Liity verkostomme!

Talous

Kypros: Uudistettu EU: n tuki saaren kulttuuriperinnön säilyttämiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kypros_relief_location_mapEuroopan komissio on käynnistänyt uuden hankkeen vahvistaakseen jo käynnissä olevia ponnisteluja Kyproksen saaren laajuisen kulttuuriperinnön säilyttämiseksi. EU: n rahoitusosuus on 2 miljoonaa euroa, ja sillä tuetaan kulttuuriperintöä käsittelevän kahdenvälisen teknisen komitean työtä.

"Saaren rikkaan kulttuuriperinnön säilyttämiseksi jo toteutetut onnistuneet toimet osoittavat selvästi, mitä molemmat yhteisöt voivat saavuttaa työskennellessään yhdessä. On erittäin tärkeää, että molemmat osapuolet jatkavat työtä yhteisen kulttuuriperintönsä suojelemiseksi ja myös tämän kautta tasoittavat tietä sovintoa ja Kyproksen yhdistämistä varten ", komissaari Füle sanoi.

Komissaari Vassiliou oli tyytyväinen ilmoitukseen: "Kypros on saari, jolla on vertaansa vailla oleva kulttuuriperintö, mutta valitettavasti monien kohteiden on annettu joutua köyhään valtioon ja tarvitsevat välittömiä toimia. Tuen voimakkaasti kahden yhteisön aloitteita, joiden tarkoituksena on turvata yhteinen perintö tulevien sukupolvien hyväksi ja paikallisen kasvun ja työpaikkojen tukemiseksi. "

Mainos

EU: n tuella rahoitetaan komitean määrittelemiä painopistealueita, mukaan lukien suojelu- ja hätäaputyöt viidessä paikassa, toimet kymmenessä pienessä projektissa, ja lisätään Kyproksessa tietoisuutta kulttuuriperinnön säilyttämisen tärkeydestä tuleville sukupolville.

Teokset toteuttaa Yhdistyneiden Kansakuntien kehitysohjelman Tulevaisuuden kumppanuus yhteistyössä kulttuuriperinnön teknisen komitean neuvottelukunnan kanssa.

Tausta

Mainos

Aloitetta rahoitetaan Kyproksen turkkilaisyhteisön avustusohjelmasta 2012, ja se edustaa vuonna 2012 käynnistetyn hankkeen toista vaihetta. Kyproksen kulttuuriperinnön säilyttämiseen suunnatun EU: n rahoituksen määrä on tähän mennessä 4 miljoonaa euroa.

Vuosina 2012 ja 2013 EU: n rahoituksen ansiosta on toteutettu tai toteutetaan kiireellisiä säilyttämistoimenpiteitä ja / tai suojelutoimenpiteitä Famagustan Othello-tornin ja Kyproksen pohjoisosan kolmen kreikkalaisen ortodoksisen kirkon suhteen; ja kaksi islamilaisen perinnön kohteita (yksi moskeija ja yksi hammam) hallituksen valvonnassa olevilla alueilla.

Valitut kohteet ovat osa luetteloa kulttuuriperintökohdista, joilla on suuri merkitys ja jonka yhteisöllinen kulttuuriperintöryhmä on määritellyt. Komitea valitsi kohteet vuonna 2010 tehdyn perusteellisen tutkimuksen perusteella, jonka perusteella luettelo saaren kulttuuriperintökohteista. Uuden hankkeen nojalla uudet kohteet valitaan luettelosta, joka sisältää: Arsenalin ja Othello Tower / Citadelin väliset venetsialaiset seinät Famagustassa Kyproksen pohjoisosassa, Kyrenia-hylyn näyttelyhuone Kyrenian linnassa Kyproksen pohjoisosassa, Kreikan ortodoksisen Agios Panteleimonas -luostarin Kyproksen pohjoisosassa ja yhden Millhouse / vesijohdon hallitusalueilla. Lisäksi luetteloon sisältyy Euroopan komission aloitteesta kuultuaan kaikkia asiaankuuluvia sidosryhmiä Kyproksen pohjoisosassa sijaitseva Maronite Saint George -kirkko.

YK: n alaisuudessa toimiva kahdenvälinen kulttuuriperinnön tekninen komitea on yksi seitsemästä huhtikuussa 7 perustetusta teknisestä komiteasta, jonka tehtävänä on tunnustaa ja suojata saaren rikas ja monimuotoinen kulttuuriperintö. Kyproksen kreikkalainen ja turkkilainen kyproslainen teknisen komitean jäsenet toteuttavat yhdessä kulttuuriperinnön säilyttämishankkeita, jotka ovat positiivinen esimerkki onnistuneesta yhteistyöstä Kyproksen molempien yhteisöjen välillä.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa