Liity verkostomme!

Kiina

Komissio käynnistää tutkimuksen Kiinasta tuetuista sähköautoista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on käynnistänyt virallisesti tukien vastaisen tutkimuksen Kiinasta peräisin olevien akkusähköajoneuvojen (BEV) tuonnista. Tutkimuksessa selvitetään ensin, hyötyvätkö Kiinan BEV-arvoketjut laittomasta tuesta ja aiheuttaako tai uhkaako tämä tuki aiheuttaa taloudellista vahinkoa EU:n BEV-tuottajille. Jos molemmat osoittautuvat todeksi, tutkimuksessa tarkastellaan toimenpiteiden todennäköisiä seurauksia ja vaikutuksia akkukäyttöisten sähköajoneuvojen maahantuojiin, käyttäjiin ja kuluttajiin EU:ssa.

Tutkimuksen tulosten perusteella komissio selvittää, onko EU:n edun mukaista korjata havaittujen epäreilujen kauppakäytäntöjen vaikutuksia ottamalla käyttöön tukitulleja akkukäyttöisten sähköajoneuvojen tuonnissa Kiinasta.

Ursulan ilmoittama tutkinta von der Leyen 13. syyskuuta Euroopan unionin tilasta (SOTEU) pidetyssä puheessa noudatetaan tiukkoja oikeudellisia menettelyjä EU:n ja WTO:n sääntöjen mukaisesti, jolloin kaikki asianosaiset, mukaan lukien Kiinan hallitus ja yritykset/viejät, voivat esittää huomautuksensa, todisteensa ja perusteensa. .

Ursula von der Leyen, Euroopan komission puheenjohtaja (kuvassa), sanoi: "Sähköajoneuvoalalla on valtava potentiaali Euroopan tulevaisuuden kilpailukyvylle ja vihreän teollisuuden johtajuudelle. EU:n autonvalmistajat ja siihen liittyvät alat investoivat ja innovoivat jo kehittääkseen tätä potentiaalia täysimääräisesti. Aina kun löydämme todisteita siitä, että markkinoiden vääristymät ja epäreilu kilpailu haittaavat heidän ponnistelujaan, toimimme päättäväisesti. Ja teemme tämän täysin kunnioittaen EU:n ja kansainvälisiä velvoitteitamme – koska Eurooppa pelaa sääntöjen mukaan, rajojen sisällä ja maailmanlaajuisesti. Tämä tukien vastainen tutkimus on perusteellinen, oikeudenmukainen ja faktoihin perustuva."

Kauppakomissaari Valdis Dombrovskis sanoi: "Akkukäyttöiset sähköajoneuvot ovat ratkaisevan tärkeitä vihreään siirtymiseen ja kansainvälisten sitoumustemme täyttämiseen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Tästä syystä olemme aina suhtautuneet myönteisesti maailmanlaajuiseen kilpailuun tällä alalla, mikä tarkoittaa enemmän valinnanvaraa kuluttajille ja enemmän innovaatioita. Mutta kilpailun on oltava reilua. Tuonnin on kilpailtava samoin ehdoin kuin oman toimialamme. Reiluus on myös tämän tutkimuksen tunnussana: kuulemme kaikkia asianosaisia ​​osapuolia ja noudatamme tiukasti kotimaisia ​​ja kansainvälisiä sääntöjä. Toivomme täydellistä yhteistyötä kaikilta asianomaisilta osapuolilta. Lopputulos perustuu tosiasioihin."

A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa