Liity verkostomme!

terveys

Uusi tieteellinen tutkimus osoittaa, että PFAS voi lisätä syntymättömän lapsen sairauden riskiä 

SHARE:

Julkaistu

on

Uusi tieteellinen tutkimus julkaistiin vuonna Lancet Planetaarinen terveys Aberdeenin ja Örebron yliopistojen tutkijat osoittavat, että per- ja polyfluorialkyyliaineet (PFAS) vaikuttavat ihmisiin jo sikiön kehitysvaiheessa. Tutkimus osoittaa, että PFAS:lle altistuneet sikiöt ovat muuttaneet aineenvaihduntaa ja maksan toimintaa jo ennen syntymää, mikä voi lisätä aineenvaihduntasairauksien, kuten diabeteksen, riskiä aikuisiässä. 

HEALin johtaja Génon Jensen kehuu tärkeää tutkimusta: "Tämä oikea-aikainen ja perusteellinen tutkimus osoittaa sen, mitä olemme pitkään pelänneet – PFAS:lla on potentiaalia vaikuttaa negatiivisesti tuleviin sukupolviin jo ennen niiden syntymää, ja altistumista on vaikea välttää. Tästä syystä ehdotettu EU:n PFAS-rajoitus on nyt tärkeämpi kuin koskaan. HEAL kehottaa EU:ta asettamaan etusijalle laajalti rajoittavan ehdotuksen, joka minimoi poikkeukset kaikille ei-välttämättömille PFAS-käytöille.

Lue lehdistötiedote Aberdeenin yliopistosta ja Örebron yliopistosta saadaksesi lisätietoja tutkimuksesta. 

Siirry artikkeliin "In utero altistuminen perfluorialkyyliaineille ja ihmisen sikiön maksan metabolomille Skotlannissa: poikkileikkaustutkimus” julkaisussa Lancet Planetary Health. 


Saat lisätietoja EU:n PFAS-rajoituksesta, jonka Saksa, Tanska, Alankomaat, Norja ja Ruotsi ovat toimittaneet Euroopan komissiolle. HEALin vastaus julkiseen kuulemiseen. 

Tausta
PFAS:a käytetään laajasti kuluttajatuotteissa kosmetiikasta vaatteisiin ja useimmat meistä altistuvat niille päivittäin mm. juomavedessämme. Ne on yhdistetty lukemattomiin haitallisia terveysvaikutuksia vaihtelevat hormoni- ja kehityshäiriöistä syöpään. Arviolta yli 17,000 XNUMX paikkaa on Euroopassa PFAS:n saastuttamia. HEAL on tuonut valoa asianomaiset yhteisöt ryhtyvät toimiin PFAS-saastumista vastaan Tanskassa, Italiassa, Alankomaissa, Ruotsissa ja Belgiassa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa