Liity verkostomme!

Talous

Digitaalistrategia: Komissio keskeyttää Tšekin sääntelyviranomaisen ehdotuksen korjaustoimenpiteistä kiinteän päätemarkkinoilla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

BG-logo-CTUEuroopan komissio on keskeyttänyt tšekkiläisen televiestinnän sääntelyviranomaisen (ČTÚ) ehdotuksen kiinteiden päätelaitteiden markkinoiden sääntelykeinoista, koska sillä on vakavia huolenaiheita ehdotetun liittymävelvoitteen laajuudesta vaihtoehtoisten verkko-operaattoreiden osalta.

ČTÚ asettaa ehdotuksessaan uuden hinnasäännöksen kiinteille vaihtoehtoisille operaattoreille, mutta asettamatta heille vastaavaa pääsyvelvoitetta. Komissio on erityisen huolestunut siitä, että nämä operaattorit voivat sitten pystyä kiertämään hintasäännöksiä kieltäytymällä tarjoamasta pääsyä kilpailijoilleen. Tämä saattaa johtaa siihen, että kuluttajat eivät voi soittaa vaihtoehtoisten operaattoreiden verkkoihin.

Euroopan komission digitaalistrategiasta vastaava varapuheenjohtaja Neelie Kroes sanoi: "Kuluttajien ei pitäisi joutua vaaraan siitä, että he eivät pysty soittamaan mihin haluavat. Siksi meidän on nyt, kun meillä on monopolitilanne kuten kiinteän verkon markkinoilla. taata pääsy verkkoihin kaikille operaattoreille, myös vaihtoehtoisille operaattoreille. "

Mainos

EU: n telesääntöjen mukaan käyttöoikeusvelvollisuus edellyttää operaattoria yhdistämään verkkonsa minkä tahansa muun operaattorin verkkoon. ČTÚ: n ehdotuksessa ehdotetaan, että vain vakiintuneella operaattorilla on tällainen velvollisuus, mutta ei vaihtoehtoisilla verkko-operaattoreilla. Kaikilla operaattoreilla on kuitenkin todettu olevan merkittävä markkinavoima omilla markkinoilla.

Tšekin sääntelyviranomaisella on nyt kolme kuukautta työskennellä Euroopan komission ja eurooppalaisten televiestintäviranomaisten elimen kanssa (BEREC) Löytää ratkaisu tähän asiaan. Tällä välin toteuttamista ehdotuksen keskeytetään.

Tausta

Mainos

Komissio rekisteröi 29-elokuussa 2013 Tšekin kansallisen sääntelyviranomaisen (ČTÚ) ilmoituksen Tšekin tasavallassa kiinteään sijaintiin tarjottujen yksittäisten yleisten puhelinverkkojen puhelujen lopettamisen markkinoista.

Komission päätös aloittaa perusteellinen tutkimus aloittaa ns. Toisen vaiheen menettelyn EU: n teledirektiivin 7a (MEMO / 11 / 321).

ČTÚ: n ehdottamiin vaihtoehtoisiin verkko-operaattoreihin sovellettaviin sääntelykeinoihin sisältyy uusi hintavalvontavelvoite ja ne säilyttävät avoimuuden ja syrjimättömyyden velvoitteet, mutta ilman käyttöoikeusvelvoitetta. Näillä korjaustoimenpiteillä pyritään korjaamaan useita markkinahäiriöitä, kuten kohtuuttomien tariffien määrääminen markkinoilla, joilla jokaisella kiinteällä operaattorilla on monopoli. Kiinteät päättymishinnat ovat maksuja, jotka kiinteät operaattorit perivät puhelujen toimittamiseksi muista kiinteistä tai matkapuhelinverkoista.

Televiestinnän puitedirektiivin 7 artikla mukaan kansallisten sääntelyviranomaisten on ilmoitettava komissiolle, BEREC (Euroopan sähköisen viestinnän sääntelyviranomaisten elin) ja muiden EU-maiden telealan sääntelyviranomaiset toimenpiteistä, jotka ne aikovat toteuttaa tehokkaan kilpailun puutteen torjumiseksi kyseisillä markkinoilla.

Säännöt antavat komissiolle mahdollisuuden hyväksyä uusia yhdenmukaistamistoimenpiteitä suositusten tai (sitovien) päätösten muodossa, jos kansallisten sääntelyviranomaisten sääntelyä koskevissa lähestymistavoissa, mukaan lukien oikeussuojakeinot, on edelleen eroja EU: ssa pitkällä aikavälillä.

Tšekin tasavallan sääntelyviranomaiselle lähetetty komission kirje on täältä.

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa