Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Komissaari Reynders vierailee Liettuassa ja Latviassa 9.-10. helmikuuta keskustellakseen kohdennetusta tuesta Ukrainalle ja vuoden 2022 oikeusvaltioraportista

SHARE:

Julkaistu

on

Tänään (9. helmikuuta), oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) matkustaa Vilnaan Liettuaan tapaamaan pääministeri Ingrida Šimonytéa ja oikeusministeri Ewelina Dobrowolskaa. Keskusteluissa käsitellään muun muassa Venäjän Ukrainaa vastaan ​​käymän hyökkäyssodan vastaisia ​​toimia, kuten pakotteiden täytäntöönpanoa, varojen jäädyttämistä ja takavarikointia, vastuullisuusasioita rankaisemattomuuden torjumiseksi sekä vuoden 2022 säännön havaintoja. Liettuan ja Latvian osalta.

Heidän kokouksensa jälkeen, arvoisa komissaari Reynders ja oikeusministeri Dobrowolska pitävät lehdistötilaisuuden klo 10 CET. Tämän jälkeen komissaari tapaa Liettuan tasavallan perustuslakituomioistuimen presidentin Danutė Jočienėn ja pitää luennon Vilnan yliopiston opiskelijoille. Parlamentissa pidettyjen tapaamisten jälkeen, mukaan lukien Liettuan tasavallan Seimasin puhemiehen Viktorija Čmilytė-Nelsenin kanssa, komissaari päättää päivän työillalliseen korkeakoulujen ja asianajajajärjestöjen edustajien kanssa.

Perjantaina, arvoisa komissaari Reynders matkustaa Riikaan, jossa hän tapaa presidentti Egils Levitsin ja oikeusministeri Inese Lībiņa-Egneren. Tämän jälkeen hän tapaa Latvian parlamentin Eurooppa-asioiden valiokunnan jäsenet sekä kansalaisyhteiskunnan edustajat ja perustuslakituomioistuimen jäsenet.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa