Liity verkostomme!

Israel

Ilmainen lääketieteellisten laitteiden lainausverkko juutalaisyhteisöille alkaa levittää kaikkialla Euroopassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Yksi kiireellisimmistä tarpeista, joita monilla juutalaisyhteisöillä Euroopassa on ollut COVID-kriisin suussa, oli vakava lääketieteellisten laitteiden puute sairaalahoidosta vapautettujen ja kotona toipuvien rajoitusten ja paineiden vuoksi kotona toipuvien yhteisön jäsenten hoidossa. terveydenhuoltojärjestelmät, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

”Lääketieteellisten laitteiden lainaamista Israelissa käytetyssä muodossa ei ole olemassa monissa Euroopan maissa, ja monilla yhteisön jäsenillä ei yksinkertaisesti ole varaa ostaa laitteita. Tunnistimme, että tämä tarve johtui melkein kaikista keskusteluistamme sellaisten yhteisön johtajien kanssa, joiden jäsenet saivat taudin ”, selitti Euroopan Rabbinical Centerin (RCE) pääjohtaja rabbi Aryeh Goldberg. Keskus toimii Euroopan juutalaisjärjestön (EJA) puitteissa.

Hän jatkoi: "Tarpeisiin perustuvan kyselyn jälkeen koko mantereella olemme koonneet monipuolisen luettelon laitteista, jotka palvelevat yhteisöjen jäseniä - ilmaiseksi - syntymästä vanhuuteen", hän sanoi. RCE-projektipäällikkö rabbi Yossi Beinhaker sanoi, että jokaiseen hyväntekeväisyyskeskukseen kuuluu yli 300 tuotetta, mukaan lukien: happigeneraattorit, pyörätuolit, uimatuolit, kainalosauvat, rullat, rintapumput, pinnasängyt, TENS-laitteet, verenpainemittarit ja kymmeniä muita.

Mainos

Lisäksi hyväntekeväisyyskeskukset tarjoavat myös huoltopalvelua pilaantumattomien lääkinnällisten laitteiden ja tarvikkeiden säilyttämistä, sterilointia ja korjaamista varten ja hallinnoivat logistista järjestelmää laitteiden ja lisävarusteiden jakamiseksi ja keräämiseksi tarvitsevat yhteisön jäsenet. Rabboi Beinhaker mainitsi, että verkon ensimmäinen hyväntekeväisyyskeskus toimii jo Ukrainan Odessan kaupungissa.

Lisää sivuliikkeitä avataan lähiviikkoina. On odotettavissa, että vuoden 2021 loppuun mennessä 26 hyväntekeväisyyskeskusta lainaa lääketieteellisiä laitteita Ukrainaan, Valko-Venäjälle, Bulgariaan, Latviaan, Romaniaan, Puolaan, Kroatiaan, Kazakstaniin, Moldovaan, Georgiaan ja Montenegroon. "Ukrainan ensimmäisen keskuksen vihkiminen on jännittävä virstanpylväs, sanoi Odessan holokaustista selvinneiden yhdistyksen puheenjohtaja Schwartzman Roman Markowitz.

”Holokaustista selviytyneille annettiin jo lämpimiä aterioita, mutta monissa tapauksissa he eivät voineet nousta sängystä ja mennä keittiöön syömään niitä. Nyt keskuksen ansiosta voimme saada myös ilmaisia ​​lääketieteellisiä laitteita. " Rabbi Menachem Margolin, Euroopan juutalaisyhdistyksen puheenjohtaja, onnitteli Euroopan rabbiinikeskuksen henkilökuntaa ammattimaisesta ja nopeasta vastauksesta yhteisöjen tarpeisiin aloitteen toteuttamisessa ja ilmoitti, että yhdistys ylläpitää yhteyksiä lääketieteen ammattilaisiin eri Euroopan maissa.

Mainos

Israel

Euroopan parlamentti toteaa ensimmäistä kertaa, että Hizbollah on vastuussa Libanonin tuhoisasta poliittisesta ja talouskriisistä

Julkaistu

on

Euroopan parlamentti totesi aiemmin tällä viikolla Libanonista antamassaan päätöslauselmassa selvästi, että Hizbollah on vastuussa maan tuhoisasta poliittisesta ja talouskriisistä sekä vuoden 2019 kansanliikkeen tukahduttamisesta., kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Päätöslauselmassa, joka hyväksyttiin ylivoimaisella ja puolueiden välisellä tuella, korostetaan Libanonin täyden suvereniteetin tarvetta ja pahoitellaan ulkoista puuttumista.

Teksti kuuluu: ”Hizbollah valvoo edelleen Libanonin hallituksen keskeisiä ministeriöitä; ottaa huomioon, että useat EU: n jäsenvaltiot ovat listanneet Hizbollahin terrorijärjestöksi; ottaa huomioon, että Hizbollah on toistuvasti osoittanut vahvaa ideologista uskollisuuttaan Irania kohtaan, mikä horjuttaa Libanonin hallitusta ja heikentää sen kaivattua yhteenkuuluvuutta. ”

Mainos

Päätöslauselma uhkaa edelleen "kohdennettujen pakotteiden käyttöönotolla demokraattisen poliittisen prosessin estämiseksi tai heikentämiseksi".

Teksti hyväksyttiin äänin 575 puolesta, 71 vastaan ​​ja 39 tyhjää.

Päätöslauselmassa todettiin, että Euroopan unionin olisi edelleen harkittava pakotteiden asettamista Libanonin poliitikkoille, jotka estävät uuden hallituksen edistymistä.

Mainos

Ottaen huomioon Libanonin hallituksen muodostamisen kaksi viikkoa sitten yli vuoden poliittisen umpikujan jälkeen, Strasbourgissa kokoontunut Euroopan parlamentti totesi, että EU: n hallitukset eivät voi vielä vapauttaa maata.

Huolimatta siitä, että EU: n ulkopolitiikan päällikkö Josep Borrell kertoi Euroopan parlamentille, että pakotteiden aika oli kulunut hallituksen muodostamisen vuoksi. EU on tyytyväinen pääministeri Najib Mikotin johtaman uuden hallituksen ilmoitukseen.

Euroopan parlamentti "kehottaa syvästi Libanonin johtajia pitämään lupauksensa ja olemaan toimiva hallitus", päätöslauselmassa todetaan.

EU sopi kesäkuussa valmistelevansa matkustuskiellot ja varojen jäädyttämisen Libanonin poliitikkoille, joita syytetään korruptiosta ja hallituksen muodostamisen estämisestä, taloushallinnosta ja ihmisoikeusloukkauksista.

Euroopan parlamentin jäsenet sanovat, että EU: n on vastustettava Hizbollahia

Euroopan parlamentin konservatiivit ja reformistit (ECR), keskustaoikeistolainen poliittinen ryhmä EU: n parlamentissa, olivat erittäin tyytyväisiä päätöslauselman hyväksymiseen. '' ECR -ryhmä tukee Euroopan parlamentin näkemystä, jonka mukaan Hizbollah on vastuussa Libanonin tuhoisasta poliittisesta ja talouskriisistä sekä vuoden 2019 kansanliikkeen tukahduttamisesta. "

- Ensimmäistä kertaa Euroopan parlamentin jäsenet ovat tunnustaneet järjestön vahvan ideologisen uskollisuuden Irania kohtaan, joka vaikuttaa Libanonin epävakauteen.

Ryhmän puolesta ruotsalainen Euroopan parlamentin jäsen Charlie Weimers sanoi, että päätöslauselma '' haastaa suuresti vasemmistoliberaalit ryhmät ymmärtämään Hizbollahin todellisen terroristisen luonteen ja luopumaan sovitusten ns. Sotilaallisten ja poliittisten siipien välisestä sovitusta. organisaatio. ''

'' Hizbollahin varapääjohtaja Naim Qassem itse kiistää tämän eron, joka korostaa, että Hizbollahilla on vain yksi johto ja että siipien välillä ei ole eroa '', Weimers lisäsi.

"Tämän on oltava Euroopan parlamentin voimakkain tuomio Iranille ja heidän terrorisminsa Hizbollahille Libanonin vakauden heikentämisestä", sanoi AJC: n transatlanttisen instituutin johtaja Daniel Schwammenthal.

”Eurooppalaiset lainsäätäjät ovat näin ollen lähettäneet selvän varoituksen Teheranin hallitukselle ja heidän šiia -terroristiryhmälle, että se ei enää toimi normaalisti. Libanonin kansa ansaitsee vapauden, demokratian ja vaurauden - kumpikaan niistä ei ole saavutettavissa niin kauan kuin Hizbollah ja Iran voivat jatkaa maan vetämistä korruptioon, rikollisuuteen ja sotaan ”, hän lisäsi.

Continue Reading

holokausti

Hollannin kunta inhosi nuoria, jotka vastustivat koronatoimenpiteitä natsien univormuissa

Julkaistu

on

MuniAlankomaiden Urkin salassaolo on ilmaissut vastenmielisyyttä kuvissa, joissa noin 10 nuorta marssi kaupungin läpi natsien univormussa viime lauantaina protestoimalla COVID-19-toimenpiteitä vastaan, NLT kertaa raportoitu, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Verkkokuvat osoittavat, että yksi heistä on yllään vangin raidat ja Daavidin tähti, kun taas toiset kohdistavat väärennettyjä aseita häntä kohti.

”Tämä käyttäytyminen on paitsi erittäin vastenmielistä ja erittäin sopimatonta, myös vahingollista suurille väestöryhmille. Tällä mauttomalla toiminnalla raja on selvästi ylitetty Urkin kunnan osalta ", kunta sanoi tiedotteessa.

Mainos

"Ymmärrämme, että nämä nuoret haluavat saada äänensä kuuluviin nykyisten ja tulevien koronavirustoimenpiteiden vaikutuksista", kaupunginjohtaja Cees van den Bos sanoi ja lisäsi, että '' tämä keskustelu ei ole vain Urkissa vaan koko meidän maamme.''

Hän jatkoi: '' Emme kuitenkaan ymmärrä tapaa, jolla he tekevät sen. Ei vain Urkin kunta, vaan koko yhteisö ei täysin hyväksy tätä tapaa protestoida. ”

Syyttäjävirasto sanoi tutkivansa, onko rikosta tapahtunut.

Mainos

Rabbi Menachem Margolin, Euroopan juutalaisyhdistyksen (EJA) puheenjohtaja, ryhmä, joka edustaa satoja yhteisöjä eri puolilla maanosaa, sanoi, että tämä tapaus '' korostaa valtavaa työtä, joka on vielä tehtävä koulutuksessa. ''

'' Nuorten toimet Urkissa, osa kasvavaa suuntausta verrata Covid -rajoituksia ja vastustaa rokotuksia, joilla pyritään vetämään rinnakkaisuuksia hallituksen viruksen pysäyttämisyritysten ja juutalaisten natsien kohtelun välillä, osoittaa, että edessä on valtava työ opetuksessa siitä, mitä holokaustin aikana todella tapahtui '', hän sanoi.

'' Riippumatta siitä, kuinka korkeat tunteet nousevat, juutalaisten kokemuksia holokaustista ei voida koskaan käyttää minkään vertailun tekemiseen, koska mikään ei ole verrattavissa siihen Euroopassa '', Margolin lisäsi.

Hart van Nederland -uutissivuston mukaan nuoret pyysivät anteeksi maanantaina. Kirjeessä he kirjoittivat. "Tarkoituksenamme ei ollut herättää muistoja toisesta maailmansodasta." He eivät kuitenkaan selittäneet, mikä heidän aikomuksensa oli. ”Haluamme korostaa, ettemme ole ehdottomasti antisemitistisiä tai juutalaisia ​​vastaan ​​tai tukemme Saksan hallintoa. Vilpittömät pahoittelumme ”, he kirjoittivat.

Tämä ei ole ensimmäinen tapaus koronaviruksen ympärillä Urkissa. Tammikuussa a Kylän GGD -testauskeskus sytytettiin tuleen. Maaliskuussa, kirkonkävijät hyökkäsivät toimittajien kimppuun jotka jatkoivat kirkossa käymistä koronavirusta koskevista toimenpiteistä huolimatta.

Continue Reading

Egypti

Israelin pääministeri Bennett ja Egyptin presidentti El-Sisi sopivat kokouksessaan Sharm el-Sheikhissä syventävänsä kahden maan välisiä suhteita

Julkaistu

on

Israelin pääministeri Naftali Bennett tapasi Egyptin presidentin Abdel Fattah El-Sisin Sharm el-Sheikhin rannikkoalueella maanantaina, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Se oli ensimmäinen Israelin pääministerin vierailu Egyptiin kymmeneen vuoteen.

Pääministerin kanslian julkaisemassa lausunnossa sanottiin, että kaksi johtajaa keskustelivat useista aiheista, mukaan lukien ”keinot syventää ja vahvistaa valtioiden välistä yhteistyötä painottaen keskinäisen kaupan laajentamista ja pitkä joukko alueellisia ja kansainvälisiä kysymyksiä”.

Mainos

Bennett kiitti presidentti El-Sisiä Egyptin tärkeästä roolista alueella ja totesi, että sen allekirjoittamisesta kuluneiden 40 vuoden aikana kahden maan rauhansopimus toimii edelleen perustana Lähi-idän turvallisuudelle ja vakaudelle.

Hän korosti myös Egyptin merkittävää roolia Gazan alueen vakauden ylläpitämisessä ja ratkaisun löytämisessä Israelin vankeihin ja kadonneisiin.

Molemmat johtajat keskustelivat myös tavoista estää ydinvoimainen Iran ja tarpeesta pysäyttää maan alueellinen hyökkäys.

Mainos

He sopivat edelleen syventävänsä kahden maan välistä yhteistyötä ja vuoropuhelua kaikilla aloilla. '' Kokouksen aikana loimme ennen kaikkea perustan syville siteille tulevaisuudessa '', sanoi Bennett palattuaan Israeliin.

'' Israel avautuu yhä enemmän alueen maille, ja tämän pitkäaikaisen tunnustamisen perusta on Israelin ja Egyptin välinen rauha. Siksi meidän molempien osapuolten on investoitava tämän linkin vahvistamiseen, ja olemme tehneet sen tänään ”, hän sanoi.

Bennett oli ensimmäinen Israelin pääministeri, joka vieraili julkisesti Egyptissä sen jälkeen, kun hänen edeltäjänsä Benjamin Netanyahu tapasi Egyptin entisen presidentin Hosni Mubarakin vuonna 2011 myös Sharm el-Sheikhissä.

Jerusalem Post totesi, että silloin kokouksessa oli vain yksi lippu, egyptiläinen. Tällä kertaa Israelin ja Egyptin johtajat istuivat molempien maiden lippujen vieressä.

Epätavallisessa Egyptin mukavuustasossa ja Israelin korkean tason kokouksessa Sisin toimisto ilmoitti Bennettin läsnäolosta Sharm e-Sheikhissä sen sijaan, että hän jättäisi Israelin julkistamaan tapahtuman.

Israel ja Egypti allekirjoittivat rauhansopimuksen vuonna 1979, mutta sitä on pidetty ”” kylmänä rauhana ””.

Palestiinalaisten ja arabiasioiden asiantuntijan toimittajan Khaled Abu Toamehin mukaan Egyptin presidentti El-Sisin tapaaminen Bennettin kanssa on osa Egyptin pyrkimyksiä palauttaa keskeinen roolinsa Israelin ja Palestiinan konfliktissa ja Sisin pyrkimys kuvata itsensä rauhantekijänä ja curryna Bidenin hallinnon hyväksi.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa