Liity verkostomme!

Ilmastonmuutos

EKP perustaa ilmastonmuutoskeskuksen

Julkaistu

on

Euroopan keskuspankki (EKP) on päättänyt perustaa ilmastonmuutoskeskuksen, joka kokoaa ilmastokysymykset eri puolille pankkia. Tämä päätös heijastaa ilmastonmuutoksen kasvavaa merkitystä taloudelle ja EKP: n politiikalle sekä tarvetta järjestelmällisempään lähestymistapaan strategiseen suunnitteluun ja koordinointiin.Uusi yksikkö, joka koostuu noin kymmenestä henkilöstöstä, jotka työskentelevät pankin nykyisten tiimien kanssa, raportoi EKP: n presidentille Christine Lagardelle (kuvassa), joka valvoo EKP: n työtä ilmastonmuutoksen ja kestävän rahoituksen alalla. "Ilmastonmuutos vaikuttaa kaikkiin politiikan alueihimme", Lagarde sanoi. "Ilmastonmuutoskeskus tarjoaa rakenteen, jota tarvitsemme ongelman ratkaisemiseksi kiireellä ja päättäväisyydellä, jonka se ansaitsee."Ilmastonmuutoskeskus muokkaa ja ohjaa EKP: n ilmastotaitoa sisäisesti ja ulkoisesti kaikkien ilmastoon liittyvien aiheiden parissa jo työskentelevien ryhmien asiantuntemuksen pohjalta. Sen toiminta järjestetään työnkulkuissa rahapolitiikasta vakavaraisuusfunktioihin, ja sitä tukee henkilöstö, jolla on tietoa ja ilmastonmuutososaamista. Ilmastonmuutoskeskus aloittaa toimintansa vuoden 2021 alussa.

Uutta rakennetta tarkistetaan kolmen vuoden kuluttua, koska tavoitteena on lopulta sisällyttää ilmastokysymykset EKP: n rutiinitoimintaan.

  • Ilmastonmuutoskeskuksen viisi työskentelyvirtaa keskittyvät: 1) rahoitusvakauteen ja vakavaraisuuspolitiikkaan; 2) makrotaloudellinen analyysi ja rahapolitiikka; 3) rahoitusmarkkinoiden toiminta ja riski; 4) EU: n politiikka ja varainhoito; ja 5) yritysten kestävyys.

Ilmastonmuutos

Meidän on torjuttava ilmaston lämpenemistä paljon nopeammin - Merkel

Julkaistu

on

By

Saksan liittokansleri Angela Merkel ei ole tehnyt riittävästi hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ilmaston lämpenemisen torjumiseksi (Kuvassa) sanoi viime viikolla, kirjoittaa Kirsti Knolle, Reuters.

"Tämä ei päde vain Saksaan, vaan moniin maailman maihin", Merkel kertoi Berliinissä pidetyssä lehdistötilaisuudessa ja lisäsi, että Pariisin sopimuksessa on tärkeää toteuttaa ilmastotavoitteiden mukaisia ​​toimenpiteitä.

Merkel, joka eroaa kansleriasta myöhemmin tänä vuonna, sanoi olevansa käyttänyt poliittisen uransa aikana paljon energiaa ilmastonsuojeluun, mutta oli hyvin tietoinen paljon nopeamman toiminnan tarpeesta.

Continue Reading

Ilmastonmuutos

Tulvien kohdatessa Länsi-Eurooppaa tutkijoiden mukaan ilmastonmuutos vauhdittaa rankkasateita

Julkaistu

on

By

Pyöräilijä ajaa tulvan kadun läpi voimakkaiden sateiden jälkeen Erftstadt-Blessemissä Saksassa 16. heinäkuuta 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen
Palomiehet kävelevät tulvineella kadulla voimakkaiden sateiden jälkeen Erftstadt-Blessemissä Saksassa 16. heinäkuuta 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen

Äärimmäiset sateet, jotka aiheuttavat tappavia tulvia Länsi-Saksassa ja Belgiassa, ovat olleet niin hälyttäviä, että monet Euroopassa kysyvät, onko ilmastonmuutos syyllinen, kirjoittaa Isla Binnie että Kate Abnett.

Tutkijat ovat jo pitkään sanoneet, että ilmastonmuutos johtaa rankkasateisiin. Mutta sen roolin määrittäminen viime viikon hellittämättömissä kaatumisissa vie ainakin useita viikkoja tutkimukseen, tutkijat sanoivat perjantaina.

"Tulvat tapahtuvat aina, ja ne ovat kuin satunnaisia ​​tapahtumia, kuten noppien heittäminen. Mutta olemme muuttaneet noppien heittokertoimia", sanoi Imperial College Londonin ilmastotieteilijä Ralf Toumi.

Sateiden alkamisen jälkeen vesi on räjähtänyt joen rantoja ja ryöpynyt yhteisöjen läpi, kaatanut puhelintorneja ja repimällä koteja polullaan. Vähintään 157 ihmistä on tapettu ja satoja muita puuttui lauantaina (17. heinäkuuta).

Virtaus järkytti monia. Saksan liittokansleri Angela Merkel kutsui tulvia katastrofiksi ja lupasi tukea kärsineitä näiden "vaikeiden ja pelottavien aikojen" aikana.

Yleisesti ottaen maailmanlaajuisen keskilämpötilan nousu - nyt noin 1.2 astetta esiteollisuutta edeltävää keskiarvoa korkeampi - tekee tutkijoiden mukaan sateista todennäköisempää.

Lämmin ilma pitää enemmän kosteutta, mikä tarkoittaa, että lopulta vapautuu enemmän vettä. Yli 15 senttimetriä (6 tuumaa) sadetta kasteli tiistaina ja keskiviikkona Saksan Kölnin kaupunkia.

"Kun meillä on tämä rankkasade, ilmapiiri on melkein kuin sieni - puristat sienen ja vesi virtaa ulos", sanoi Leipzigin yliopiston teoreettisen meteorologian professori Johannes Quaas.

Yhden asteen keskimääräisen maapallon lämpötilan nousu lisää ilmakehän kykyä pitää vettä 1%, ilmastotieteilijät ovat sanoneet, mikä lisää voimakkaiden sateiden mahdollisuutta.

Muut tekijät, mukaan lukien paikallinen maantiede ja ilmanpainejärjestelmät, määräävät myös, miten tietyt alueet vaikuttavat.

Geert Jan van Oldenborgh, World Weather Attribution, kansainvälinen tieteellinen verkosto, joka analysoi, miten ilmastonmuutos on voinut vaikuttaa tiettyihin säätapahtumiin, sanoi odottavansa, että sateiden ja ilmastonmuutoksen välisen yhteyden selvittäminen voi viedä viikkoja.

"Olemme nopeita, mutta emme ole niin nopeita", sanoi Alankomaiden kuninkaallisen meteorologisen instituutin ilmastotieteilijä van Oldenborgh.

Varhaiset havainnot viittaavat siihen, että sateet ovat voineet kannustaa Länsi-Euroopan yli päivien ajan pysäköityyn matalapainejärjestelmään, jossa korkean paineen vuoksi se oli estynyt siirtymästä itään ja pohjoiseen.

Tulvat seuraavat vain viikkoja sen jälkeen, kun ennätyksellinen helleaalto tappoi satoja ihmisiä Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Tutkijat ovat sittemmin sanoneet, että äärimmäinen kuumuus olisi ollut "käytännössä mahdotonta" ilman ilmastonmuutosta, mikä olisi tehnyt tällaisesta tapahtumasta ainakin 150 kertaa todennäköisemmän.

Myös Eurooppa on ollut epätavallisen kuuma. Esimerkiksi Suomen pääkaupungilla Helsingillä oli juuri kaikkein polttavin kesäkuu vuodesta 1844.

Tämän viikon sateet ovat rikkoneet sateet ja jokitasot ennätykset Länsi-Euroopassa.

Vaikka tutkijat ovat ennustaneet ilmastonmuutoksen aiheuttamia säähäiriöitä vuosikymmenien ajan, jotkut sanovat, että nopeus, jolla nämä ääripäät osuvat, on yllättänyt heidät.

"Pelkään, että se näyttää tapahtuvan niin nopeasti", sanoi Newcastlen yliopiston Isossa-Britanniassa toimiva hydroklimatologi Hayley Fowler.

Toisten mukaan sateet eivät olleet niin yllätys, mutta korkeiden kuolonuhrien mukaan alueilta puuttui tehokkaita varoitus- ja evakuointijärjestelmiä selviytyäkseen äärimmäisistä sääilmiöistä.

"Sateet eivät ole yhtä suuria katastrofeja", sanoi Imperial College Londonin Toumi. "Mikä todella häiritsee, on kuolemantapausten määrä. ... Se on herätys."

Euroopan unioni ehdotti tällä viikolla joukkoa ilmastopolitiikkaa, jolla pyritään vähentämään blokin maapallon lämpenemispäästöjä vuoteen 2030 mennessä.

Päästöjen vähentäminen on ratkaisevan tärkeää ilmastonmuutoksen hidastumiselle, sanoi merentutkija ja ilmastotieteilijä Stefan Rahmstorf Potsdamin ilmastotutkimusinstituutista.

"Meillä on jo lämpimämpi maailma, jossa sulaa jää, nousevat meret, äärimmäisemmät sääilmiöt. Se tulee olemaan kanssamme ja seuraavien sukupolvien kanssa", Rahmstorf sanoi. "Mutta voimme silti estää sen pahenemisen."

Continue Reading

Ilmastonmuutos

Euroopan ilmastosopimuksen toimintapäivä

Julkaistu

on

Tänään (29. kesäkuuta) varatoimitusjohtaja Frans Timmermans osallistuu ohjelmaan Ilmastosopimuksen toimintapäivä. Tämän yhden päivän digitaalisen tapahtuman tarkoituksena on lisätä tietoisuutta Euroopan ilmastosopimus henkilökohtaisten ja kollektiivisten ilmastotoimien lupaamisesta, kohottavien tarinoiden jakamisesta ja ihmisten yhdistämisestä toimintaan omassa maassaan ja paikallisyhteisössään. Ohjelma sisältää päätapahtuman, erilliset lanseeraukset eri EU-maissa, matchmaking- ja asiantuntijaneuvoja sekä työpajan, joka kokoaa 15-30-vuotiaat nuoret ympäri Eurooppaa luomaan yhdessä innovatiivisia hankkeita. Euroopan ilmastosopimus on EU: n laajuinen aloite, joka kutsuu ihmisiä, yhteisöjä ja organisaatioita osallistumaan ilmastotoimiin ja rakentamaan vihreämpää Eurooppaa, joista kukin ottaa askelia omassa maailmassa kestävämmän planeetan rakentamiseksi. Joulukuussa 2020 julkaistu sopimus on osa Euroopan vihreä sopimusja auttaa EU: ta saavuttamaan tavoitteensa olla ensimmäinen ilmastoneutraali maanosa maailmassa vuoteen 2050 mennessä. Lisätietoja ja ilmoittautuminen käy Ilmastosopimuksen toimintapäivä ja Nuorten ilmastosopimushaaste verkkosivut.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa