Liity verkostomme!

Energiamarkkinat

EEX tarjoaa nyt REMIT-tiedonantopalveluita Baltian ja Suomen kaasumarkkinoille

SHARE:

Julkaistu

on

 Euroopan energiapörssi (EEX) on menestyksekkäästi käynnistänyt GET Balticin aiemmin tarjoaman REMIT Inside Information Disclosure Services -palvelun Baltian ja Suomen maakaasumarkkinoille. Näiden palvelujen integrointi EEX Transparency Platformiin seuraa EEX:n ostettua enemmistöosuuden GET Balticista ja on ensimmäinen yhteinen saavutus osana suunniteltua Baltian ja Suomen kaasumarkkinoiden integrointia EEXiin. Tähän mennessä 23 asiakasta on ilmoittautunut EEX:n raportointipalveluihin Baltian ja Suomen kaasumarkkinoiden käyttöön.
 

"Meillä on ilo laajentaa EEX Transparency Platformin alueellista kattavuutta yhteensä kolmelle muulle kaasumarkkinoille”, sanoo Marcus Mittendorf, EEX:n markkinatietopalveluiden johtaja."EEX Transparency Platform tarjoaa korkeimmat tekniset standardit ja saatavuuden asiakkaille tällä alueella ja antaa heille mahdollisuuden julkaista kaikkien Euroopan kaasu- ja sähkömarkkinoiden sisäpiiritietonsa yhdessä paikassa."
 
GET Balticin toimitusjohtaja Giedre Kurme kertoo:GET Balticin ensisijaisena tavoitteena on vahvistaa Baltian ja Suomen alueiden kaasumarkkinoita edistämällä niiden integroitumista laajempiin Euroopan kaasukauppamarkkinoihin. Kuluneen vuoden aikana EEX on osoittanut olevansa täydellinen kumppani ajamaan tätä muutosta yhdessä, sillä se on saattanut onnistuneesti päätökseen alkuvaiheen kohti markkinoiden integrointia yhteiseen EEX Transparency Platform -alustaan. Odotamme innolla tulevaa kehitystä."
 
GET Balticin UMM-alusta ei enää ota vastaan ​​sisäpiiritietoa ja se poistetaan ACERin sisäpiiritietoalustojen luettelosta.
 
GET Balticin tuotteiden ja palveluiden integrointi Itä-Suomen alueelle mahdollistaa läheisemmän yhteyden EEX:n jo tarjoamiin Euroopan likvideihin kaasumarkkinoihin. Tämän seurauksena sillä on potentiaalia edelleen vahvistaa Baltian ja Suomen kaasumarkkinoiden likviditeettiä.
 
 
Euroopan energiapörssi (EEX) on johtava energiapörssi, joka rakentaa turvallisia, menestyviä ja kestäviä hyödykemarkkinoita maailmanlaajuisesti – yhdessä asiakkaidensa kanssa. Osana kansainvälisiä hyödykemarkkinoita palvelevaa yritysryhmää EEX Group tarjoaa sähkö-, maakaasu- ja päästöoikeuksia sekä rahti- ja maataloustuotteita koskevia sopimuksia. EEX tarjoaa myös rekisteripalveluja sekä huutokauppoja alkuperätakuista Ranskan valtion puolesta. Lisää tietoa: www.eex.com
 
OTA Baltia, jonka omistavat Euroopan energiapörssi (EEX) ja Liettuan kaasunsiirtoverkko-operaattori "Amber Grid", on lisensoitu maakaasumarkkinaoperaattori, jolla on ACER:n myöntämä RRM (Registered Reporting Mechanism) -status. Yhtiöllä on sähköinen kaupankäyntijärjestelmä maakaasutuotteiden lyhyt- ja pitkäaikaiseen kauppaan fyysisellä toimituksella Liettuassa, Latviassa - Virossa ja Suomessa sijaitsevilla kauppa-alueilla. Maakaasukaupan räätälöityjen ratkaisujen kehittämisellä pyritään lisäämään kaasun tukkumarkkinoiden likviditeettiä, kilpailukykyä ja läpinäkyvyyttä Suomessa ja Baltiassa.
 
 Kuva Martin Adams on Unsplash

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa