Liity verkostomme!

NATO

Nato jatkaa pomo Stoltenbergin toimikautta

SHARE:

Julkaistu

on

Naton jäsenet sopivat tiistaina (4. heinäkuuta) pääsihteeri Jens Stoltenbergin toimikauden jatkamisesta vuodella.

Päätös on ollut laajalti viime viikkoina Naton suurlähettiläiden odotetaan kuitenkin virallisesti hyväksyvän pidennyksen tiistaina pidettävässä kokouksessa, sanoivat maanantaina (3. heinäkuuta) nimettömänä pitäneet diplomaatit.

Stoltenberg on ohjannut Pohjois-Atlantin järjestöä useiden kriisien läpi sen jälkeen, kun hän otti sen johtoon vuonna 2014, viimeksi kokoamalla Naton jäseniä tukemaan Ukrainaa ja yrittäessään estää sodan kärjistymisen suoraksi konfliktiksi Naton ja Venäjän välillä.

Stoltenberg, 64, on Norjan entinen pääministeri. Hänen oli määrä suorittaa toimikautensa transatlanttisen turvallisuusliiton ylimmän siviilin tehtävässä syyskuun lopussa, mutta nyt hän jatkaa todennäköisesti vielä 12 kuukautta.

Stoltenberg sanoi helmikuussa, ettei aio hakea jatkosopimusta. Mutta Naton jäsenet pyysivät häntä hyväksymään sellaisen, kun ei päästy yksimielisyyteen seuraajasta.

Niiden joukossa keskustellaan kilpailijoina olivat Britannian puolustusministeri Ben Wallace - joka sanoi avoimesti haluavansa työstä - ja Tanskan pääministeri Mette Frederiksen, joka väitti julkisesti, ettei hän ollut ehdokas virkaan.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa