Liity verkostomme!

Bangladesh

Avoimuus ja rehellisyys saavat Euroopan parlamentin jäseniltä kiitosta, kun Bangladesh käsittelee lapsityövoimaa ja työturvallisuutta

SHARE:

Julkaistu

on

Bangladeshin päättäväisyys noudattaa Kansainvälisen työjärjestön (ILO) standardeja on saanut lämpimästi kiitosta Euroopan parlamentin kauppavaliokunnan jäseniltä. Heihin teki vaikutuksen sekä tähänastinen edistys että avoimuus edessä oleviin haasteisiin, mistä esimerkkinä on vilpitön näkemystenvaihto maan Euroopan unionin-suurlähettilään kanssa, kirjoittaa poliittinen toimittaja Nick Powell.

Kuten parlamentaarikot kaikkialla maailmassa, Euroopan parlamentin jäsenet joutuvat toisinaan taistelemaan välttelevien ja hyödyttömien henkilöiden kanssa saadakseen selville, mitä heidän tarvitsee tietää. Niinpä kauppakomitean jäsenet myönsivät nopeasti, että heidän keskustelunsa Bangladeshin suurlähettilään Mahbub Hassan Salehin kanssa oli kuin raitista ilmaa.

Bangladeshin suurlähettiläs Mahbub Hassan Saleh

He puhuivat poliittisesta kirjosta vahvasta ja avoimesta suhteesta. "Muut maat ovat paljon vaikeampia", huomautti Svenja Hahn Renewista. "Olen tyytyväinen siihen, että Bangladesh on tarpeeksi avoin jakamaan ongelmansa kanssamme", lisäsi Maximilian Krah Identity and Democracy -ryhmästä.

Hän kuvaili myös Bangladeshia menestystarinaksi. Maaliskuussa se saattoi päätökseen ILO:n työnormeja koskevan yleissopimuksen täydellisen ratifioinnin, jossa vähimmäistyöikä on 14 vuotta. Komitean sosialistipuheenjohtaja Bernd Lange sanoi, että tehtävää on vielä paljon, "mutta olemme raiteilla".

Bangladesh on laatinut itselleen kunnianhimoisen kansallisen toimintasuunnitelman, joka kuvastaa EU:n kanssa sovittua tiekartta. Euroopan komissio raportoi, että lapsityövoiman torjunta on edistynyt nopeammin, kun työtarkastajien määrä nousee 300:sta 1,500 XNUMX:aan ensi vuoden loppuun mennessä, mikä on viisinkertainen kasvu.

Suurlähettiläs esitti tehtävän koon ja edistymisen tähän mennessä. Lisää toimialoja on julistettu vapaiksi lapsityövoimasta, joka on tarkoitus poistaa kaikissa muodoissaan vuoteen 2025 mennessä. Hankkeen vaarallisen lapsityövoiman poistamiseksi odotetaan valmistuvan ensi vuonna. Vaarallisen työn määritelmää on laajennettu ja hankkeen pitäisi poistaa vaarallisilta työpaikoilta 100,000 XNUMX lasta.

Mahbub Hassan Saleh lisäsi, että 144 tuhannen neliökilometrin ja 170 miljoonan asukkaan maassa, joka on maailman tiheimmin asuttu, on vielä parantamisen varaa. Hän sanoi, että yksi suurimmista haasteista oli tavoittaa tehokkaasti niin valtava väestö, jossa on laajalle levinnyt epävirallinen työ.

Mainos

Paikallistason toimet täydensivät valtion aloitteita, kuten auttavan puhelimen perustamista ja uusien työtuomioistuinten perustamista. Bangladeshin kumppanuus EU:n kanssa alkoi 49 vuotta sitten, ja suurlähettiläs vakuutti Euroopan parlamentin jäsenille, että maa on "käyttänyt kauppaetuja ja kehitysapua mahdollisimman paljon".

Valiokunta toivoo voivansa vierailla Bangladeshissa heinäkuussa, jotta Euroopan parlamentin jäsenet pääsevät näkemään maan, jonka he pitävät maana, jossa sen suhde EU:hun on todella muuttunut. Kuten Emmanouil Fragkos ECR-ryhmästä sanoi, "pioneeri ja esimerkki muille maille".

Jaa tämä artikkeli:

Mainos

Nousussa