Liity verkostomme!

terveys

EMA esittää suosituksen "mix and match booster -strategioista"

SHARE:

Julkaistu

on

Emer Cooke nousi Euroopan lääkeviraston (EMA) johtoon toiminnanjohtajana hieman yli vuosi sitten, keskellä Euroopan unionin koskaan kohtaamaa suurinta terveyskriisiä. Tänään (30. marraskuuta) hän kertoi parlamentin jäsenille viraston työstä. Hän ilmoitti muun muassa, että EMA esittää todennäköisesti suosituksen mix and match booster -strategioista lähitulevaisuudessa, mahdollisesti jo tämän viikon lopussa. 

Virasto siirsi koko toimintansa Lontoosta Amsterdamiin brexit-päätöksen jälkeen, mutta joutui kohtaamaan suurimman haasteen, jonka se on joutunut kohtaamaan. Vaikka pandemia on ajanut kapasiteetin äärirajoille, he ovat myös jatkaneet "normaalia" liiketoimintaansa: hyväksyneet yli sata lääkettä pitkälti ihmisille, mutta myös eläinlääkkeitä, valmistautuneet uusiin kliinisiä tutkimuksia koskeviin sääntöihin ja uuteen eläinlääkejärjestelmään, kuten ja työskennellyt Cooken "hiljaiseksi pandemiaksi" antimikrobiselle resistenssille. 

”Alle vuodessa Euroopan jäsenmaihin on toimitettu yli miljardi annosta rokotetta. Ja me EU:na olemme vienyt yli 1.3 miljardia annosta, mutta nyt meidän on työskenneltävä entistä kovemmin rokotusasteiden nostamiseksi kaikkialla EU:ssa, erityisesti niissä jäsenvaltioissa, joissa rokotusaste on vaarallisen alhainen”, Cooke sanoi. 

Cooke viittasi Irlannin aikuisväestön korkeaan rokotusasteeseen 93 prosentilla ja siihen, että viimeisen kahden viikon aikana oli vain 15 kuolemaa miljoonaa ihmistä kohden. Sitten hän vertasi tätä kahteen nimettömään EU-maahan, joissa rokotusaste oli noin 50 %, mikä johti yli 250:een miljoonaan kohden. 

Mainos

Hän sanoi, että vaikka uusi variantti yleistyisikin, rokotteet pysyivät tehokkaina, mutta lisäsi, että ne hiipuivat ajan myötä ja että ihmisten on laajennettava suojaa tehosteella. 

EMA tutkii parhaillaan tehosterokotusstrategioiden päivämäärää, jolloin tehosterokote eroaa perusrokotuksessa käytetystä rokotteesta. 

"On monia tutkimuksia, jotka viittaavat siihen, että tällainen lähestymistapa voisi palauttaa suojan yhtä tehokkaasti kuin tehosterokotus samalla rokotteella. Pyrimme kehittämään tätä koskevaa suositusta, joka on hyödyllinen jäsenmaille, ja toivomme saavamme sen hyvin pian, mahdollisesti jopa viikon loppuun mennessä. 

Mainos

Cooke kertoi parlamentin jäsenille lasten rokotteiden hyväksymisestä, terapeuttisten lääkkeiden kehittämisestä ja hyväksymisestä sekä "erittäin lupaavia uutisia oraalisten viruslääkkeiden kliinisistä tutkimuksista: "Suun kautta annettavia hoitoja on helpompi antaa kuin injektiota, ja siksi ne voivat parantaa merkittävästi pääsyä rokotteisiin. potilashoito. Mutta jälleen kerran, työskentelemme nopeasti ja tiukasti vaiheittain. Tähän sisältyy tieteellisten neuvojen antaminen jäsenvaltioille edellytyksistä, joilla ne voivat asettaa ne saataville."

Jaa tämä artikkeli:

Mainos
Mainos

Nousussa