Liity verkostomme!

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos

Alueiden komitea (AK)

YK: n vuoden 2030 kestävän kehityksen tavoitteiden tulisi ohjata Euroopan elpymistä

Julkaistu

on

Euroopan paikalliset ja alueelliset johtajat vaativat YK: n kestävän kehityksen tavoitteiden asettamista takaisin Euroopan unionin asialistan kärkeen ja pyytävät EU: n toimielimiä ja jäsenvaltioita varmistamaan, että ne pannaan täytäntöön vuoteen 2030 mennessä. mielipide Euroopan alueiden komitea (AK) hyväksyi tänään täysistunnossaan, että COVID-19-pandemia on osoittanut kestävän kehityksen tärkeyden ja että kestävän kehityksen tavoitteet voivat auttaa siirtymään kohti yhtenäistä, kokonaisvaltaista visiota Seuraavan sukupolven EU. AK: n äskettäin tekemässä tutkimuksessa todetaan kuitenkin, että monissa kansallisissa elvytys- ja sietokykysuunnitelmissa ei ole selkeää ja avointa viittausta YK: n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Meneillään oleva pandemia ja sen odotetut taloudelliset, sosiaaliset ja ympäristöön kohdistuvat seuraukset osoittavat selvästi kiireellistä tukea kestävän kehityksen tavoitteiden "lokalisointia", jotta voidaan rakentaa takaisin oikeudenmukaisemmalla tavalla ja välttää tulevat terveyskriisit. Kestävän kehityksen tavoitteiden olisi autettava jäsenvaltioiden taloutta elpymään ja toteuttamaan digitaaliset ja vihreät siirtymät kentällä. Kuitenkin, AK: n teettämä äskettäin tekemä tutkimus kuulosti hälytyksestä alueiden ja kaupunkien puutteellisesta osallistumisesta kansallisiin elvytyssuunnitelmiin, vaikka monissa tapauksissa puuttuvat selkeät viittaukset kestävän kehityksen tavoitteisiin, mikä vähentää mahdollisuuksia suunnitelmien yhteisymmärrykseen.

Ricardo Rio (PT / EPP), esittelijä ja Bragan pormestari totesivat: "Kestävän kehityksen tavoitteet melkein kadonnut EU: n kertomuksesta: Ei ole kattavaa strategiaa eikä kestävän kehityksen tavoitteiden tehokasta valtavirtaistamista tai koordinointia Euroopan komission sisäisessä hallinnossa. OECD: n ja AK: n tutkimuksen alustavat tulokset osoittavat selvästi, että paikallis- ja alueviranomaiset ovat hyvin sitoutuneet kestävään elpymiseen kestävän kehityksen tavoitteiden perusteella. 40% vastaajista on käyttänyt ennen pandemiaa ja alkoi nyt käyttää niitä elpymiseen, kun taas 44% aikoo tehdä sen toipumiseen COVID-19: stä. Tämä on suuri tilaisuus kaikille päättäjille palata vahvemmaksi tästä kriisistä, ja aion kannattavat sitä aktiivisesti yhdessä OECD: n kanssa aktiivisesti EU: n tasolla. "

Mainos

OECD arvioi että 65 prosenttia 169 kestävän kehityksen tavoitteen 17 tavoitteesta XNUMX prosenttia ei voida saavuttaa ilman paikallis- ja alueviranomaisten osallistumista tai koordinointia niiden kanssa. Lisäksi, uuden AK: n ja OECD: n yhteisen tutkimuksen tulokset osoittavat, että 60% paikallis- ja aluehallinnoista uskoo, että COVID-19-pandemia on johtanut enemmän vakaumukseen siitä, että kestävän kehityksen tavoitteet voivat auttaa omaksumaan kokonaisvaltaisemman lähestymistavan elpymiseen. Siksi AK pitää valitettavana, että kestävän kehityksen tavoitteet ovat asteittain menettäneet asemaansa EU: n kertomuksessa ja että EU: n päätöksenteossa matalampi profiili vaarantaa niiden mahdollisuudet panna täytäntöön vuoteen 2030 mennessä.

AK: n jäsenet kehottavat Euroopan johtajia olemaan kunnianhimoisia ja johdonmukaisia ​​sisä- ja ulkopolitiikassaan ja ilmoittamaan yhdellä selkeällä tarkoituksella, että EU: n on oltava johtava ja näkyvä puolustaja kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamisessa kaikilla hallitustasoilla. Lausunnossa todetaan, että kestävän kehityksen tavoitteiden olisi tarjottava johdonmukainen kehys kaikille EU: n politiikoille ja autettava yhdenmukaistamaan kaikkien rahoitusohjelmien painopisteet. Joskus yhteys YK: n tavoitteiden ja tärkeimpien eurooppalaisten aloitteiden, kuten uuden teollisuusstrategian, välillä näyttää kuitenkin vähäiseltä. Lisäksi se kehottaa Euroopan komissiota käyttämään seuraavaa vuotuista kestävän kasvun strategiaa 2022 kestävän kehityksen tavoitteiden viralliseksi integroimiseksi uudelleen EU-ohjausjaksoon, kestävän kehityksen tavoitteiden ja Palautus- ja sietokykyväline (seuraavan sukupolven EU: n kulmakivi) ja vahvistavat nimenomaisesti kestävän kehityksen tavoitteet keinona EU: lle muodostaa kestävä elpyminen.

Paikalliset ja alueelliset johtajat pyytävät Euroopan komissiota uudistamaan SDG-sidosryhmäalusta tai luoda toinen vuoropuhelufoorumi, jolla on painoarvo ja jäsennelty seuranta, jotta voidaan lisätä kaikkien julkisten ja yksityisten laitosten eri sidosryhmien asiantuntemusta vuoden 2030 agendasta ja neuvoa komissiota suoraan.

Mainos

Esittelijä Rio soitti kutsun EU: n merkittäville päätöksentekijöille jo tiistaina, jolloin hän otti puheenvuoron Brysselin talousfoorumissa 2021, Euroopan komission lippulaiva vuosittainen taloudellinen tapahtuma yhdessä presidentti Von der Leyenin ja Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa.

Tausta

Alueiden komitea ja OECD tekivät yhdessä touko-kesäkuun 2021 välisenä aikana tutkimuksen kestävän kehityksen tavoitteista kehyksenä COVID-19: n elpymiselle kaupungeissa ja alueilla. Tutkimus sisälsi 86 vastausta 24 EU-maan kunnalta, alueelta ja välittäjältä sekä muutamalta muulta OECD: n ja OECD: n ulkopuolelta. Alustavat havainnot esitettiin tiistaina Kestävän kehityksen tavoitteiden pyöreän pöydän kaupungit ja alueet, kahden päivän online-tapahtuma, jossa keskityttiin kestävän kehityksen tavoitteisiin kehyksenä pitkän aikavälin COVID-19-elvytysstrategioille kaupungeissa ja alueilla. Asiakirja on saatavana tätä.

AK antoi ensimmäisen lausunnon aiheestaKestävän kehityksen tavoitteet: perusta EU: n pitkän aikavälin strategialle kestävää Eurooppaa varten vuoteen 2030 mennessä'' vuonna 2019 esittelijä Arnoldas Abramavičius (LT / EPP) Zarasain piirikunnan kunnanvaltuuston jäsen.

Euroopan komissio julkaisi marraskuussa 2020 valmisteluasiakirjan YK: n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttaminen - kattava lähestymistapa.

Continue Reading

ympäristö

Euroopan kehityspäivät 2021: Ympäristöystävällistä toimintaa koskevan keskustelun käynnistäminen ennen Kunmingin ja Glasgow'n huippukokouksia

Julkaistu

on

Johtava kehitysyhteistyöfoorumi, EU: n kehitysyhteistyöpäivät (EDD), alkoi 15. kesäkuuta pohtia tietä YK: n biologisen monimuotoisuuden konferenssiin (CBD COP15) Kunmingissa lokakuussa ja Glasgow COP26: een marraskuussa 2021. Yli 8,400 rekisteröitynyttä osallistujaa ja yli 1,000 organisaatiota yli 160 maasta on läsnä tänään (16. kesäkuuta) päättyvässä tapahtumassa on kaksi pääaihetta: vihreä talous ihmisille ja luonnolle sekä biologisen monimuotoisuuden ja ihmisten suojelu. Foorumiin osallistuu korkean tason puhujia Euroopan unionista, Ursula von der Leyen, Euroopan komission puheenjohtaja; Jutta Urpilainen, kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari; ja ympäristöasioista, valtameristä ja kalastuksesta vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius; sekä Yhdistyneet Kansakunnat ja varapääsihteeri Amina Mohammed; Henrietta Fore, UNICEFin toimitusjohtaja; HRH: n prinsessa Laurentien Alankomaista, eläimistön ja Flora Internationalin presidentti; Maimunah Mohd Sharif, YK: n elinympäristön pääjohtaja.

Tämän vuoden painos on painottanut erityisesti näkemyksiä nuoret johtajat asiantuntemuksella ja aktiivisella panoksella ratkaisujen löytämiseksi ilmastotoimiin. EDD: n virtuaalikyläkylä esittelee innovatiivisia hankkeita ja uraauurtavia raportteja 150 organisaatiolta ympäri maailmaa sekä erityisiä tapahtumia COVID-19-pandemian vaikutuksista. Nämä kaksi päivää ovat ainutlaatuinen tilaisuus keskustella ja muotoilla oikeudenmukaisempaa ja vihreämpää tulevaisuutta . EDD: n verkkosivusto että ohjelma ovat saatavilla sekä verkossa että kokonaisuudessaan lehdistötiedote.

Mainos

Continue Reading

Talous

Globaali Eurooppa: 79.5 miljardia euroa kehityksen tukemiseen

Julkaistu

on

EU: n on tarkoitus sijoittaa 79.5 miljardia euroa kehitykseen ja kansainväliseen yhteistyöhön naapurimaissa ja muualla vuoteen 2027 mennessä, yhteiskunta.

Osana vuosien 2021--2027 talousarviota Euroopan unioni tarkistaa, miten se sijoittaa blokin ulkopuolelle. Seuraavat a merkittävä kauppa EU-maiden kanssa Joulukuussa 2020 parlamentin jäsenet äänestävät Strasbourgissa kesäkuun täysistunnossa perustamisesta 79.5 miljardin euron Global Europe -rahasto, joka yhdistää useita olemassa olevia EU: n välineitä, mukaan lukien Euroopan kehitysrahasto. Tämän virtaviivaistamisen avulla EU voi tehokkaammin puolustaa ja edistää arvojaan ja etujaan maailmanlaajuisesti ja vastata nopeammin uusiin globaaleihin haasteisiin.

Välineellä rahoitetaan EU: n ulkopolitiikan painopisteet seuraavien seitsemän vuoden aikana ja tukea kestävää kehitystä vuonna XNUMX EU: n naapurimaatsekä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, Aasiassa, Amerikassa, Tyynellämerellä ja Karibialla. Globaali Eurooppa tukee hankkeita, jotka myötävaikuttavat köyhyyden poistamisen ja muutto ja edistää EU: n arvoja, kuten ihmisoikeudet ja demokratia.

Mainos

Ohjelma tukee myös maailmanlaajuisia monenvälisiä ponnisteluja ja varmistaa, että EU pystyy täyttämään sitoumuksensa maailmassa, mukaan lukien kestävän kehityksen tavoitteet ja Pariisin ilmastosopimus. XNUMX prosenttia ohjelman kokonaisrahoituksesta auttaa saavuttamaan tavoitteen ilmastotavoitteet.

Ainakin 19.3 miljardia euroa on varattu EU: n naapurimaihin, ja 29.2 miljardia euroa on tarkoitus sijoittaa Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan. Globaalin Euroopan rahoitus varataan myös nopeaan toimintaan, mukaan lukien kriisinhallinta ja konfliktien ehkäisy. EU lisää tukeaan kestäville investoinneille maailmanlaajuisesti Euroopan kestävän kehityksen rahasto Plus, joka hyödyntää yksityistä pääomaa täydentämään suoraa kehitysapua.

Neuvotteluissa neuvoston kanssa parlamentti varmisti, että parlamentin jäsenet osallistuvat entistä enemmän ohjelmaa koskeviin strategisiin päätöksiin. Hyväksyttyä globaalia Eurooppaa koskevaa asetusta sovelletaan taannehtivasti 1. tammikuuta 2021.

Mainos

Globaali Eurooppa on yksi 15 EU: n lippulaivaohjelmaa parlamentti tukee neuvotteluissa EU: n talousarviosta vuosiksi 2021--2027 ja EU: n elvytysväline, jonka avulla unioni voi yhdessä tarjota yli 1.8 biljoonan euron rahoituksen tulevina vuosina.

globaali Eurooppa 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa