Liity verkostomme!

Talous

EU Hätäkeskuslaitos tarjoaa tukea Bosnia ja Hertsegovinassa metsäpalojen torjumiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

reportint20120905160440227Euroopan komission hätäapukeskus (ERC) helpottaa kiireellistä apua Bosnian ja Hertsegovinan kasvavien metsäpalojen torjumiseksi.

Kaksi Kroatian tarjoamaa palontorjuntalaitetta on jo sijoitettu vaikutusalueelle ERC: n nopean koordinointitoimenpiteen ansiosta.

”Eurooppalainen pelastuspalvelualan yhteistyö on jälleen kerran osoittamassa sen käytännön arvon. Kroatia, uusin jäsenmaamme, osoittaa esimerkillistä solidaarisuutta naapuriinsa ”, sanoi kansainvälisen yhteistyön, humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan komissaari Kristalina Georgieva.

Mainos

"Meidän on oltava valppaina - metsäpalojen kausi on keskellä ja riskit ovat suuret suurimmalla osalla Etelä-Eurooppaa. Hätäkeskus on säännöllisesti yhteydessä suurimman riskin maihin. Olemme valmiita auttamaan, jos muut tulipalot ylittävät kansalliset valmiudet ", komissaari lisäsi.

Bosnia ja Hertsegovina on kärsinyt laajoja metsäpaloja elokuun alusta. Tilanne on kriittisin Sarajevon länsipuolella sijaitsevan Jablanican kunnan alueella, jossa tulipalot ovat hallitsemattomia. Kunnalle ilmoitettiin metsäpalojen aiheuttama luonnonkatastrofi.

Kansalliset viranomaiset ovat jo ottaneet käyttöön huomattavia palontorjuntakykyjä, mukaan lukien sotilaalliset joukot. Kuitenkin korkeiden lämpötilojen, lähipäivien sääennusteen mukaan, joka ennustaa lisää lämpöä ja tuulta, sekä vaikean pääsyn alueelle, Bosnia ja Hertsegovina on pyytänyt EU: n tukea tulipalojen sammuttamiseksi ilmateitse. Saatuaan pyynnön ERC on ilmoittanut siitä kaikille EU: n pelastuspalvelumekanismiin osallistuville maille. Kroatia on asettanut vesipommituslentokoneet saataville naapurinsa avuksi.

Mainos

ERC seuraa aktiivisesti metsäpaloriskejä ja niiden kehitystä Euroopassa. Se järjestää säännöllistä tiedonvaihtoa kärsineiden kanssa ja käyttää kansallisia seurantapalveluita ja työkaluja, kuten EFFIS (Euroopan metsäpalotietojärjestelmä), kartat ja satelliittikuvat antamaan yleiskuvan Euroopan tilanteesta.

Tausta

Euroopan komission hätäkeskus koordinoi avunantoa katastrofitilanteissa Euroopan tasolla ja varmistaa siten avun tehokkuuden ja tuloksellisuuden.

Euroopan pelastuspalvelumekanismi aktivoitiin 18 kertaa kolmen viimeisen kesän aikana reagoidaan metsäpaloihin Euroopassa ja sen ulkopuolella. Metsäpalokauden 2012 aikana saatiin yhdeksän avunpyyntöä. Bulgaria, Montenegro, Albania, Slovenia, Bosnia ja Hertsegovina, Kreikka ja Portugali aktivoivat mekanismin pyytäen ilma-aluksia. Lisäksi satelliittivälityspalvelu on aktivoitu yhdeksän kertaa vastauksena vuoden 2012 metsäpaloihin liittyviin hätätilanteisiin.

EU: n pelastuspalvelumekanismi helpottaa katastrofivalmiuden yhteistyötä 32 Euroopan valtion (EU: n jäsenvaltiot, entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia, Islanti, Liechtenstein ja Norja) välillä. Osallistujamaat yhdistävät resurssit, jotka voidaan antaa katastrofista kärsineiden maiden käyttöön kaikkialla maailmassa.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa