Liity verkostomme!

Euroopan komissio

EU:n teollisuudelle ratkaisevien kriittisten raaka-aineiden kestävät toimitukset

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan parlamentin jäsenet haluavat Euroopan olevan vähemmän riippuvainen kriittisten raaka-aineiden tuonnista, jotka ovat ratkaisevan tärkeitä sen strategisille teollisuudenaloille. yhteiskunta.

Tullakseen ilmastoneutraaliksi, energiatehokas että kilpailukykyisempiä digitaaliaikana, EU tarvitsee lisää kriittisiä raaka-aineita kuten litium ja koboltti akkujen ja sähkömoottoreiden valmistukseen. Nämä tekniikat mahdollistavat strategisten alojen kehittämisen: uusiutuvan energian, sähköautot ja digitaalitekniikat.

COVID-19-pandemia on iskenyt entisestään maailmanlaajuisiin toimitusketjuihin, jotka olivat jo venyneet, mikä on johtanut kriittisten raaka-aineiden pulaan Euroopassa ja jättäen teollisuuden haasteiden edessä resurssien saatavuuden turvaamisessa.

EU:n tuontiriippuvuuden kääntäminen

EU kohtaa pullonkauloja ja haavoittuvuuksia koko toimitusketjussa, koska se on voimakkaasti riippuvainen tuonnista yksittäisistä lähteistä. Esimerkiksi Kiinan osuus on 98 prosenttia EU:n harvinaisten maametallien hankinnasta, Turkista 98 ​​prosenttia boraatista ja Etelä-Afrikasta 71 prosenttia EU:n platinatarpeesta.

Mainos

Tämän riippuvuuden kääntämiseksi Euroopan parlamentin jäsenet äänestävät a raportti pyytää Euroopan komissiota esittämään kattavan EU:n kriittisten raaka-aineiden strategia, joka perustuu kestävään hankintaan ja korkeisiin ympäristö-, sosiaali- ja ihmisoikeusstandardeihin.

Mepit haluavat EU:n monipuolistavan kriittisten raaka-aineiden hankintalähteitä ja vähentävän riippuvuuttaan muutamista EU:n ulkopuolisista maista. Mietinnössä ehdotetaan, että EU vahvistaa olemassa olevia kumppanuuksia ja kauppasopimuksia ja tutkii samalla vaihtoehtoja uusien maiden kanssa. Se korostaa, että kaikissa sopimuksissa on otettava huomioon tuonnin ympäristöjalanjälki ja että ne on hankittava vastuullisesti, kunnioittaen työntekijöiden terveyttä ja turvallisuutta ja varmistaen kunnolliset työpaikat ja työolot.

Raaka-aineiden kierrätys EU:ssa

Mainos

Raaka-aineita voidaan kierrättää vanhoista tuotteista ja ne tunnetaan toissijaisina raaka-aineina. Mepit haluavat edistää kaivos-, jalostus- ja kaupallisista jätevirroista peräisin olevien kriittisten raaka-aineiden kierrätystä ja talteenottoa varmistaakseen niiden luotettavan, turvallisen ja kestävän saatavuuden. He haluavat myös omat kierrätystavoitteet kriittisille raaka-aineille vankalla seurantakehyksellä.

Parlamentti vaati 9 antamassaan päätöslauselmassa tiukempia kierrätyssääntöjä ja sitovat vuodelle 2030 materiaalikäytön ja kulutuksen tavoitteet vastauksena komission pyyntöön Circular Economy toimintasuunnitelma maaliskuuta 2020, jonka tavoitteena on tehdä alasta kestävämpää vuoteen 2050 mennessä.

Lisätietoja kiertotalouden tärkeydestä ja eduista.

Kattavampi kriittisten raaka-aineiden strategia auttaisi vahvistamaan EU:n teollista ekosysteemiä ja säilyttämään työpaikkoja tehdasteollisuudessa.
- raaka-ainesektori tarjoaa noin 350,000 XNUMX työpaikkaa EU:ssa ja yli 30 miljoonaa työpaikkaa siitä riippuvaisilla jatkojalostustoimialoilla. Siirtyminen kohti kiertotaloutta voisi saada aikaan nettolisäyksen 700,000 2030 työpaikkaa EU:ssa vuoteen XNUMX mennessä.

Lue lisää kiertotaloudesta

Lue lisää 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa