Liity verkostomme!

Brexit

Pääministeri myi kalaa Brexit-kauppasopimuksessa, kalastajat sanovat

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Brittiläiset kalastajat sanoivat lauantaina (26. joulukuuta), että pääministeri Boris Johnson oli myynyt kalakantoja Euroopan unionille Brexit-kauppasopimuksella, joka antaa EU: n veneille merkittävän pääsyn Yhdistyneen kuningaskunnan rikkaille kalavesille, kirjoittaa Guy Faulconbridge.

Jotkut brittiläiset poliitikot sanoivat myös, että kauppa lisäsi myyntiä.

Yhdistynyt kuningaskunta jättää EU: n yhteisen kalastuspolitiikan 31. joulukuuta, mutta jouluaattona sovitun kauppasopimuksen mukaan nykyiset säännöt pysyvät suurelta osin voimassa viiden ja puolen vuoden siirtymäkauden aikana. Tämän ajanjakson jälkeen järjestetään vuosittaiset neuvottelut EU: n pääsyn Britannian vesille tason ja ehtojen määrittämiseksi.

Kalastajien järjestöjen kansallinen liitto ilmoitti, että Johnson oli uhrannut kalastusteollisuuden. Esimerkiksi Yhdistyneen kuningaskunnan osuus Kelttienmeren koljankasvusta nousee 20 prosenttiin 10 prosentista, jolloin 80 prosenttia jää EU: n laivastojen hallintaan vielä viideksi vuodeksi.

"Loppupelissä pääministeri soitti ja haukkui kaloihin retoriikasta ja vakuutuksista huolimatta", ryhmä sanoi. "Tulee tietysti laaja PR-harjoitus kuvaamaan kauppa upeana voitona, mutta kalastusala näkee sen väistämättä tappiona."

Ison-Britannian hallituksen mukaan kauppasopimus heijastaa Yhdistyneen kuningaskunnan uutta asemaa itsenäisenä itsenäisenä rannikkovaltiona ja toi Yhdistyneen kuningaskunnan kalastajille merkittävän kiintiön korotuksen, joka on 25 prosenttia EU: n saaliiden arvosta Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä.

"Tämän arvo on 146 miljoonaa puntaa Yhdistyneen kuningaskunnan laivastolle, joka on asteittain viiden vuoden aikana", Britannian hallitus sanoi. "Se lopettaa Yhdistyneen kuningaskunnan laivaston riippuvuuden EU: n yhteisessä kalastuspolitiikassa vahvistetusta epäoikeudenmukaisesta" suhteellisen vakauden "mekanismista ja lisää Yhdistyneen kuningaskunnan alusten Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä saamasta kokonaissaaliista noin kahteen kolmasosaan."

Mainos

Skotlannin ensimmäinen ministeri, Skotlannin kansallisen puolueen johtaja Nicola Sturgeon sanoi, että Johnson oli "myynyt Skotlannin kalastuksen uudestaan".

"Lupauksia, joita he eivät tienneet toimittavansa, asianmukaisesti rikki", Sturgeon sanoi.

"Tämä on valtava loppuunmyynti", sanoi Ian Blackford, SNP-puolueen johtaja Britannian parlamentissa. "Boris Johnsonin Ison-Britannian hallitus on allekirjoittanut sopimuksen, joka takaa pitkäaikaisen pääsyn EU: n veneille."

Kalastus tuotti vain 0.03% Ison-Britannian taloudellisesta tuotoksesta vuonna 2019, mutta monet Brexitin kannattajat pitävät sitä symbolina palautetusta itsemääräämisoikeudesta, jonka heidän mukaansa EU: sta poistuminen tuo.

Yhdistettynä kalojen ja äyriäisten jalostukseen ala muodostaa 0.1 prosenttia Yhdistyneen kuningaskunnan BKT: sta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa