Liity verkostomme!

Talous

Euroopan parlamentti kehottaa EU: n torjumiseksi kastijärjestelmä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Banner-End-Casti-top-600Puolen miljardin eurooppalaisen 28 maasta valitut edustajat Euroopan parlamentissa hyväksyivät voimakkaasti muotoillun päätöslauselman kastisyrjinnästä 10. lokakuuta.

Euroopan parlamentti on lähettänyt voimakkaan tukisanoman sadoille miljoonille ihmisille kaikkialla maailmassa, joihin kohdistuu kastisyrjintää, ja kehottanut EU: ta tehostamaan toimiaan käsittämätöntä kärsimystä aiheuttavan ihmisoikeuskysymyksen ratkaisemiseksi.

Ennen kastikohtaista syrjintää koskevan päätöslauselman hyväksymistä monien poliittisten ryhmien edustajat puhuivat aiheesta intohimoisesti ja tuomitsivat tämän syrjinnän muodon erittäin voimakkaasti. Jotkut jopa väittivät, että kastista kärsineistä maista peräisin olevat tavarat olisi boikotoitava, ja vallitsi laaja yksimielisyys siitä, että EU: n toimielimet eivät tee tarpeeksi asian ratkaisemiseksi.

Mainos

EP: n päätöslauselmassa kehotetaan EU: n toimielimiä tunnustamaan ja torjumaan kasteihin perustuva syrjintä muiden syrjinnän perusteiden, kuten etnisen alkuperän, rodun, uskonnon, sukupuolen ja seksuaalisuuden perusteella; sisällyttää asia EU: n lainsäädäntöön ja ihmisoikeuspolitiikkaan ja nostaa se korkeimmalla tasolla kastista kärsivien maiden hallitusten kanssa.

Keskustelun avauspuheenvuorossa päätöslauselman esittäneen kehitysvaliokunnan puheenjohtaja, vihreä EP: n jäsen Eva Joly lainasi Intian pääministeriä Manmohan Singhia. Muutama vuosi sitten hän vertasi kasti-syrjintää omassa maassaan Etelä-Afrikan halveksittuun apartheidijärjestelmään. "Tästä julkilausumasta huolimatta, huolimatta" koskemattomuuden "poistamisesta Intian perustuslaissa, laista huolimatta 260 miljoonaa ihmistä kärsii päivittäin täysin rankaisemattomasti tehdyistä julmuuksista", Joly kertoi arvioidusta ihmisistä ympäri maailmaa, jotka ovat kastiin perustuva syrjintä. Suurin osa näistä asuu Etelä-Aasiassa ja tunnetaan nimellä dalitit.

Muut puhujat huomauttivat, että kastisyrjinnällä ei ole sijaa modernissa, demokraattisessa yhteiskunnassa. Merkitään se "yhdeksi suurimmista paradoksista 21: ssäst liberaali Euroopan parlamentin jäsen Leonidas Donskis totesi, että "on välttämätöntä varmistaa, että kastipohjaisen syrjinnän torjunnasta tulee osa EU: n tavanomaista ihmisoikeuskieliä ja että se sisällytetään järjestelmällisesti unionin toimiin maailmanlaajuisesti."

Mainos

EU-komissaari Cecilie Malmström väitti, että näin oli jo tapahtumassa, ja listasi useita työkaluja, joita EU-järjestelmä käyttää ongelman ratkaisemiseen, mukaan lukien ihmisoikeusvuoropuhelut asianomaisten maiden kanssa ja kehitysohjelmat. Parlamentin jäsenet suhtautuivat kuitenkin hänen lausuntoon jonkin verran skeptisesti.

"En ole oikeastaan ​​samaa mieltä siitä, että tämä otetaan esityslistalle melko usein", sanoi Alf Svensson Euroopan kansanpuolueen ryhmästä ja muut menivät pidemmälle: "Jos meillä on kaikki nämä EU: n välineet ja 260 miljoonaa ihmistä kärsii edelleen kastisyrjinnästä , epäonnistumme ”, Michael Cashman sosialistien ja demokraattien progressiivisesta liitosta sanoi.

Monet parlamentin jäsenet puhuivat raa'asta väkivallasta, johon dalit-naiset ja lapset kärsivät. Toiset väittivät, että kaupallisia suhteita kastiin vaikuttaneisiin maihin olisi tutkittava. Yksi puhuja mainitsi YK: n suuntaviivojen luonnoksen tärkeyden kastisyrjinnän poistamiseksi ja kehotti EUH: ta edistämään sitä. Puhuessaan GUE-ryhmän puolesta Euroopan parlamentin jäsen Paul Murphy kiitti Dalit-aktivistien työtä sanoen, että he osoittavat tietä eteenpäin rajoittamaan "tämä barbaarinen feodaalinen jäännös historian roskakoriin".

IDSN ja sen jäsenet kehottavat nyt EU: n toimielimiä ryhtymään toimiin päätöslauselmassa esitettyjen lukuisien kohtien suhteen kastisyrjinnän torjumiseksi. Strasbourgin EP: n puheenvuorossa IDSN: n koordinaattori Rikke Nöhrlind ja intialaisen IDSN: n johtokunnan jäsen Manjula Pradeep totesivat, että päätöslauselmalla oli taattu erittäin laaja puoluiden välinen tuki.

"Meitä kannustettiin kuulemaan komission jäsen Malmströmiltä, ​​että kastiin perustuva syrjintä on EU: n ensisijainen tavoite ja että se haluaa taistella sitä vastaan. Olemme kuitenkin samaa mieltä myös monien parlamentin jäsenten kanssa, jotka sanovat, että voitaisiin tehdä enemmän. Kastisyrjintä on yksi maailman vakavimmista ihmisoikeusongelmista, ja uskomme, että EU: lla voi olla tärkeä rooli sen lopettamisessa. "

Lataa päätöslauselmaesitys kastien syrjinnästä.

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa