Liity verkostomme!

koulutus

Komissaari Vassiliou käynnistää Erasmus + -ohjelman Bukarestissa ja kehottaa toimimaan NEET-nuorten tukemiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

University-kirjastoRomanian nuorten koulutus- ja työllistymismahdollisuudet ovat ensi viikolla Bukarestissa käydyn vierailun painopiste. 10. maaliskuuta komissaari puhuu kansallisen opetusministeriön ja Euroopan komission järjestämässä tapahtumassa NEET-ikäisten (nuorten, jotka eivät ole työelämässä, koulutuksessa tai koulutuksessa) kohtaamien haasteiden ratkaisemisessa.

Seuraavana päivänä hän käynnistää Erasmus +: n, EU: n uuden koulutus-, nuoriso- ja urheilurahoitusohjelman, joka tarjoaa apurahoja 120,000 romanialaiselle opiskelemaan, kouluttamaan, hankkimaan työkokemusta tai vapaaehtoistyötä ulkomailla seuraavan seitsemän vuoden aikana - 50% enemmän kuin aiemmissa EU: n ohjelmissa. Komissaari vierailee myös pääkaupungin romanihankkeissa unkarilaisen syntyperän hyväntekijän George Sorosin kanssa, joka on pitkäaikainen romanien oikeuksien puolustaja.

Vierailunsa edessä puhunut komissaari Vassiliou sanoi: "Kuten monissa muissakin Euroopan maissa, Romanian nuorisotyöttömyysluvut ovat syvästi huolestuttavia ja aiheuttavat valtavaa tuhlausta ihmisen lahjakkuudesta. Viime aikoina saavutetusta edistyksestä huolimatta heikosti menestyneiden osuus lukemisessa, matematiikassa Romanian luonnontieteiden ja koulunkäynnin keskeyttäneiden määrä on erittäin korkea, mikä vain pahentaa NEET-nuorten ongelmaa. Koulutusjärjestelmien on edistettävä kannustavia oppimisympäristöjä keskittyen yksittäisten oppilaiden tarpeisiin ja puututtava kiireellisesti taitojen epäsuhtaisuuteen.

Mainos

"Uusi Erasmus + -ohjelmamme auttaa heikoimmassa asemassa olevia nuoria, myös NEET-tilanteessa olevia. Tarjoamalla mahdollisuuksia epäviralliseen oppimiseen liittyvään liikkuvuuteen esimerkiksi Euroopan vapaaehtoispalvelun kautta, Erasmus + vahvistaa nuorten itseluottamusta, auttaa heitä löytämään ja mikä tärkeintä vahvistaa heidän taitojaan ", komissaari lisäsi.

Romania saa lähes € 52million sisään 2014 Erasmus +, kasvua 11% verrattuna rahoitusta se sai viime vuonna entisen elinikäisen oppimisen ja nuorisotoimintaohjelman ohjelmiin. Rahoituksen taso kasvaa joka vuosi vuoteen 2020. Romania voivat myös hyötyä Jean Monnet avustukset Euroopan yhdentymisen tutkimusta korkeakoulutuksen ja kansainvälisten hankkeiden urheilussa.

Vuosina 2007--2013 noin 80 000 romanialaista opiskelijaa, nuorta, koulutus- ja nuorisohenkilöstöä sai apurahoja EU: n entisistä elinikäisen oppimisen ja nuorisotoimintaohjelmista, jotka on korvattu Erasmus + -ohjelmalla.

Mainos

Erasmus +

Erasmus + käynnistetään aikana, jolloin 26 miljoonaa ihmistä ympäri Eurooppaa on tällä hetkellä työttömänä, mukaan lukien lähes 6 miljoonaa nuorta. Nuorten työttömyysaste on Romaniassa yli 23 prosenttia, ja 185 000 on rekisteröity työttömiksi.

Samaan aikaan, on yli 2 miljoonaa avointa työpaikkaa eri puolilla Eurooppaa, ja kolmannes työnantajien raportoivat vaikeuksia rekrytoida henkilöstöä, jolla on tarvittavat taidot.

Erasmus + auttaa käsittelemään tätä osaamisvajeeseen tarjoamalla mahdollisuuksia 4 miljoonaa ihmistä tutkia, juna, työharjoittelussa tai vapaaehtoistyötä. Annetaan nuorille tämän mahdollisuuden myös merkitsee todennäköisesti sitä, he haluavat, tai pystyä, työskennellä ulkomailla tulevaisuudessa, mikä lisää niiden pitkän aikavälin työllisyysnäkymät.

Budjetti Erasmus + seuraavien seitsemän vuoden aikana on € 14.7 miljardia - 40% enemmän kuin edellisessä ohjelmissa 2007-2013. Jokainen jäsenvaltio näkee huomattavia lisäyksiä rahoitukseen elinaikana ohjelman.

Sen lisäksi, että Erasmus + tukee yksilöiden liikkumismahdollisuuksia, se parantaa Euroopan koulutus- ja nuorisojärjestelmien laatua ja merkitystä tukemalla koulutushenkilöstön ja nuorisotyöntekijöiden koulutusta sekä vahvistamalla koulutuksen ja työnantajien välisiä kumppanuuksia.

€ 14.7bn budjetti otetaan huomioon tulevaisuuden arviot inflaation. Lisävaroja odotetaan jaetaan korkeakouluopintoihin vaihtoa ja hallinnollista tukea mukana muita kuin EU-maissa; päätöstä määriä ylimääräistä rahoitusta on tarkoitus vahvistaa myöhemmin 2014.

Erasmus + sisältää ensimmäistä kertaa urheilun tukemisen. Se osoittaa noin 265 miljoonaa euroa seitsemän vuoden aikana rajat ylittävien uhkien, kuten otteluiden ja dopingin, torjumiseksi. Se tukee myös kansainvälisiä hankkeita, joihin osallistuu ruohonjuuritason urheilujärjestöjä ja joilla edistetään esimerkiksi hyvää hallintotapaa, sukupuolten tasa-arvoa, sosiaalista osallisuutta, kaksoisuraa ja fyysistä aktiivisuutta kaikille.

Kuka hyötyy Erasmus +?

  • 2 miljoonaa korkeakouluopiskelijaa voi opiskella tai kouluttaa ulkomailla, ja 450,000-harjoittelupaikkoja on saatavilla;
  • 650,000 ammattikoululaisista ja oppisopimuskoulutuksessa saavat avustuksia opiskelemaan, harjoittelemaan tai työskentelevät ulkomailla;
  • 800,000 opettajat, kouluttajat, opetushenkilöstön ja nuorisotyöntekijöitä opettaa tai junalla ulkomailla;
  • 200,000 XNUMX maisteriopiskelijaa, jotka suorittavat täydellisen kurssin toisessa maassa, hyötyvät lainatakuista;
  • Yli 25,000 XNUMX opiskelijaa saa apurahoja yhteisille maisterintutkinnoille, joihin kuuluu opiskelu vähintään kahdessa ulkomaalaisessa korkeakoulussa.
  • Yli 500,000 nuoret pystyvät vapaaehtoistyötä tai osallistua nuorisovaihtoon;
  • 125,000 25,000 koulua, ammattikoulutuslaitosta, korkeakoulu- ja aikuiskoulutuslaitoksia, nuorisojärjestöjä ja yrityksiä saa rahoitusta XNUMX XNUMX "strategisen kumppanuuden" perustamiseksi kokemusten vaihdon ja yhteyksien edistämiseksi työelämään;
  • 3,500 oppilaitosta ja yritystä saa tukea yli 300 ”tietoyhteenliittymän” ja ”alakohtaisen osaamisen liittouman” perustamiseen työllistettävyyden, innovaatioiden ja yrittäjyyden lisäämiseksi
  • 600 ylikansallisia kumppanuuksia urheilussa, mukaan lukien eurooppalaiset voittoa tapahtumia, saavat myös rahoitusta.

NEET (Nuoret, jotka eivät ole työelämässä, koulutuksessa)

Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön (Eurofound) mukaan noin 14 miljoonaa 15–29-vuotiasta nuorta ei ole työssä, koulutuksessa tai koulutuksessa. Jatkuvan toimettomuuden vaikutuksiin kuuluvat köyhyysriski, sosiaalinen syrjäytyminen tai vieraantuminen yhteiskunnasta. Tämän tilanteen taloudellisten kustannusten arvioidaan olevan 160 miljardia euroa vuodessa eli 1.3% EU: n BKT: sta.

EU opiskella osoittaa, että nuorisotyö voi auttaa nuoria rakentamaan taitoja ja luottamusta, jota he tarvitsevat sosiaalisen osallistumisen parantamiseksi, syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja työpaikkojen kasvun lisäämiseksi.

Koulunkäynnin keskeyttäneet

Eurooppa 2020 -strategiassa asetettiin yleistavoite, jonka mukaan 10: n osuus koulunkäynnin keskeyttäneiden osuudesta on alle 2020%. Romaniassa koulunkäynnin keskeyttäneiden määrä oli 17.4: ssa 2012-%: ssa, kun 12.8-prosenttiosuus oli Euroopassa keskimäärin ja 11.3-prosenttiosuus oli kansallinen (ks. IP / 13 / 324).

OECD: n viimeisin PISA (Program for International Student Assessment) -raportti 15-vuotiaiden matematiikasta, luonnontieteistä ja lukutaidosta paljasti, että Romania on selvästi alle EU: n vuoden 2020 tavoitteen vähentää heikosti menestyneiden osuus alle 15 prosenttiin. Romanian tasot ovat 37.3% lukemiselle, 40.8% matematiikalle ja 37.3% luonnontieteille (ks IP / 13 / 1198).

koulutus

Vuoden 2021 yliopistojen sijoitus osoittaa, että eurooppalaisilla yliopistoilla on vahva yhteistyöaste

Julkaistu

on

U-Multirank, jonka komissio on aloittanut ja osarahoittanut Erasmus+, on julkaissut 8th yliopistojen sijoitus, pisteyttämällä lähes 2,000 yliopistoa 96 maasta ympäri maailmaa. Muiden tulosten joukossa se osoittaa, että eurooppalaiset yliopistot tekevät tiiviimpää yhteistyötä muihin alueisiin verrattuna etenkin opetuksen ja oppimisen, tutkimuksen, tiedonvaihdon ja kansainvälistymisen suoritusalueilla (henkilöstön ja opiskelijoiden liikkuvuus, yhteiset tutkintotodistukset ja julkaisut). Yleensä yliopistot, jotka työskentelevät yhdessä muiden instituutioiden, yritysten ja teollisuudenalojen, hallitusten, alueellisten elinten tai rajojen yli, toimivat yleensä paremmin kuin ne, jotka eivät keskity yhteistyöhön. Arvioinnissa otettiin huomioon seitsemän näkökohtaa: strategiset kumppanuudet, kansainväliset yhteiset tutkinnot, harjoittelujaksot, kansainväliset yhteisjulkaisut, yhteisjulkaisut teollisuuskumppaneiden kanssa, alueelliset yhteisjulkaisut ja patentit teollisuuden kanssa.

Joka vuosi, U-Multirank vertaa korkea -asteen oppilaitosten suorituskykyä opiskelijoille tärkeimmillä aloilla ja tarjoaa maailman suurimman muokattavissa olevan online -sijoituksen. Yliopistot voivat käyttää U-Multirank-tietoja arvioidakseen vahvuutensa ja heikkoutensa ja löytääkseen tapoja luoda tai vahvistaa strategisia suunnitelmiaan, myös yhteistyön näkökohtia. The Euroopan yliopistojen aloite on yksi komission johtamista lippulaivahankkeista kohti eurooppalaista koulutusaluetta. Tavoitteena on luoda ylikansallisia liittoutumia, joissa opiskelijat, henkilökunta ja tutkijat voivat nauttia saumattomasta liikkuvuudesta - sekä fyysisesti että virtuaalisesti - opiskella, kouluttaa, opettaa, tehdä tutkimusta, työskennellä tai jakaa palveluita missä tahansa yhteistyössä toimivassa kumppanioppilaitoksessa. Tähän mennessä 41 tällaista liittoutumaa yhdistää yli 280 korkeakoulua eri puolilla Eurooppaa. Kaiken kaikkiaan näille 287 eurooppalaiselle yliopistolle on käytettävissä enintään 41 miljoonan euron budjetti Erasmus+ -ohjelmasta ja Horisontti Eurooppa -ohjelmasta. Lisätietoja on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

koulutus

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčičin lausunto kansainvälisestä päivästä koulutuksen suojelemiseksi hyökkäyksiltä

Julkaistu

on

Kansainvälisen koulutuksen suojelemispäivän (9. syyskuuta) yhteydessä EU vahvistaa sitoutumisensa edistää ja suojella jokaisen lapsen oikeutta kasvaa turvallisessa ympäristössä, saada laadukasta koulutusta ja rakentaa parempaa ja enemmän rauhanomainen tulevaisuus, sanoo Janez Lenarčič (kuvassa).

Kouluihin, oppilaisiin ja opettajiin kohdistuvilla hyökkäyksillä on tuhoisa vaikutus koulutuksen saatavuuteen, koulutusjärjestelmiin ja yhteiskunnan kehitykseen. Valitettavasti niiden esiintyvyys kasvaa hälyttävästi. Tämä on aivan liian selvää Afganistanin viimeaikaisesta kehityksestä ja kriiseistä Etiopiassa, Tšadissa, Afrikan Sahelin alueella, Syyriassa, Jemenissä tai Myanmarissa. Global Coalition to Protect Education from Attack on todennut yli 2,400 hyökkäystä oppilaitoksia, opiskelijoita ja opettajia vastaan ​​vuonna 2020, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset ovat myös kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, sääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten konfliktien vaikutuksia. Tällaiset rikkomukset lisääntyvät, mutta tekijöitä harvoin vaaditaan vastuuseen. Tässä mielessä asetamme kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamisen johdonmukaisesti EU: n ulkoisen toiminnan ytimeen. Yhtenä suurimmista humanitaarisista avunantajista EU jatkaa siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista ja puolustamista niin valtioiden kuin valtiosta riippumattomien aseellisten ryhmien aseellisen konfliktin aikana.

Mainos

Tilojen tuhoamisen lisäksi koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset johtavat oppimisen ja opetuksen keskeyttämiseen pitkällä aikavälillä, lisäävät koulunkäynnin keskeyttämisen riskiä, ​​johtavat pakkotyöhön ja aseellisten ryhmien ja joukkojen rekrytointiin. Koulujen sulkeminen vahvistaa altistumista kaikenlaisille väkivallan muodoille, mukaan lukien seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva väkivalta tai varhainen ja pakkoavioliitto, joiden taso on noussut rajusti COVID-19-pandemian aikana.

COVID-19-pandemia paljasti ja pahensi koulutuksen haavoittuvuutta maailmanlaajuisesti. Nyt enemmän kuin koskaan meidän on minimoitava häiriöt koulutushäiriöissä ja varmistettava, että lapset voivat oppia turvallisesti ja suojelemalla.

Koulutuksen turvallisuus, mukaan lukien jatkuva osallistuminen turvallisten koulujen julistukseen, on olennainen osa pyrkimyksiämme suojella ja edistää jokaisen tytön ja pojan oikeutta koulutukseen.

Mainos

Kouluun kohdistuviin hyökkäyksiin vastaaminen ja estäminen, koulutuksen suojaavien näkökohtien tukeminen sekä oppilaiden ja opettajien suojeleminen edellyttää koordinoitua ja monialaista lähestymistapaa.

EU: n rahoittamilla hankkeilla koulutuksessa hätätilanteissa autamme vähentämään ja lieventämään aseellisten konfliktien aiheuttamia riskejä.

EU on edelleen eturintamassa tukemassa koulutusta hätätilanteissa, ja se käyttää 10 prosenttia humanitaarisen avun määrärahoistaan ​​koulutuksen saatavuuden, laadun ja suojelun tukemiseen.

Lisätietoja

Tietosivu - Koulutus hätätilanteissa

Continue Reading

koulutus

Euroopan komission raportti aikuiskoulutuksesta Euroopassa

Julkaistu

on

Euroopan komissio Eurydice-verkosto on julkaissut raportin aiheesta "Aikuiskoulutus Euroopassa: rakentamalla osallistavia polkuja osaamiseen ja pätevyyteen". Raportissa tarkastellaan nykyisiä lähestymistapoja elinikäisen oppimisen edistämiseen kiinnittäen erityistä huomiota politiikkoihin ja toimenpiteisiin, joilla tuetaan heikosti pätevien ja pätevien aikuisten pääsyä oppimismahdollisuuksiin. Siinä tarkastellaan 42 koulutusjärjestelmää 37 Euroopan maassa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Tämä pandemia on osoittanut, että monilla aikuisilla ei ole riittäviä perustaitoja. Erityisesti se on paljastanut suuren digitaalisen kuilun aikuisväestön keskuudessa. On tärkeää luoda järjestelmällisiä oppimismahdollisuuksia, joiden avulla ihmiset voivat parantaa perustaitojaan missä tahansa elämänvaiheessa. Meidän on myös puututtava aikuiskoulutusalan pirstoutumiseen, jotta aikuiset voivat tehdä selkeitä siirtymiä eri koulutustyyppien ja -muotojen välillä. ”

Työpaikoista ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit sanoi: ”Sopeutuaksemme nopeasti muuttuvaan työmaailmaan meidän on keskitettävä huomiomme ja resurssimme elinikäiseen oppimiseen. Vuoteen 2030 mennessä haluamme, että vähintään 60 prosenttia EU: n aikuisista osallistuu koulutukseen vuosittain. EU -johtajat pitivät tätä tavoitetta myönteisenä, ja heidän kansallisiin elvytys- ja selviytymissuunnitelmiinsa sisältyy suuria investointeja aikuisten osaamiseen ja uudelleenkoulutukseen. Meidän on yhdessä työmarkkinaosapuolten ja kaikkien sidosryhmien kanssa varmistettava oppimismahdollisuuksien saatavuus erityisesti niille ihmisille, jotka hyötyvät eniten osaamisesta ja uudelleenkoulutuksesta. Tämä näkökohta on keskeinen Upskilling Pathways -aloitteessa, jossa kiinnitetään erityistä huomiota heikoimmassa asemassa oleviin. ”

Mainos

Sen lisäksi, että siinä tarkastellaan aikuiskoulutusaloitteiden koordinointia kansallisella tasolla, tässä raportissa esitetään myös ainutlaatuinen kartoitus julkisesti rahoitetuista ja osarahoitetuista aikuiskoulutusohjelmista sekä olemassa olevista ohjaus- ja tukitoimenpiteistä heikoimmin koulutetuille. The Eurydice-verkko koostuu Euroopan maiden kansallisista yksiköistä, ja sitä koordinoi Koulutus-, audiovisuaali- ja kulttuurialan toimeenpanovirasto.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa