Liity verkostomme!

Eurooppa-neuvosto

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaa vastaan: neuvosto lisää yhden henkilön ja yhden yhteisön EU:n pakoteluetteloon

SHARE:

Julkaistu

on

Neuvosto otti tänään käyttöön ylimääräisiä rajoittavia toimenpiteitä yhtä henkilöä ja yhteisöä kohtaan, joka on vastuussa toimista, jotka heikentävät tai uhkaavat Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä.

Uudet listaukset kohdistuvat PJSC Alrosaan ja sen toimitusjohtajaan Pavel Alekseevich Marinycheviin. PJSC Alrosa on maailman suurin timanttikaivosyritys, jonka omistaa Venäjän valtio ja sen osuus on yli 90 % kaikesta Venäjän timantituotannosta. Yhtiö on tärkeä osa talouden alaa, joka tuottaa huomattavia tuloja Venäjän hallitukselle. Venäjän federaatio.

Nämä nimitykset täydentävät venäläisten timanttien tuontikieltoa, joka sisältyy 12. joulukuuta 18 hyväksyttyyn 2023. taloudellisiin ja yksittäisiin pakotteisiin Venäjän Ukrainaa vastaan ​​käymän hyökkäyssodan vuoksi.

Venäläisten timanttien kielto on osa a G7 pyrkimys kehittää kansainvälisesti koordinoitu timanttikielto jonka tarkoituksena on riistää Venäjältä tämä tärkeä tulonlähde.

Kaiken kaikkiaan EU:n rajoittavat toimenpiteet, jotka koskevat Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä heikentäviä tai uhkaavia toimia, koskevat nyt lähes Yhteensä 1,950 XNUMX henkilöä ja yhteisöä. Nimettyihin sovelletaan an omaisuuden jäädyttäminen ja EU:n kansalaiset ja yritykset ovat kiellettyä asettamasta varoja saataville heille. Luonnollisiin henkilöihin sovelletaan lisäksi a matkustuskielto, mikä estää heitä saapumasta EU:n alueelle tai kulkemasta niiden kautta.

Asiaan liittyvät säädökset, mukaan lukien luettelossa olevan henkilön ja yhteisön nimet, on julkaistu EU:n virallisessa lehdessä.

Tausta

Eurooppa-neuvosto toisti 14.–15. joulukuuta 2023 antamissaan päätelmissä tuomitsevansa päättäväisesti Venäjän Ukrainaa vastaan ​​käymän hyökkäyssodan, joka on ilmeinen YK:n peruskirjan rikkomus, ja vahvisti EU:n horjumattoman tuen Ukrainan itsenäisyydelle, suvereniteettille ja alueelliselle koskemattomuudelle. sen kansainvälisesti tunnustetut rajat ja sen luontainen oikeus puolustautua Venäjän hyökkäystä vastaan.

Mainos

Eurooppa-neuvosto vahvisti EU:n horjumattoman sitoumuksen jatkaa Ukrainan ja sen kansan tukemista niin kauan kuin se vaatii, ja ilmaisi tyytyväisyytensä 12. pakotepaketin hyväksymiseen.

Neuvoston päätös (YUTP) 2024/195, tehty 21 päivänä joulukuuta 2023, Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä heikentäviä tai uhkaavia toimia koskevien rajoittavista toimenpiteistä tehdyn päätöksen 2014/145/YUTP muuttamisesta

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaa vastaan: EU hyväksyi 12. taloudellisten ja yksittäisten pakotteiden paketin (lehdistötiedote 18)

12. pakotepaketti Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaa vastaan: 61 henkilöä ja 86 yhteisöä lisää EU:n pakoteluetteloon (lehdistötiedote 18)

G7-johtajien lausunto, 6. joulukuuta 2023

Eurooppa-neuvoston päätelmät 14.–15. joulukuuta 2023

EU:n vastaus Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan (taustatietoa)

Kuva Bas van den Eijkhof on Unsplash

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa