Liity verkostomme!

Työllisyys

Poliittinen sopimus työntekijöiden suojelemisesta vaarallisilta aineilta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Parlamentin ja neuvoston neuvottelijat ovat sopineet epävirallisesti karsinogeenisten ja muiden vaarallisten aineiden työntekijöiden suojelemista koskevien sääntöjen tarkistamisesta. EMPL.

Neuvottelujen aikana Euroopan parlamentin jäsenet varmistivat lisääntymiselle vaarallisten aineiden sisällyttämisen karsinogeeneja ja mutageeneja työssä koskevan direktiivin (CMD4) neljänteen tarkistukseen. Näillä aineilla on haitallisia vaikutuksia lisääntymiseen ja ne voivat heikentää hedelmällisyyttä tai hedelmättömyyttä. Näistä 11 aineesta otetaan käyttöön sitova työperäinen raja-arvo direktiivin liitteeseen. Tämän seurauksena direktiivi nimetään uudelleen syöpää aiheuttavia, perimää vaurioittavia ja lisääntymiselle vaarallisia aineita koskevaksi direktiiviksi (CMRD).

Terveydenhuollon työntekijöiden parempi suojelu

Parlamentin jäsenet vahvistivat myös, että vaarallisia lääkkeitä käsittelevät työntekijät saavat riittävän ja asianmukaisen koulutuksen, jotta terveydenhuoltoalan työntekijöitä voidaan suojella paremmin. HMP:t ovat kasvaimia estäviä lääkkeitä, jotka sisältävät erittäin vaarallisia kemikaaleja, jotka estävät solujen kasvua ja lisääntymistä. Komissio valmistelee sidosryhmiä kuultuaan unionin suuntaviivat ja käytäntöstandardit vaarallisten lääkkeiden valmistelua, antamista ja hävittämistä varten työpaikalla.

Mainos

Uudet aineet ja alhaisemmat altistustasot

Akryylinitriili- ja nikkeliyhdisteille on asetettu työperäisen altistuksen raja-arvot eli haitallisten aineiden enimmäismäärä (yleensä milligrammoina ilmakuutiometrissä), joille työntekijät voivat altistua. Bentseenin enimmäisrajaa tarkistetaan alaspäin.

Lisäksi parlamentti on vaatinut, että komissio esittää toimintasuunnitelman työperäisen altistuksen raja-arvojen saavuttamiseksi vähintään 25 aineelle tai aineryhmälle ennen vuoden 2022 loppua.

Mainos

"Tämä on valtava menestys, ei vain lainsäätäjille, vaan ennen kaikkea paikan päällä oleville ihmisille, joiden terveyttä pyrimme suojelemaan. Parlamentti on ollut pitkään vaatinut lisääntymismyrkyllisten aineiden sisällyttämistä CMD-direktiivin soveltamisalaan ja sen varmistamista, että erityisesti terveydenhuoltoalan työntekijöitä suojellaan mahdollisimman paljon käsitellessään HMP:itä. Olemme vihdoin onnistuneet toteuttamaan sen. Uudistetun lainsäädännön ansiosta tuhansia haitallisia terveysvaikutuksia ja kuolemantapauksia estetään joka vuosi”, sanoi Lucia Ďuriš Nicholsonová (Renew, SK), EMPL-valiokunnan puheenjohtaja neuvottelujen päätyttyä.

Seuraavat vaiheet

Parlamentin ja neuvoston on nyt hyväksyttävä epävirallinen sopimus, jotta se tulee voimaan. Työllisyyslautakunta äänestää sopimuksesta pian.

Lisätietoja 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa