Liity verkostomme!

Eurooppalaiselle liittoumalle Yksilölliset Medicine

Koronavirus – Se ei ole ainoa pandemia, joka ruoskii maailmaa ja vahvistaa dataa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Hyvää huomenta, terveyskollegat, ja tervetuloa EAPM (European Alliance for Personalised Medicine) -päivitykseen. Terveellinen muistutus tässä päivityksessä siitä, että COVID-19 ei ole kaupungin ainoa pandemia, mikä liittyy ei-tarttuviin tauteihin (NCD) ja syöpään (harhauttava tosiasia on, että joka kolmas ihminen jossain vaiheessa elämäänsä sairastuu syöpään) . Nämä ovat molemmat jatkuvia kysymyksiä EAPM:lle, ja säännöksiä voitaisiin parantaa varhaisen diagnoosin ja hoidon varmistamiseksi. Lisätietoja tästä alla kirjoittaa EAPM: n toimitusjohtaja tohtori Denis Horgan.

Komission politiikan etenemissuunnitelma yksittäisten tartuntatautien kohdistamiseksi

Komission terveysosasto DG SANTE julkaisee politiikan etenemissuunnitelman, joka koskee yksittäisiä ei-tarttuvia sairauksia.

Komission muistiossa esitettyjen suunnitelmien mukaan kesäkuussa 2022 julkaistava ei-tartuntatautien politiikan täytäntöönpanon etenemissuunnitelma. WHO tukee ei-tarttuvien tautien (NCD) palvelujen integroimista perusterveydenhuoltoon. Syyskuuhun mennessä 283 työntekijää 64 perusterveydenhuollon laitoksesta on osallistunut WHO:n koulutukseen vastatakseen paremmin NCD:n lisääntyvään esiintyvyyteen. NCD-sairauksien, kuten sydän- ja verisuonisairauksien ja kroonisten hengityselinten sairauksien, diabeteksen ja syövän, kasvava taakka on johtanut hätäavun painopisteen siirtymiseen. 

Terveyspalvelujen saatavuuden parantamisen, ennenaikaisten kuolemantapausten ehkäisemisen ja pakolaisyhteisöjen hyvinvoinnin parantamisen lisäksi tämän ohjelman onnistuneet tulokset ovat osaltaan edistäneet käytäntöjen standardoimista muissa humanitaarisissa tilanteissa. Syöpä on poissuljettu, koska se sisältyi jo tämän vuoden alussa julkaistuun erilliseen suunnitelmaan.

Syöpäsuunnitelmaa lukuun ottamatta tämä tauteihin keskittyvä lähestymistapa merkitsee muutosta terveysasioiden pääosastolle. Asiakirjan mukaan komission terveysosasto on halunnut välttää tarttumattomien tautien diskreettiä käsittelemistä, koska lähestymistapa saattaa jäädä alijäämäiseksi eri sairauksien välisen hajanaisuuden vuoksi.

Asiakirjan mukaan joulukuussa 2022 käynnistettäisiin toimenpide-ehdotuksia sydän- ja verisuonitauteihin, diabetekseen ja elämäntapariskitekijöihin. Vuotta myöhemmin, joulukuussa 2023, sitä seuraisi hengityselinsairauksia sekä mielenterveys- ja neurologisia sairauksia koskevat toimet.

Mainos

Digitaalisten muutosten markkinoiden arvo on 1,247.5 2026 miljardia dollaria vuoteen XNUMX mennessä – mitä tilaa terveydelle?

Digital Transformation Market toimialakohtaisesti on luokiteltu pankki-, IT- ja televiestintään sekä, mikä tärkeintä EAPM:lle, terveydenhuoltoon ja biotieteisiin. Terveydenhuollon digitaalisen muutoksen puolustaminen – ulkoiset shokit, kuten COVID-19-pandemia, sekä uusien digitaalisten ja lääketieteellisten teknologioiden, kuten tekoälyn ja koko genomin sekvensoinnin, edistyminen luovat olosuhteet terveydenhuollon häiriöille ja muutokselle. 

Harkitse vain muutamia esimerkkejä digitaalisesta muutoksesta: robottien desinfiointi COVID-19-pandemian aikana; on-demand-käyttäytymisterapiaistunnot älypuhelimella; ajoitussovellukset, jotka lähettävät potilaan tapaamismuistutuksia; Tekoäly, joka voi vertailla jokaista vertaisarvioitua paperia, joka on koskaan kirjoitettu. Sekä uusille tulokkaille että vakiintuneille toimijoille digitaalisten tekniikoiden soveltaminen potilaiden hoitoon ja liiketoimintaan liittyvien huolenaiheiden ratkaisemiseen on tie menestyä tällä alalla. Digitaalisten työkalujen ottaminen käyttöön diagnosointiin, hoitoon ja hallintaan on ratkaisevan tärkeää – itse asiassa se voi pelastaa hengen – mutta se ei silti ole rutiinia monille organisaatioille.

Mainos

EU on valmis kohtaamaan Omicronin, sanoo EMA...

"Tiedämme, että virukset mutatoituvat, ja olemme valmiita", sanoi Emer Cooke, Euroopan lääkeviraston pääjohtaja puhuessaan Euroopan parlamentin terveysvaliokunnalle (ENVI).

Cooke täsmensi, että helmikuusta lähtien voimassa olleet määräykset antaisivat rokotteiden valmistajille mahdollisuuden nopeasti hyväksyä muunnettuja rokotteita - tarvittaessa - kolmen tai neljän kuukauden kuluessa prosessin aloittamisesta. "Ensin on tehtävä päätös, onko se tarpeellista, eikä se ole Euroopan lääkeviraston päätös", hän sanoi ja huomautti, että tämä riippuu monista tekijöistä, kuten epidemiologisesta tilanteesta, muunnelman leviämisestä ja lääkevalmisteen tehokkuudesta. nykyiset rokotteet.

Tällä välin saa tehostetta: Kun jäsenvaltiot käynnistävät tehosterokotteitaan, EMA ja ECDC työskentelevät jo tämän viikon lopulla odotettavissa olevan yhteisen lausunnon laatimiseksi mix-and-match -tehosterokoteista, joissa tehosterokote eroaa ensimmäisen rokotuksen. 

EU:n lainsäätäjät pääsivät sopimukseen tietojen jakamisesta

Euroopan parlamentin ja neuvoston neuvottelijat pääsivät myöhään tiistaina (30. marraskuuta) sopimukseen, jonka pitäisi edistää tietojen saatavuutta koko blokissa. Komissio esitteli EU:n tiedonhallintalain viime vuoden lopulla, ja sen tarkoituksena on vapauttaa julkisen sektorin tietoja yrityksille ja asettaa samalla sääntöjä tiedonjakopalveluille, jotka välittävät tietoja neutraalilla tavalla.

Nämä palvelut on kirjattava rekisteriin, jotta voidaan lisätä luottamusta tietojen vapaaehtoiseen jakamiseen. Julkisen sektorin tietojen uudelleenkäyttöä varten on myös uusia sopimusjärjestelyjä, joita varten komissio myös perustaa rekisterin.

EU:n tietosuojavalvontajärjestö haluaa yhdistää blokin sääntelyvaltuudet Big Techiä vastaan

Kaikki yhden puolesta, yksi kaikkien puolesta Big Techiä valvoville eurooppalaisille sääntelyviranomaisille.

Euroopan unionin tietosuojavaltuutettu kutsuu yksityisyyttä, kilpailua ja kuluttajavalvojat kaikkialta blokista yhdistämään voimansa vahvistaakseen alueen taistelua väärinkäytöksiä ja haittoja vastaan ​​teknologiasektorilla.

"Ensi vuonna meillä on uusi "Digital Clearinghouse" -ehdotus", Wojciech Wiewiórowski, joka johtaa Euroopan tietosuojavaltuutettua (EDPS).

EU:n vahtikoira haluaa käynnistää uuden aloitteen vuoden 2022 toisella puoliskolla, Wiewiórowski lisäsi.

Uutiset tulevat, kun huolestuneisuus kasvaa siitä, että Euroopan murtunut lähestymistapa digitaaliseen sääntelyyn vaikeuttaa yrityksiä hillitä tehokkaita teknologiayrityksiä.

Wiewiórowski kieltäytyi ottamasta kantaa siihen, pitäisikö hän parempana keskitetympää täytäntöönpanojärjestelmää – kuten Big Techin yksityisyydensuojan valvonnan antamista yhdelle yleiseurooppalaiselle vahtikoiralle – ja sanoi, että se oli vain "yksi mahdollisista tuloksista".

Kysyttäessä, ottaisiko hänen toimistonsa enemmän täytäntöönpanovastuita uudessa järjestelmässä, hän vastasi: "Voin vain vastata, että hyväksymme enemmän valtuuksia joka vuosi."

Komissio kohtaa valituksen GDPR:n "toimimatta jättämisestä"

Euroopan komissiota syytetään siitä, ettei se ole valvonut EU:n tietosuojasäännösten soveltamista, käy ilmi EU:n oikeusasiamiehelle jätetystä uudesta kantelusta. Irlannin kansalaisvapauksien neuvosto (ICCL) teki valituksen ja väitti, että EU:n johtajat eivät ryhtyneet toimiin Irlannin väitettyjä puutteita vastaan ​​​​blokin tietosuojasääntöjen soveltamisessa. Se väitti myös, että komissio ei kerännyt tietoja valvoakseen, kuinka GDPR:ää pannaan täytäntöön kaikkialla EU:ssa. 

"Komissio on ottanut katseensa pois pallosta, ja GDPR on nyt sekaisin", sanoi Johnny Ryan, ICCL:n vanhempi tutkija. Valitus johtuu ICCL:n aiemmin tänä vuonna laatimasta raportista, jossa todettiin, että 98 prosenttia Irlannin tietosuojaviranomaiselle toimitetuista merkittävistä GDPR-tapauksista on edelleen ratkaisematta. Järjestö kertoo saaneensa tutkimuksen tulokset EU:n oikeuskomissaarin Didier Reyndersin tietoon, mutta se ei ole saanut vastausta. 

"Komissio ei vain jättänyt toimimatta, mutta se ei edes hankkinut itselleen tietoa, jota tarvitaan päätöksen tekemiseen", Ryan sanoi.

EU:n oikeusasiamies voi päättää aloittaa tutkimuksen vastauksena valitukseen. Sillä on valtuudet tehdä hallinnollinen epäkohta komissiota vastaan.

Komission puheenjohtaja: Lasten rokotteet tulossa joulukuun puolivälissä

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi tänään, että lasten koronavirusrokotteet ovat tulossa, ja ensimmäiset toimitukset alkavat 13. joulukuuta.

Vetoessaan eurooppalaisiin rokottautumiseen ja tehosterokotuksiin, komission puheenjohtaja kertoi toimittajille, että tartuntojen uusi nousu Euroopassa yhdistettynä uuden Omicron-variantin ilmaantumiseen muodosti "kaksinkertaisen uhan".

Euroopan lääkevirasto suositteli viime viikolla BioNTech/Pfizer-rokotteen hyväksymistä 5–11-vuotiaille lapsille. Modifioidulla rokotteella on pienempi annos – se sisältää kolmanneksen aikuisen rokotteen aktiivisesta ainesosasta.

Von der Leyen kertoi puhuneensa BioNTechin ja Pfizerin kanssa lasten rokotteesta, ja lääkevalmistajat olivat ilmoittaneet pystyvänsä toimittamaan lasten annokset aikaisin, joulukuun 13. päivästä alkaen.

12 miljoonaa odottaa hoitoa vuoteen 2025 mennessä - Brexitin jälkeinen Englanti

Tämä on Englannin ennuste, jos vain 50 prosenttia pandemian aikana puuttuvista valinnaiseen hoitoon lähetettävistä palaa kansalliseen terveyspalveluun ja NHS:n toiminta kasvaa pandemiaa edeltävien suunnitelmien mukaisesti, National julkaiseman raportin mukaan. Tarkastusvirasto (NAO).  

Lisävuoteiden ja leikkaussalien kapasiteetin tarjoaminen yli ennen COVID-19-pandemiaa suunniteltua tasoa; NHS:n työvoimaan kohdistuvan jatkuvan paineen hallitseminen, mukaan lukien pitkäaikainen henkilöstöpula; ja sen varmistaminen, että olemassa olevat terveyserot eivät jatku tai pahene, raportissa väitetään.

Hyviä uutisia loppuun: EU:n neuvottelijat pääsivät sopimukseen ECDC:n mandaatin laajentamisesta

Euroopan parlamentin ja neuvoston neuvottelijat pääsivät sopimukseen myöhään maanantai-iltana (29. marraskuuta) ehdotuksesta laajentaa Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskuksen (ECDC) toimeksiantoa. Sopimus tarkoittaa, että ECDC auttaa koordinoimaan tartuntatautien uhkia koskevia toimia ja tiedonkeruuta EU:n tasolla.

Ehdotus sisältää myös uuden EU:n terveystyöryhmän perustamisen "avustamaan valmius- ja reagointisuunnittelussa sekä paikallisessa reagoinnissa epidemioihin". Kiistanalaisemmin virasto saisi vastuun valvoa kansallisten terveydenhuoltojärjestelmien kykyä reagoida tautipesäkkeisiin. 

European Chronic Disease Alliance oli vaatinut myös ei-tarttuvien tautien sisällyttämistä viraston toimenkuvaan. Parlamentin lehdistötiedotteen mukaan näin ei tapahtunut, sillä viraston toimivalta rajoittuu edelleen tartuntatauteihin.

Ja tässä kaikki toistaiseksi EAPM:ltä - nähdään taas pian.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa