Liity verkostomme!

Skotlanti

Carbon Capture Scotland turvaa uraauurtavan eurooppalaisen varastointiprojektin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Carbon Capture Scotland, johtava hiilenpoistoratkaisujen valmistaja, on ilmoittanut merkittävästä virstanpylvästä ilmastonmuutoksen hillitsemistoimissaan. Yhdessä kumppaninsa Landwärmen kanssa, joka on yksi Euroopan johtavista biometaanin toimittajista Saksassa, Carbon Capture Scotland on onnistuneesti varmistanut merkittäviä hiilidioksidin varastointimääriä Stenlillen tehtaalla Tanskassa, mikä on merkittävä askel sen jatkuvassa sitoutumisessa edelläkävijöihin biogeenisten hiilenpoisto- ja varastointitekniikoiden kehittämiseen.

Huhtikuussa 2026 avautuva Stenlille-projekti on yksi Euroopan ensimmäisistä hiilidioksidin sitomispaikoista, mikä tekee siitä keskeisen strategisen voimavaran Euroopan hiilidioksidin talteenotto- ja varastointiympäristössä. 

Tämän yhteistyön ansiosta kaksi markkinajohtajaa voivat poistaa ilmakehästä yhteensä 300,000 2 tonnia hiilidioksidia. Tämä volyymi tekee Carbon Capture Scotlandista yhden maailman johtavista korkealaatuisen geologiseen sitomiseen perustuvan hiilenpoiston johtajista. Tällä kaikkialla Euroopassa toimivalla kumppanuudella on potentiaalia saavuttaa megatonnimittakaavainen hiilenpoisto kymmenen vuoden sisällä. 

Ilmoitus on keskeinen kehitys Skotlannin nettonollastrategialle, joka perustuu hiilen poistoon tai negatiivisiin päästöihin tavoitteiden saavuttamiseksi. 

Carbon Capture Scotlandilla on uraauurtava kokonaisvaltainen hiilenpoistopalvelu, joka sisältää biogeenisen CO2:n talteenoton, nesteyttämisen, kuljetuksen ja sitomisen. Aiemmin tänä vuonna yhtiö ilmoitti merkittävistä kumppanuuksista Whyte & Mackayn kanssa biogeenisen hiilidioksidin talteenottamiseksi tislaamoista ja vihreän sijoittajan Iona Capitalin kanssa biogeenisen hiilidioksidin talteenottamiseksi biometaanilaitoksista. 

Ed ja Richard Nimmons, Carbon Capture Scotlandin perustajat, korostivat tämän saavutuksen tärkeyttä: "Stenlillen varastoinnin turvaaminen ei ole vain virstanpylväs yrityksellemme, se on harppaus eteenpäin maailmanlaajuisessa ponnistelussa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Innovatiivinen lähestymistapamme Biogeeninen hiilenpoisto yhdistettynä turvallisiin ja kestäviin varastointiratkaisuihin, kuten Stenlille, on ratkaisevan tärkeä tehtävämme tarjota asiakkaillemme korkealaatuisia pysyviä poistoja. Odotamme innolla hiilen pysyvää varastointia Tanskassa vuonna 2026."

Landwärme on edelläkävijä biokaasun jalostuksessa sekä hiilenpoistossa yhdessä bioenergian kanssa. Saksalainen yritys integroi hiilidioksidin talteenottoratkaisut biometaanin tuotantoon. Koska hiilen talteenotto on jo osa prosessia, se tarjoaa merkittäviä ympäristöhyötyjä, jolloin saadaan aikaan negatiivisia päästöjä erittäin kustannustehokkaalla tavalla.

Mainos

Zoltan Elek, Landwärmen toimitusjohtaja, kommentoi: ”Olemme innoissamme saavuttaessamme uuden merkittävän virstanpylvään hiilenpoistostrategiassamme. Tämä yhteistyö on ensimmäinen geologinen varastointiprojektimme, jonka avulla voimme tehokkaasti poistaa hiilidioksidia ilmakehästä. Se vie meidät askeleen lähemmäksi kansainvälisen yhteisön asettamien ilmastoneutraaliustavoitteiden toteutumista. 

Tämä kehitys on erityisen merkittävää hiilenpoistohyvitysmarkkinoiden kannalta. Kun yritykset ympäri maailmaa etsivät tehokkaita tapoja kompensoida hiilidioksidipäästöjään, luotettavia ja todennettavia hiilivarastoratkaisuja tarvitaan yhä enemmän. Yhtiön ponnistelut Stenlillessä ovat keskeisessä asemassa laadukkaiden hiilidioksidipäästöjen luomisessa, mikä on välttämätöntä yrityksille, jotka pyrkivät saavuttamaan kunnianhimoiset nettonollatavoitteensa.

Keskittymällä biogeenisiin lähteisiin Carbon Capture Scotland ottaa huomioon orgaanisten prosessien hiilidioksidipäästöt, jotka ovat ratkaisevan tärkeitä laajempien ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Tämä innovatiivinen lähestymistapa erottaa Carbon Capture Scotlandin alan edelläkävijänä ja myötävaikuttaa merkittävästi yrityksille suunnattujen net zero -ratkaisujen kehittämiseen. 

Carbon Capture Scotlandin perustivat veljet Ed ja Richard Nimmons vuonna 2012. Pienestä alusta lähtien, kun he työskentelivät vanhempiensa autotallissa, pariskunta on noussut Skotlannin johtaviksi ja tuotteliaimmiksi hiilidioksidipäästöjen asiantuntijoiksi, joilla on yli kahden vuosikymmenen kokemus alalta. CO2-teollisuutta. Richardin ja Edin yhteisen näkemyksensä pohjalta rakentaa paikallisyhteisöille toimiva nettonollatalous, Richardin ja Edin testatut teknologiat tukevat tislaus-, maanviljely- ja jätteestä energiaa tuottavaa teollisuutta vähentämään prosessejaan ja torjumaan ilmastokriisiä.

Kuva Soliman Cifuentes on Unsplash

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa