Liity verkostomme!

Ilmastonmuutos

H22:n Catch-2

SHARE:

Julkaistu

on

Pakollisen ilmastohaasteen edessä Euroopan on monipuolistettava paikallisia vihreän vedyn tuotantomenetelmiään, jotta se aikoo saavuttaa ilmastotavoitteensa. Alexandre Garese, perustaja teollinen sijoitusyhtiö Kouros, tutkii, kuinka vihreä vety voisi olla vastaus Euroopan energiakriisiin

“With the world’s eyes turned to COP27 in Sharm El-Sheik in recent weeks, and with the issue of the climate crisis once again at the forefront of political and business discussions, new commitments and targets are being rolled out at all levels. The unity with which both state and corporate actors adopt Net-Zero targets is admirable. But are these commitments realistic? And what needs to change to make these goals achievable?

Kuten hyvin dokumentoitua, aika on loppumassa näiden tavoitteiden saavuttamiseen, eikä se jätä tilaa latteuksille tai tyhjille lupauksille.

Vety on noussut keskeiselle sijalle tärkeänä energian vektorina vähentämään hiilidioksidia vaikeasti hillitseviltä talouden sektoreilta ja myös osaltaan vähentämään Euroopan maakaasun tuontia Venäjältä. Uusiutuvan vedyn innostus on täysin perusteltua. Euroopan on kuitenkin kannustettava erilaisia ​​tuotantotapoja – ja tehdä niin EU:ssa – jos se suhtautuu vakavasti tekemiinsä sitoumuksiin.

Tällä hetkellä vedystä 47 % tuotetaan maakaasusta, 27 % hiilen kaasutuksesta ja 22 % öljystä. Korvaa tämä erittäin CO2- Vedyn vapauttaminen uusiutuvalla energialla tuotetulla vedellä ei ole vain toivottavaa, vaan välttämätöntä, jos haluamme nauttia sen monista eduista. Euroopan unioni on nostanut vedyn hiilidioksidipäästöjen vähentämisen pitkän aikavälin energiapolitiikkansa keskeiseksi painopisteeksi ja asettanut vuosittaiseksi kulutustavoitteeksi 20 miljoonaa tonnia uusiutuvaa vetyä vuoteen 2030 mennessä: puolet tuotetaan Euroopassa, toinen puoli tuodaan.

However, Europe’s ability to produce half of the renewable hydrogen it will consume in the next eight years is currently unrealistic. To meet the 10 million tonnes target, European countries would need to produce an additional 25% more renewable electricity than is already needed to replace electricity from fossil-fuels and absorb the structural increase of its electricity consumption.

Producing hydrogen from electrolysis is one option. However, obtaining green hydrogen from this process requires access to an affordable and renewable electricity – something that Europe is not well-placed to deliver. Europe is unable to provide competitive renewable electricity from solar or wind to power the electrolysers and produce hydrogen at an acceptable price for customers. Europe will therefore have to search elsewhere for most of its renewable hydrogen. In countries with the best renewable resources (mainly solar and wind) and with higher scale effects to produce at competitive costs such as Australia, Middle East, Africa or United States.

Mainos

Lisäksi saatavilla on muita uusia teknologioita ja menetelmiä vihreän vedyn tuotantoon, ja Euroopan on tuettava niiden kehittämistä ja kannustettava niiden käyttöä monipuolisemman ja kestävämmän vihreän vedyn tuotantoyhdistelmän rakentamiseksi. Vihreän sähkön lisäksi vihreää vetyä voitaisiin tuottaa myös biomassatähteistä, maataloustähteistä, biokaasusta, kiinteistä ja nestemäisistä jätteistä. Biomassasta vedyksi voidaan jopa jättää hiilinegatiivinen jalanjälki biohiilen sivutuotteen, vakaan ja kiinteän hiilen muodon, ansiosta. Tällainen prosessi on itse asiassa vedyn tuotantoprosessi ja hiilinielu. Tämä ainutlaatuinen ratkaisu tasoittaa tietä nopeutetulle hiilenpoistolle teollisuus ja kuljetus. Kaikkia näitä mahdollisuuksia toteuttavat jo todellisissa projekteissa esimerkiksi eurooppalaiset sijoittajat Kouros.

Hankkimalla tai rakentamalla häiritseviä yrityksiä koko arvoketjussa Kouros kokoaa portfolionsa kuin palapelin synergiaetuja ja innovaatioita, jotka toimivat samaa päämäärää kohti. Tämä mahdollistaa sen, että energiasiirtymissä tarvittavat ratkaisut voidaan palvella tämän päivän tarpeita.

Support and investment in innovative methods of diversified hydrogen production technologies – such as from biomass residues – is essential if Europe is to meet its climate targets and its hydrogen goals, as well as to strengthen its energy security of supply. We need to act and act now, because time is running out.”

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa