Liity verkostomme!

Eläinten hyvinvointi

Romaniasta 130.000 XNUMX lammasta odotetaan kuolevan Suezin pullonkaulan takia

Julkaistu

on

Voit ajatella, että Suezin kriisi on ohi, mutta ei sadoille tuhansille eläville eläimille, jotka ovat edelleen loukussa Suezin risteyksessä, eläimille, joilta on nyt loppumassa ruokaa ja vettä. Kolumbiasta, Espanjasta ja yli puolet Romaniasta tulee yhteensä yli 200.000 XNUMX elävää eläintä, jotka eivät ole vielä saavuttaneet määränpäätä. He todennäköisesti kuolevat, kun rehu ja vesi loppuvat nopeasti ylikuormitetuissa aluksissa, jotka vievät heidät teurastettaviksi - kirjoittaa Cristian Gherasim

Ever Givenin aiheuttama merisaarto on saattanut olla ohi, mutta silti on olemassa monia tuhansia kilometrejä eläviä eläimiä hoitavia aluksia, jotka eivät ole edes ylittäneet Suezia huolimatta odotuksista, että heille olisi voitu antaa etusija hauras lastin ja tosiasia, että he ovat päiviä aikataulusta jäljessä.

Eläinten hyvinvointia edistävät kansalaisjärjestöt selittivät, että vaikka EU: n lainsäädännössä vaaditaan kuljettajia viivästymisten vuoksi lataamaan matkalle 25 prosenttia enemmän ruokaa kuin on suunniteltu, niin sitä tapahtuu harvoin.

Eläinoikeuksia käsittelevät kansalaisjärjestöt sanovat, että vaikka 25 prosentin puskurilla, näillä aluksilla olisi nyt rehua loppu kauan ennen kuin ne saapuvat satamaan.

Esimerkiksi Romaniasta 16. maaliskuuta lähteneiden alusten oli määrä saapua Jordaniaan 23. maaliskuuta, mutta sen sijaan ne saapuivat satamaan aikaisintaan 1. huhtikuuta. Se on yhdeksän päivän viive. Vaikka laivalla olisi tarvittava 25 prosentin lisärehu, se olisi kestänyt vain 1.5 päivää

Jotkut 11: stä, joka on täynnä reunaa, jotka lähtivät Romaniasta ja kuljettivat Persianlahden valtioihin 130.000 XNUMX elävää eläintä, ovat loppuneet ruoasta ja vedestä jo ennen Ever Givenin siirtämistä. Romanian viranomaiset sanoivat lehdistötiedotteessaan, että heille on ilmoitettu, että näille aluksille annetaan etusija, mutta mitään sellaista ei tapahtunut, kansalaisjärjestöt totesivat.

On hyvin todennäköistä, että emme koskaan tiedä historian pahimman merieläinten hyvinvointikatastrofin laajuutta, koska kuljettajat heittävät kuolleita eläimiä säännöllisesti yli laidan piilottaakseen todisteet. Romania ei myöskään luovuttaisi kyseisiä tietoja, koska ne eivät näytä hyvältä ja viranomaiset tietävät, että ne johtavat tutkimuksiin.

Elävät eläimet paistetaan hitaasti elävänä paahdetussa lämmössä noista suljetuista metalliastioista.

Toistuva tutkimukset näytti Persianlahden maihin vietyjä eläimiä, jotka kuolivat korkeista lämpötiloista, purettiin väkivaltaisesti aluksilta, puristettiin auton tavaroihin ja teurastivat taitamattomat teurastajat

Romania vie paljon eläviä eläimiä kauhistuttavista olosuhteista huolimatta. Euroopan komissio on maininnut sen huonojen käytäntöjen vuoksi elävien eläinten viennissä. Vasta viime vuonna yli 14,000 XNUMX lammasta hukkui, kun rahtialus kaatui Mustanmeren rannikolla. Vuosi ennen kuin EU: n elintarviketurvallisuuskomissaari vaati elävän viennin keskeyttämistä kuumuuden vuoksi. Romania kaksinkertaisti viennin.

Elävien eläinten vienti ei ole vain julmaa, vaan myös haitallista taloudelle. Viljelijät, joilla ei ole paikallisia lihankäsittelylaitoksia, sanovat menettävänsä rahaa joutuessaan kuljettamaan karjansa ulkomaille. Eläviä eläimiä myydään kymmenen kertaa halvemmalla kuin jos liha olisi jalostettava maassa ja vietävä sitten.

Elävien eläinten vienti Romaniasta pysyy tasaisena myös kuumina kesäkuukausina huolimatta toistuvista Brysselin varoituksista huolimatta siitä, että esimerkiksi Australia ja Uusi-Seelanti lopettavat tämän ja huolimatta siitä, että tämä on taloudellista hölynpölyä. Asiantuntijat ja tutkimukset osoittavat, että jalostetusta ja jäähdytetystä lihasta olisi hyötyä, sillä olisi taloudellisia etuja ja korkeampi tuotto

Eläinten kuljetukset

Auta viljelijöitä lopettamaan häkkikasvatus

Julkaistu

on

"Tuemme voimakkaasti tuotantoeläinten kansalaisaloitetta" Lopeta häkkikauden lopettaminen ". Yhden 1.4 miljoonan eurooppalaisen kanssa pyydämme komissiota ehdottamaan oikeita toimenpiteitä häkkikasvatuksen lopettamiseksi ", sanoi EPP-ryhmän parlamentin maatalousvaliokunnan jäsen Michaela Šojdrová.

”Eläinten hyvinvointi voidaan taata parhaiten, kun viljelijät saavat siihen oikeat kannustimet. Tuemme sujuvaa siirtymistä häkkeistä vaihtoehtoisiin järjestelmiin riittävän siirtymäkauden aikana, joka otetaan huomioon kullekin lajille erikseen ", Šojdrová lisäsi.

Koska Euroopan komissio on luvannut ehdottaa uutta eläinten hyvinvointia koskevaa lainsäädäntöä vuonna 2023, Šojdrová korostaa, että vaikutusten arviointi on tehtävä ennen vuotta 2022, mukaan lukien tarvittavan muutoksen kustannukset sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. "Koska eri lajit, munivat kanat tai kanit, edellyttävät erilaisia ​​ehtoja, ehdotuksen on katettava nämä erot lajikohtaisella lähestymistavalla vuoteen 2027 mennessä. Viljelijät tarvitsevat siirtymäkausia ja korvauksen korkeammista tuotantokustannuksista", Šojdrová sanoi.

"Eläinten hyvinvoinnin takaamiseksi ja eurooppalaisten maanviljelijöiden vahingoittamiseksi emme tarvitse tehokasta valvontaa, jos tuodut tuotteet ovat EU: n eläinten hyvinvointistandardien mukaisia. Tuontituotteiden on oltava eläinten hyvinvointia koskevien eurooppalaisten standardien mukaisia, jotta korkealaatuista tuotantoa ei korvata heikkolaatuisella tuonnilla ”, Šojdrová painotti.

Continue Reading

Eläinten kuljetukset

Eläinten hyvinvoinnin voitto: Euroopan unionin tuomioistuimen päätös vahvistaa jäsenvaltioiden oikeuden ottaa käyttöön pakollinen teurastusta edeltävä tainnutus  

Julkaistu

on

Tänään (17. joulukuuta) on historiallinen päivä eläimille, koska Euroopan unionin tuomioistuin (EUT) selvitti, että jäsenvaltiot saavat asettaa pakollisen teurastusta edeltävän tainnutuksen. Flanderin hallituksen heinäkuussa 2019 hyväksymästä kiellosta noussut tapaus, joka teki tainnutuksesta pakollisen myös lihantuotannolle perinteisten juutalaisten ja muslimien avulla riitit.

Tuomion mukaan jäsenvaltiot voivat laillisesti ottaa käyttöön pakollisen palautuvan tainnutuksen Art. Neuvoston asetuksen 26.2/1099 (teurastusasetus) 2009 artiklan XNUMX kohdan c alakohta, jonka tarkoituksena on parantaa eläinten hyvinvointia uskonnollisten rituaalien yhteydessä toteutettujen tappamistoimien aikana. Siinä todetaan selvästi, että teurastusasetus "ei estä jäsenvaltioita asettamasta velvollisuutta tainnuttaa eläimiä ennen lopettamista, mikä koskee myös uskonnollisten rituaalien määräämää teurastusta".

Tässä tuomiossa pidetään palautuvan tainnutuksen viimeisintä kehitystä menetelmänä, joka tasapainottaa onnistuneesti uskonnonvapauden ja eläinten hyvinvoinnin ilmeisesti kilpailevat arvot, ja siinä todetaan, että "(Flanderin) asetukseen sisältyvät toimenpiteet mahdollistavat oikeudenmukaisen tasapainon löytämisen eläinten hyvinvointiin sekä juutalaisten ja muslimien uskovien vapauteen ilmaista uskontoaan.

Eläinten euroryhmä on seurannut tarkasti tuomioistuimen tapausta ja julkaisi lokakuussa mielipidekysely osoittaa, että EU: n kansalaiset eivät halua, että eläimet teurastetaan täysin tajuissaan.

”Nyt on selvää, että yhteiskuntamme ei tue eläimiä kärsimään tarpeettomasti elämänsä kriittisimmässä vaiheessa. Käänteinen tainnutus antaa mahdollisuuden tasapainottaa uskonnonvapauden ilmeisesti kilpailevat arvot ja EU: n nykyisen lainsäädännön mukainen huoli eläinten hyvinvoinnista. Uskonnolliset yhteisöt hyväksyvät teurastusta edeltävän tainnuttamisen sekä EU: ssa että sen ulkopuolella. EU: n on nyt tehtävä teurastusta edeltävä tainnutus aina pakolliseksi teurastusasetuksen seuraavassa tarkistuksessa ”, totesi euroryhmän eläimille toimitusjohtaja Reineke Hameleers.

Asiantuntijat ovat vuosien varrella olleet huolissaan lopetettua tainnutusta lopettamisen vakavista vaikutuksista eläinten hyvinvointiin (FVE, 2002; EFSA, 2004; BVA, 2020), kuten tuomioistuin itse on myöntänyt, toisessa asiassa (C-497 / 17).

Tapaus palaa nyt Flanderin perustuslakituomioistuimeen, jonka on vahvistettava ja pantava täytäntöön Euroopan unionin tuomioistuimen päätös. Lisäksi teurastusasetuksen välitön tarkistus, jonka Euroopan komissio ilmoitti EU: n maatilalta haaralle -strategian yhteydessä, antaa mahdollisuuden selventää asiaa tekemällä teurastusta edeltävä tainnutus aina pakolliseksi ja siirtymällä kohti välittävää Eurooppaa eläimille.

Sen jälkeen Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen tänä aamuna tekemä päätös pitää yllä tainnuttamattomien teurastusten kielto Belgian Flanderin ja Vallonian alueillaPäärabina Pinchas Goldschmidtpresidentti Euroopan rabbien konferenssi (CER), on antanut seuraavan lausunnon:

"Tämä päätös menee jopa odotettua pidemmälle ja on vastoin Euroopan toimielinten äskettäisiä lausuntoja, joiden mukaan juutalaisten elämää on arvokasta ja kunnioitettavaa. Tuomioistuimella on oikeus päättää, että jäsenvaltiot voivat hyväksyä tai olla hyväksymättä poikkeuksia laista, mikä on aina ollut asetuksessa, mutta pyrkiä määrittelemään shechita, uskonnollinen käytäntömme, on järjetöntä.

Juutalaisyhteisöt kokevat Euroopan mantereen Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen päätöksen panna tainnuttamattomien teurastusten kielto täytäntöön Flanderin ja Vallonian alueilla Belgiassa. Kielloilla on jo ollut tuhoisa vaikutus Belgian juutalaisyhteisöön, mikä on aiheuttanut toimitusvajetta pandemian aikana, ja olemme kaikki hyvin tietoisia ennakkotapauksista, jotka haastavat oikeutemme harjoittaa uskontoamme.

"Historiallisesti uskonnollisten teurastusten kieltäminen on aina liittynyt äärioikeistoon ja väestönvalvontaan. Trendi, joka on selvästi dokumentoitu, voidaan jäljittää Sveitsin 1800-luvun kieltoihin juutalaisten maahanmuuton estämiseksi Venäjältä ja Pogromeilta, natsi-Saksan kieltoja ja jo vuonna 2012 yrityksiä kieltää uskonnolliset teurastukset Alankomaissa edistettiin julkisesti keinona estää islamin leviäminen maahan. Olemme nyt tilanteessa, jossa kielto on pantu täytäntöön ilman paikallisen juutalaisyhteisön kuulemista ja vaikutukset juutalaisyhteisöön ovat pitkäaikaisia.

"Euroopan johtajat ovat kertoneet meille, että he haluavat juutalaisyhteisöjen elävän ja menestyvän Euroopassa, mutta ne eivät tarjoa mitään takeita elämäntavallemme. Euroopan on pohdittava, millainen maanosa se haluaa olla. Jos uskonnonvapauden ja todellisen monimuotoisuuden kaltaiset arvot ovat olennainen osa, nykyinen oikeusjärjestelmä ei heijasta sitä ja se on tarkistettava pikaisesti. 

"Jatkamme yhteistyötä Belgian juutalaisen yhteisön edustajien kanssa tarjotaksemme tukiamme kaikin mahdollisin tavoin."

Teurastusta koskeva mielipidekysely 
Yhteenveto Euroopan unionin tuomioistuimen asiassa C-336/19
Amicus Curiae Euroopan unionin tuomioistuimen asiassa
Julkisasiamiehen lausunto

Continue Reading

Eläinten hyvinvointi

Aika kuunnella kansalaisia ​​ja luottaa tekniikkaan teurastuksen yhteydessä

Julkaistu

on

Keskustelu teurastuksesta ilman tainnutusta kiihtyy ympäri Eurooppaa eri syistä: eläinten hyvinvointi, uskonto, talous. Käytäntö tarkoittaa eläinten tappamista vielä täysin tajuissaan, ja sitä käytetään joissakin uskonnollisissa perinteissä, kuten juutalaisissa ja muslimeissa, kosherin ja halal-lihan tuottamiseksi, kirjoittaa Reineke Hameleers.

Puolan parlamentti ja senaatti äänestävät Viisi eläinten laskua varten, joka sisältää muun muassa rituaalisen teurastuksen mahdollisuuden rajoittamisen. Juutalaisyhteisöt ja poliitikot kaikkialla Euroopassa ovat soittamalla Puolan viranomaisilta hävittämään kosher-lihan vientikielto (Puola on yksi suurimmista eurooppalaisista kosher-lihan viejistä).

Pyynnössä ei kuitenkaan oteta huomioon sitä, mitä EU: n kansalaiset, mukaan lukien puolalaiset, ovat juuri ilmaisseet mielipidekysely Eurogroup for Animals julkaisi äskettäin. Suurin osa kannattaa selvästi tiukempia eläinten hyvinvointia koskevia vaatimuksia, joissa todetaan, että eläinten on oltava pakollisia tajuttomiksi ennen teurastusta (89%); maiden olisi voitava toteuttaa lisätoimenpiteitä, joilla varmistetaan eläinten hyvinvoinnin korkeampi taso (92%); EU: n tulisi vaatia kaikkia eläimiä tainnutettaviksi ennen teurastamista, jopa uskonnollisista syistä (87%); EU: n tulisi asettaa etusijalle vaihtoehtoiset käytännöt eläinten teurastamiseksi inhimillisillä tavoilla, jotka myös uskonnolliset ryhmät hyväksyvät (80%).

Vaikka tulokset osoittavat yksiselitteisesti kansalaisyhteiskunnan kannan teurastusta vastaan ​​ilman tainnutusta, tätä ei pidä tulkita uhkaksi uskonnonvapaudelle, kuten jotkut yrittävät kuvitella. Se edustaa eurooppalaisten huomiota ja huolenpitoa eläimiin, mikä on kirjattu myös EU sopimus määritellä eläimet tuntevina olentoina.

EU: n lainsäädännön mukaan kaikki eläimet on saatettava tajuttomiksi ennen tappamista, lukuun ottamatta joitakin uskonnollisia käytäntöjä. Useat maat, kuten Slovenia, Suomi, Tanska, Ruotsi ja kaksi Belgian aluetta (Flanderi ja Vallonia), antoivat tiukemmat säännöt ilman poikkeuksia eläinten pakollisesta tainnutuksesta ennen teurastusta.

Flanderissa samoin kuin Valloniassa parlamentti hyväksyi lain melkein yksimielisesti (0 ääntä vastaan, vain muutama tyhjää). Laki oli seurausta pitkästä demokraattisen päätöksenteon prosessista, joka sisälsi kuulemisia uskonnollisten yhteisöjen kanssa ja sai puolueiden välisen tuen. On tärkeää ymmärtää, että kielto viittaa teurastukseen ilman tainnutusta, eikä se ole uskonnollisten teurastusten kielto.

Näiden sääntöjen tarkoituksena on varmistaa teurastettavien eläinten parempi hyvinvointi uskonnollisten rituaalien yhteydessä. Todellakin Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen totesi, että vakavia hyvinvointiongelmia esiintyy todennäköisesti kurkun leikkauksen jälkeen, koska eläin - vielä tajuissaan - voi tuntea ahdistusta, kipua ja ahdistusta. Myös Tuomioistuin EU (Euroopan unionin tuomioistuin) myönsi, että "tietyt uskonnollisten rituaalien määräämät teurastusmenetelmät, jotka suoritetaan ilman tainnutusta, eivät ole yhtä suuria eläinten hyvinvoinnin korkean tason tarjoamiseksi lopettamisen aikana".

Nykyään palautuva tainnutus mahdollistaa teurastettavien eläinten suojelun uskonnollisten rituaalien yhteydessä häiritsemättä rituaaleja. sinänsä. Se aiheuttaa tajuttomuutta elektronarkoosin kautta, joten eläimet ovat edelleen elossa, kun heidän kurkkunsa leikataan.

Uskonnollisten menetelmien hyväksyntä uskonnollisten yhteisöjen keskuudessa kasvaa Malesiassa, Intiassa, Lähi-idässä, Turkki, Saksa, Uusi-Seelanti ja Yhdistynyt kuningaskunta.

Ottaen huomioon mielipidekyselyssä ilmaistut kansalaisten mielipiteet ja tekniikan tarjoamat mahdollisuudet Euroopan jäsenvaltioiden olisi voitava toteuttaa lisätoimenpiteitä, joilla varmistetaan eläinten hyvinvoinnin korkeampi taso, kuten Belgian Flanderin alue, joka otti käyttöön tällaisen toimenpiteen vuonna 2017 ja jota nyt uhkaa saada se kääntämään Euroopan unionin tuomioistuimen.

Johtajiemme on aika perustaa päätöksensä järkevään tieteeseen, yksiselitteiseen oikeuskäytäntöön, hyväksyttyihin vaihtoehtoihin teurastukseen ilman tainnutusta ja vahviin demokraattisiin, moraalisiin arvoihin. On aika tasoittaa tietä todelliseen edistymiseen EU: ssa sen sijaan, että käännät kelloa taaksepäin.

Edellä olevassa artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat yksinomaan kirjoittajan mielipiteitä eivätkä heijasta yhtään mielipidettä EU: n toimittaja.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa