Liity verkostomme!

Israel

Israelin tuomio Espanjan kansalaisesta terrorismin rahoitustapauksessa "pelin muuttaja"?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Länsirannalla asuva espanjalainen Juana Ruiz Rishwami (kuvassa) myönsi viime viikolla syyllisyytensä Israelin sotilastuomioistuimessa maksujen helpottamisesta palestiinalaisterroristeille. kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Hänet tuomittiin toiminnan harjoittamisesta ryhmän puolesta ja laittomien rahansiirtojen suorittamisesta. Hän suostui vetoomusneuvotteluun 10. marraskuuta Israelin sotilastuomioistuimessa. Tarkkailijat sanovat, että se voi merkitä vedenjakajaa Israelin taistelussa palestiinalaisten "humanitaaristen" järjestöjen verkostoa vastaan, joka kerää valheellisilla perusteilla varoja, joita sitten käytetään terroritoiminnan rahoittamiseen.

Rishwani, joka on ollut vangittuna huhtikuusta lähtien, myönsi osana 10. marraskuuta tehtyä kannesopimusta, jossa vaaditaan 13 kuukauden vankeustuomiota (ilman palvelusaikaa) ja 50,000 16,250 NIS (2020 XNUMX dollaria) sakkoa, että hän työskenteli varainkeruutyössä Health Workin hyväksi. komiteat (HWC), kansalaisjärjestö, jonka Israelin puolustusministeriö nimesi terroristijärjestöksi tammikuussa XNUMX.

Israel syytti Rishmawia eurooppalaisten lahjoittajien huijaamisesta käyttämällä väärennettyjä taloustietoja. Avun on kerrottu jäljitetyn terroristiryhmille, kuten Palestiinan vapautuksen kansanrintamalle (PFLP).

Mainos

"Koko kansainvälisen yhteisön on tehtävä yhteistyötä Israelin kanssa estääkseen terroristijärjestöjä käyttämästä siviilipeiteviilua ja estääkseen avustusvarojen pääsyn terroristijärjestöille", sanoi Israelin ulkoministeri Yair Lapid.

Rishwami, 63, joka on naimisissa palestiinalaisen kanssa ja asuu Länsirannalla, aloitti työskentelyn HWC:ssä noin 1993 Jewish News Syndicaten (JNS) saamien oikeusasiakirjojen mukaan. Asiakirjoissa kerrottiin, että hän puhui sujuvasti espanjaa, ja hänen päätehtävänsä oli varojen kerääminen espanjalaisilta järjestöiltä ja Espanjan hallitukselta. (Suurin osa HWC:lle annetuista lahjoituksista tulee Espanjasta – 30 prosenttia sen kokonaistuloista vuosina 2010–2019.)

Rishwami jatkoi työskentelyä järjestön hyväksi huolimatta siitä, että epäili sen työskennellyt Palestiinan vapauttamisrintaman puolesta, jonka Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat myös nimenneet terroristiryhmäksi israelilaisessa häntä vastaan ​​nostetun syytteen mukaan. sotilastuomioistuin.

Mainos

Vetoneuvottelussaan Rishwami ilmaisi katumusta sanoen: ”Koko tämän ajan luulin työskenteleväni terveysjärjestössä. – – Minä vain erehdyin, ja haluan sinun ottavan huomioon, etten koskaan halunnut tehdä mitään vääryyttä kenellekään.”

Maurice Hirsch, Palestinian Media Watchin oikeudellisista strategioista vastaava johtaja, kertoi JNS:lle, että on herkkäuskoisuutta, että Rishwami ei tiennyt, että hänen työskentelynsä järjestö oli yhteydessä palestiinalaisterroriryhmään, minkä verukkeena esittivät kritiikittömästi tiedotusvälineet, kuten Associated Press, joka kertoi, että "hän näytti olevan suurelta osin tietämätön osallisuudestaan ​​väitettyyn PFLP-varainhankintajärjestelmään".

”Ensimmäinen asia, jonka katsoin, oli hänen ikänsä. Kuinka vanha tämä nainen on? Eikä hän ole nuori nainen. Sitten on se, että hän aloitti työskentelyn näissä organisaatioissa vuonna 1993 ja on ollut mukana niiden toiminnassa hyvin pitkään”, Hirsch sanoi.

"Et voinut paeta sitä tosiasiaa, että tätä organisaatiota johtavat ihmiset ovat PFLP:n jäseniä", hän sanoi ja huomautti, että syytteessä mainitaan Walid Muhammad Hanatsheh, tunnettu PFLP-jäsen, joka johti HWC:n taloutta vuosina 2001–2019.

Hän sanoi, että syytteet tarjoavat ikkunan laajempaan kuvaan siitä, kuinka PFLP:n vanhemmat jäsenet, kuten Hanatsheh, käyttävät kansalaisjärjestöjä eturyhminä kerätäkseen varoja terroritoimintaan.

”Mitä hän sanoo, kun Hanatsheh esiintyy PFLP:n vaalilistalla? Että hän ei ole PFLP:n jäsen? Hänellä ei ole aavistustakaan siitä, mitä palestiinalaisyhteiskunnassa tapahtuu? Eikö hänellä ole aavistustakaan siitä, mitä hänen ympärillään tapahtuu? Onko hän vain yksinkertainen? Se on mitä AP saisi meidät uskomaan", Hirsch sanoi.

Hirsch huomautti, että syytteen mukaan Rishwami tiesi vuoden 2019 lopussa, että Hanatsheh rahoitti terrori-iskun, joka tappoi 17-vuotiaan israelilaisen Rina Shnerbin, mutta jatkoi työskentelyä organisaatiossa.

"Se merkitsi muutosta"

NGO Monitorin viestintäjohtaja Itai Reuveni sanoi, että Shnerb-murha oli katalysaattori, joka sai Israelin hallituksen ryhtymään toimiin palestiinalaisia ​​kansalaisjärjestöjä vastaan.

Vuonna 2016 NGO Monitor alkoi tutkia palestiinalaisten kansalaisjärjestöjen ja PFLP:n välistä yhteyttä. "Löysimme julkisten tietojen perusteella, että monet PFLP:n johtavista jäsenistä työskentelivät kansalaisjärjestöverkostossa", hän sanoi. "Varoitimme eurooppalaisia ​​lahjoittajia. … Tietenkin meidät jätettiin huomiotta suurimman osan ajasta. Se, mikä muutti pelin, oli valitettavasti Rina Shnerbin murha.

Shnerb kuoli räjähdyksessä Juudeassa ja Samariassa (Länsirannalla) elokuussa 2019 vaeltaessaan isänsä ja veljensä kanssa, jotka molemmat loukkaantuivat vakavasti hyökkäyksessä. Tämän seurauksena Israelin viranomaiset pidättivät noin 50 PFLP-työntekijää. "Julkaistiin kahdeksan nimeä ja viisi henkilöä, joista NGO Monitor oli varoittanut kansalaisjärjestöverkoston yhteydessä", Reuveni sanoi.

"Jotkut julkaistuista nimistä liittyivät samaan kansalaisjärjestöön, jossa espanjalainen nainen työskenteli", sanoi Reuveni ja huomautti, että se muutti asian julkisesta keskustelusta "todelliseksi tutkimukseksi". Se merkitsi muutosta, uutta vakavuutta Israelin suhtautumisessa näiden kansalaisjärjestöjen eturyhmien aiheuttamaan vaaraan.

"Kuuden kansalaisjärjestön nimeämisestä espanjalaisen naisen pidätykseen - nämä viimeiset kuusi kuukautta ovat suuren pelin muutoksen", hän sanoi viitaten 22. lokakuuta. ilmoitus Israelin puolustusministeri Benny Gantz nimesi kuusi palestiinalaista kansalaisjärjestöä terroristijärjestöiksi.

Kuusi ryhmää ovat Addameer, al-Haq, Defense for Children Palestine, Union of Agricultural Work Committees, Bisan Center for Research and Development ja Union of Palestiinan Women Committees.

Palestinian Media Watchin perustaja ja johtaja Itamar Marcus oli samaa mieltä ja kertoi JNS:lle: "Tämän tapauksen pitäisi olla pelin muuttaja eurooppalaisille lahjoittajille. Vaikka tämä yksi tuomio ei osoita syyllisyyttä muissa tapauksissa, se osoittaa, että kulissien takana on meneillään prosessi, että PFLP käyttää kansalaisjärjestöjä piilottaakseen varainkeruunsa.

"Sen on vaikutettava Euroopan rahoitukseen jopa siinä määrin, että heidän on oltava varovaisempia ja otettava Israelin varoitukset vakavammin", hän sanoi ja korosti, että Israelin on jatkettava asiaa, jottei kansainvälinen yhteisö kasvaisi skeptisiksi.

Euroopan maat ovat arvostelleet Israelin terroristinimitystä. Euroopan unioni sanoi myöhemmin olevansa "ylpeä jatkuvasta tuestaan ​​kansalaisyhteiskunnalle, joka edistää rauhanponnisteluja ja luottamuksen rakentamista israelilaisten ja palestiinalaisten välillä".

Lisäksi viisi Euroopan maata YK:n turvallisuusneuvostossa ilmaisi "vakavan huolensa" nimeämisestä.

”Mitä pidempään kuluu ilman lisämaksuja, sitä todennäköisemmin muut jatkavat Israelin haastamista. Jos lisäsyytteiden nostaminen osoittautuu mahdottomaksi, Israelin on toimitettava tarpeeksi tietoa paitsi kansainväliselle yhteisölle myös tiedotusvälineille, jotta ne ovat vakuuttuneita, Marcus sanoi.

Hirsch kiitti Israelia sen viimeaikaisista toimista, mutta myönsi, että sen on osallistuttava jatkuvaan kampanjaan eurooppalaisen ja yhdysvaltalaisen yleisön keskuudessa selittääkseen HWC:n kaltaisten kansalaisjärjestöjen rahoituksen vaaroja. Hän varoitti, että Israel ei ole vielä tehnyt tyydyttävää työtä selittääkseen asemaansa ulkomaailmalle.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa