Liity verkostomme!

Meri-

Yli 2.5 miljoonaa tuntia pohjatroolausta kynsi Euroopan "suojelualueita" vuonna 2020

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kun maailmanlaajuinen luonnonsuojeluyhteisö kokoontuu Marseilleen IUCN: n maailman suojelukongressi, jossa keskustellaan merensuojelutavoitteista, Oceana julkaisee uusia tietoja, jotka paljastavat, miten EU -maat jatkavat tuhoisan kalastuksen sallimista Euroopan oletettavasti "suojelluilla" alueilla, ja kehottaa Euroopan johtajia kieltämään laajan ja tuhoisan pohjatroolauksen. Oceanan analyysin mukaan vuonna 2.5 yli 2020 miljoonaa tuntia pohjakalastusta tapahtui alueilla, jotka on nimetty suojelemaan Euroopan arvokkaimpia ja uhanalaisia ​​merilajeja ja elinympäristöjä.

”Kun maan johtajat kertovat ylpeänä valtameren suojelutoimistaan ​​kansainvälisissä tapahtumissa, he eivät usein mainitse haitallista kalastusta, joka tapahtuu heidän suojelluilla merialueillaan. Kehotamme heitä todella suojelemaan meriympäristöämme kieltämällä haitalliset toimet ja erityisesti tuhoisan kalastuksen kaikilta suojelluilta merialueilta ”, sanoi Oceana Advocacy in Europe -johtaja Vera Coelho.

Oceana analysoi kalastusalusten satelliittiseurantatietoja Global Fishing Watchin perusteella1ja keskitytään eurooppalaisiin Natura 2000 -alueisiin. Analyysin mukaan viisi saksalaista aluetta on Euroopan kymmenen eniten pohjatroolattavan alueen joukossa, mukaan lukien Lower Saxon Waddenzeen kansallispuisto, jossa on yli 10 730,000 tuntia. Tiedot paljastavat muita voimakkaasti pohjatroolattavia sivustoja, kuten ranskalaiset ”Mers Celtiques - Talus du golfe de Gascogne” (117,574 tuntia), hollantilainen ”Noordzeekustzone” (117,683 tuntia) ja ”Waddenzee” (110,451 tuntia) sekä tanskalaiset “Skagens Gren og Skagerak” (49,092 XNUMX tuntia).

Mainos

Oceanan analyysi osoitti, että noin 75% pohjakalastuksesta tapahtuu puomitroolauksella2, erityisen haitallinen kalastustekniikka, jota käytetään litteiden kalojen (kuten kielikampelan tai punakampelan) pyytämiseen, joka koostuu raskaiden verkkojen vetämisestä teräspalkkiin, joka pitää verkot auki merenpohjassa.

Vuosi 2021 on kriittinen vuosi luonnon ja valtameren suojelulle, sillä Yhdistyneissä kansakunnissa käydään kansainvälisiä keskusteluja uuden maailmanlaajuisen kehyksen hyväksymiseksi biologisen monimuotoisuuden vähenemisen kääntämiseksi vuosisadan puoliväliin mennessä. Neuvottelut ovat käynnissä tavoitteesta suojella vähintään 30% planeetasta (maalla ja merellä) vuoteen 2030 mennessä, ja johtajien odotetaan keskustelevan asiasta myös IUCN -kongressissa. Oceanan johtama vetoomus on jo kerännyt lähes 150,000 2022 allekirjoitusta, joissa kehotetaan Euroopan komissiota ryhtymään toimiin pohjatroolauksen kieltämiseksi kaikissa EU: n MPA -maissa tulevassa valtamerien toimintasuunnitelmassa, joka odotetaan alkuvuodesta XNUMX.

Kymmenen eniten pohjakalastettua Natura 10 -aluetta Euroopassa (2000)

Mainos
MPA -nimiEU-maataYhteensä 2020 pohjakalastus tallennettu MPA: han (tuntia)
Kansallispuisto Niedersächsisches WattenmeerSaksa732 775
Wattenmeer und angrenzende KüstengebieteSaksa576 393
Sylter AußenriffSaksa318 582
NoordzeekustzoneAlankomaiden117 683
Mers Celtiques - Talus du golfe de GascogneRanska117 574
WaddenzeelläAlankomaiden110 451
Doggerbank (saksalainen osa)Saksa93 092
Skagens Gren og SkagerakTanska49 092
SteingrundSaksa41 832

Tausta

Natura 2000 on maailman suurin suojelualueiden verkosto, ja se edustaa 70–80 prosenttia EU: n jäsenvaltioiden suojelluista merialueista. Oceana analysoi 1,928 2000 eurooppalaista MPA-aluetta (kaikki Natura 2020 -alueet), jotka on nimetty luontotyyppien suojeluun ja joissa pohjakalastustoimintaa tehtiin vuonna 1 (lukuun ottamatta alle tunnin kalastussignaaleja). Pohjakalastusta kirjattiin yhteensä 2,580,656 343 2000 tuntia 20 Natura XNUMX -alueella XNUMX EU: n jäsenvaltiossa.

Kalastustiedot perustuvat Global Fishing Watchin (GFW) automaattisen tunnistusjärjestelmän (AIS) signaaleihin, joihin viitataan Euroopan laivastorekisteriin. Kuitenkin, koska jotkut veneet voivat sammuttaa AIS -järjestelmänsä ja alle 15 metrin pituisten alusten ei tarvitse kantaa sitä Euroopassa, havainnot ovat todennäköisesti aliarvioitu kalastustoimintaa. Vuoden 2020 kalastustoimintaan vaikutti myös COVID19 -pandemia, joten se voi olla alle normaalitason.

Global Fishing Watch on kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka on sitoutunut edistämään valtamerien hallintaa lisäämällä ihmisten toiminnan avoimuutta merellä.

Muu kalastustoiminta koskee seuraavia pyydyksiä: pohjatrooleja, pohjatrooleja, neulatrooleja, yksiveneisiä saukkotrooleja, kaksoispohjapyyntitrooleja, kaksoistrooleja, koneistettuja ruoppauksia, mukaan lukien imuruoppia, ja vedettäviä ruoppia.

Lisätietoja

Oceanan visuaalinen kuvaus pohjatroolien vaikutuksista mereen, biologiseen monimuotoisuuteen ja ilmastonmuutokseen

Baltia

Itämeri: Sopimus kalastuksesta vuonna 2022

Julkaistu

on

Euroopan unionin neuvosto on sopinut Itämeren kalastusmahdollisuuksista vuodeksi 2022 Komission ehdotus. Sopimus tulee Itämeren kannalta vaikeana ajankohtana, koska saastumisesta johtuvat ympäristöpaineet ja haasteet vaikuttavat myös kalakantoihin. Ympäristö-, valtameri- ja kalastusasioista vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius suhtautui myönteisesti sopimukseen: ”Meriympäristön ja Itämeren kalakantojen palauttaminen on keskeinen osa komission lähestymistapaa kalastusmahdollisuuksien asettamisessa, ja olen iloinen, että neuvosto on suostunut noudattamaan sitä suurin osa osakkeista. Viime vuosina Itämeren ongelmat ovat vaikuttaneet tuhoisasti kalastajiin. Siksi kokonaisvaltainen lähestymistapamme, joka sisältää konkreettisia toimia, jotka kohdistuvat ympäristöön, ovat ratkaisevan tärkeitä. Päätökset ovat vaikeita, mutta välttämättömiä, jotta Itämeri voi säilyttää kalastajien ja naisten elinkeinon tänään ja huomenna. ” 

Neuvosto hyväksyi kalastusmahdollisuuksia useille kannoille ja vähensi niitä merkittävästi, kuten -88 prosenttia Länsi -Itämeren turskalle. Se sopi myös muista elpymisen hallintatoimenpiteistä, kuten kalastuksen rajoittamisesta lohen väistämättömiin sivusaaliisiin eteläisellä pääaltaalla ja silakalla, sekä kutevan sulkemisen jatkamisesta ja Länsi-Itämeren turskan virkistyskalastuksen kieltämisestä. Sopimus Baltian jäsenvaltioiden yhteisestä suosituksesta valikoivammille kampelakalojen pyydyksille on askel muutos kalastuksenhoidossa, mikä antoi mahdollisuuden lisätä punakampelan sallittua kokonaissaaliita (TAC) vastaavasti vaarantamatta vaikeita turskakantoja. Neuvosto sopi Riikanlahden silakan, Suomenlahden kilohailin ja lohen korotuksista. Lisätietoja tästä uutinen.

Mainos

Continue Reading

Meri-

Venäjän kalastuslaivasto valmistautuu menestykseen

Julkaistu

on

Venäjä on jo neljänneksi suurin maailmanlaajuinen merenelävien viejä, ja se suunnittelee lähes kaksinkertaistavansa merenelävien kokonaisviennin vuoteen 2024 mennessä. Tämän saavuttamiseksi venäläiset kalastusoperaattorit ovat julkistaneet suunnitelmia kannustaa lisäämään investointeja teollisuuteen ja pyrkiä nopeuttamaan valtion käyttöönottoa. -uusimmat alukset, modernit merenelävien käsittelylaitokset ja parannetut rautatiet.

"Venäjän kalateollisuuteen on investoitu noin 5 miljardia dollaria", sanoi varajohtaja Petr Savchuk

Venäjä on jo neljänneksi suurin maailmanlaajuinen merenelävien viejä, ja se suunnittelee lähes kaksinkertaistavansa merenelävien kokonaisviennin vuoteen 2024 mennessä. Tämän saavuttamiseksi venäläiset kalastusoperaattorit ovat julkistaneet suunnitelmia kannustaa lisäämään investointeja teollisuuteen ja pyrkiä nopeuttamaan valtion käyttöönottoa. -uusimmat alukset, modernit merenelävien käsittelylaitokset ja parannetut rautatiet.

Mainos

"Venäjän kalateollisuuteen on investoitu noin 5 miljardia dollaria", sanoi Venäjän federaation kalastusviraston Rosrybolovstovon apulaispäällikkö Petr Savchuk. "Mutta tämä on vasta alkua".

Venäjä aloitti vuonna 2018 rakentaminen 35 uudesta kalastustroolarista ja 20 uudesta merenelävien käsittelylaitoksesta, jotka keskittyvät pääasiassa maan suurimpiin kalasatamiin Kaukoidän rannikolla. Lisäksi Rosrybolovstovo aseta rakentamisen tavoite vähintään 100 uutta alusta vuoteen 2025 mennessä, mikä lisää laivaston kokonaiskapasiteettia 50 prosenttia. Sittemmin investoinnit ovat kuitenkin alkaneet nousta. Erityisesti Venäjä on julkistanut rakentamissuunnitelmansa rautatiekeskuksia ympäri maataauttaa nopeuttamaan raaka -aineiden siirtymistä Kamtšatkan suurimmista kalasatamista Venäjän Atlantin puolelle, mukaan lukien sen ensisijainen kalastusviennin keskus Murmanskissa.

12. huhtikuuta tänä vuonna FESCO Transportation Group alkoi kuljettaa konttikalaa Trans-Siperian reittiä pitkin, ja tuotteet kulkevat nopeudella Vladivostokista Pietariin. Sieltä lähetys lähetettiin koko Pohjois -Saksan Bremerhaveniin. FESCOn mukaan tämä uusi reitti on kaksi kertaa nopeampi kuin tuotteiden kuljettaminen Suezin kautta, ja se osoittaa, että venäläiset yritykset parantavat logistiikkaansa menestyksekkäästi.

Mainos

Ruuhkien vähentämiseksi Venäjän viranomaiset ovat myös alkaneet avata useita muita kalastusvientikeskuksia koko maassa. Kuten Savchuk selittää: "[keskittimiä] kehitetään esimerkiksi Jekaterinburgiin, Novosibirskiin, Rostov-on-Doniin ja muihin Venäjän suuriin kaupunkeihin, joihin rakennetaan suuria kylmävarastoja."

Yksi yritys, joka tekee ylivoimaisen panoksen sekä Kaukoidässä että Pohjois -Atlantin turskankalastuksessa, on Norebo. Investoidaan 45 miljoonaa dollaria uuteen toimitusterminaaliin Petropavlovsk-Kamchatsky, Norebo pyrkii luomaan kokonaispalvelun kalastusaluksille Venäjällä. Terminaalin avulla alukset voivat varastoida kalansa Kaukoidän kylmäsäiliöihin ennen kuin ne lähetetään Länsi -Venäjälle, Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

Laivastouudistusohjelmansa toteuttamisen jälkeen vuonna 2017 Norebo saa pian käyttöönsä moderneimpia aluksia, jotka toimivat paitsi Venäjällä myös koko maailmassa. Radikalisoidessaan Venäjän kalastusalan toimintaa Norebon uudet huippuluokan alukset lisäävät energiatehokkuutta, vähentävät jätettä ja luovat miehistöille mukavammat työolot.

"Moderni laivasto on aikamme vaatimus. Vain uudet alukset, joissa on huipputekniset laitteet, voivat tarjota optimaalisen saaliinkäsittelyn sekä miehistön korkeat turvallisuus- ja mukavuustasot ”, Norebon tiedottaja sanoi.

Näyttää siltä, ​​että Norebo pyrkii saavuttamaan tämän ja enemmän uusimmalla rakenteilla olevalla laivastollaan.

Itse asiassa yksi ryhmän aluksista, nimeltään Kapteeni Korotich, sisältää arkkitehtonisia suunnitteluelementtejä, joita ei koskaan ennen käytetty venäläisellä kalastusaluksella. Runko on kapselin muotoinen, ja siinä on Enduro Bow -linja, mikä lisää työskentelytilaa aluksella ja parantaa merikelpoisuutta. Siinä on myös uskomattoman tehokas moottori (6200 kW), jonka avulla alus voi saavuttaa jopa 15.5 solmun nopeuden ja toimia jopa 0.5 metrin paksuisessa jäässä samalla, kun se käyttää vähemmän polttoainetta kuin muut vastaavat moottorit.

Energiatehokkuutta ajatellen alus käyttää myös troolivinssien tuottamaa sähköä valaistukseen ja käyttää uudelleen päämoottorin ylimääräistä lämpöä aluksen huoneiden, myös hyttien, lämmittämiseen. Nerokkaasti Tyynenmeren aluksilla, kuten kapteeni Korotich, jätteenkäsittelyn aikana kerätty kalaöljy laitetaan jopa kattilan päälle. Nämä innovaatiot vähentävät hiilipäästöjä ja poistavat tarpeetonta jätettä, mikä kaikki edistää lopputuotteen erinomaista kestävyyttä.

Yhtiön uusimmat pitkäsiima-alukset varustetaan myös nykyaikaisilla monitoimilaitteilla, jotka mahdollistavat edistyneen saaliiden käsittelyn suoraan aluksella. Tämä tarkoittaa sitä, että aika korkealaatuisen kalan pyytämisen ja kypsennykseen valmistuvan lopputuotteen luomisen välillä lyhenee dramaattisesti, ja myös käsittelyjätteet vähenevät lähes nollaan. Norebo on havainnut, että laivalla sijaitsevien tehtaiden tarjonta on jopa parantanut keittiöihin saapuvaa lopputuotetta, sillä kalan käsittely heti saaliin jälkeen auttaa säilyttämään sen tuoreuden, maun ja ravinteet.

Viisi vuotta on kulunut siitä, kun Norebo julkisti ensimmäisen kerran laivaston uusimisohjelmansa. Sittemmin yhtiö on paljastanut suunnitelmansa rakentaa kymmenen uusinta alusta, ja lisää on vielä tulossa. Mutta joka kerta kun uusi köli asetetaan, se tuntuu ensimmäiseltä kertaalta. Norebon perustajana Vitali Orlov heijastui ensimmäisen aluksen paljastamisessa vuonna 2018: '' Vaikka Norebon nykyinen kalastuslaivasto on ajan tasalla, uusinnan aika on tulossa. Tänään on erittäin tunteellinen hetki, kun laskemme ensimmäisen aluksen kölin. Toivon, että tämä tapahtuma antaa positiivisen signaalin laivanrakennusteollisuudelle siitä, että Venäjä aikoo rakentaa aluksia, jotka ovat yhtä hyviä tai jopa parempia kuin telakat kaikkialla maailmassa. ''

Norebon johdolla Venäjän kalastuslaivasto kilpailee jo maailman johtavien kalastusmaiden kanssa johdonmukaisuuden, tuotteiden laadun ja kestävien käytäntöjen suhteen. Ottaen huomioon jo julkistetut tulevaisuuden investointisuunnitelmat Venäjä on hyvässä vauhdissa saavuttaakseen tavoitteen lähes kaksinkertaistaa vienti vuoteen 2024 mennessä ja vahvistaa asemansa maailman johtajana, joka sijoittuu legendaaristen kalastuslaivastojen rinnalle.

Venäjä aloitti vuonna 2018 rakentaminen 35 uudesta kalastustroolarista ja 20 uudesta merenelävien käsittelylaitoksesta, jotka keskittyvät pääasiassa maan suurimpiin kalasatamiin Kaukoidän rannikolla. Lisäksi Rosrybolovstovo aseta rakentamisen tavoite vähintään 100 uutta alusta vuoteen 2025 mennessä, mikä lisää laivaston kokonaiskapasiteettia 50 prosenttia. Sittemmin investoinnit ovat kuitenkin alkaneet nousta. Erityisesti Venäjä on julkistanut rakentamissuunnitelmansa rautatiekeskuksia ympäri maataauttaa nopeuttamaan raaka -aineiden siirtymistä Kamtšatkan suurimmista kalasatamista Venäjän Atlantin puolelle, mukaan lukien sen ensisijainen kalastusviennin keskus Murmanskissa.

12: ssath tämän vuoden huhtikuussa, FESCO Transportation Group alkoi kuljettaa konttikalaa Trans-Siperian reittiä pitkin, ja tuotteet kulkevat nopeudella Vladivostokista Pietariin. Sieltä lähetys lähetettiin koko Pohjois -Saksan Bremerhaveniin. FESCOn mukaan tämä uusi reitti on kaksi kertaa nopeampi kuin tuotteiden kuljettaminen Suezin kautta, ja se osoittaa, että venäläiset yritykset parantavat logistiikkaansa menestyksekkäästi.

Ruuhkien vähentämiseksi Venäjän viranomaiset ovat myös alkaneet avata useita muita kalastusvientikeskuksia koko maassa. Kuten Savchuk selittää: "[keskittimiä] kehitetään esimerkiksi Jekaterinburgiin, Novosibirskiin, Rostov-on-Doniin ja muihin Venäjän suuriin kaupunkeihin, joihin rakennetaan suuria kylmävarastoja."

Yksi yritys, joka tekee ylivoimaisen panoksen sekä Kaukoidässä että Pohjois -Atlantin turskankalastuksessa, on Norebo. Investoidaan 45 miljoonaa dollaria uuteen toimitusterminaaliin Petropavlovsk-Kamchatsky, Norebo pyrkii luomaan kokonaispalvelun kalastusaluksille Venäjällä. Terminaalin avulla alukset voivat varastoida kalansa Kaukoidän kylmäsäiliöihin ennen kuin ne lähetetään Länsi -Venäjälle, Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

Laivastouudistusohjelmansa toteuttamisen jälkeen vuonna 2017 Norebo saa pian käyttöönsä moderneimpia aluksia, jotka toimivat paitsi Venäjällä myös koko maailmassa. Radikalisoidessaan Venäjän kalastusalan toimintaa Norebon uudet huippuluokan alukset lisäävät energiatehokkuutta, vähentävät jätettä ja luovat miehistöille mukavammat työolot.

"Moderni laivasto on aikamme vaatimus. Vain uudet alukset, joissa on huipputekniset laitteet, voivat tarjota optimaalisen saaliinkäsittelyn sekä miehistön korkeat turvallisuus- ja mukavuustasot ”, Norebon tiedottaja sanoi.

Näyttää siltä, ​​että Norebo pyrkii saavuttamaan tämän ja enemmän uusimmalla rakenteilla olevalla laivastollaan.

Itse asiassa yksi ryhmän aluksista, nimeltään Kapteeni Korotich, sisältää arkkitehtonisia suunnitteluelementtejä, joita ei koskaan ennen käytetty venäläisellä kalastusaluksella. Runko on kapselin muotoinen, ja siinä on Enduro Bow -linja, mikä lisää työskentelytilaa aluksella ja parantaa merikelpoisuutta. Siinä on myös uskomattoman tehokas moottori (6200 kW), jonka avulla alus voi saavuttaa jopa 15.5 solmun nopeuden ja toimia jopa 0.5 metrin paksuisessa jäässä samalla, kun se käyttää vähemmän polttoainetta kuin muut vastaavat moottorit.

Energiatehokkuutta ajatellen alus käyttää myös troolivinssien tuottamaa sähköä valaistukseen ja käyttää uudelleen päämoottorin ylimääräistä lämpöä aluksen huoneiden, myös hyttien, lämmittämiseen. Nerokkaasti Tyynenmeren aluksilla, kuten kapteeni Korotich, jätteenkäsittelyn aikana kerätty kalaöljy laitetaan jopa kattilan päälle. Nämä innovaatiot vähentävät hiilipäästöjä ja poistavat tarpeetonta jätettä, mikä kaikki edistää lopputuotteen erinomaista kestävyyttä.

Yhtiön uusimmat pitkäsiima-alukset varustetaan myös nykyaikaisilla monitoimilaitteilla, jotka mahdollistavat edistyneen saaliiden käsittelyn suoraan aluksella. Tämä tarkoittaa sitä, että aika korkealaatuisen kalan pyytämisen ja kypsennykseen valmistuvan lopputuotteen luomisen välillä lyhenee dramaattisesti, ja myös käsittelyjätteet vähenevät lähes nollaan. Norebo on havainnut, että laivalla sijaitsevien tehtaiden tarjonta on jopa parantanut keittiöihin saapuvaa lopputuotetta, sillä kalan käsittely heti saaliin jälkeen auttaa säilyttämään sen tuoreuden, maun ja ravinteet.

Viisi vuotta on kulunut siitä, kun Norebo julkisti ensimmäisen kerran laivaston uusimisohjelmansa. Sittemmin yhtiö on paljastanut suunnitelmansa rakentaa kymmenen uusinta alusta, ja lisää on vielä tulossa. Mutta joka kerta kun uusi köli asetetaan, se tuntuu ensimmäiseltä kertaalta. Norebon perustajana Vitali Orlov heijastui ensimmäisen aluksen paljastamisessa vuonna 2018: '' Vaikka Norebon nykyinen kalastuslaivasto on ajan tasalla, uusinnan aika on tulossa. Tänään on erittäin tunteellinen hetki, kun laskemme ensimmäisen aluksen kölin. Toivon, että tämä tapahtuma antaa positiivisen signaalin laivanrakennusteollisuudelle siitä, että Venäjä aikoo rakentaa aluksia, jotka ovat yhtä hyviä tai jopa parempia kuin telakat kaikkialla maailmassa. ''

Norebon johdolla Venäjän kalastuslaivasto kilpailee jo maailman johtavien kalastusmaiden kanssa johdonmukaisuuden, tuotteiden laadun ja kestävien käytäntöjen suhteen. Ottaen huomioon jo julkistetut tulevaisuuden investointisuunnitelmat Venäjä on hyvässä vauhdissa saavuttaakseen tavoitteen lähes kaksinkertaistaa vienti vuoteen 2024 mennessä ja vahvistaa asemansa maailman johtajana, joka sijoittuu legendaaristen kalastuslaivastojen rinnalle.

Continue Reading

Baltia

Kuuntele merta: EU AGRIFISH -kalastusministeri vaatii Itämeren liikakalastuksen lopettamista

Julkaistu

on

Kun EU: n kalastusministerit saapuivat Luxemburgiin 11. lokakuuta pidettävään AGRIFISH -neuvoston kokoukseen, he saivat musiikillisen kehotuksen klassisen muusikon kvartetilta ja oopperalaulajalta ja kehottivat heitä kuuntelemaan merta ja tiedettä asettamalla kalastusrajat tieteellisten neuvoja. Arel Ensemble esitti katkelmia Bacewiczin jousikvartetosta nro 4, Shostakovichin jousikvartetosta nro 8, Czernyn jousikvartetosta e-molli ja Coplandin Movement for String Quartet, ja heidän kanssaan liittyi myös metsosopraano-oopperalaulaja Luisa Mauro. Tramonto by Respighi Luxemburgin Eurooppa -kongressikeskuksen ulkopuolella, missä EU: n kalastusministerit kokoontuvat asettamaan Itämeren kalakantojen kalastusrajoitukset vuodeksi 2022.

Ympäristöasioista vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius osallistui esitykseen. "Esittelen tänä aamuna, koska olen herkkä planeettamme tulevaisuudelle, ja musiikki on ilmaisutapani", sanoi mezzosopraano-oopperalaulaja Luisa Mauro.

"Mielestäni on tärkeää käyttää ekosysteemipohjaista lähestymistapaa meren luonnonvarojen saatavuuden sääntelemiseen kestävyyden varmistamiseksi ja tuhoavien kalastusmenetelmien kieltämiseksi".

Mainos

"Arel Ensemble voi ylpeänä soittaa AGRIFISH -kokouksen ulkopuolella täällä Luxemburgissa tänä aamuna edistääkseen tarvetta taistella planeetan ja paremman, kestävän tulevaisuuden puolesta!" sanoi Bartłomiej Ciastoń, ensimmäinen viulu. ”Puolan juuremme ansiosta Arel Ensemblen muusikoilla on hyvät mahdollisuudet vastata ja ymmärtää tarve suojella Itämerta liikakalastukselta. Muusikoina ryhdymme toimiin suojellaksemme luontoa ja auttaaksemme meriympäristöä tavalla, jolla teemme parhaamme ja sydämellä - soittamalla musiikkia. ”

"EU: n maatalousneuvosto asettaa tänään Itämeren kalakantojen kalastusrajoitukset vuodeksi 2022. Pyrimme pysäyttämään Itämeren ekosysteemin romahtamisen ja täyttämään poliittiset lupaukset ilmasto- ja luonnonkriisien pysäyttämiseksi", Rebecca sanoi. Hubbard, kalaohjelmamme johtaja. ”Kalastusmahdollisuuksien asettaminen kestävälle tasolle on olennainen edellytys näiden lupausten toteuttamiselle. Itämeren kalastusministereiden on kuunneltava merta ja tiedettä asettamalla kalastusrajat tieteellisten neuvojen puitteissa. ”

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa