Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Eurooppalainen digitaalinen identiteetti: Helppo pääsy avainpalveluihin verkossa 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Eurooppalaista digitaalista identiteettiä – EU:n kansalaisten henkilökohtaista digitaalista lompakkoa – koskevat parannetut säännöt helpottavat ihmisten pääsyä julkisiin palveluihin ja asiointiin verkossa, yhteiskunta.

COVID-19-pandemian alun jälkeen useammista julkisista ja yksityisistä palveluista on tullut digitaalisia. Tämä edellyttää turvallisia ja luotettavia digitaalisia tunnistusjärjestelmiä. Euroopan parlamentti vahvistaa kantansa maaliskuun puolivälissä pidettävässä täysistunnossa Euroopan digitaalisen identiteetin kehyksen ehdotettu päivitys.

Selvitä lisää digitaalinen muunnos, yksi EU:n painopisteistä.

Mikä on eurooppalainen digitaalinen identiteetti?

European Digital Identity (eID) mahdollistaa kansallisten sähköisten tunnistusjärjestelmien vastavuoroisen tunnustamisen yli rajojen. Sen avulla EU:n kansalaiset voivat tunnistaa ja todentaa itsensä verkossa ilman, että heidän tarvitsee turvautua kaupallisiin palveluntarjoajiin. Sen avulla ihmiset voivat myös käyttää verkkopalveluja muista EU-maista käyttämällä kansallista sähköistä henkilökorttia.

Mitä hyötyä eurooppalaisesta digitaalisesta identiteetistä on?

Eurooppalaista digitaalista identiteettiä voidaan käyttää:

Mainos
  • Julkiset palvelut, kuten syntymätodistusten, lääkärintodistusten pyytäminen, osoitteenmuutoksen ilmoittaminen
  • Pankkitilin avaaminen
  • Veroilmoitusten jättäminen
  • Hae yliopistoon omassa maassasi tai toisessa EU-maassa
  • Lääkärinreseptin säilyttäminen, jota voidaan käyttää kaikkialla Euroopassa
  • Todistaa ikäsi
  • Auton vuokraus digitaalisella ajokortilla
  • Kirjautuminen hotelliin
Parannetut säännöt

2014 Sähköistä tunnistamista, todennusta ja luottamuspalveluja (eIDAS) koskeva asetus vaati EU-maita luomaan kansalliset sähköisen tunnistamisen järjestelmät, jotka täyttävät tietyt tekniset ja turvallisuusstandardit. Nämä kansalliset järjestelmät yhdistetään sitten, jolloin ihmiset voivat käyttää kansallista sähköistä henkilökorttiaan verkkopalveluihin muissa EU-maissa.

Vuonna 2021 Euroopan komissio esitti a eIDAS-kehykseen perustuva ehdotusTavoitteena on, että vähintään 80 prosenttia ihmisistä voisi käyttää digitaalista identiteettiä tärkeimpien julkisten palvelujen käyttämiseen EU:n rajojen yli vuoteen 2030 mennessä.

Raportti ehdotetusta päivityksestä, joka oli teollisuus-, tutkimus- ja energiakomitean hyväksymä, korostaa, että on tärkeää varmistaa, että kansalliset järjestelmät toimivat keskenään, ovat yksinkertaisia ​​käyttää ja että ihmiset voivat hallita henkilötietojaan.

Katso lisää EU:n toimista digitaalitalouden tehostamiseksi

Euroopan digitaalinen identiteetti 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa