Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

AstraZeneca sopi EU: n kanssa COVID-19-rokotteen toimittamisesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

AstraZeneca (AZN.L) ja Euroopan komissio ovat päässeet yhteisymmärrykseen lääkkeenvalmistajan toimittamasta 200 miljoonasta COVID-19-rokoteannoksesta, mikä lopettaa yrityksen ja alueen rokotuskampanjaa painaneen pulan, kirjoittaa Pushkala Aripaka, Keith Weir ja Ludwig Burger.

Kiista vei Euroopan unionin kriisiin aiemmin tänä vuonna, kun valtiot rokotusten nopeuttamisen paineessa ryntäsivät laukauksiin. Se aiheutti myös PR -kriisin AstraZenecalle, jota johtaa ranskalainen Pascal Soriot.

Koska Bryssel oli vähentänyt alkuperäistä riippuvuuttaan englantilais-ruotsalaisesta lääkkeiden valmistajasta, hän sanoi, että osa sopimuksen nojalla sitoutuneista määristä siirretään EU: n ulkopuolelle maailmanlaajuisen rokotteiden eriarvoisuuden helpottamiseksi. Ryhmän rokotetarvikkeet tulevat nyt pääasiassa Pfizerilta/BioNTechiltä (PFE.N), (22UAy.DE).

Mainos

Osana perjantaita (3. syyskuuta) tilitys, AstraZeneca on sitoutunut toimittamaan 60 miljoonaa annosta Vaxzevria -rokotettaan tämän vuoden kolmannen neljänneksen loppuun mennessä, 75 miljoonaa neljännen vuosineljänneksen loppuun mennessä ja 65 miljoonaa vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen loppuun mennessä.

Kun otetaan huomioon jo tehdyt toimitukset, tämä aikataulu kuvaa 300 miljoonan annoksen irtotavarasopimusta, joka solmittiin noin vuosi sitten yrityksen ja EU: n välillä kuukausien viivästysten vuoksi.

Euroopan komissio aloitti oikeustoimet AstraZenecaa vastaan ​​vuonna huhtikuu sopimuksen noudattamatta jättämisestä ja "luotettavan" suunnitelman toimittamisesta oikea -aikaisten toimien varmistamiseksi.

Mainos

EU: n toimeenpaneva elin sanoi että uuden sopimuksen mukaan jäsenvaltioille annettaisiin säännölliset toimitusaikataulut ja jos viivästyneitä annoksia olisi, sovelletaan rajoitettuja alennuksia. Se lisäsi, että EU: n jäsenet, joilla on alhainen rokotusaste, asetettaisiin etusijalle.

Injektiopullo, jossa on merkintä "AstraZenecan koronavirusrokotteen (COVID-19) rokote", joka on asetettu näytettyyn EU-lippuun, näkyy tässä kuvassa, joka on otettu 24. maaliskuuta 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

"Jäsenvaltioiden välillä on merkittäviä eroja rokotusten määrässä, ja rokotteiden, myös AstraZenecan, saatavuus on edelleen ratkaisevan tärkeää", sanoi terveyskomissaari Stella Kyriakides.

Hän sanoi myös, että jotkut sopimuksen mukaiset toimitukset menevät pienituloisempiin maihin EU: n ulkopuolelle.

"Jatkamme muun maailman auttamista. Tavoitteenamme on jakaa vähintään 200 miljoonaa rokoteannosta COVAXin kautta pienituloisille ja keskituloisille maille tämän vuoden loppuun asti", hän sanoi viitaten rokotteiden jakamismahdollisuuteen GAVI Vaccine Alliance ja Maailman terveysjärjestö. Euroopan komissio on noudattanut kampanja -aikatauluaan ja sanonut tällä viikolla, että 70% Euroopan unionin aikuisväestöstä on saanut täydellisen rokotuksen, mikä on vuoden alussa asetettu tavoite. Lue lisää.

Asutus mahdollistaa jakelun, kun taas koronaviruksen erittäin tarttuva Delta-muunnelma aiheuttaa piikkejä tapauksissa ja rokotteita tutkitaan suojelun pitkäikäisyyden vuoksi.

EU: n rokotetarpeet ovat suurimmaksi osaksi vastanneet Pfizer ja BioNTech, koska kumppanit ovat onnistuneet lisäämään tuotantoaan runsaasti tarvikkeita varten. Oxfordin yliopiston kanssa kehitetty Astra-laukaukseen liittyvä hyvin harvinainen vakava veren hyytymistapaus on huolestuttanut sen kysyntää.

Astra-laukauksen käyttö alueella laski entisestään, kun Saksa päätti heinäkuussa, että ensimmäisen Astra-laukauksen vastaanottajat täydentävät kahden laukauksensa annoksen Pfizer- tai Moderna-annosta.

"Olen erittäin iloinen siitä, että olemme päässeet yhteisymmärrykseen, jonka avulla voimme edetä ja työskennellä yhdessä Euroopan komission kanssa pandemian voittamiseksi", sanoi AstraZenecan ylijohtaja Ruud Dobber.

EU: n jäsenvaltioille on tähän mennessä jaettu noin 92 miljoonaa AstraZenecan rokotteen annosta Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskuksen mukaan. Se on paljon alle 437 miljoonan annoksen, jotka Pfizer/BioNTech toimitti, mutta ennen 77 miljoonaa Modernaa (MRNA.O) annetut rokoteannokset.

Astra kertoi julkaisseensa tähän mennessä yli 140 miljoonaa annosta ilman voittoa EU: lle, mukaan lukien annokset, joita ei ole vielä toimitettu jäsenvaltioille, ja EU-lähetykset COVAXiin tai muihin EU: n ulkopuolisiin maihin.

Covid-19

EU ja Yhdysvallat ehdottavat tavoitteeksi 70% maailman rokotuksista ensi vuonna

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmoitti tänään (18. lokakuuta), että se ehdottaa yhdessä Bidenin hallinnon kanssa 70 prosentin rokotustavoitetta koko maailmalle. 

Von der Leyen sanoi, että EU tekee osansa, asiantuntemuksensa lisäksi EU lahjoittaa vähintään 500 miljoonaa rokoteannosta haavoittuvimmille maille. Hän sanoi, että muiden maiden on perustettava ja että hän työskentelee pääministeri Draghin ja presidentti Bidenin kanssa G20 -johtajien kokoamiseksi sitoutuakseen tähän tavoitteeseen. 

EU: sta viedään miljardi rokotetta

Mainos

Von der Leyen sanoi, että EU on saavuttanut merkittävän virstanpylvään viedessään yli miljardin COVID-1-rokotteen muualle maailmaan: ”Euroopan unionin rokotteet on lähetetty yli 19 maahan, vain muutamia Japaniin , Turkista Yhdistyneeseen kuningaskuntaan Uuteen -Seelantiin, Etelä -Afrikkaan Brasiliaan. ”

”Toimitimme COVAXin kautta noin 87 miljoonaa annosta pienituloisille ja keskituloisille maille. Joten lunastimme lupauksemme, olemme aina jakaneet rokotusvaltion tuotantokapasiteetin oikeudenmukaisesti muun maailman kanssa. Olemme sanoneet, että ainakin joka toinen annos, joka tuotetaan Euroopan unionissa, menee ulkomaille. ”

Mainos

Von der Leyen lisäsi, että tämä ei ole estänyt EU: ta saavuttamasta tavoitettaan, jonka mukaan yli 75 prosenttia aikuisväestöstä on täysin rokotettuja. Hän viittasi siihen, että EU onnistui tässä, vaikka rokotteet olisivat vähissä.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Romaniassa on korkein COVID -kuolleisuus maailmassa

Julkaistu

on

Romanian terveyskriisi on ottanut dramaattisen käänteen. Romanian rokotuskampanjan koordinaattori Valeriu Gheorghiţă sanoo, että Romania on jo samassa tilanteessa kuin Italia viime vuonna, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Keväällä 2020, COVID -pandemian alkaessa Euroopassa, Italia vaikutti eniten. Tartuntojen määrä kasvoi nopeasti ja sairaalat olivat ylikuormitettuja.

Toinen Romanian huippuvirkailija, joka käsittelee COVID-pandemiaa- maan hätäyksikön päällikkö- sanoi, että Romanian ja Italian Lombardian alueen nykyisen tilanteen vertailu ei ole liioiteltua, ja myöntää tilanteen olevan erittäin vakava.

Mainos

Häiritsevän viestintäkampanjan jälkeen kaikki virkamiehet vaativat ihmisiä rokotuksiin ja sanovat, että se on ainoa tapa voittaa pandemian neljäs aalto, josta on tullut niin virulentti, koska Delta -muunnelma leviää paljon helpommin.

Sairaalat ja teho -osastot eri puolilla maata ovat täynnä medioita, jotka raportoivat jatkuvasti, että teho -osastoja ei ole saatavilla. Tilanne on sellainen, että tehohoitopotilaat tulevat yleensä saataville vasta potilaan kuoleman jälkeen.

Euroopan unioni on tähän mennessä lähettänyt Romaniaan 250 happikonsentraattoria ja yli ja 5,000 20 pulloa monoklonaalisia vasta -aineita EU: n strategisen varannon avuksi vakavasti sairaiden COVID -potilaiden hoitoon. Euroopan komission lausunnon mukaan maahan saapui yli XNUMX tuuletinta ja happikonsentraattoria. Kriisinhallintakomissaari sanoo, että apu on myös vastavuoroisuuden muoto Romanian pyrkimyksille tarjota apua muille EU -maille pandemian aikana.

Mainos

”Pandemian alusta lähtien EU: n pelastuspalvelumekanismi on koordinoinut ja osarahoittanut yli 190 miljoonan henkilökohtaisten suoja- ja lääkinnällisten laitteiden toimittamista, vahvistanut sairaaloita ylimääräisellä lääketieteellisellä henkilökunnalla ja toimittanut rokotteita ja muita välttämättömiä laitteita yli 55: lle maat. Lisäksi EU loi strategisen rescEU -sairaanhoitovaranto- ja jakelumekanismin EU: n pelastuspalvelumekanismin puitteissa. Varaus mahdollistaa nopean lääkinnällisten laitteiden toimittamisen Belgiassa, Tanskassa, Saksassa, Kreikassa, Unkarissa, Romaniassa, Sloveniassa, Ruotsissa ja Alankomaissa. ” EY: n lausunto lukee.

Itä -Euroopan alue ei ole yhtä paha kuin Romania, mutta se on selvästi pahin Euroopassa. Itä -Eurooppa (Liettua, Romania, Bulgaria, Bosnia ja Hertsegovina) on punainen ja osoittaa piikin COVID -tapauksissa. Näissä maissa kuolee paljon väestöön verrattuna. Romanian keskiarvo on siis korkein, 16.6. Se on Euroopan korkein keskiarvo, mutta valitettavasti viimeisimpien tietojen mukaan se on myös maailman korkein keskiarvo.

Romanian jälkeen Euroopassa seuraa Bulgaria, keskimäärin 12.37 kuolemantapausta Meidän maailmaamme. Liettualla on myös melko vaikea tilanne, ja kuolleita on keskimäärin 10.14, kun otetaan huomioon, että COVID-19-esiintyvyys on korkea tässä maassa.

Toisaalta Länsi -Euroopassa Ranska, Italia, Iso -Britannia, Portugali ovat hillinneet pandemiaa ja kuolleisuus on erittäin alhainen. Yhdistyneessä kuningaskunnassa se on alle 2, vaikka tapausten määrä on verrattavissa edellisen pandemia -aallon tapauksiin. Kuolleiden määrä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jossa väestö on suurelta osin rokotettu, on nyt jopa 20 kertaa pienempi.

Continue Reading

Belgia

Komissio hyväksyy 45 miljoonan euron Belgian suunnitelman koronavirusepidemiasta kärsineiden yritysten tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 45 miljoonan euron belgialaisen järjestelmän, jolla tuetaan Brysselin pääkaupunkiseudulla toimivia yrityksiä, jotka ovat kärsineet koronavirusepidemiasta ja Belgian hallituksen toteuttamista rajoittavista toimenpiteistä viruksen leviämisen rajoittamiseksi. Julkinen tuki hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tukiohjelmassa, jonka nimi on ”la prime Relance”, tuki myönnetään suorina avustuksina. Tukikelpoisia edunsaajia ovat kaikenkokoiset yritykset, jotka toimivat seuraavilla aloilla: yökerhot, ravintolat ja kahvilat ('' ReCa '') sekä jotkut niiden toimittajista, tapahtumista, kulttuurista, matkailusta, urheilusta ja matkustajaliikenteestä. Jotta yritykset olisivat tukikelpoisia, niiden on oltava rekisteröity Keskuspankkiin (la Banque-Carrefour des Enterprises) 31. joulukuuta 2020 mennessä. Komissio katsoi, että Belgian järjestelmä on väliaikaisessa Puitteet. Erityisesti tuki (i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021.

Komissio päätteli, että toimenpide on välttämätön, tarkoituksenmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavien häiriöiden korjaamiseksi SEUT-sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan ja väliaikaisessa kehyksessä vahvistettujen edellytysten mukaisesti. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen nojalla. Lisätietoja väliaikaisesta kehyksestä ja muista toimista, joita komissio on toteuttanut koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten torjumiseksi, löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64775 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa