Uusi #Erasmus: Lisää mahdollisuuksia epäedullisessa asemassa oleville nuorille

| Helmikuu 20, 2019
Erasmus-projektiryhmän ystävät, jotka nauravat ääneen © AP Images / European Union-EP Uusi Erasmus-ohjelma keskittyy nuoriin, joilla on vähemmän mahdollisuuksia, jolloin useammat ihmiset voivat osallistua © AP Images / EU-EP

Erasmus-ohjelman olisi kolminkertaistettava varat, annettava useammille ihmisille mahdollisuus osallistua ja mukauttaa avustuksensa osallistujien tarpeisiin.

Kulttuuri- ja koulutusvaliokunta hyväksyi keskiviikkona (20 helmikuu) seuraavan sukupolven Erasmus-ohjelman, jossa ehdotetaan yksityiskohtaisia ​​toimenpiteitä, joilla poistetaan kaikki taloudelliset, sosiaaliset, kulttuuriset esteet ja annetaan useammille ihmisille mahdollisuus osallistua erilaisiin oppimiseen liittyviin liikkuvuusohjelmiin.

Kansalliset strategiat, joilla edistetään vähemmän mahdollisuuksia olevien ihmisten osallistumista

Euroopan parlamentin jäsenet pyytävät Euroopan komissiota ja kansallisia Erasmus-virastoja laatimaan eurooppalaisen osallisuutta koskevan kehyksen ja kehittämään kansallisia osallisuusstrategioita. Näihin toimenpiteisiin voisi sisältyä rahoituksen mukauttaminen osallistujien tarpeisiin ja erityisesti liikkuvuuden rahoitustuki, kuukausittaisten avustusten mukauttaminen ja elin- ja oleskelukustannusten säännöllinen tarkastelu.

Myös pienempien mahdollisuuksien henkilöiden liikkuvuutta olisi tuettava erityisesti kielen koulutuksen, hallinnollisen tuen tai sähköisen oppimisen mahdollisuuksien avulla.

Uudella ehdotetulla "pienimuotoista kumppanuutta" koskevalla osa-alueella organisaatioita, joilla on vähän kokemusta tai pieniä operatiivisia valmiuksia, mahdollistaisivat osallistua ohjelmaan, erityisesti ruohonjuuritason järjestöt tai organisaatiot, jotka työskentelevät suoraan epäedullisessa asemassa olevien ihmisten kanssa.

Uudet Erasmus-toimet

Parlamentin jäsenet jakavat talousarvion uudelleen ohjelman eri osa-alueille ja tarjoavat esikoulu- ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle, nuorille urheilijoille ja urheilun valmentajille mahdollisuuden osallistua liikkuvuusohjelmiin. Myös ammatillisen koulutuksen vaihto, erityisesti raja-alueilla, asetetaan etusijalle uudessa ohjelmassa, ja sen talousarvio on myös vahvistettu hyväksytyssä tekstissä.

Yhteisrahoitus muista eurooppalaisista ohjelmista

Euroopan parlamentin jäsenet ehdottavat enemmän yhteisvaikutuksia muiden eurooppalaisten rahoitusohjelmien kanssa, jotta yhteisrahoitusta voitaisiin käyttää joko avustusten, liikenteen, epäedullisessa asemassa olevien oppilaiden elinkustannusten mukauttamiseen tarpeen mukaan tai uusien hankkeiden rahoittamiseen.

Milan ZVER (PPE, SI), esittelijä, sanoi: ”Eurooppalaisten ohjelmien on oltava tasapuolisesti kaikkien Euroopan kansalaisten saatavilla niiden sosioekonomisesta taustasta riippumatta. Ensimmäinen tavoite on tehdä Erasmus + numero yhdestä osallistavuudesta. Teimme ohjelman paljon oikeudenmukaisemmaksi ja osallistavammaksi. Parlamentin on taisteltava voimakkaasti kokonaistalousarvion kolminkertaistamiseksi. Siksi on erittäin tärkeää saada vahva tuki muilta poliittisilta ryhmiltä ”.

Petra KAMMEREVERT (S&D, DE), Kulttuurivaliokunnan puheenjohtaja, sanoi: “Uuden Erasmus-ohjelman on oltava aidosti avoin kaikille ja kannustettava kaikkia yhteiskunnassa osallistumaan. Haluamme syrjimättömän ja esteettömän pääsyn. Kouluopetuksen ja varhaiskasvatuksen opettajien olisi voitava hyötyä liikkuvuudesta. Opiskelijoiden ja ammatillisten oppilaiden on saatava lisärahoitusta ja rakenteellista tukea saadakseen laadukasta oppimiskokemusta ja hankkimalla heidän henkilökohtaiseen kehitykseen ja tulevaisuuden työmahdollisuuksiin tarvittavia taitoja.

Tunnisteet: , , ,

Kategoria: Etusivu, koulutus, Erasmus, Erasmus +, EU, EU, Euroopan parlamentti