Liity verkostomme!

Palkinnot

Palkintojenjakotilaisuus: European Citizen's Prize 2020 ja 2021

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vuosien 2020 ja 2021 kansalaispalkinnon voittajat vastaanottivat palkintonsa seremoniassa Euroopan parlamentissa Brysselissä 9. marraskuuta. EU-asiat.

Euroopan parlamentin myöntämä palkinto vuodesta 2008Euroopan kansalaispalkinnolla tunnustetaan aloitteita, jotka osoittavat solidaarisuutta, eurooppalaista yhteistyötä ja yhteisten arvojen edistämistä.

"Voittajamme eivät ehkä ole julkkiksia, ei ehkä ihmisiä, joilla on miljoonia seuraajia sosiaalisessa mediassa", sanoi Dita Charanzová, Euroopan parlamentin jäsen ja Euroopan kansalaispalkinnon liittokansleri, "mutta jokainen voittaja on todiste siitä, että todellisia sankareita voi olla kuka tahansa tavallinen ihminen, joka välittää. riittää tekemään jotain poikkeuksellista."

Kuka voi olla ehdolla

Kuka tahansa EU-kansalainen voi nimetä henkilön tai järjestön. Palkinto myönnetään hankkeille, jotka edistävät EU-kansalaisten tiiviimpää integraatiota, edistävät rajat ylittävää yhteistyötä ja edistävät eurooppalaista henkeä ja arvoja.

Mainos

Voittajat

Tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus oli poikkeuksellinen, sillä siinä oli voittajia sekä vuosilta 2020 että 2021. Lue lisää heistä:

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Palkinnot

Presidentti von der Leyen korostaa EU:n ja Yhdysvaltojen vahvan kumppanuuden saavutuksia saadessaan Atlantic Councilin Distinguished Leadership Award -palkinnon

Julkaistu

on

10. marraskuuta komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen (Kuvassa) sai Atlantic Councilin Distinguished Leadership Award -palkinnon Washington DC:ssä, kunnioittaen häntä "hänen eliniän suorituksestaan ​​todellisena eurooppalaisena ja transatlanttisena kansalaisena ja hänen myönteisestä vaikutuksestaan ​​kokonaisen, vapaan ja rauhanomaisen Euroopan edistämisessä".

Tervehdyspuheessaan presidentti ilmaisi tuntevansa itsensä eurooppalaiseksi ja transatlanttiseksi kansalaiseksi kasvatuksensa ja elämänmatkansa ansiosta: ”Tarina transatlanttisista siteistä koostuu miljoonista minun kaltaisistani tarinoista. Mutta mikä tärkeintä, se perustuu valtameren kahden rannan yhteisiin arvoihin ja etuihin.

Presidentti korosti, että EU ja Yhdysvallat ovat "luonnollisia kumppaneita", jotka yhdessä voivat muokata talouden elpymistä, torjua ilmastonmuutosta, kirjoittaa maailmantalouden nykyaikaisia ​​sääntöjä ja suojella demokratiaa. Presidentti muistutti erityisesti vain muutama päivä sitten Glasgow'n COP26:ssa ilmoitetuista yhteisistä ponnisteluista ja lupauksista sekä yhteistyöstä EU:n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja teknologianeuvostossa kestävyyden monipuolistamiseksi ja parantamiseksi. Lopuksi presidentti von der Leyen kehotti: "On jälleen aika puolustaa demokratioitamme määritteleviä arvoja. Uskomme kansalaisten vapauteen sekä oikeuksineen että velvollisuuksineen. Uskomme oikeusvaltioon, jokainen ihminen on yhdenvertainen lain edessä. Uskomme jokaisen ihmisen ihmisarvoon ja siten perusoikeuksiin. On jälleen aika puhua demokratioiden puolesta."

Lue koko puhe verkossa ja katsele sitä takaisin tätä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Palkinnot

Pegasus -projekti myönsi vuonna 2021 Daphne Caruana Galizia journalistipalkinnon

Julkaistu

on

14. lokakuuta Daphne Caruana Journalism -palkinto jaettiin Forbidden Stories Consortiumin koordinoiman Pegasus -projektin toimittajille.

Euroopan parlamentin lehdistökeskuksen palkintojenjakotilaisuuden avasi Euroopan parlamentin puhemies David Sassoli.

22. kesäkuuta - 1. syyskuuta 2021 yli 200 toimittajaa 27: stä EU -maasta lähetti mediatarinoitaan tuomareille.

Kansainvälisen toimittajaliiton pääsihteeri Anthony Bellanger, joka edusti Euroopan tuomariston 29 jäsentä, esitti 20.000 XNUMX euron palkintorahat konsortion edustajille Sandrine Rigaudille ja Laurent Richardille.

Mainos

Tietoja voittajasta

Forbidden Stories on toimittajien yhteenliittymä, jonka tehtävänä on jatkaa murhattujen, vangittujen tai uhattujen toimittajien tutkintaa.

Kiellettyjä tarinoita ja sen kumppaneita on vuodesta 2017 lähtien perustettu Daphne Caruana Galizian, mutta myös ympäristörikosten tai Meksikon kartellien tutkinnan vuoksi murhattujen toimittajien työhön.

Mainos

Kiellettyjen tarinoiden verkostossa on yli 30 kumppani -uutisorganisaatiota ympäri maailmaa ja lähes 100 toimittajaa. Verkosto uskoo vahvasti yhteistyöjournalismiin. Kielletyt tarinat ovat voittaneet työstään arvostettuja palkintoja ympäri maailmaa, mukaan lukien Euroopan lehdistöpalkinnon ja Georges Polk -palkinnon.

Tietoja voittavasta tarinasta

Pegasus: Uusi maailmanlaajuinen ase toimittajien hiljentämiseksi • Kiellettyjä tarinoita

Lyhyt yhteenveto voitosta:

Ennennäkemätön vuoto yli 50,000 50 puhelinnumerosta, jotka israelilaisen NSO Groupin asiakkaat ovat valinneet valvontaan, osoittaa, kuinka tätä tekniikkaa on käytetty järjestelmällisesti vuosien ajan. Kiellettyjen tarinoiden yhteenliittymällä ja Amnesty Internationalilla oli pääsy NSO -asiakkaiden valitsemiin puhelinnumeroihin yli 2016 maassa vuodesta XNUMX.

Pegasus -projektin toimittajat - yli 80 toimittajaa 17 mediaorganisaatiosta 10 maassa, joita Forbidden Stories koordinoi Amnesty Internationalin turvallisuuslaboratorion teknisen tuen avulla - seulivat näitä puhelinnumerotietueita ja pystyivät saavuttamaan huippunsa tämän verhon takana valvonta -ase, joka ei ollut koskaan ennen ollut mahdollista tässä laajuudessa.

Kiellettyjen tarinoiden yhteenliittymä havaitsi, että toisin kuin NSO Group on väittänyt monien vuosien ajan, myös äskettäisessä avoimuusraportissa, tätä vakoiluohjelmaa on käytetty laajalti väärin. Vuotaneet tiedot osoittivat, että ainakin 180 toimittajaa on valittu kohteiksi muun muassa Intiassa, Meksikossa, Unkarissa, Marokossa ja Ranskassa. Mahdollisia kohteita ovat myös ihmisoikeuksien puolustajat, tutkijat, liikemiehet, asianajajat, lääkärit, ammattiliittojen johtajat, diplomaatit, poliitikot ja useat valtionpäämiehet.

Lisätietoja Pegasus -hankkeesta:

Pegasus: Uusi maailmanlaajuinen ase toimittajien hiljentämiseksi • Kiellettyjä tarinoita

Tietoja palkinnosta

Daphne Caruana -palkinto käynnistettiin Euroopan parlamentin puhemiehistön päätöksellä joulukuussa 2019 kunnianosoituksena Daphne Caruana Galizialle, Maltan korruption vastaiselle tutkivalle journalistille ja bloggaajalle, joka kuoli autopommi-iskussa vuonna 2017.

Palkinto palkitaan vuosittain (16. lokakuuta, päivämäärä Daphne Caruana Galizia murhattiin) erinomaiselle journalismille, joka edistää tai puolustaa Euroopan unionin perusperiaatteita ja -arvoja, kuten ihmisarvoa, vapautta, demokratiaa, tasa -arvoa, hallintoa laista ja ihmisoikeuksista. Tämä on ensimmäinen vuosi, kun palkinto jaetaan.

Palkinto avattiin ammattimaisille toimittajille ja minkä tahansa kansallisuuden ammatillisten toimittajien ryhmille, jotta he voisivat lähettää perusteellisia kappaleita, jotka ovat julkaisseet tai lähettäneet jossakin Euroopan unionin 27 jäsenvaltiosta. Tavoitteena on tukea ja korostaa ammattimaisen journalismin merkitystä vapauden, tasa -arvon ja mahdollisuuksien turvaamisessa.

Riippumaton tuomaristo koostui lehdistön ja kansalaisyhteiskunnan edustajista 27 Euroopan jäsenvaltiosta ja Euroopan tärkeimpien journalismin järjestöjen edustajista.

Palkinto ja 20 000 euron palkintorahat osoittavat, että Euroopan parlamentti tukee voimakkaasti tutkivaa journalismia ja vapaan lehdistön merkitystä.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Palkinnot

Komissio julkistaa Megalizzi-Niedzielski -palkinnon voittaneille toimittajille 2021 -palkinnon ja julkaisee uuden ehdotuspyynnön

Julkaistu

on

Komissiolla on ilmoitti vuoden 2021 Megalizzi-Niedzielski -palkinnon voittajille toimittajille: Irene Barahona Fernández Espanjasta ja Jack Ryan Irlannista. Irene ja Jack saivat palkinnon lupaavasta työstään, omistautumisesta laadukkaaseen journalismiin ja kiintymyksestä EU: n arvoihin. Koheesiosta ja uudistuksista vastaava komissaari Elisa Ferreira sanoi: ”Olemme iloisia nähdessämme, että eurooppalaiset nuoret toimittajat ovat täynnä energiaa ja osoittavat kiinnostusta EU: ta kohtaan. . Vapaata lehdistöä, kuten kaikkia demokratian instituutioita, ei pidä pitää itsestäänselvyytenä; meidän on kasteltava demokratian kasvia, jos haluamme sen edelleen hyötyvän hedelmistään. On tärkeää ajatella journalismin tulevaisuutta sekä tukea ja vaalia nuoria toimittajia. Siksi olemme käynnistäneet uuden median tukikierroksen. ” Komissio on julkistanut palkintoseremonian aikana 5th ehdotuspyyntö tukemaan EU: n koheesiopolitiikkaan liittyviä tiedotustoimia, joiden kokonaisbudjetti on 7 miljoonaa euroa. Mediaa, yliopistoja, viestintätoimistoja ja muita yksityisiä yhteisöjä ja julkisia elimiä kehotetaan esittämään ehdotuksensa toimituksellisesti riippumattomasta raportoinnista koheesiopolitiikasta. Komissio kattaa 80 prosenttia hankkeiden kustannuksista ja antaa avustuksia enintään 300,000 11 euroa valituille edunsaajille. Hakuaika päättyy 2022. tammikuuta XNUMX. Megalizzi - Niedzielski -palkinto pyrkiville toimittajille julkaistiin vuonna 2019 ja sillä kunnioitetaan Antonio Megalizziä ja Bartek Pedro Orent-Niedzielskiä, ​​nuoria eurooppalaisia ​​toimittajia, jotka ovat vahvasti sitoutuneita EU: hun ja sen arvoihin ja jotka menettivät henkensä Strasbourgin terrori-iskun jälkeen vuoden 2018 lopussa. aiemmat edunsaajat löytyvät tästä interaktiivisella kartalla.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa