Liity verkostomme!

Venäjä

Venäjän alumiinituotteiden ehdotettu kielto vaikuttaa dramaattisesti EU:n lankateollisuuteen ja vihreään agendaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kun Euroopan komissio viimeistelee tässä kuussa 12th Venäjää vastaan ​​Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyksen johdosta annettu pakotepaketti, pöydällä näyttää olevan useita vaihtoehtoja – suhteellisen vaikuttamattomista mahdollisesti kauaskantoisiin. Hälyttävää on, että jälkimmäiseen luokkaan voi kuulua merkintöjä, jotka voivat vahingoittaa pikemminkin eurooppalaisia ​​maahantuojia ja kuluttajia kuin venäläisiä viejiä ja tuottajia, vaan myös heikentää EU:n vihreää agendaa, joka on yksi sen tunnusomaisista politiikoista.  

Markkinalähteiden mukaan yksi EU-maiden keskustelemista pakotteista Venäjän armeijaa ja IT:tä koskevien uusien rajoitusten ohella on alumiinivalssilangan, -kalvon ja suulakepuristeiden tuontikielto Venäjältä. Vaikka toimenpidettä ei ole vielä virallisesti hyväksytty ja jotkut EU:n jäsenvaltiot näyttävät vastustavan sitä, se tosiasia, että se on esillä ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun EU aloitti Venäjän talouden sanktioiden helmikuussa 2022, merkitsee sekä uusien ideoiden puutetta että köyhyyttä. ymmärtää, että jotkin rajoitukset voivat vaikuttaa EU:n kuluttajiin yhtä paljon tai jopa enemmän kuin venäläiset viejät.

Alumiininen valssilanka on tästä esimerkki: sitä käytetään laajalti useilla aloilla, sen keskeinen käyttökohde on kaapelituotannossa, mikä tekee siitä korvaamattoman arvokkaan uusiutuvan energian hankkeiden toteuttamisessa (eli energiajärjestelmään kytkettävät kaapelit) ja siten osaltaan vähentämään eurooppalaisten yritysten hiilijalanjälkeä. Venäjä on edelleen EU:n suurin alumiinivalssitankojen toimittaja: vuonna 2022 yli kolmannes EU:n alumiinivalssilangan tuonnista eli lähes 71,000 XNUMX tonnia tuli maasta, ja suurimmat tuojat Puola, Espanja ja Italia.

Jos EU onnistuisi ottamaan käyttöön tuontikiellon Venäjällä valmistetulle alumiinivalssilangalle, se johtaisi huomattavaan hintojen nousuun koko teollisuudessa. Tämä heikentää entisestään eurooppalaisten tuottajien kilpailukykyä verrattuna Aasian, Lähi-idän ja muiden alueiden kilpailijoihin.

Ainoat hyötyvät tästä kyseenalaisesta siirrosta ovat intialaiset ja Lähi-idän tuottajat, joille annetaan kerran elämässä mahdollisuus vaatia merkittävää palkkiota tuotteestaan: EU:n tuottajat eivät pysty korkeiden jalostuskustannustensa vuoksi täyttämään aukon.

On myös tärkeää huomata, että Venäjällä valmistettu alumiinivalssi on yksi maailman ekologisesti kestävimmistä varsinkin ei-länsimaisiin kilpailijoihinsa verrattuna. Harbour Aluminium arvioi, että venäläistä alkuperää olevan valssilangan hiilijalanjälki on 30-70 prosenttia pienempi kuin muiden suurten Euroopan ulkopuolisten alkuperätuotteiden. Ottaen huomioon Euroopan vihreän sopimuksen ja "vihreän siirtymän" ja sen mukanaan tuomat jatkuvasti tiukat ekologiset normit, tämä tarkoittaa, että poistamalla mahdollisesti venäläiset alumiinituotteet markkinoilta EU saattaa ampua itseään jalkaan nostamalla sen sijaan, että se laskisi hiilijalanjälkeä koko arvoketjussa.

Aiemmin tänä vuonna EU:n pakoteasiantuntijat ja poliitikot vaativat Venäjän primaarialumiinin kieltämistä maan tärkeänä vientitulon lähteenä. Lontoon metallipörssille 28. heinäkuuta lähettämässään yhteisessä kirjeessä viisi eurooppalaista liike-elämän järjestöä, mukaan lukien Euroopan alumiinikuluttajien liitto, vastustivat oikeutetusti siirtoa, jotka kutsuivat sitä "oligopolistiseksi yritykseksi muuttaa Euroopasta omat markkinat", joka heikentää EU:n oma teollisuus- ja raaka-ainepolitiikka. Laajempi suunnitelma venäläisen alumiinin kieltämiseksi hylättiin tuolloin, ja EU:n päättäjien on viisasta tehdä samoin ajatuksen kanssa rajoittaa tuotteiden, kuten valssilangan, tuontia, sillä sellaisella toimenpiteellä voi olla tuhoisa vaikutus mantereen teollisuuteen.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa