Liity verkostomme!

terveys

Von der Leyen sanoo, että keskusteluja pakollisista rokotustoimenpiteistä tarvitaan

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissio lisää tänään (1. joulukuuta) monenlaisia ​​toimenpiteitä, joilla puututaan koronavirukseen liittyvien vakavien sairauksien lisääntymiseen. Suuri tartuntojen ilmaantuvuus asettaa valtavia paineita sairaaloille ja terveydenhuollon henkilökunnalle. Rokotus on tapahtunut ennen uutta Omicron-varianttia, mutta se lisää kansallisia huolenaiheita, erityisesti niitä, joiden rokotusaste on alhainen. 

Jotkut maat harkitsevat nyt mahdollisuutta tehdä rokotuksista jollain tavalla pakollisia. Pakollisista toimenpiteistä kysytty Euroopan komission puheenjohtaja vastasi, että keskustelua tarvitaan. 

Von der Leyen vastasi kreikkalaisen toimittajan kysymykseen siitä, miten komissio suhtautuu pakolliseen COVID-rokotteeseen. Kreikka on päättänyt määrätä yli 100-vuotiaille ja rokottamattomille henkilöille toistuvan 60 euron kuukausisakon, jota sovelletaan 16. tammikuuta alkaen. Vaikka se ei ole aivan pakollista, se asettaa raskaan sakon niille, jotka ovat päättäneet olla rokottamatta. 

Presidentti totesi nopeasti, että tämä on "puhdasta valtion toimivaltaa", eikä hän siksi voinut antaa suositusta, mutta sanoi kuitenkin, että hänen mielestään on ymmärrettävää ja tarkoituksenmukaista johtaa keskustelua siitä, miten EU voisi kannustaa mahdollisesti harkitsemaan pakollisia rokotuksia Euroopan unionissa.

Mainos

"Jos tarkastellaan lukuja, joilla meillä on nyt 77 prosenttia Euroopan unionin aikuisista rokotettuja, tai jos otetaan koko väestö, se on 66 prosenttia. Ja tämä tarkoittaa, että 1/3 Euroopan väestöstä ei ole rokotettu. Se on 150 miljoonaa ihmistä. Tämä on paljon, eikä jokaista voi rokottaa, mutta suurin osa voisi olla, ja siksi mielestäni on ymmärrettävää ja tarkoituksenmukaista johtaa tätä keskustelua nyt."

Ison-Britannian kansallinen terveyspalvelu on tehnyt rokotuksen pakolliseksi suurimmalle osalle henkilöstöstään, Itävalta harkitsee myös korkean sakon käyttöönottoa niille, jotka kieltäytyvät rokottamisesta. 

Viime viikolla Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskuksen (ECDC) johtaja Andrea Ammon lisäsi varoituksen ajatukseen pakollisista rokotuksista, mikä viittaa siihen, että jos se määrätään, se voi osoittautua haitalliseksi. Myös tulevan Saksan liittokanslerin Olaf Scholzin uskotaan suhtautuvan myönteisesti pakottavampaan lähestymistapaan.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Mainos
Mainos

Nousussa