Liity verkostomme!

Kuluttajat

Kulutusluottoja koskevat uudet säännöt EU:ssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Sunnuntaista 19., uusi EU:n kulutusluottoja koskevat säännöt kuluttajien turvaamiseksi, tulevat voimaan. Tästä lähtien projekteja ja tavaroita luotoilla rahoittavien kuluttajien tulee olla paremmin tietoisia kustannuksistaan, joita he kohtaavat, ja he ovat paremmin suojattuja riskeiltä, ​​joita aiheutuu uusista verkossa tarjottavista luottomuodoista, kuten Osta nyt, maksa myöhemmin -järjestelmät. Riippumatta siitä, ovatko kuluttajat vuokraamassa autoa, rahoittamassa verkko-ostoksia, lomiaan tai talon peruskorjaustöihin liittyviä projekteja, uuden lainsäädännön myötä on vähemmän todennäköistä, että he joutuvat ylivelkaantumaan.  

Arvot ja avoimuus varapuheenjohtaja Vera Jourová (kuvassa) sanoi: "Kulutusluottojen avulla monet asiakkaat voivat ostaa kaikenlaisia ​​tuotteita ja projekteja. Jos luoton kustannukset ovat kuitenkin liian suuret, sen ehdot epäselvät tai sen seurauksia ei ole arvioitu huolellisesti, luotosta tulee riski. Tänään voimaan tulleiden sääntöjen myötä helpotamme kuluttajien mahdollisuuksia välttää tällaisia ​​riskejä ja pysyä turvassa."     

Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi: "Digitalisaatio on muuttanut perusteellisesti laina-alaa. Uudet säännöt tasoittavat tietä tulevaisuudelle ja ratkaisevat tärkeitä haasteita, kuten uusia tapoja luovuttaa tietoja digitaalisesti ja arvioida kuluttajien luottokelpoisuutta sekä varmistaa, että verkossa kukoistavat nopeat luottoratkaisut tarjoavat saman suojan kuin perinteiset luottotyypit. 

Jäsenvaltioiden on saatettava direktiivi osaksi kansallista lainsäädäntöään 20. marraskuuta 2025 mennessä. Lisätietoja EU:n kulutusluottoja koskevista säännöistä on saatavilla tätä

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa