Liity verkostomme!

Eläinten hyvinvointi

Trophyn metsästys: tuontikielto

SHARE:

Julkaistu

on

Matkailukauden ollessa täydessä vauhdissa eläinsuojelujärjestöt ympäri maailmaa vaativat metsästyspalkintojen tuonnin kieltämistä. Erityistä huomiota kiinnitetään Yhdysvaltojen ja EU:n matkustajiin, jotka ovat nykyajan taksidermistien suuria asiakkaita.

Yhteisessä kannanotossa 137 luonnonsuojelu- ja eläinsuojelujärjestöä eri puolilta maailmaa, mukaan lukien 45 kansalaisjärjestöä Afrikan mantereelta, otti kannan palkintojen metsästystä vastaan ​​ja kehotti lainsäätäjiä kieltämään tuonnin.

”Pokaalinmetsästys erottuu joukosta villieläinten riiston pahimpia muotoja, eikä se ole eettistä eikä kestävää. Ihmisen aiheuttaman maailmanlaajuisen biologisen monimuotoisuuden kriisin edessä ei voida hyväksyä, että villieläinten hyödyntäminen pelkästään metsästyspalkinnon hankkimiseksi on edelleen sallittua ja että palkintoja voidaan edelleen tuoda laillisesti. Hallitusten on korkea aika lopettaa tämä haitallinen käytäntö”, tohtori Mona Schweizer Pro Wildlifesta sanoi.

Tilastot viittaavat valtavaan meneillään olevaan kriisiin eläinsuojelun alalla: vuosina 2014–2018 lähes 125,000 XNUMX uhanalaisten lajien kansainvälisen kaupan CITES-yleissopimusta suojeltua lajia tuotiin maailmanlaajuisesti Yhdysvaltojen ja EU:n asiakkaiden johdolla. fetisismi, joka varmistaa provisioiden virrat taksidermisteille.

Arvokkaana ja eettisenä ajanvietteenä yhä useammin kyseenalaistettu palkintometsästys vaikuttaa haitallisesti lajien selviytymiseen ja heikentää suojelutoimia. Trophyn metsästäjät tavoittavat usein harvinaisia ​​ja uhanalaisia ​​lajeja tai eläimiä, joilla on vaikuttavia fyysisiä ominaisuuksia, ja poistavat yksilöitä, jotka ovat välttämättömiä eläinryhmien lisääntymiselle ja hyvinvoinnille. Kohdistamalla tällaisiin arvokkaisiin eläimiin pokaalinmetsästäjät vaikuttavat suoraan ja epäsuorasti niiden populaation vähenemiseen, häiritsevät eläinten sosiaalista rakennetta ja vähentävät sietokykyä. Trophy-metsästysteollisuus ajaa uhanalaisten lajien osien ja tuotteiden kysyntää ja kannustaa ja asettaa niiden tappamisen etusijalle palkintojärjestelmien ja muiden promootioiden avulla, erityisesti harvinaisten ja arvokkaiden lajien osalta, mikä muodostaa ekologisen rikoksen.

Tarpeetonta lisätä, suojeltujen ja uhanalaisten lajien tappaminen on pääasiassa ulkomaisten metsästäjien etuoikeus, siirtomaa-ajan jäännös, kun taas paikallisten pääsyä villieläimiin ja maa-alueille on usein rajoitettu. Tämä paikallisten yhteisöjen oikeuksien menettäminen yhdistettynä pokaalien metsästyksen sosiaalisiin vaikutuksiin voi pikemminkin ruokkia ihmisten ja eläinten välisiä konflikteja kuin lieventää sitä. Tätä erityistä näkökohtaa pahentaa entisestään se, että pokaalien metsästys epäonnistui tuottamaan mielekästä taloudellista hyötyä paikallisille yhteisöille, toisin kuin pokaalinmetsästystä kannattava aula väittää. Itse asiassa, koska suurin osa metsästyksestä suoritetaan yksityisellä maalla ja metsästysalaa vaivaa vallitseva korruptio, pokaalien metsästystulot rikastuttavat metsästyksen toimijoita, yksityisten maatilojen omistajia ja paikallista eliittiä ja holhoavat erilaisten metsästyslupien myöntämistä.

Mainos

”Olemme Born Freella kampanjoineet pitkään pokaalien metsästyksen lopettamisen puolesta moraalisista ja eettisistä syistä. Tänä luonnonvaraisen luonnon ja biologisen monimuotoisuuden kriisin aikana ei voi olla oikein, että eurooppalaiset metsästäjät voivat maksaa uhanalaisten villieläinten tappamisesta EU:ssa tai ulkomailla ja lähettää palkinnot kotiin. Trophy-metsästys aiheuttaa eläimille suunnatonta kärsimystä, vaikka se ei tee lainkaan tai ei tee mitään villieläinten suojelun tai paikallisten yhteisöjen hyväksi.

Monissa tapauksissa pokaalinmetsästäjät poistavat tärkeitä yksittäisiä eläimiä hauraista populaatioista, mikä vahingoittaa niiden sosiaalista ja geneettistä koskemattomuutta. Euroopan unionin päättäjien on aika kuunnella valtaosaa kansalaisistaan ​​ja lopettaa palkintojen metsästys EU:n sisällä ja palkintojen maahantuonti pysyvästi samalla, kun etsitään vaihtoehtoisia, tehokkaampia tapoja resursoida villieläinten suojelua ja paikallisyhteisöjen kehitystä. Mark Jones, PhD, Born Freen politiikan johtaja.

Trophy-metsästys ei ainoastaan ​​estä suojelutoimia ja tuottaa vain vähän taloudellista hyötyä, vaan myös herättää eettisiä ja eläinten hyvinvointia koskevia huolenaiheita. Eläinten ampuminen huvin vuoksi vain saadakseen pokaalin statussymbolina on eettisesti perusteetonta, siinä ei huomioida niiden luontaista arvoa pelkistetyllä hyödykkeiksi ja kiinnitetään kuolemaan hintalappu, joka kuvastaa ulkomaisten metsästäjien valmiita maksamaan tappamisesta. Lisäksi pokaalinmetsästäjät käyttävät ja kannustavat usein metsästysmenetelmiä, jotka lisäävät eläimen kärsimystä, kuten jouset ja nuolet, suonlataajat, käsiaseet tai koirat, jotka jahtaavat eläimiä tuntikausia uupumiseen.

Joanna Swabe, PhD, Humane Society International/Europen julkisten asioiden vanhempi johtaja, sanoi: "Taloudellinen hyöty - joka on parhaimmillaankin minimaalista pokaalien metsästysteollisuudessa - ei ole tekosyy sallia eläinten epäinhimillistä tappamista viihde- tai korvaustarkoituksessa. usein peruuttamattomista biologisista ja ekologisista vahingoista, joita se aiheuttaa suojelluille lajeille, kun kehitys- ja suojelutoimiin on saatavilla vaihtoehtoisia, tuottoisempia tulovirtoja. Maailman suurimpana metsästyspalkintojen tuojina Yhdysvalloilla ja EU:lla on moraalinen velvollisuus lopettaa tämän haitallisen teollisuuden edistäminen metsästyspalkintojen tuonnin kautta ja ottaa käyttöön politiikkaa, joka tukee ulkomaanavun, matkailun ja teollisuuden eettisiä muotoja.

Kansalaiset ympäri maailmaa vastustavat selkeästi ja kaunopuheisesti palkintojen metsästystä ja tapettujen eläinten ruumiinosien maahantuontia. Euroopan unionissa, Sveitsissä ja Yhdysvalloissa tehdyt tutkimukset vahvistavat, että 75–96 prosenttia vastaajista vastustaa trophy-metsästystä sellaisenaan ja sen avulla tapahtuvaa toimintaa. Suurin osa eurooppalaisista kannattaa palkintojen tuontikieltoja.

Selvitysten mukaan Etelä-Afrikassa, joka on suurin afrikkalainen suojeltujen lajien metsästystrofeiden viejä, 64 prosentin enemmistö vastaajista ei hyväksy trophy-metsästystä. "Koska palkintojen metsästyksen epäeettinen käytäntö on haitannut lajien suojelua ja taloutta vuosikymmeniä, politiikan muutos on jo kauan odotettu. Yhdessä 137 kansalaisjärjestön äänellä eri puolilta maailmaa kehotamme hallituksia ottamaan vastuun lajien ja biologisen monimuotoisuuden suojelusta ja kieltämään metsästysmuistojen tuonnin. Eurogroup for Animalsin toimitusjohtaja Reineke Hameleers päätti.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa