Liity verkostomme!

Maatalous

European Green Deal: komissio hyväksyy uusia ehdotuksia metsäkadon lopettamiseksi, kestävän jätehuollon innovoimiseksi ja maaperän tekemiseksi terveeksi ihmisille, luonnolle ja ilmastolle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on hyväksynyt kolme uutta aloitetta, jotka ovat välttämättömiä Euroopan vihreä sopimus todellisuus. Komissio ehdottaa uusia sääntöjä EU:n aiheuttaman metsäkadon hillitsemiseksi sekä uusia sääntöjä EU:n sisäisten jätteiden siirtojen helpottamiseksi kiertotalouden edistämiseksi ja laittoman jätteen viennin ja jätehaasteiden ratkaisemiseksi kolmansiin maihin. Komissio esittelee myös uuden maaperästrategian, jonka tavoitteena on saada kaikki Euroopan maaperät entisöityiksi, kestäviksi ja asianmukaisesti suojeltaviksi vuoteen 2050 mennessä. Tämänpäiväisillä ehdotuksilla komissio esittelee välineet, joilla voidaan siirtyä kiertotalouteen, suojella luontoa ja nostaa ympäristöstandardeja Euroopassa. unionissa ja maailmassa.

European Green Deal -ohjelman varatoimitusjohtaja Frans Timmermans sanoi: "Onnistuaksemme maailmanlaajuisessa taistelussa ilmasto- ja biologisen monimuotoisuuden kriisejä vastaan ​​meidän on otettava vastuu toimimisesta sekä kotimaassa että ulkomailla. Metsäkatoa koskeva asetusmme vastaa kansalaisten vaatimuksiin minimoida Euroopan panos metsien hävittämiseen ja edistää kestävää kulutusta. Uudet jätekuljetuksia säätelevät sääntömme vahvistavat kiertotaloutta ja varmistavat, että jätteiden vienti ei vahingoita ympäristöä tai ihmisten terveyttä muualla. Ja maaperästrategiamme mahdollistaa maaperän tervehdyttämisen, kestävän käytön ja sen tarvitseman laillisen suojan."

Ympäristöstä, valtameristä ja kalastuksesta vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius sanoi: "Jos odotamme kumppaneiltamme kunnianhimoisempaa ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa, meidän pitäisi lopettaa saasteiden vienti ja metsäkadon tukeminen itse. Esittämämme metsien hävittämistä ja jätteiden siirtoa koskevat määräykset ovat kunnianhimoisimmat lainsäädäntöyritykset näiden ongelmien ratkaisemiseksi maailmanlaajuisesti. Näillä ehdotuksilla otamme vastuumme ja otamme puheenvuoron vähentämällä maailmanlaajuista vaikutusta saastumiseen ja biologisen monimuotoisuuden vähenemiseen. Esitimme myös uraauurtavan EU:n maaperästrategian, jolla on vahva poliittinen asialista, jonka tavoitteena on antaa niille sama suojelun taso kuin vesille, meriympäristölle ja ilmalle.  

Komissio ehdottaa uusi asetus EU:n aiheuttaman metsien hävittämisen ja metsien tilan heikkenemisen hillitsemiseksi. Pelkästään vuodesta 1990 vuoteen 2020 laskettuna maailma on menettänyt 420 miljoonaa hehtaaria metsää – alue on suurempi kuin Euroopan unioni. Ehdotetuilla uusilla säännöillä taattaisiin, että tuotteet, joita EU:n kansalaiset ostavat, käyttävät ja kuluttavat EU:n markkinoilla, eivät edistä maailmanlaajuista metsien hävittämistä ja metsien tilan heikkenemistä. Näiden prosessien päätekijä on maatalouden laajentuminen, joka liittyy hyödykkeisiin soijaan, naudanlihaan, palmuöljyyn, puuhun, kaakaoon ja kahviin sekä joihinkin niistä johdettuihin tuotteisiin.

Mainos

Asetuksessa asetetaan pakolliset due diligence -säännöt yrityksille, jotka haluavat saattaa näitä hyödykkeitä EU:n markkinoille. Tavoitteena on varmistaa, että EU:n markkinoille sallitaan vain metsäkadosta vapaat ja lailliset tuotteet. Komissio käyttää vertailuanalyysijärjestelmää arvioidakseen maita ja niiden riskiä asetuksen soveltamisalaan kuuluvien hyödykkeiden aiheuttamasta metsäkadosta ja metsien tilan heikkenemisestä.

Komissio tehostaa vuoropuhelua muiden suurten kuluttajamaiden kanssa ja osallistuu monenvälisesti ponnistelujen yhdistämiseen. Uusien sääntöjen odotetaan vähentävän kasvihuonekaasupäästöjä ja biologisen monimuotoisuuden vähenemistä edistämällä "metsähakkuuttomien" tuotteiden kulutusta ja vähentämällä EU:n vaikutusta maailmanlaajuiseen metsien hävittämiseen ja tilan heikkenemiseen. Lopuksi metsäkadon ja metsien tilan heikkenemisen torjuminen vaikuttaa myönteisesti paikallisiin yhteisöihin, mukaan lukien heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin, kuten alkuperäiskansoihin, jotka ovat vahvasti riippuvaisia ​​metsäekosysteemeistä.

Alla jätteiden siirtoja koskeva tarkistettu asetus, komissio saavuttaa kiertotalouden ja ilman saastumista koskevia tavoitteita ehdottamalla tiukempia jätteiden vientiä koskevia sääntöjä, tehokkaampaa järjestelmää jätteen kierrättämiseksi resurssina ja määrätietoisia toimia jätekaupan torjumiseksi. Jätteiden vientiä muihin kuin OECD-maihin rajoitetaan ja se sallitaan vain, jos kolmannet maat ovat halukkaita vastaanottamaan tiettyjä jätteitä ja pystyvät käsittelemään niitä kestävästi. Jätteiden siirtoja OECD-maihin valvotaan ja ne voidaan keskeyttää, jos ne aiheuttavat vakavia ympäristöongelmia kohdemaassa. Ehdotuksen mukaan kaikkien EU-yritysten, jotka vievät jätettä EU:n ulkopuolelle, tulisi varmistaa, että niiden jätteitä vastaanottaville laitoksille tehdään riippumaton auditointi, joka osoittaa, että ne käsittelevät jätettä ympäristön kannalta järkevällä tavalla.

Mainos

EU:ssa komissio ehdottaa vakiintuneiden menettelyjen yksinkertaistamista huomattavasti, mikä helpottaa jätteiden palaamista kiertotalouteen heikentämättä kuitenkaan tarvittavaa valvontaa. Tämä auttaa vähentämään EU:n riippuvuutta primaarisista raaka-aineista ja tukee innovointia ja EU:n teollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämistä EU:n ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Uudet säännöt tuovat myös jätekuljetukset digitaaliseen aikakauteen ottamalla käyttöön sähköisen asiakirjojen vaihdon.

Jätteiden siirtoja koskeva asetus vahvistaa entisestään toimia jätekaupan, yhden vakavimmista ympäristörikosten muodoista, vastaisesta toiminnasta, sillä laittomat siirrot voivat muodostaa jopa 30 prosenttia 9.5 miljardin euron jätteiden siirroista vuosittain. Täytäntöönpanojärjestelmän tehokkuuden ja vaikuttavuuden parantamiseen kuuluu EU:n jätesiirtojen täytäntöönpanotyöryhmän perustaminen, Euroopan petostentorjuntaviraston OLAFin valtuuttaminen tukemaan EU:n jäsenvaltioiden tekemiä jätekauppaa koskevia valtioiden rajat ylittäviä tutkimuksia ja tiukempien sääntöjen vahvistaminen hallinnollisille seuraamuksille.

Lopuksi komissio on myös esittänyt a EU:n uusi maaperästrategia - tärkeä tulos Euroopan vihreä sopimus ja EU: n biologista monimuotoisuutta koskeva strategia vuoteen 2030 ilmasto- ja biologisen monimuotoisuuden kriisien ratkaisemiseksi. Terveet maaperät muodostavat perustan 95 %:lle syömästämme ruoasta, ne sisältävät yli 25 % maailman biologisesta monimuotoisuudesta ja ovat planeetan suurin maanpäällinen hiilivarasto. Silti 70 prosenttia EU:n maaperistä ei ole hyvässä kunnossa. Strategia asettaa puitteet konkreettisille toimenpiteille maaperän suojelulle, ennallistamiselle ja kestävälle käytölle sekä ehdottaa joukkoa vapaaehtoisia ja oikeudellisesti sitovia toimenpiteitä. Tämän strategian tavoitteena on lisätä maaperän hiiltä maatalousmaissa, torjua aavikoitumista, palauttaa huonontunut maa ja maaperä sekä varmistaa, että vuoteen 2050 mennessä kaikki maaperän ekosysteemit ovat terveessä kunnossa.

Strategiassa vaaditaan varmistamaan maaperälle samantasoinen suojelun taso EU:n vesille, meriympäristölle ja ilmalle. Tämä tehdään vuoteen 2023 mennessä annettavalla ehdotuksella uudeksi maaperän terveyttä koskevaksi säädökseksi vaikutustenarvioinnin ja sidosryhmien ja jäsenvaltioiden laajan kuulemisen jälkeen. Strategia myös mobilisoi tarvittavaa yhteiskunnallista sitoutumista ja taloudellisia resursseja, jakaa tietoa ja edistää kestäviä maaperänhoitokäytäntöjä ja -seurantaa, mikä tukee EU:n pyrkimystä maailmanlaajuisiin maaperätoimiin.

Lisätietoja

Kysymyksiä ja vastauksia Metsähakkuuttomien tuotteiden uusista säännöistä

Tietolehti uusista säännöistä metsäkadosta vapaille tuotteille

Ehdotus uudeksi asetukseksi EU:n aiheuttaman metsäkadon ja metsien tilan heikkenemisen hillitsemiseksi

Kysymys ja vastaukset tarkistetuista jätteiden siirtosäännöistä

Tietolehti tarkistetuista jätteiden siirtosäännöistä

Ehdotus tarkistetuksi asetukseksi jätteiden siirroista

Kysymyksiä ja vastauksia maaperästrategiasta

Tietolehti maaperästrategiasta

EU:n uusi maaperästrategia

Jaa tämä artikkeli:

Maatalous

Maatalous: EU:n maatalouselintarvikekaupan tasainen kasvu

Julkaistu

on

Tuoreimmat EU:n elintarvikekaupan luvut julkaistu osoittavat, että kauppa jatkaa tasaista kasvuaan viennin kasvaessa 7 prosenttia vuoden 2020 kahdeksaan ensimmäiseen kuukauteen verrattuna. EU:n maatalouselintarvikekaupan kokonaisarvo (vienti plus tuonti) tammi-elokuussa 2021 oli 210.5 miljardia euroa, 5.1 % kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Vienti kasvoi 7 prosenttia 127.5 miljardiin euroon, kun taas tuonti kasvoi 2.3 prosenttia 85 miljardiin euroon, joten maatalouselintarvikekaupan ylijäämä oli yhteensä 44 miljardia euroa vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana. Tämä on 17 % kasvua vuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Positiivisia lukuja raportoitiin Yhdysvaltoihin suuntautuvassa viennissä, joka kasvoi 2 miljardia euroa eli 15 %, mikä johtui suurelta osin viinin sekä väkevien alkoholijuomien ja liköörien vahvasta kehityksestä.

Lisäksi vienti Kiinaan kasvoi 812 miljoonalla eurolla, kun taas vienti Sveitsiin (kasvu 531 miljoonaa euroa), Etelä-Koreaan (kasvu 464 miljoonaa euroa), Norjaan (kasvu 393 miljoonaa euroa) ja Israeliin (288 miljoonaa euroa) lisääntyi. Vienti Isoon-Britanniaan oli tänä aikana (116 milj. euroa) lähes samaa arvoa kuin viime vuonna. Vienti useisiin maihin väheni verrattuna vuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon. Eniten väheni vienti Saudi-Arabiaan, joka väheni 399 miljoonaa euroa eli 16 %. Muita merkittäviä laskuja raportoitiin viennissä Hongkongiin (lasku 103 miljoonaa euroa) ja Kuwaitiin (lasku 101 miljoonaa euroa). Tietyissä tuoteryhmissä vuoden 2021 kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana viinin (2.5 miljardia euroa) sekä väkevien alkoholijuomien ja liköörien (1.3 miljardia euroa) viennin arvo kasvoi 31 prosenttia ja liköörit 32 prosenttia. Vehnän (lasku 892 miljoonaa euroa) ja lastenruokien (736 miljoonaa euroa) viennin ilmoitettiin vähentyneen. Tuonnin arvo kasvoi eniten öljykakkuissa (1.1 miljardia euroa), soijapavuissa (1.1 miljardia euroa), rasvahapoissa ja vahoissa (500 miljoonaa euroa), palmu- ja ydinöljyssä (479 miljoonaa euroa) ja kaakaopavut (nousu 291 miljoonaa euroa).

Sen sijaan tuontiarvot vähenivät eniten trooppisten hedelmissä, pähkinöissä ja mausteissa (669 miljoonaa euroa), hedelmämehuissa (194 miljoonaa euroa), sitrushedelmissä (159 miljoonaa euroa), raakatupakassa (158 miljoonaa euroa). , ja riisiä (alennus 140 miljoonaa euroa). Lisätietoja on saatavilla tätä ja EU:n maatalouselintarvikekaupasta hänene.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Maatalous

EU:n maataloustilastot: tuet, työpaikat, tuotanto

Julkaistu

on

Löydä tosiasioita ja lukuja maataloudesta EU:ssa, mukaan lukien rahoitus maittain, työllisyys ja tuotanto, yhteiskunta.

Maatalous on tärkeä elinkeino kaikille EU-maille ja ne kaikki saavat EU:n varoja yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) kautta. Näillä rahastoilla tuetaan viljelijöitä suoraan Euroopan maatalouden tukirahaston ja maaseutualueiden kautta, ilmastotoimia ja luonnonvarojen hallintaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston kautta.

Selvittää miten yhteinen maatalouspolitiikka tukee viljelijöitä.

EU:n maataloustuet maittain

Vuonna 2019 viljelijöille maksettuihin suoriin tukiin käytettiin 38.2 miljardia euroa ja maaseudun kehittämiseen 13.8 miljardia euroa. Lisäksi 2.4 miljardia euroa tuki maataloustuotteiden markkinoita.

Mainos

Yhteisen maatalouspolitiikan varojen käyttöä koskevat säännöt määritellään EU: n pitkän aikavälin talousarvio. Nykyiset säännöt ovat voimassa joulukuuhun 2022 saakka, jonka jälkeen viimeisin yhteisen maatalouspolitiikan uudistus tulee voimaan ja jatkuu vuoteen 2027 asti.

Infografiikka kartalla, josta näkyy yhteisen maatalouspolitiikan tukien määrä EU-maittain vuonna 2019. Keskeisimmät tiedot löytyvät EU:n maataloustuet maittain -otsikon alta.
Yhteisen maatalouspolitiikan varojen jako EU-maiden kesken  

EU:n maatalouden työllisyystilastot

Maatalousteollisuus tuki 9,476,600 2019 3,769,850 työpaikkaa vuonna 2018 ja 1.3 2020 XNUMX työpaikkaa elintarviketuotannossa (vuonna XNUMX), ja sen osuus EU:n bruttokansantuotteesta vuonna XNUMX oli XNUMX prosenttia.

Romaniassa oli eniten maataloudessa työllisiä vuonna 2019, kun taas Tanskassa oli eniten työllisiä elintarviketuotannossa vuonna 2018.

Mainos

Maataloussektori luo jokaista käytettyä euroa kohden 0.76 euroa lisää EU:n talouteen. Maatalouden bruttoarvonlisäys – erotus kaiken EU:n maatalouden alkusektorin tuottaman arvon ja tuotantoprosessissa käytettyjen palveluiden ja tavaroiden kustannusten välillä – oli 178.4 miljardia euroa vuonna 2020.

Infografiikka, joka näyttää työllisyyden maataloudessa (2019) ja elintarviketuotannossa (2018) EU-maittain. Keskeiset tiedot löytyvät EU:n maatalouden työllisyystilastot -otsikon alta.
Elintarvike- ja maatalousalat EU:ssa  

Maataloustuotanto Euroopassa

EU:n maatalous tuottaa runsaasti erilaisia ​​elintarvikkeita viljasta maitoon. EU on säätänyt lainsäädäntöä sen varmistamiseksi, että EU:ssa tuotettu ja myytävä ruoka on turvallista syödä. The EU:n pellolta pöytään -strategiaVuonna 2020 julkistetun hankkeen tavoitteena on varmistaa, että ruokaa tuotetaan myös kestävämmin. Mepit haluavat vähentää torjunta-aineiden käyttöä paremmin suojella pölyttäjiä ja biologinen monimuotoisuus, häkkien käytön lopettaminen eläintuotannossa ja lisää maankäyttöä luomuviljely by 2030.

Infografiikka, joka näyttää kuinka monta tonnia erilaisia ​​elintarvikkeita tuotettiin EU:ssa vuonna 2019.
Elintarvikkeiden tuotanto EU:ssa  

Yhteinen maatalouspolitiikka 

Tietolähteet 

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Maatalous

Euroopan parlamentti äänestää valtavista maataloustuista

Julkaistu

on

By

Euroopan parlamentin jäsenet osallistuvat keskusteluun yhteisestä maatalouspolitiikasta (YMP) Euroopan parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa, Ranskassa, 23. marraskuuta 2021. REUTERS/Christian Hartmann/Pool
Maatalouskomissaari Janusz Wojciechowski puhuu yhteistä maatalouspolitiikkaa (CAP) koskevassa keskustelussa Euroopan parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa, Ranskassa, 23. marraskuuta 2021. REUTERS/Christian Hartmann/Pool

Lainsäätäjät, jotka auttoivat solmimaan sopimusta hallitusten kanssa Euroopan unionin valtavan maataloustukiohjelman uudistuksista, kehottivat Euroopan parlamenttia antamaan sille lopullisen vihreän valon tiistaina (23. kirjoittaa Ingrid Melander, Reuters.

Sopimus kesäkuussa saavutettu päätti lähes kolme vuotta kestäneen kamppailun EU:n yhteisen maatalouspolitiikan tulevaisuudesta ja muodostaa noin kolmanneksen blokin vuosien 2021–2027 budjetista – kuluttaa noin 387 miljardia euroa (436 miljardia dollaria) maanviljelijöihin ja maaseudun tukemiseen. kehitystä.

Uudet YMP:n säännötVuodesta 2023 sovellettavan säännöksen tavoitteena on siirtää rahaa tehoviljelykäytännöistä luonnonsuojeluun ja vähentää 10 prosenttia EU:n maatalouden kasvihuonekaasupäästöistä.

Uudistuksella on hyvät mahdollisuudet saada Euroopan parlamentin hyväksyntä myöhemmin tiistaina. Ympäristöryhmät ja jotkut lainsäätäjät kuitenkin sanovat, että he eivät sovita maanviljelyä EU:n ilmastonmuutoksen torjuntatavoitteiden kanssa ja että monet toimenpiteet, jotka on suunniteltu kannustamaan viljelijöitä siirtymään ympäristöystävällisiin menetelmiin, ovat heikkoja tai vapaaehtoisia.

Mainos

"Kehotan teitä Euroopan maanviljelijöiden edun ja ilmaston edun vuoksi äänestämään puolesta", sanoi saksalainen Euroopan parlamentin jäsen Peter Jahr.

Hän vastasi uudistusten kritiikkiin, että kompromisseja tarvitaan.

Euroopan komission toimeenpaneva maatalousjohtaja Janusz Wojciechowski sanoi, että uudistukset "edistävät kestävää ja kilpailukykyistä maataloussektoria, joka voi tukea maanviljelijöiden toimeentuloa ja tarjota terveellistä ja kestävää ruokaa yhteiskunnalle samalla kun se tuottaa huomattavasti enemmän ympäristön ja ilmaston kannalta".

Mainos

Uudistukset edellyttäisivät, että 20 prosenttia viljelijöille vuosina 2023–2024 suoritettavista maksuista käytetään "ekojärjestelmiin", mikä nousisi 25 prosenttiin maksuista vuosina 2025–2027. Vähintään 10 % YMP:n varoista menisi pienille tiloille ja kaikki viljelijöiden maksut sidottaisiin ympäristösääntöjen noudattamiseen.

Kaupalla luodaan myös 450 miljoonan euron kriisirahasto siltä varalta, että maatalousmarkkinat häiriintyvät hätätilanteen, kuten pandemian, vuoksi.

($ 1 = € 0.8880)

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa