Liity verkostomme!

koulutus

Vanhemmat: Neljä tärkeää vinkkiä koulunkäynnin menestykseen

SHARE:

Julkaistu

on

Kun kouluun paluukausi saapuu, vanhemmat eri puolilla maata tietävät, että heidän on valmistauduttava hätäostoksille, univormuihin ja uhkaaviin vilustumis- ja flunssaepidemioihin kouluissa. Kaikessa hälinässä on tärkeää, että vanhemmat eivät unohda lastensa henkistä tilaa.

Tämä siirtymä voi olla pelottava sekä lapsille että vanhemmille, mikä johtaa usein ahdistukseen ja stressiin. Varsinkin COVID-19:n jälkimainingeissa, jolloin monet lapsemme menettivät tärkeän varhaisen sosiaalistumisen, on tärkeää tunnistaa stressin merkit ja osata puuttua niihin ajoissa, jotta he eivät kehittyisi vakavammiksi sairauksiksi.

Tämän lisäksi lapsemme on asetettava "alueelle", jossa he voivat keskittyä ja suorittaa parhaansa. Nämä tärkeät mielenterveysvinkit koulun alkuun vanhemmille varmistamaan sujuvan ja vakaan kouluvuoden alun.

  1. Etsi merkkejä ahdistuksesta tai häiriötekijöistä

    Suurin punainen lippu, jota kannattaa varoa, ovat selittämättömät muutokset käyttäytymisessä. Jos lapsellasi on merkkejä mielialan vaihteluista, hän on ärtyisempi tai vihaisempi tai ei ole enää kiinnostunut harrastuksista, joista hän nautti, syynä voi olla ahdistus tai stressi. Akateeminen taantuma on myös merkki siitä, että lapsi on hajamielinen tai huolissaan oppituntien aikana, mikä lisää stressiä. Nuoremmat lapset pystyvät paljon huonommin tunnistamaan, milloin he tuntevat olonsa stressaantuneeksi tai ahdistuneiksi, ja jopa vanhemmat lapset, jotka voivat reflektoida selvemmin itseään, kokevat todennäköisesti stressistään puhumisen vanhempien kanssa vaikeaksi, kiusallisena tai ahdistuneisuuden lähteenä. stressi itsessään. Siksi on tärkeää esittää vaihtoehtoja ja alentaa esteitä tunteistaan ​​ja huolistaan ​​puhumiselle.
  2. Anna heille päiväkirja

Päiväkirja sopii vanhemmille lapsille ja nuorille, ja se on uskomattoman tehokas työkalu, jolla on kymmeniä tieteellisesti todistettuja etuja. Ensinnäkin niiden on kerta toisensa jälkeen osoitettu liittyvän parempaan kirjoittamiseen ja korkeampaan lukuikään. Toiseksi kirjoittaminen harjoittaa luovuutta ja lisää lapsesi itseluottamusta. Kolmanneksi ne opettavat lapsellesi kaksi keskeistä taitoa, jotka jäävät usein koulussa kehittämättä: työskennellä ja keskittyä tehtävään itsenäisesti sekä ajatella ja kuvata tunteitaan. Pahimmassa tapauksessa, että lapsesi on ahdistunut tai hajamielinen koulussa, päiväkirja sekä varoittaa sinua näistä huolista ja toimii terapeuttisena mekanismina lapselle, joka pystyy kirjoittamaan ja siten ymmärtämään syitä heidän ahdistuneisuuteensa "nimeämisen ja kesyttämisenä" tunnetussa käytännössä. Harkitse nuoremmille lapsille nukkumaanmenorutiinin luomista, joka sisältää keskustelun heidän mahdollisista huolenaiheistaan. Tämä tekniikka ei vain auta varmistamaan lapsesi nukkumista
järkevästi, mutta auta heitä kehittämään taitojaan jakaa ajatuksiaan ja tunteitaan, kuten sanallinen meijerikirjoitus. He huomaavat pian pystyvänsä paljon paremmin kuin ikätoverinsa puhumaan itsestään ja pohtimaan omia kokemuksiaan.

3 Katso mitä he syövät
Se, että terveellinen ruokavalio lisää suorituskykyä koulussa, ei ole mikään salaisuus. Silti monet vanhemmat ovat edelleen yllättyneitä siitä, kuinka suuri ero voi olla. Todisteet ovat niin vahvoja, että monet viranomaiset tarjoavat kouluruokaa niille, jotka ovat vaarassa syödä huonosti. Paremmat ruokavaliot merkitsevät vähemmän poissaoloja koulusta, johdonmukaisempaa energian vapautumista keskittymisen parantamiseksi ja mielialan vaihteluiden tai "sokeriruokien" välttämiseksi. Sokeria kannattaa välttää niin paljon kuin mahdollista. Se on haitallista heidän fyysiselle terveydelleen, erityisesti heidän hampailleen, mutta häiritsee myös heidän oppimiskykyään ja henkistä hyvinvointiaan. Liiallinen puhdistettu sokeri voi tukkia kalvoja, mikä hidastaa hermoviestintää. Korkean ja matalan glukoositason aallot, joita aivot tarvitsevat toimiakseen, tarkoittavat, että keskittyminen voi vaarantua vakavasti. Ravitsevien ruokien varmistamista voidaan täydentää toisella vinkillä - sokerittoman purukumien pakkaamisella. Lounaan jälkeen purukumi auttaa vapauttamaan sylkeä ja neutraloimaan sokerin hajoamisen aiheuttamia happoja, mikä auttaa pitämään hampaat terveinä. Ilman sokeria se on kaloriton eikä vaikuta verensokeritasoihin. Lisäksi British Psychological Societyn (BPS) mukaan se voi itse asiassa auttaa lastasi keskittymään ja lisäämään hereilläolokykyä, mikä parantaa heidän suorituskykyään pitkillä iltapäivätunneilla.

  1. Ilmoittaudu mukaan urheiluun
    Urheilu antaa jokaiselle lapselle mahdollisuuden seurustella joukkueympäristössä, mutta siinä ei vielä kaikki. Endorfiinien vapautuminen voi kemiallisesti neutraloida stressihormoni kortisolia, ja sitä vapautuu urheilun aikana. Urheilu tarkoittaa parempaa keskittymistä ja vähemmän häiriötekijöitä luokkahuoneessa sekä etuja lapsesi kyvylle pelata reilusti ja seurustella. Urheilu on myös pitkäaikainen sijoitus lapsesi sydän- ja verisuoniterveyteen. Parempi verenkierto ja kunto kasvattavat ja parantavat hippokampuksen – aivojen oppimis- ja muistikeskuksen – rakennetta. Se myös parantaa toimeenpanovaltaa, mikä tarkoittaa, että lapsesi on paremmin koordinoitunut ja pystyy välttämään häiriötekijöitä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa