Liity verkostomme!

koulutus

EU:ssa oli 5.24 miljoonaa opettajaa vuonna 2021

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vuonna 2021 perus-, toisen asteen ja toisen asteen koulutuksessa työskenteli 5.24 miljoonaa opettajaa. EU (ISCED tasot 1-3). Juhlia Maailman opettajien päivä, nostamme esiin tuoreimmat tiedot opettajista.

Edellisten vuosien tapaan naiset muodostivat edelleen suurimman osan opetuksessa työvoima73 % (3.8 milj.) perus-, toisen asteen ja toisen asteen koulutuksessa työskennellyistä opettajista vuonna 2021, kun taas miesten osuus oli 27 % (1.43 milj.).

Infografiikka: Kouluopettajat EU:ssa vuonna 2021, %

Lähdetietojoukko: educ_uoe_perp01

Vuonna 2021 vain 8 % (393 428 opettajaa) koko opetustyövoimasta oli alle 30-vuotiaita näillä kolmella koulutustasolla EU:ssa. Sitä vastoin 2.1 miljoonaa opettajaa oli 50-vuotiaita tai vanhempia, mikä on 39 prosenttia näiden tasojen opettajista.

Yli 50-vuotiaista miesopettajista lähes puolet opetti toisen asteen koulutuksessa

Perus- ja toisen asteen koulutuksessa (ISCED-tasot 1-3) lähes puolet (46 %) yli 50-vuotiaista miesopettajista opetti toisen asteen koulutuksessa, kun taas 38 % opetti toisen asteen koulutuksessa ja alle viidesosa (16 %). opetti perusopetuksessa. 

Yli 50-vuotiaiden naisopettajien ISCED-tasoilla 1–3 jako jakautui tasaisemmin: 40 prosenttia opettajista perusopetuksessa, 32 prosenttia toisen asteen koulutuksessa ja 28 prosenttia toisen asteen koulutuksessa.

Mainos

Oppilaita opettajaa kohden oli keskimäärin 12.1 vuonna 2021

EU:ssa vuonna 2021 keskimääräinen oppilaiden lukumäärä opettajaa kohden perus-, toisen asteen ja toisen asteen tasoilla oppilaiden ja opiskelijoiden suhde opettajiin - oli 12.1. Tämä oli 0.2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuonna 2020 (12.3). 

Oppilaiden määrä opettajaa kohti on laskenut vuodesta 2013 lähtien, jolloin tiedonkeruu tuli pakolliseksi. Tuona vuonna suhdeluku oli 13.3, mikä tarkoittaa 1.2 prosenttiyksikön laskua vuoteen 2021 verrattuna. 

Pylväskaavio: Oppilaiden ja opiskelijoiden suhde opettajiin perusasteen ja toisen asteen koulutuksessa, 2021

Lähdetietojoukko: educ_uoe_perp04

Korkeimmat suhdeluvut olivat Alankomaissa (16.4 oppilasta opettajaa kohti), Ranskassa (14.9), Slovakiassa (14.3), Romaniassa (14.1) ja Irlannissa (13.4). Alhaisin suhde oli Kreikassa (8.2), jota seurasivat Malta (8.7), Kroatia (9.1), Belgia ja Luxemburg (molemmat 9.3). 

Lisätietoja

Metodologiset huomautukset

  • Perusasteen, toisen asteen ja lukion koulutus: tasot määritellään säännösten mukaisesti ISCED-luokitus.
  • Laskennassa käytetyt tiedot opettajista ja oppilaista ilmaistaan ​​yksikköinä kokopäiväistä vastaavaa. Oppilas-opettaja-suhteiden vertailukelpoisuuteen eri maiden välillä voivat vaikuttaa erot luokkien koossa ja opetettujen tuntien määrässä sekä koulujen erilaiset alueet, käytännöt kouluvuoroissa ja moniluokkaisissa luokissa.
  • Viro, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Portugali ja Slovenia: määritelmä eroaa oppilaiden ja opiskelijoiden suhteessa opettajiin. Katso metadata

Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa