Liity verkostomme!

Rikollisuus

Petostentorjunta: Tutkimus vahvistaa miljardit menetetyt arvonlisäverovajeissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Pino kolikoita alv-kirjaimilla eristetty valkoisella pohjallaArviolta 193 miljardia euroa arvonlisäverotuloja (1.5% suhteessa BKT: hen) menetettiin sääntöjen noudattamatta jättämisen tai perimättä jättämisen vuoksi vuonna 2011, jäsenvaltioissa tehdyn uuden alv-aukon tutkimuksen mukaan. Tutkimuksen rahoitti komissio osana työtä arvonlisäverojärjestelmän uudistamiseksi Euroopassa sekä laajempaa kampanjaa veronkierron torjumiseksi. Tutkimuksessa esitetään yksityiskohtaiset tiedot erosta maksettavan arvonlisäveron määrän ja tosiasiallisesti kerätyn määrän välillä 26 jäsenvaltiossa vuosina 2000-2011. Esitetään myös tärkeimmät arvonlisäverovajeen vaikuttavat tekijät sekä yleiskatsaus talouskriisin vaikutuksista alv-tuloihin.

Verokomissaari Algirdas Šemeta sanoi: "Verkossa liukuva arvonlisäveron määrä on mahdoton hyväksyä; varsinkin kun otetaan huomioon tällaisten summien vaikutus julkisen talouden vahvistamiseen. Tämän päivän havainnoista on kuitenkin otettava myös positiivinen viesti. Kunnianhimoinen arvonlisäverojärjestelmän uudistus, EU: n toimet veronkierron torjumiseksi ja suosituksemme kansallisiksi verouudistuksiksi ovat kaikki suunnattu oikeaan suuntaan. Tunnemme ongelman, olemme löytäneet siihen ratkaisuja, ja nyt on jäsenvaltioiden tehtävä Tämän päivän luvut ovat lähtökohta arvioitaessa niiden edistymistä alv-sääntöjen noudattamisen parantamisessa tulevina vuosina. "

Alv-ero on odotettavissa olevien alv-tulojen ja kansallisten viranomaisten tosiasiallisesti kantaman arvonlisäveron välinen erotus. Vaikka sääntöjen noudattamatta jättäminen on varmasti tärkeä tekijä tulojen vajavuudessa, alv-aukko ei johdu pelkästään petoksista. Maksamatta jäänyt arvonlisävero johtuu muun muassa konkursseista ja konkursseista, tilastollisista virheistä, maksuviivästyksistä ja laillisesta välttämisestä. Siksi alv-aukon tehokas poistaminen vaatii monitahoista lähestymistapaa.

Mainos

Ensinnäkin kovemman vastustetaan kiertämistä, ja vahvempi täytäntöönpano kansallisella tasolla, ovat välttämättömiä. Alv uudistus käynnistettiin joulukuussa 2011 on jo antanut merkittäviä välineitä varmistaa paremman suojan arvonlisäveropetoksia (katso IP / 11 / 1508). Esimerkiksi heinäkuussa 2013 hyväksytty nopean reaktion mekanismi antaa jäsenvaltioille mahdollisuuden reagoida paljon nopeammin ja tehokkaammin äkillisiin ja laaja-alaisiin alv-petoksiin (ks. IP / 12 / 868). Vuonna 2010 käynnistetty Eurofisc helpottaa myös jäsenvaltioiden välistä tiiviimpää yhteistyötä ja koordinointia järjestäytyneiden alv-petosten, etenkin karusellipetoksien torjunnassa (ks. PRES / 10 / 166).

Toiseksi, mitä yksinkertaisempi järjestelmä, sitä helpompaa veronmaksajat noudattavat sääntöjä. Siksi komissio on keskittynyt tarkkaan arvonlisäverojärjestelmän helpottamiseen koko Euroopassa toimiville yrityksille. Esimerkiksi uudet toimenpiteet sähköisen laskutuksen helpottamiseksi ja pienyrityksiä koskevat erityissäännökset tulivat voimaan vuoden alussa (ks IP / 12 / 377), ja koko EU: n alv-ilmoituslomaketta ehdotetaan lähiviikkoina. 1. tammikuuta 2015 alkaen sähköisten palvelujen ja teleyritysten osalta tulee voimaan yhden luukun palvelu, joka edistää säännösten noudattamista lisäämällä yksinkertaistamalla huomattavasti näiden yritysten arvonlisäveromenettelyjä ja antamalla niille mahdollisuus jättää yksi arvonlisäveroilmoitus toiminnastaan ​​EU: ssa ( nähdä IP / 12 / 17).

Lopuksi, jäsenvaltioiden on uudistettava kansallisia verojärjestelmiään tavalla, joka helpottaa säännösten noudattamista, estää veropetosta ja veronkiertoa ja parantaa veronkannon tehokkuutta. Komissio on antanut tältä osin selkeät ohjeet maakohtaisten suositusten kautta (ks SPEECH / 13 / 480). Tämän päivän raportti ehdottaa myös, että monimutkaiset verojärjestelmät, joissa on useita verokantoja, voivat osaltaan auttaa noudattamatta jättämistä. Siksi komission toistuvaan kehotukseen jäsenvaltioille laajentaa kansallista veropohjaa ja rajoittaa verovapautuksia ja -alennuksia olisi kiinnitettävä erityistä huomiota. Tämä paitsi auttaisi yksinkertaistamaan verojärjestelmiä, mutta se voisi antaa jäsenvaltioille mahdollisuuden välttää arvonlisäverokannan korotuksia.

Mainos

Tausta

Joulukuussa 2011 komissio esitti kattavan strategian Euroopan alv-järjestelmän uudistamiseksi (ks IP / 11 / 1508; MEMO / 11 / 874).

Viimeisin tutkimus alv - eroista EU: ssa julkaistiin vuonna 2009, lukuina vuosina 2000-06 (ks IP / 09 / 1655).

Lisätietoja Klikkaa tästä. 

Koko raportti on täältä.

VAT Gap: Usein kysyttyjä kysymyksiä

Rikollisuus

Euroopan kokaiinimarkkinat: Kilpailukykyisempi ja väkivaltaisempi

Julkaistu

on

Väkivaltaisempi, monipuolisempi ja kilpailukykyisempi: nämä ovat Euroopan kokaiinikaupan pääpiirteitä. Uusi Cocaine Insights -raporttiTänään (8. syyskuuta) käynnistämät Europolin ja UNODC: n hahmotelmat hahmottavat kokaiinimarkkinoiden uuden dynamiikan, mikä on selvä uhka Euroopan ja maailmanlaajuiselle turvallisuudelle. Raportti julkaistiin osana työohjelmaa CRIMJUST-Vahvistetaan rikosoikeudellista yhteistyötä huumausaineiden salakuljetusreiteillä Euroopan unionin maailmanlaajuisen laittomien virtojen ohjelman puitteissa.

Rikollisen ympäristön pirstoutuminen lähdemaissa on luonut uusia mahdollisuuksia eurooppalaisille rikollisverkostoille saada suoraa kokaiinitarjontaa, mikä estää välittäjät. Tämä uusi kilpailu markkinoilla on johtanut kokaiinin tarjonnan lisääntymiseen ja siten väkivallan lisääntymiseen Europolin vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden uhka -arvio 2021. Aiemmin hallitsevat monopolit kokaiinin tukkumyynnissä Euroopan markkinoille ovat asettaneet haasteita uusille ihmiskauppaverkostoille. Esimerkiksi Länsi -Balkanin rikollisverkostot ovat luoneet suoria yhteyksiä tuottajiin ja varmistaneet näkyvän paikan kokaiinin tukkumyynnissä. 

Raportissa korostetaan intervention merkitystä lähteellä, koska nämä markkinat ovat suuresti toimitusketjun ohjaamia. Yhteistyön vahvistaminen ja tietojenvaihdon lisääminen lainvalvontaviranomaisten välillä tehostavat tutkimuksia ja lähetysten havaitsemista. Raportissa korostetaan rahanpesututkimusten merkitystä laittomien voittojen jäljittämisessä ja rikolliseen toimintaan liittyvien avustusten takavarikointia. Nämä taloudelliset tutkimukset ovat kokaiinin salakuljetuksen torjunnan ytimessä ja varmistavat, että rikolliset toimet eivät kannata.

Mainos

Julia Viedma, Europolin operatiivisen ja analyysikeskuksen osastonjohtaja, sanoi: ”Kokaiinin salakuljetus on yksi tärkeimmistä turvallisuusongelmista, joita kohtaamme tällä hetkellä EU: ssa. Lähes 40 prosenttia Euroopassa toimivista rikollisryhmistä on mukana huumekaupassa, ja kokaiinikauppa tuottaa miljardeja euroja rikollista voittoa. Se, että ymmärrämme kohtaamamme haasteet paremmin, auttaa meitä torjumaan tehokkaammin kokaiinin salakuljetusverkostojen väkivaltaista uhkaa yhteisöillemme. ”  

Chloé Carpentier, UNODC: n huumausainetutkimusosaston päällikkö, korosti, kuinka ”kokaiinin toimituskanavien, rikollisten toimijoiden ja menettelytapojen monipuolistumisen ja leviämisen nykyinen dynamiikka todennäköisesti jatkuu, jos sitä ei valvota”.

Mainos
Continue Reading

koronavirusantigeenin

Paljastettu: 23 pidätetty COVID-19-yrityssähköpostin vaarantumispetoksesta

Julkaistu

on

Romanian, Alankomaiden ja Irlannin viranomaiset ovat paljastaneet kehittyneen petosjärjestelmän, jossa käytetään salattuja sähköpostiviestejä ja ennakkomaksupetoksia osana Europolin koordinoimaa toimintaa. 

10. elokuuta 23 epäiltyä pidätettiin useissa ryöstöissä Alankomaissa, Romaniassa ja Irlannissa. Yhteensä haettiin 34 paikkaa. Näiden rikollisten uskotaan pettäneen yrityksiä vähintään 20 maassa noin miljoonan euron arvosta. 

Petoksen johti järjestäytynyt rikollisryhmä, joka ennen COVID-19-pandemiaa jo tarjosi laittomasti muita kuvitteellisia tuotteita myyntiin verkossa, kuten puupellettejä. Viime vuonna rikolliset muuttivat toimintatapojaan ja alkoivat tarjota suojamateriaaleja COVID-19 -pandemian puhkeamisen jälkeen. 

Mainos

Tämä rikollinen ryhmä - joka koostuu eri Afrikan maiden kansalaisista, jotka asuvat Euroopassa - loi väärennettyjä sähköpostiosoitteita ja verkkosivuja, jotka vastaavat laillisten tukkuyhtiöiden omia. Nämä rikolliset, jotka esiintyvät näissä yrityksissä, huijaavat uhreja - pääasiassa eurooppalaisia ​​ja aasialaisia ​​yrityksiä - tekemään tilauksia heidän kanssaan ja pyytämään maksuja etukäteen tavaran lähettämiseksi. 

Tavaroiden toimitus ei kuitenkaan koskaan tapahtunut, ja tuotot pestiin rikollisten valvomien Romanian pankkitilien kautta ennen kuin ne nostettiin pankkiautomaateista. 

Europol on tukenut tätä tapausta sen alkamisesta lähtien vuonna 2017: 

Mainos
 • Kokoaa yhteen kaikkien osapuolten kansalliset tutkijat, jotka ovat nähneet työskentelevän läheisessä yhteistyössä Europolin Euroopan tietoverkkorikollisuuskeskuksen (EC3) kanssa valmistellessaan toimintapäivää.
 • tarjoamalla jatkuvaa älykkyyden kehittämistä ja analysointia kenttätutkijoiden tukemiseksi; ja
 • lähettämällä kaksi tietoverkkorikollisuuden asiantuntijaa Alankomaiden ratsioille tukemaan Alankomaiden viranomaisia ​​operaation aikana kerättyjen reaaliaikaisten tietojen ristitarkistuksessa ja asianmukaisen näytön hankkimisessa. 

Eurojust koordinoi oikeudellista yhteistyötä etsintöjen vuoksi ja tuki useiden oikeudellisen yhteistyön välineiden täytäntöönpanoa.

Tämä toimenpide toteutettiin Euroopan monialainen foorumi rikollisia uhkia vastaan ​​(EMPACT).

Seuraavat lainvalvontaviranomaiset olivat mukana tässä toiminnassa:

 • Romania: Kansallinen poliisi (Poliția Română)
 • Alankomaat: Kansallinen poliisi (Politie)
 • Irlanti: Kansallinen poliisi (An Garda Síochána)
 • Europol: Euroopan tietoverkkorikokeskus (EC3)
   
EMPACT

2010issa Euroopan unioni perusti a neljän vuoden politiikkajakso varmistaa jatkuvuus vakavan kansainvälisen ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa. Vuonna 2017 EU: n neuvosto päätti jatkaa EU: n toimintajaksoa kaudella 2018--2021. Sen tavoitteena on torjua järjestäytyneen ja vakavan kansainvälisen rikollisuuden EU: lle aiheuttamat merkittävimmät uhat. Tämä saavutetaan parantamalla ja lujittamalla yhteistyötä EU: n jäsenvaltioiden, laitosten ja virastojen sekä EU: n ulkopuolisten maiden ja järjestöjen asiaankuuluvien yksiköiden, tarvittaessa myös yksityisen sektorin, välillä. Tietoverkkorikollisuus on yksi toimintalinjan painopisteistä.

Continue Reading

Rikollisuus

18 pidätettiin yli 490 siirtolaisen salakuljetuksesta Balkanin reitille

Julkaistu

on

Romanian poliisin (Poliția Română) ja rajapoliisin (Poliția de Frontieră Română) virkamiehet, Europolin tukemana, purkivat järjestäytyneen rikollisryhmän, joka osallistui siirtolaisten salakuljetukseen niin kutsutulla Balkanin reitillä.

Toimintapäivä 29. heinäkuuta 2021 johti:

 • 22 kotietsintää
 • 18 epäiltyä pidätettiin
 • Ammusten takavarikointi, viisi ajoneuvoa, matkapuhelimet ja 22 000 euroa käteistä

Lokakuusta 2020 lähtien toiminut rikollinen verkosto koostui Egyptin, Irakin, Syyrian ja Romanian kansalaisista. Rikollisella ryhmällä oli soluja Balkanin reitin eri maissa, joista alueelliset avustajat hallinnoivat Jordaniasta, Iranista, Irakista ja Syyriasta tulevien siirtolaisten rekrytointia, majoitusta ja kuljetusta. Useat Romaniassa sijaitsevat rikossolut helpottivat siirtolaisryhmien Bulgarian ja Serbian rajanylitystä ja järjestivät tilapäismajoituksen Bukarestin alueella ja Länsi -Romaniassa. Siirtolaiset salakuljetettiin Unkariin matkalla Saksaan lopulliseksi määränpääkseen. Yhteensä 26 laitonta siirtolaiskuljetusta pidätettiin ja 490 siirtolaista havaittiin yrittäessään ylittää laittomasti Romanian raja. Hyvin organisoitu rikollinen ryhmä osallistui myös muuhun rikolliseen toimintaan, kuten huumekauppaan, asiakirjapetoksiin ja omaisuusrikoksiin.

Mainos

Jopa 10,000 € / maahanmuuttaja

Maahanmuuttajat maksoivat 4,000–10,000 4,000 euroa ihmiskaupan segmentistä riippuen. Esimerkiksi Romaniasta Saksaan ylittämisen helpottamisen hinta oli 5,000–60 euroa. Maahanmuuttajat, joista osa oli lapsiperheitä, majoitettiin erittäin huonoissa olosuhteissa, usein ilman pääsyä wc: hen tai juoksevaan veteen. Turvakotien osalta epäillyt vuokrasivat asuntoja tai käyttivät ryhmän jäsenten asuntoja, jotka sijaitsevat pääasiassa Călărașin piirikunnassa, Ialomițan läänissä ja Timișoarassa. Yhdessä turvakotissa, jonka koko oli noin 2 m100, epäillyt piilottivat XNUMX ihmistä samanaikaisesti. Siirtolaiset siirrettiin riskialttiissa olosuhteissa liian täynnä oleviin kuorma -autoihin tavaroiden välillä ja pakettiautoihin, jotka oli piilotettu ilman asianmukaista ilmanvaihtoa. 

Europol helpotti tietojenvaihtoa ja tarjosi analyyttistä tukea. Toimintapäivänä Europol lähetti yhden analyytikon Romaniaan tarkistamaan operatiiviset tiedot reaaliajassa Europolin tietokantoihin ja toimittamaan johtopäätöksiä alan tutkijoille. 

Mainos

Katso video

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa