Liity verkostomme!

Tulva

Libyan tulvat: EU vapauttaa 5.2 miljoonaa euroa ja kanavoi lisää pelastuspalveluapua

SHARE:

Julkaistu

on

Koska Libyan tarpeet kasvavat dramaattisesti, EU vahvistaa tukeaan maalle vapauttamalla 5.2 miljoonaa euroa humanitaarista rahoitusta.

Rahoitus kanavoidaan maassa toimivien EU:n humanitaaristen kumppaneiden kautta, mikä antaa heille mahdollisuuden vahvistaa apua keskittyen suojaan, terveyteen, ruokaan, veteen, sanitaatioon ja hygieniaan sekä suojeluun.

Kokonaissummasta 200,000 XNUMX euroa on tarkoitettu Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisen liiton (IFRC) katastrofivalmiusrahastolle Libya Red Crescent Societyn tukemiseksi.

Tämä uusi julkaisu nostaa hätätilanteeseen osoitetun humanitaarisen rahoituksen yhteensä yli 5.7 miljoonaan euroon.

Lisäksi Euroopan unioni jatkaa luontoissuorituksen antamista EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta. Tähän mennessä kahdeksan EU:n jäsenvaltiota on tarjonnut apua Libyalle (Saksa, Romania, Suomi, Italia, Alankomaat, Ranska, Belgia, uudella tarjouksella Itävallasta) mekanismin kautta.

Hätäkeskus on myös lähettänyt asiantuntijaryhmän ja yhteyshenkilön tukemaan maaoperaatioita ympäristöosaamisen käyttöönoton lisäksi.

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič (kuvassa) sanoi: "EU tarjoaa jatkuvaa ja jatkuvaa tukea Daniel-myrskyn koettelemille Libyan ihmisille. Tästä syystä olemme vapauttaneet yli 5.2 miljoonaa euroa humanitaarista rahoitusta. Tulvahätä laukaisi myös EU:n jäsenvaltioiden nopean reaktion, mikä vei EU:n solidaarisuuden käytäntöön. Traagisesti kreikkalaisen pelastusryhmän jäsenet Libyassa menettivät henkensä liikenneonnettomuudessa sunnuntaina, kun he yrittivät auttaa muita. Esitämme osanottomme kaikille kärsineille ja toivomme pikaista paranemista loukkaantuneille."

Mainos

Lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa