

Mainos

Hyvin harvat kaivossa työskennelleet kaivostyöläiset ovat edelleen elossa.

Bois du Cazier oli hiilikaivos silloisessa Marcinellen kaupungissa Charleroin lähellä.

Klo 8.10 tapahtui katastrofi, kun nostomekanismi laukesi ennen kuin hiilivaunu oli ladattu kokonaan häkkiin. Kaksi korkeajännitteistä sähkökaapelia katkesi ja sytyttää tulipalon. Paloa pahensivat siirrettävän häkin vaurioittamat öljy- ja ilmaletkut. Häkä ja savu levisi gallerioihin. Muutamaa minuuttia myöhemmin seitsemän työntekijää pääsi pinnalle paksun mustan savun ympäröimänä. Monista rohkeista pelastusyrityksistä huolimatta vain kuusi muuta kaivostyöntekijää pelastettiin kaivoksesta.

Katastrofi laukaisi ennennäkemättömiä tunteita ja solidaarisuutta Belgiassa ja ulkomailla. Lehdistö, radio ja televisio kertoivat seuranneista 15 päivän ahdistuksesta, pelastustoimista Gare Centrale de Secours Houillères du Nord-Pas-de-Calais'n ja Essenin Ruhrin pelastuskeskuksen avulla.

Perheet, naiset, äidit ja lapset tarttuivat epätoivoisesti kaivoksen portteihin ja vähäiseen toivoon. Valitettavasti 23. elokuuta löydettiin 262 kaivostyöntekijän jäänteet ja kaivinkoneet julistivat, että ne olivat "kaikki ruumiita" - tutti cadaveri.

Italialainen veteraanitoimittaja Maria Laura Franciosi on tutkinut tragediaa ja auttanut museon perustamisessa paikalle.

Hän kertoi tälle sivustolle: ”Olen iloinen, että sain tavata kaivostyöläisen Brysselissä vuonna 1995, joka kertoi minulle, että minut ostettiin pussista hiiltä.

Tämä on italiaksi ja ranskaksi kirjoitetun 400-sivuisen kirjan nimi, hän kirjoitti tragediasta nimeltä "Per un sacco di carbone" vuonna 1996. Se sisältää 150 kaivostyöläisen tarinat.

Tuolloin hän työskenteli Italian uutistoimisto ANSA:ssa apulaistoimistopäällikkönä ja oli yhteyksissä paikallisiin toimittajiin, jotka auttoivat häntä kampanjassa tuhoutuneen kaivoksen paikan säilyttämiseksi.

Hän muistelee: ”Huolimatta siitä, että niin monet ihmiset kuolivat kaivoksesta oli tulossa kauppakeskus. Tätä Charleroi aikoi tehdä.

”Kesti useita viikkoja, ennen kuin turvaryhmät, kaivostyöläiset, jotka tunsivat kaivoksen kaikki alueet, löysivät kaivostyöläisten ruumiit. Ne, jotka eivät kuolleet tulipalossa, kuolivat hapen puutteen vuoksi tai hukkuivat veteen, jota palokunta oli heittänyt kaivokseen. Se oli valtava tragedia."

Hän lisäsi: "Kun Charleroi päätti, että kaivoksen aluetta pitäisi uudistaa muuttamalla se ostoskeskukseksi, alueen kaivostyöntekijät soittivat minulle ja he pyysivät minua yrittämään auttaa heitä pelastamaan kaivoksen.
ystäviensä muisto."

"Todellisuus oli, että tuhansia ihmisiä lähetettiin töihin Belgian kaivoksiin, vaikka heillä ei ollut koulutusta siihen työhön."

Monet kuolivat ja monet alkoivat yskiä keuhkoihinsa kerääntyvää hiiltä. Milanosta lähti 1,000 työntekijää junalla joka viikko. Kun he saapuivat Belgiaan, rautatieaseman kaivospäälliköt valitsivat heidät ja lähetettiin "kantiiniin", joissa he jakoivat kerrossängyt muiden kaivostyöläisten kanssa ja lähetettiin töihin kaivoksiin seuraavana päivänä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa