Liity verkostomme!

Israel

Slovenian pääministeri Jansan huomautukset ihmisoikeusrikkomuksista Iranissa ovat EU: n Borrellin reaktioita

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Slovenian pääministeri Janez Jansa (Kuvassa) on julistanut, että '' Iranin hallinto on saatettava vastuuseen ihmisoikeusloukkauksista '', julkilausuma, johon EU: n ulkopolitiikan päällikkö Josep Borrell reagoi, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Slovenia on kuuden kuukauden ajan EU: n puheenjohtajamaa 1. heinäkuuta lähtienst.

Jansa puhui Iranin oppositioliikkeen, Iranin kansallisen vastarintaliiton, järjestämässä Free Iran -huippukokouksessa.

Mainos

Jansa kertoi konferenssissa, että "Iranin kansa ansaitsee demokratian, vapauden ja ihmisoikeudet ja kansainvälisen yhteisön on tuettava sitä vahvasti".

Myös Slovenian pääministeri viittasi Amnesty Internationalin vaatimukset tutkia valittua uutta Iranin presidenttiä Ebrahim Raisia ​​hänen väitetystä osallistumisestaan ​​teloituksiin. ”Lähes 33 vuoden ajan maailma oli unohtanut verilöylyn uhrit. Tämän pitäisi muuttua ”, Jansa sanoi.

Vastauksena Borrell sanoi, että Jansa voi olla kiertävä EU-neuvoston puheenjohtaja, mutta hän "ei edusta" EU: ta ulkopolitiikassa. Jansan lausunnot herättivät myös jännitteitä Iranin kanssa.

Mainos

Borrell sanoi, että Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif oli kutsunut häntä kysymään "jos Slovenian pääministerin julkilausumat edustavat Euroopan unionin virallista kantaa, kun otetaan huomioon, että Sloveniaan on tällä hetkellä liittynyt tietty hämmennys. kiertävä puheenjohtajavaltio. "

EU: n ulkopoliittisen edustajan mukaan hän kertoi Zarifille, että "institutionaalisessa ympäristössämme pääministerin asema - vaikka hän olisi maasta, joka on neuvoston kiertävä puheenjohtajavaltio - ei edusta Euroopan unionin kantaa."

Hän lisäsi, että vain Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel voi edustaa EU: ta valtion- ja hallitusten päämiesten tasolla.

"Ulkopolitiikka on edelleen EU: n jäsenvaltioiden toimivaltaa, ja jokainen jäsenvaltio voi olla sitä mieltä, että se pitää sopivana jokaista kansainvälisen politiikan kysymystä. … Minulle on vain sanottava, edustaako Jansan kanta Euroopan unionia. Eikä todellakaan ole ”, Borrell sanoi.

Borrell sanoi myös, että EU: lla oli "tasapainoinen kanta" Iraniin ", joka aiheuttaa poliittista painostusta, kun sitä pidetään välttämättömänä, monilla alueilla, ja samalla etsii yhteistyötä tarvittaessa."

EU työskentelee tällä hetkellä koordinaattorina elvyttääkseen vuoden 2015 ydinsopimuksen Iranin kanssa.

Slovenian EU: n edustuston edustaja, jonka Politico.eu lainasi, sanoi, että "Slovenialla ei ole mitään aikomusta osallistua Iranin sisäisiin asioihin." Hän lisäsi kuitenkin, että Slovenia "puolustaa aina ihmisoikeuksia ja perusvapauksia. Tämä on arvojemme ja lainsäädännön mukaista. "

Sloveniaa pidetään Israelia suosivana maana Euroopan unionissa. Maa on viime vuosina kääntänyt jyrkästi yhtenä EU: n entisestä Neuvostoliiton blokimaasta, joka äänesti johdonmukaisesti Israelia vastaan ​​YK: ssa. Slovenia melkein tunnusti Palestiinan valtion vuonna 2014, mutta lopulta parlamentti päätti vain kehottaa hallitusta tekemään niin.

Tuolloin oppositiossa ollut Jansan puolue oli ainoa, joka vastusti Palestiinan valtion tukemista.

Slovenia toteutti kaksi Israelia kannattavaa toimenpidettä, kun se muutti vuotuisen äänestyksensä tyhjää vastustuksesta YK: n yleiskokouksen päätöslauselmaan, jolla jatkettiin sihteeristön palestiinalaisoikeuksien jaoston toimikautta.

Toisin kuin EU, joka on kieltänyt vain Hezbollahin ns. '' Sotilassiiven '', Slovenia julisti koko libanonilaisen järjestön "rikolliseksi ja terroristijärjestöksi, joka uhkaa rauhaa ja turvallisuutta".

Israelin viimeaikaisen konfliktin aikana Hamasin kanssa Israelin lippu nostettiin Slovenian virallisissa rakennuksissa "solidaarisuuden" merkkinä juutalaisvaltiolle. "Solidaarisuuden merkkinä heilutimme Israelin lipun hallituksen rakennukseen", Slovenian hallitus sanoi tweetissä, jossa oli kuva standardista.

"Tuomitsemme terrori-iskut ja seisomme Israelin kanssa", siinä sanottiin.

Israel

Euroopan parlamentti toteaa ensimmäistä kertaa, että Hizbollah on vastuussa Libanonin tuhoisasta poliittisesta ja talouskriisistä

Julkaistu

on

Euroopan parlamentti totesi aiemmin tällä viikolla Libanonista antamassaan päätöslauselmassa selvästi, että Hizbollah on vastuussa maan tuhoisasta poliittisesta ja talouskriisistä sekä vuoden 2019 kansanliikkeen tukahduttamisesta., kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Päätöslauselmassa, joka hyväksyttiin ylivoimaisella ja puolueiden välisellä tuella, korostetaan Libanonin täyden suvereniteetin tarvetta ja pahoitellaan ulkoista puuttumista.

Teksti kuuluu: ”Hizbollah valvoo edelleen Libanonin hallituksen keskeisiä ministeriöitä; ottaa huomioon, että useat EU: n jäsenvaltiot ovat listanneet Hizbollahin terrorijärjestöksi; ottaa huomioon, että Hizbollah on toistuvasti osoittanut vahvaa ideologista uskollisuuttaan Irania kohtaan, mikä horjuttaa Libanonin hallitusta ja heikentää sen kaivattua yhteenkuuluvuutta. ”

Mainos

Päätöslauselma uhkaa edelleen "kohdennettujen pakotteiden käyttöönotolla demokraattisen poliittisen prosessin estämiseksi tai heikentämiseksi".

Teksti hyväksyttiin äänin 575 puolesta, 71 vastaan ​​ja 39 tyhjää.

Päätöslauselmassa todettiin, että Euroopan unionin olisi edelleen harkittava pakotteiden asettamista Libanonin poliitikkoille, jotka estävät uuden hallituksen edistymistä.

Mainos

Ottaen huomioon Libanonin hallituksen muodostamisen kaksi viikkoa sitten yli vuoden poliittisen umpikujan jälkeen, Strasbourgissa kokoontunut Euroopan parlamentti totesi, että EU: n hallitukset eivät voi vielä vapauttaa maata.

Huolimatta siitä, että EU: n ulkopolitiikan päällikkö Josep Borrell kertoi Euroopan parlamentille, että pakotteiden aika oli kulunut hallituksen muodostamisen vuoksi. EU on tyytyväinen pääministeri Najib Mikotin johtaman uuden hallituksen ilmoitukseen.

Euroopan parlamentti "kehottaa syvästi Libanonin johtajia pitämään lupauksensa ja olemaan toimiva hallitus", päätöslauselmassa todetaan.

EU sopi kesäkuussa valmistelevansa matkustuskiellot ja varojen jäädyttämisen Libanonin poliitikkoille, joita syytetään korruptiosta ja hallituksen muodostamisen estämisestä, taloushallinnosta ja ihmisoikeusloukkauksista.

Euroopan parlamentin jäsenet sanovat, että EU: n on vastustettava Hizbollahia

Euroopan parlamentin konservatiivit ja reformistit (ECR), keskustaoikeistolainen poliittinen ryhmä EU: n parlamentissa, olivat erittäin tyytyväisiä päätöslauselman hyväksymiseen. '' ECR -ryhmä tukee Euroopan parlamentin näkemystä, jonka mukaan Hizbollah on vastuussa Libanonin tuhoisasta poliittisesta ja talouskriisistä sekä vuoden 2019 kansanliikkeen tukahduttamisesta. "

- Ensimmäistä kertaa Euroopan parlamentin jäsenet ovat tunnustaneet järjestön vahvan ideologisen uskollisuuden Irania kohtaan, joka vaikuttaa Libanonin epävakauteen.

Ryhmän puolesta ruotsalainen Euroopan parlamentin jäsen Charlie Weimers sanoi, että päätöslauselma '' haastaa suuresti vasemmistoliberaalit ryhmät ymmärtämään Hizbollahin todellisen terroristisen luonteen ja luopumaan sovitusten ns. Sotilaallisten ja poliittisten siipien välisestä sovitusta. organisaatio. ''

'' Hizbollahin varapääjohtaja Naim Qassem itse kiistää tämän eron, joka korostaa, että Hizbollahilla on vain yksi johto ja että siipien välillä ei ole eroa '', Weimers lisäsi.

"Tämän on oltava Euroopan parlamentin voimakkain tuomio Iranille ja heidän terrorisminsa Hizbollahille Libanonin vakauden heikentämisestä", sanoi AJC: n transatlanttisen instituutin johtaja Daniel Schwammenthal.

”Eurooppalaiset lainsäätäjät ovat näin ollen lähettäneet selvän varoituksen Teheranin hallitukselle ja heidän šiia -terroristiryhmälle, että se ei enää toimi normaalisti. Libanonin kansa ansaitsee vapauden, demokratian ja vaurauden - kumpikaan niistä ei ole saavutettavissa niin kauan kuin Hizbollah ja Iran voivat jatkaa maan vetämistä korruptioon, rikollisuuteen ja sotaan ”, hän lisäsi.

Continue Reading

holokausti

Hollannin kunta inhosi nuoria, jotka vastustivat koronatoimenpiteitä natsien univormuissa

Julkaistu

on

MuniAlankomaiden Urkin salassaolo on ilmaissut vastenmielisyyttä kuvissa, joissa noin 10 nuorta marssi kaupungin läpi natsien univormussa viime lauantaina protestoimalla COVID-19-toimenpiteitä vastaan, NLT kertaa raportoitu, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Verkkokuvat osoittavat, että yksi heistä on yllään vangin raidat ja Daavidin tähti, kun taas toiset kohdistavat väärennettyjä aseita häntä kohti.

”Tämä käyttäytyminen on paitsi erittäin vastenmielistä ja erittäin sopimatonta, myös vahingollista suurille väestöryhmille. Tällä mauttomalla toiminnalla raja on selvästi ylitetty Urkin kunnan osalta ", kunta sanoi tiedotteessa.

Mainos

"Ymmärrämme, että nämä nuoret haluavat saada äänensä kuuluviin nykyisten ja tulevien koronavirustoimenpiteiden vaikutuksista", kaupunginjohtaja Cees van den Bos sanoi ja lisäsi, että '' tämä keskustelu ei ole vain Urkissa vaan koko meidän maamme.''

Hän jatkoi: '' Emme kuitenkaan ymmärrä tapaa, jolla he tekevät sen. Ei vain Urkin kunta, vaan koko yhteisö ei täysin hyväksy tätä tapaa protestoida. ”

Syyttäjävirasto sanoi tutkivansa, onko rikosta tapahtunut.

Mainos

Rabbi Menachem Margolin, Euroopan juutalaisyhdistyksen (EJA) puheenjohtaja, ryhmä, joka edustaa satoja yhteisöjä eri puolilla maanosaa, sanoi, että tämä tapaus '' korostaa valtavaa työtä, joka on vielä tehtävä koulutuksessa. ''

'' Nuorten toimet Urkissa, osa kasvavaa suuntausta verrata Covid -rajoituksia ja vastustaa rokotuksia, joilla pyritään vetämään rinnakkaisuuksia hallituksen viruksen pysäyttämisyritysten ja juutalaisten natsien kohtelun välillä, osoittaa, että edessä on valtava työ opetuksessa siitä, mitä holokaustin aikana todella tapahtui '', hän sanoi.

'' Riippumatta siitä, kuinka korkeat tunteet nousevat, juutalaisten kokemuksia holokaustista ei voida koskaan käyttää minkään vertailun tekemiseen, koska mikään ei ole verrattavissa siihen Euroopassa '', Margolin lisäsi.

Hart van Nederland -uutissivuston mukaan nuoret pyysivät anteeksi maanantaina. Kirjeessä he kirjoittivat. "Tarkoituksenamme ei ollut herättää muistoja toisesta maailmansodasta." He eivät kuitenkaan selittäneet, mikä heidän aikomuksensa oli. ”Haluamme korostaa, ettemme ole ehdottomasti antisemitistisiä tai juutalaisia ​​vastaan ​​tai tukemme Saksan hallintoa. Vilpittömät pahoittelumme ”, he kirjoittivat.

Tämä ei ole ensimmäinen tapaus koronaviruksen ympärillä Urkissa. Tammikuussa a Kylän GGD -testauskeskus sytytettiin tuleen. Maaliskuussa, kirkonkävijät hyökkäsivät toimittajien kimppuun jotka jatkoivat kirkossa käymistä koronavirusta koskevista toimenpiteistä huolimatta.

Continue Reading

Egypti

Israelin pääministeri Bennett ja Egyptin presidentti El-Sisi sopivat kokouksessaan Sharm el-Sheikhissä syventävänsä kahden maan välisiä suhteita

Julkaistu

on

Israelin pääministeri Naftali Bennett tapasi Egyptin presidentin Abdel Fattah El-Sisin Sharm el-Sheikhin rannikkoalueella maanantaina, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Se oli ensimmäinen Israelin pääministerin vierailu Egyptiin kymmeneen vuoteen.

Pääministerin kanslian julkaisemassa lausunnossa sanottiin, että kaksi johtajaa keskustelivat useista aiheista, mukaan lukien ”keinot syventää ja vahvistaa valtioiden välistä yhteistyötä painottaen keskinäisen kaupan laajentamista ja pitkä joukko alueellisia ja kansainvälisiä kysymyksiä”.

Mainos

Bennett kiitti presidentti El-Sisiä Egyptin tärkeästä roolista alueella ja totesi, että sen allekirjoittamisesta kuluneiden 40 vuoden aikana kahden maan rauhansopimus toimii edelleen perustana Lähi-idän turvallisuudelle ja vakaudelle.

Hän korosti myös Egyptin merkittävää roolia Gazan alueen vakauden ylläpitämisessä ja ratkaisun löytämisessä Israelin vankeihin ja kadonneisiin.

Molemmat johtajat keskustelivat myös tavoista estää ydinvoimainen Iran ja tarpeesta pysäyttää maan alueellinen hyökkäys.

Mainos

He sopivat edelleen syventävänsä kahden maan välistä yhteistyötä ja vuoropuhelua kaikilla aloilla. '' Kokouksen aikana loimme ennen kaikkea perustan syville siteille tulevaisuudessa '', sanoi Bennett palattuaan Israeliin.

'' Israel avautuu yhä enemmän alueen maille, ja tämän pitkäaikaisen tunnustamisen perusta on Israelin ja Egyptin välinen rauha. Siksi meidän molempien osapuolten on investoitava tämän linkin vahvistamiseen, ja olemme tehneet sen tänään ”, hän sanoi.

Bennett oli ensimmäinen Israelin pääministeri, joka vieraili julkisesti Egyptissä sen jälkeen, kun hänen edeltäjänsä Benjamin Netanyahu tapasi Egyptin entisen presidentin Hosni Mubarakin vuonna 2011 myös Sharm el-Sheikhissä.

Jerusalem Post totesi, että silloin kokouksessa oli vain yksi lippu, egyptiläinen. Tällä kertaa Israelin ja Egyptin johtajat istuivat molempien maiden lippujen vieressä.

Epätavallisessa Egyptin mukavuustasossa ja Israelin korkean tason kokouksessa Sisin toimisto ilmoitti Bennettin läsnäolosta Sharm e-Sheikhissä sen sijaan, että hän jättäisi Israelin julkistamaan tapahtuman.

Israel ja Egypti allekirjoittivat rauhansopimuksen vuonna 1979, mutta sitä on pidetty ”” kylmänä rauhana ””.

Palestiinalaisten ja arabiasioiden asiantuntijan toimittajan Khaled Abu Toamehin mukaan Egyptin presidentti El-Sisin tapaaminen Bennettin kanssa on osa Egyptin pyrkimyksiä palauttaa keskeinen roolinsa Israelin ja Palestiinan konfliktissa ja Sisin pyrkimys kuvata itsensä rauhantekijänä ja curryna Bidenin hallinnon hyväksi.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa