Liity verkostomme!

Eurobarometri

Eurobarometri: Optimismi EU: n tulevaisuudesta korkeimmillaan sitten vuoden 2009

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Asenteet EU: ta kohtaan ovat edelleen positiiviset ja yleisesti ottaen vakaat viimeisimmän kesä-heinäkuussa 2021 tehdyn Eurobarometrin standardin mukaan.

Optimismi EU: n tulevaisuudesta on saavuttanut korkeimman tasonsa sitten vuoden 2009 ja luottamus EU: hun on korkeimmillaan sitten vuoden 2008. Tuki eurolle on pysynyt vakaana korkeimmillaan sitten vuoden 2004. kansantalouksien tila.

Euroopan kansalaiset pitävät taloudellista tilannetta tärkeimpänä huolenaiheenaan EU: n tasolla, jota seuraavat ympäristö ja ilmastonmuutos sekä maahanmuutto. Terveys on edelleen tärkein kysymys kansallisella tasolla, hieman ennen maan taloudellista tilannetta.

Mainos

Suurin osa eurooppalaisista on tyytyväinen EU: n ja kansallisten hallitusten toimiin koronaviruspandemiaa vastaan ​​ja ajattelevat, että NextGenerationEU: n elvytyssuunnitelma on tehokas vastaamaan pandemian taloudellisiin vaikutuksiin. Lähes kaksi kolmasosaa luottaa siihen, että EU tekee tulevaisuudessa oikeita päätöksiä pandemian torjumiseksi.

1. Optimismi Euroopan unionin tulevaisuudesta

Optimismi EU: n tulevaisuudesta on lisääntynyt jyrkästi kesästä 2020 lähtien, ja kaksi kolmasosaa vastaajista on nyt positiivisesti (66%, +6 prosenttiyksikköä). Tämä on korkein taso sitten syksyn 2009. Hieman yli kolme kymmenestä vastaajasta on pessimistisiä EU: n tulevaisuuden suhteen (31%, -7) - alin taso sitten vuoden 2009.

Mainos

Selkeä enemmistö on optimistinen EU: n tulevaisuuden suhteen 26 jäsenvaltiossa, kun taas yleinen mielipide on edelleen jakautunut Kreikassa. Optimismi on lisääntynyt 22 maassa kesän 2020 jälkeen, ja se on lisääntynyt erittäin paljon Maltalla (75%, +25), Italiassa (67%, +18) ja Portugalissa (76%, +15). Näiden muutosten seurauksena optimismi on nyt enemmistön mielipide Italiassa (67%) ja Ranskassa (53%).

2. Maine ja luottamus EU: hun

Kesän 2020 ja talven 2020-2021 välisen suuren kasvun jälkeen EU: n myönteinen kuva pysyy suhteellisen korkealla tasolla (45%) ja se on enemmistön mielipide 20 EU: n jäsenvaltiossa (neutraali kuva 38%, negatiivinen kuva 16%) . Korkeimmat tulokset ovat Irlannissa (70%) ja Portugalissa (62%).

Lähes puolet eurooppalaisista luottaa Euroopan unioniin (49%). Tämä on edelleen korkein yleinen taso sitten kevään 2008.

3. Suurimmat huolenaiheet EU: n ja kansallisella tasolla

Taloudellinen tilanne on palannut etusijalle tärkeimpänä EU: n ongelmana 27 prosentilla mainituista (-8 prosenttiyksikköä verrattuna talveen 2020-2021). Ympäristö ja ilmastonmuutos ovat nousseet neljännestä paikasta yhtä suureksi toiseksi (25%, +5), jaettu maahanmuuton kanssa (25%, +7), jota seuraa neljänneksi neljänneksi jäsenvaltioiden julkinen talous ja terveys (molemmat 22%). Terveyden maininnat ovat vähentyneet merkittävästi talven 2020-2021 jälkeen (22%, -16), kun se oli ensimmäisellä sijalla.

Kansallisella tasolla terveys on edelleen tärkein asia, vaikka maininnat ovat vähentyneet huomattavasti talven 2020-2021 jälkeen (28%, -16). Taloudellinen tilanne on toisella sijalla, jonka mainitsi hieman yli neljännes vastaajista (26%, -7).

4. Nykyinen taloustilanne ja euro

Talven 2020-2021 jälkeen niiden vastaajien osuus, joiden mielestä kansantalouden tilanne on "huono", on vähentynyt huomattavasti (-11), vaikka tämä on edelleen enemmistön näkemys (58%).

40% EU: n kansalaisista on nyt sitä mieltä, että heidän kansantaloudellinen tilanne on ”hyvä”, mikä on merkittävä kasvu (+11) kolmen peräkkäisen tutkimuksen jälkeen. Tämä positiivisen arvioinnin taso on kuitenkin alle keväällä 2017 - syksyllä 2019 mitatun.

Käsitykset kansantalouden nykyisestä tilanteesta vaihtelevat suuresti jäsenvaltioittain, ja ne vaihtelevat 89 prosentista Luxemburgissa, joka pitää sitä hyvänä, ja 9 prosenttiin Kreikassa, joka ajattelee samalla tavalla.

Tuki eurolle euroalueella on pysynyt vakaana talven 2020–2021 jälkeen ja on korkeimmillaan sitten vuoden 2004 eli 79 prosenttia. Myös suuri osa vastaajista kaikkialla EU: ssa, vakaa korkeimmalla tasolla koskaan (70%), on samaa mieltä.

5. Koronaviruspandemia ja yleinen mielipide EU: ssa

Tyytyväisyys Euroopan unionin toimiin koronaviruspandemian torjumiseksi on lisääntynyt merkittävästi talven 2020-2021 jälkeen, ja yli puolet EU: n kansalaisista on nyt tyytyväisiä (51%, +8). Tyytymättömyys on vähentynyt (41%, -8), kun taas 8% kansalaisista sanoo, että he eivät tiedä (vakaa).

Kansalaisten tyytyväisyys kansallisen hallituksen toimenpiteisiin koronaviruspandemian torjumiseksi on myös noussut merkittävästi enemmistönä (53%, +10 vuodesta 2020-2021). 46% on tyytymättömiä (-10), kun taas 1% (vakaa) sanoo, ettei tiedä.

Lähes kaksi kolmasosaa eurooppalaisista luottaa siihen, että EU tekee oikeita päätöksiä pandemiasta tulevaisuudessa (65%, +6 vuodesta 2020-2021). Tämä on enemmistön näkemys kaikissa EU: n jäsenvaltioissa.

Suurin osa eurooppalaisista uskoo, että NextGenerationEU, EU: n elvytyssuunnitelma, vastaa tehokkaasti koronaviruspandemian taloudellisiin vaikutuksiin (57%, +2 vuodesta 2020-2021).

Lähes seitsemän eurooppalaista kymmenestä sanoi olevansa rokotettu jo kenttätyön aikana kesä-heinäkuussa tai haluaisi rokottua COVID-19-tautia vastaan ​​mahdollisimman pian (69%), ja 9% sanoi haluavansa tehdä se jonkin aikaa vuonna 2021 ”.

Tausta

”Kevät 2021-vakio-Eurobarometri” (EB 95) tehtiin kasvokkain ja verkkohaastatteluissa 14. kesäkuuta-12. heinäkuuta 2021 27 EU: n jäsenvaltiossa. Joitakin kysymyksiä esitettiin myös kahdessatoista muussa maassa tai alueella[1]. EU-26,544: n jäsenvaltioissa tehtiin 27 XNUMX haastattelua.

Eurobarometri

Eurobarometri: Eurooppalaisten käyttö ja näkemykset sähköisestä viestinnästä EU: ssa

Julkaistu

on

Komissio on julkaissut viimeisimmät tulokset Eurobarometri-tutkimus sähköisestä viestinnästä EU: ssa. Marraskuusta joulukuuhun 2020 ja helmi-maaliskuuhun 2021 toteutettu tutkimus osoittaa, että eurooppalaiset käyttävät ja ovat tyytyväisiä sähköisiin viestintäpalveluihin, mukaan lukien Internet, kiinteä ja matkapuhelin, palvelupaketit, verkkovierailut, hätä- ja kansainvälinen viestintä EU: ssa. ja enemmän. Tutkimuksen mukaan lähes kaikilla eurooppalaisilla on matkapuhelin (96% vastaajista), kun taas 53%: lla on kiinteät puhelinlinjat. Internet-yhteyksien osalta 81% kansalaisista on tyytyväisiä latausnopeuksien laatuun ja 82% latausnopeuksien laatuun. Nämä luvut ovat pienemmät maaseutukylissä, joissa 77% vastaajista on tyytyväisiä yhteyksien laatuun.

Kolmasosa (33%) vastaajista on kokenut matalamman langattoman internetyhteyden verkkovierailun aikana toisessa EU-maassa kuin kotimaassaan. Tässä Eurobarometri-numerossa kysyttiin myös kansalaisilta koronaviruspandemian vaikutuksia heidän Internet-tilauksiinsa ja todettiin, että 7% eurooppalaisista teki muutoksia Internet-tilaukseensa, kun taas 3% vaihtoi Internet-palveluntarjoajaansa. Hätäviestinnässä 74% eurooppalaisista sanoo, että kotimaassaan he soittavat 112-numeroon ja 41% valitsisivat 112 toiseen maahan. Eurobarometri on asetettu Eurojustin taustalle Euroopan sähköisen viestinnän säännöstö, joka päivitti EU: n sähköisen viestinnän sääntelykehyksen vuonna 2018 laajentaakseen kuluttajien oikeuksia ja operaattoreiden kannustimia investointeihin edistyneisiin verkkoihin. Lisää tietoa tuloksista ja Eurobarometri-raportti ovat saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

EU

Eurobarometri osoittaa ennätyksellisen julkisen tuen eurolle ja laajan tuen pyöristyssääntöjen käyttöönotolle

Julkaistu

on

Julkinen tuki eurolle on noussut kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle Euroopan komission viimeisimmän Eurobarometri-tutkimuksen mukaan. Ennätykselliset 80% vastaajista uskoo euron olevan hyvä EU: lle ja 70% mielestä euron hyväksi omalle maalleen. Eurobarometri-kysely toteutettiin noin 17,700 19 vastaajan keskuudessa euroalueen 22 jäsenvaltiosta 29. – 2021. Maaliskuuta 67. Eurobarometri-kyselyn ja erillisen avoimen julkisen kuulemisen tulokset osoittavat, että yhä useampi kansalainen tukee pyöristyssääntöjä ja yhden ja kahden sentin kolikot. Eurobarometri osoittaa, että 19 prosenttia kansalaisista kannattaa yhden ja kahden euron kolikoiden poistamista pyöristämällä ostojen lopullinen summa pakollisesti (ylös tai alas) viiteen senttiin. Tätä tukee enemmistö kaikissa euroalueen 72 jäsenvaltiossa. Pyöristyssääntöjä koskevan avoimen julkisen kuulemisen yhteenveto osoittaa, että 71% vastaajista ei pidä yhden ja kahden sentin kolikoita hyödyllisinä ja 71% katsoo, että pyöristyssäännöt tulisi ottaa käyttöön lähimpään viiteen senttiin. Suurin osa vastaajista katsoo, että pyöristämissääntöjen tulisi olla pakollisia (77%) ja yhdenmukaistettuja euroalueella (17,033%). Julkinen kuuleminen sai 15 28 vastausta. Julkinen kuuleminen käytiin 2020 viikon aikana 11. syyskuuta 2021 ja XNUMX. tammikuuta XNUMX välisenä aikana. Eurobarometri-tutkimus on saatavilla tätä. Pyöristyssääntöjä koskevan julkisen kuulemisen tulokset ovat saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading

EU

Vaalit: Vaalien eurooppalainen yhteistyöverkosto keskustelee poliittisesta mainonnasta, sillä yli puolet eurooppalaisista kokee olevansa alttiina disinformaatiolle

Julkaistu

on

Euroopan komissio kutsui koolle yhdeksännen kokouksen 25. maaliskuuta Euroopan vaalien yhteistyöverkosto keskustella muun muassa poliittisen mainonnan avoimuudesta. Tänään julkaistujen Eurobarometri-lukujen mukaan lähes neljä kymmenestä eurooppalaisesta näki verkkomainoksia, joita he eivät voineet selvästi tunnistaa poliittisiksi, kun taas yli viisi kymmenestä ilmoitti joutuneensa disinformaation kohteeksi. Kuten ilmoitettiin Euroopan demokratian toimintasuunnitelma, komissio tekee aloitteen varmistaa poliittisen mainonnan suurempi avoimuus myöhemmin tänä vuonna.

Arvot ja läpinäkyvyys-varapuheenjohtaja Věra Jourová sanoi: "Verkkopoliittisen mainonnan avoimuuden tarve on selvä. Joka kolmas eurooppalainen ei voinut kertoa, oliko heihin kohdistettu verkkomainos poliittinen vai ei. Tuo ei ole oikein. Samoja sääntöjä tulisi soveltaa verkossa kuin offline-tilassa. "

Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi: "Eurobarometri osoittaa muuttuvat vaalitrendit Euroopassa. Coronavirus-pandemian vuoksi kuusi kymmenestä eurooppalaisesta kannattaa etähallintaa. Digitalisaation saaminen kaikkien saataville on jo korteilla, ja aiomme viedä tätä eteenpäin varmistaaksemme, ettei kukaan jää jäljelle. "

Mainos

Osallistujat Euroopan vaalien yhteistyöverkosto keskusteli myös väärinkäytöksistä vaalien yhteydessä, ja heille kerrotaan nopean hälytysjärjestelmän työstä. Tänään julkaistu Eurobarometri osoittaa sen verrattuna 2018vähemmän eurooppalaisia ​​on huolissaan siitä, että vaaleja manipuloidaan kyberhyökkäysten kautta (57%, -4 prosenttiyksikköä) tai etähänestyksissä (63%, -5 prosenttiyksikköä). Lisäksi ylivoimainen kahdeksan kymmenestä eurooppalaisesta katsoo, että verkkoyhteisöverkkojen ja Internet-alustojen tulisi noudattaa samoja sääntöjä kuin perinteiset tiedotusvälineet vaaleja edeltävänä aikana. Tämän päivän Eurobarometri ja tietolomake ovat saatavilla tätä. Lisätietoja vaalien eurooppalaisesta yhteistyöverkostosta on saatavilla tätä.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa