Liity verkostomme!

Talous

Komissaari Geoghegan-Quinn onnittelee fysiikan Nobelin palkintoja

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

lhc-simTutkimus-, innovaatio- ja tiedekomissaari Máire Geoghegan-Quinn on tänään onnitellut belgialaista fyysikkoa François Englertiä ja brittiläistä fyysikkoa Peter W. Higgsiä fysiikan Nobel-palkinnon voittamisesta vuonna 2013. He saivat palkinnon teoreettisesta löydöksestä mekanismista, joka auttaa ymmärtämään subatomisten hiukkasten massan alkuperää ja joka äskettäin vahvistettiin ennustetun perushiukkasen löytämisen avulla ATLAS- ja CMS-kokeilla CERN: n suurilla Hadronitörmäys ". (http://www.nobelprize.org/)

Komissaari Geoghegan-Quinn sanoi: "Tämä on tunnustus François Englertin ja Peter Higgsin panoksesta nykyaikaiseen fysiikkaan. Haluan myös osoittaa kunnioitusta tuhansille tiedemiehille, jotka ovat työskennelleet väsymättä CERNissä vuosien ajan tämän vaikeasti havaittavan hiukkasen havaitsemiseksi. EU: n rahoittama tutkimus on edistänyt tutkimusta CERN: ssä, muun muassa mahdollistanut ennusteiden vahvistaneiden LHC-kokeiden valtavien tietojen käsittelyn. "

EU: n tuki LERN-kokeille CERN: ssä

Mainos

CERN, Euroopan ydintutkimusjärjestö, on maailman johtava hiukkasfysiikan laboratorio. Sen pääkonttori on Genevessä. Tällä hetkellä sen jäsenvaltioita ovat Itävalta, Belgia, Bulgaria, Tšekki, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Italia, Alankomaat, Norja, Puola, Portugali, Slovakia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi ja Yhdysvallat Kuningaskunta.

Euroopan unioni tukee CERN: n työtä tutkimusohjelmansa kautta, kun taas Euroopan investointipankki auttoi rahoittamaan suuren Hadron Colliderin (LHC) rakentamista, jossa tehtiin kokeita Higgs Bosonin löytämiseksi. CERN osallistuu tällä hetkellä 95 hankkeeseen EU: n seitsemännen tutkimuksen puiteohjelman puitteissa, joiden EU: n rahoitusosuus on yli 7 miljoonaa euroa.

Mikä on LHC?

Mainos

Higgs Bosonin läpimurto löytyi satojen tuhansien kokeiden tuloksesta maailman suurimmalla tiedekoneella: Suurella hadronitörmäyksellä (LHC), joka on 27 kilometriä pitkä, pyöreä tunneli Ranskan ja Sveitsin Alppien alla, missä - superjäähdytettyjen magneettien avulla - protonisuihkut kiihdytettiin ja murskattiin toisiinsa hajoamaan uusiksi hiukkasiksi ja vahvistamaan oletuksia hiukkasesta. LHC: n rahoitti CERN: n 20 Euroopan jäsenvaltiota ja kolmannet maat, kuten Yhdysvallat, Japani ja Intia. Euroopan investointipankki lainasi hankkeelle 300 miljoonaa euroa.

Mikä on GÉANT?

GÉANT-hanketta rahoittavat Euroopan unioni (EU) ja Euroopan kansalliset tutkimus- ja koulutusverkot (NREN). GÉANT-verkosto yhdistää 38 NREN-kumppania, jotka palvelevat 43 maata ja tavoittavat yhdessä yli 50,000,000 10,000 22,000 loppukäyttäjää yli 41 XNUMX yliopistosta, korkeakouluista, tutkimuslaitoksista, kirjastoista, museoista, kansallisista arkistoista, sairaaloista jne. kouluissa. Sitä operoi DANTE (Iso-Britannia), joka johtaa XNUMX yhteistyökumppanin projektikonsortiota.
Tutkimusverkostot, mukaan lukien GÉANT, ovat kriittisiä komponentteja LHC: n takana olevassa globaalissa infrastruktuurissa, jotka toimittavat kokeellisia tietoja tutkijoille ympäri maailmaa analysoitaviksi ja jakavat sitten tuloksiaan koko yhteisön kesken. Tietojen jakamiseksi GÉANT ja sen NREN-kumppanit ovat olleet mukana LHC-kokeessa sen alusta vuonna 2008. He ovat yhdessä ottaneet käyttöön laajan optisen yksityisverkon (LHC OPN) helpottaakseen tietojen jakamista käsittelykeskuksiin ympäri maailmaa (IP / 13 / 756).

Maailmanlaajuinen LHC-laskentaverkko (WLCG)

Worldwide LHC Computing Grid (WLCG) on maailmanlaajuinen yhteistyö, johon osallistuu yli 150 laskentakeskusta lähes 40 maassa ja joka yhdistää kansalliset ja kansainväliset verkkoinfrastruktuurit. WLCG-projektin tehtävänä on tarjota maailmanlaajuisia tietokoneresursseja ~ 25 petatavun (25 miljoonaa gigatavua) tietojen tallentamiseksi, jakamiseksi ja analysoimiseksi, jonka Large Hadron Collider (LHC) tuottaa vuosittain.

Tämä työ alkoi noin kymmenen vuotta sitten huhtikuussa 10, kun Euroopan sähköisen tieteen mahdollistavat verkot (EGEE) sai rahoitusta Euroopan komissiolta. CERN on edelläkävijä, joka tarjoaa pääsyn suuritehoisiin laskentaresursseihin kaikkialla Euroopassa ja muualla maailmassa käyttämällä grid / cloud computing -tekniikoita. Nykyään tunnettu eurooppalainen verkkoinfrastruktuuri (EGI) yhdistää keskuksia ympäri Eurooppaa tukemaan kansainvälistä tutkimusta monilla tieteenaloilla.

EU: n tukemat tutkijat joukkueessa Higgsin löytämisen takana

Higgs Bosonin löytämiseen osallistui 30 tutkijaa, joita tuki Euroopan unionin Marie Skłodowska-Curie -tutkimuskoulutusta ja liikkuvuutta varten. 30 tutkijaa työskenteli ACEOLE- ja TALENT-hankkeissa, jotka edistivät merkittävästi läpimurtoa. ACEOLE auttoi kehittämään CERN: n Large Hadron Collider -hiukkasten kiihdytintunnelissa käytettyjä tiedonlukujärjestelmiä, joissa hiukkanen tunnistettiin. TALENT, joka antoi kokeellista operatiivista tukea, kehittää mittausvälineitä uuden hiukkasen tarkan luonteen ymmärtämiseksi paremmin. Yhteensä 30 tutkijaa saa noin 6.5 miljoonaa euroa EU-rahoitusta.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

Continue Reading
Mainos

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa