Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Koulutus: Komissio perustaa asiantuntijaryhmän tehostamaan investointeja koulutukseen COVID-19-aikoina

Julkaistu

on

- koulutusinvestointien laatua käsittelevä asiantuntijaryhmä Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabrielin helmikuussa 2021 käynnistämä tapaaminen on ollut ensimmäistä kertaa. Lähes 15 hakijasta valitut 200 asiantuntijaa tunnistavat toimintalinjat, joilla voidaan tehokkaasti parantaa koulutuksen tuloksia sekä osallistavuutta ja menojen tehokkuutta. Gabriel sanoi: "COVID-19-pandemia on osoittanut meille, kuinka tärkeitä opettajat, koulut ja yliopistot ovat yhteiskuntaamme kohtaan. Tänään meillä on mahdollisuus ajatella uudelleen EU: n koulutusalaa ja asettaa se takaisin taloutemme ja yhteiskuntamme ytimeen. Siksi tarvitsemme selkeyttä ja vankkaa näyttöä siitä, miten investoida parhaiten koulutukseen. Olen vakuuttunut siitä, että tämä asiantuntijaryhmä auttaa komissiota ja jäsenvaltioita rakentamaan entistä vahvempia, joustavampia ja oikeudenmukaisempia koulutusjärjestelmiä. "

Ryhmä keskittyy opettajien ja kouluttajien laatuun, koulutusinfrastruktuuriin ja digitaaliseen koulutukseen. Heidän näyttöön perustuva arviointinsa auttaa komissiota ja jäsenvaltioita löytämään innovatiivisia, älykkäitä ratkaisuja nykyisiin koulutushaasteisiin. Tämä työ on avain kestävän elpymisen saavuttamiseksi ja siirtymisen vihreään ja digitaaliseen Eurooppaan saattamiseksi päätökseen. Asiantuntijaryhmä perustettiin Tiedonanto eurooppalaisen koulutusalueen saavuttamisesta vuoteen 2025 mennessä keskittyä edelleen kansallisiin ja alueellisiin investointeihin ja parantaa niiden tehokkuutta. Se esittää osavuosikatsauksen vuoden 2021 lopussa ja loppuraportin vuoden 2022 lopussa. Lisätietoja on saatavilla online.

Covid-19

Belgian tuomioistuin katsoo, että AstraZenecan olisi pitänyt käyttää Ison-Britannian tuotantoa täyttääkseen EU-sopimuksen

Julkaistu

on

Belgian ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuin julkaisi tänään (18. kesäkuuta) ilmoituksensa tuomio Euroopan komission ja sen jäsenvaltioiden AstraZenecaa (AZ) vastaan ​​nostamasta välitoimista. Tuomioistuin totesi, että AZ ei onnistunut noudattamaan sen parhaita kohtuullisia ponnisteluja ennakkosopimus (APA) EU: n kanssa, tuomioistuin totesi ennen kaikkea, että Oxfordin tuotantolaitos oli monopoloitu täyttämään Yhdistyneen kuningaskunnan sitoumukset huolimatta siitä, että APA: ssa on siihen nimenomaisia ​​viittauksia.

AZ: n toimet saivat Euroopan unionin ottamaan käyttöön hyvin huolellisesti rajatut kaupan rajoitukset, jotka oli tarkoitettu tämän ongelman ratkaisemiseen.

AstraZenecan on toimitettava 80.2 miljoonaa annosta syyskuun loppuun mennessä tai siitä aiheutuu 10 euron kustannus jokaisesta annoksesta, jota se ei toimita. Tämä on kaukana Euroopan komission vaatimuksesta 120 miljoonalle rokoteannokselle kesäkuun 2021 loppuun mennessä ja yhteensä 300 miljoonaan rokoteannokseen syyskuun 2021 loppuun mennessä. tulisi käyttää EU: n vaatimusten täyttämiseen ja muuhun verkkoon tulleeseen muuhun kuin EU: n ulkopuoliseen maahan tuotetut annokset ovat todennäköisesti nyt saavutettavissa.

AstraZeneca ja Euroopan komissio ovat pitäneet päätöstä myönteisenä, mutta kustannukset jaettiin suhteessa 7: 3, ja AZ kattoi 70 prosenttia.

AstraZenecan lakiasiainjohtaja Jeffrey Pott sanoi lehdistötiedotteessaan: "Olemme tyytyväisiä tuomioistuimen määräykseen. AstraZeneca on noudattanut täysin sopimusta Euroopan komission kanssa, ja keskitymme edelleen tehokkaan rokotteen toimittamiseen. "

Lausunnossaan Euroopan komissio on kuitenkin tyytyväinen tuomareiden toteamukseen, että AstraZeneca on vakavasti rikkonut ('faute lourde') sopimusvelvoitteitaan EU: n kanssa.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Tämä päätös vahvistaa komission kannan: AstraZeneca ei noudattanut sopimuksessa tekemiäsi sitoumuksia." Komissio toteaa myös, että komission ”vakaa oikeusperusta” - jonka jotkut olivat kyseenalaistaneet - oli saatettu todistetuksi. 

AstraZeneca totesi lehdistötiedotteessaan: "Tuomioistuin totesi, että Euroopan komissiolla ei ole yksinoikeutta tai etuoikeutta muihin sopimuspuoliin nähden." Tästä ei kuitenkaan ollut kysymys, tuomioistuin pyysi suhteellisuusperiaatetta ristiriitaisissa sopimuksissa.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

EU laatii luettelon maista, joille matkarajoitukset olisi poistettava - Yhdistynyt kuningaskunta pois

Julkaistu

on

Tarkistettuaan ei-välttämättömien EU: hun suuntautuvien matkojen väliaikaisten rajoitusten asteittaisesta poistamisesta annetun suosituksen mukaista tarkistusta neuvosto päivitti luettelon maista, erityishallintoalueista sekä muista yhteisöistä ja alueellisista viranomaisista, joiden matkustusrajoitukset olisi poistettava. Kuten neuvoston suosituksessa määrätään, luetteloa tarkistetaan edelleen kahden viikon välein ja päivitetään tarvittaessa.

Suosituksessa asetettujen kriteerien ja ehtojen perusteella jäsenvaltioiden olisi 18. kesäkuuta 2021 alkaen vähitellen poistettava seuraavien kolmansien maiden asukkaiden matkustusrajoitukset ulkorajoilla:

 • Albania
 • Australia
 • Israel
 • Japani
 • Libanon
 • Uusi Seelanti
 • Pohjois-Makedonian tasavalta
 • Ruanda
 • Serbia
 • Singapore
 • Etelä-Korea
 • Thaimaa
 • Yhdysvallat
 • Kiinaedellyttäen, että vastavuoroisuus vahvistetaan

Myös matkarajoituksia olisi poistettava asteittain Kiinan erityishallintoalueilla Hongkong että  Macao. Näiden erityishallintoalueiden vastavuoroisuusvaatimus on poistettu.

Niiden yksiköiden ja alueviranomaisten ryhmään, joita vähintään yksi jäsenvaltio ei tunnusta valtioiksi, matkustajarajoitukset Taiwan olisi myös vähitellen poistettava.

Andorran, Monacon, San Marinon ja Vatikaanin asukkaita olisi pidettävä EU: n asukkaiina tässä suosituksessa.

kriteerit Niiden kolmansien maiden määrittämiseksi, joiden osalta nykyinen matkarajoitus olisi poistettava, päivitettiin 20. toukokuuta 2021. Ne kattavat epidemiologisen tilanteen ja yleisen vastauksen COVID-19: een sekä käytettävissä olevien tietojen luotettavuuden. Vastavuoroisuus olisi myös otettava huomioon tapauskohtaisesti.

Schengen-assosioituneet maat (Islanti, Lichtenstein, Norja, Sveitsi) osallistuvat myös tähän suositukseen.

Tausta

Neuvosto antoi 30. kesäkuuta 2020 suosituksen ei-välttämättömien matkojen EU: hun väliaikaisten rajoitusten asteittaisesta poistamisesta. Tämä suositus sisälsi alkuperäisen luettelon maista, joiden jäsenvaltioiden olisi aloitettava matkustamisrajoitusten poistaminen ulkorajoilla. Luetteloa tarkistetaan kahden viikon välein ja päivitetään tarvittaessa.

Neuvosto hyväksyi 20. toukokuuta muutossuosituksen meneillään oleviin rokotuskampanjoihin vastaamiseksi ottamalla käyttöön tietyt vapautukset rokotetuille ja helpottamalla kolmansia maita koskevien rajoitusten poistamista koskevia perusteita. Samalla tarkistuksissa otetaan huomioon uusien vaihtoehtojen mahdolliset riskit määrittelemällä hätäjarrumekanismi, jotta voidaan reagoida nopeasti kiinnostuksen tai huolenaiheen muunnokseen kolmannessa maassa.

Neuvoston suositus ei ole oikeudellisesti sitova väline. Jäsenvaltioiden viranomaiset ovat edelleen vastuussa suosituksen sisällön täytäntöönpanosta. Ne voivat täysin avoimesti poistaa vähitellen matkustusrajoitukset luetteloon merkittyihin maihin.

Jäsenvaltion ei pitäisi päättää poistaa luettelossa lueteltujen kolmansien maiden matkustusrajoituksia, ennen kuin siitä on päätetty koordinoidusti.

Continue Reading

Kiina

Kiinan taudiasiantuntijan mukaan COVID-19-alkuperätutkijan pitäisi siirtyä Yhdysvaltoihin - Global Times

Julkaistu

on

By

Vanhempi kiinalainen epidemiologi sanoi, että Yhdysvaltojen pitäisi olla etusijalla COVID-19-alkuperää koskevien tutkimusten seuraavassa vaiheessa sen jälkeen, kun tutkimus osoitti, että tauti olisi voinut levitä siellä jo joulukuussa 2019, valtion tiedotusvälineet ilmoittivat torstaina (17. kesäkuuta) ), kirjoittavat David Stanway ja Samuel Shen, Reuters.

- opiskella, jonka Yhdysvaltain kansallinen terveysinstituutti (NIH) julkaisi tällä viikolla, osoitti, että vähintään seitsemän ihmistä viidessä Yhdysvaltain osavaltiossa oli saanut SARV-CoV-2-viruksen, joka aiheuttaa COVID-19: n, viikkoja ennen kuin Yhdysvallat ilmoitti ensimmäisestä viralliset tapaukset.

Kiinan ja Maailman terveysjärjestön (WHO) maaliskuussa julkaistun yhteisen tutkimuksen mukaan COVID-19 on todennäköisesti peräisin maan villieläinten kaupasta, ja virus siirtyy ihmisiin lepakoista välittäjälajien välityksellä.

Mutta Peking on edistänyt teoriaa, jonka mukaan COVID-19 saapui Kiinaan ulkomailta saastuneiden pakastettujen elintarvikkeiden kautta, kun taas monet ulkomaiset poliitikot vaativat myös lisätutkimuksia mahdollisuudesta, jota se vuotaa laboratoriosta.

Kiinan tautien torjunnan ja ennaltaehkäisyn keskuksen johtava epidemiologi Zeng Guang kertoi valtion omistamalle lehdelle Global Times, että huomion pitäisi siirtyä Yhdysvaltoihin, joka testasi ihmisiä hitaasti taudinpurkauksen alkuvaiheessa, ja on myös monien biologisten laboratorioiden koti.

"Kaikkia maan aseisiin liittyviä aiheita, joita maassa on, olisi valvottava", hän lainasi.

Kommentoidessaan Yhdysvaltain keskiviikkona (16. kesäkuuta) tekemää tutkimusta ulkoministeriön edustaja Zhao Lijian sanoi, että COVID-19-tautipesäkkeellä oli nyt "ilmeinen" monenlaista alkuperää ja että muiden maiden olisi tehtävä yhteistyötä WHO: n kanssa.

Pandemian alkuperästä on tullut poliittisen jännitteen lähde Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä, ja viime aikoina keskityttiin suurelta osin Wuhanin virologiseen instituuttiin (WIV), joka sijaitsee Wuhanissa, jossa taudinpurkaus tunnistettiin ensimmäisen kerran vuoden 2019 lopulla.

Kiinaa on kritisoitu sen avoimuuden puutteesta, kun se paljastaa tietoja varhaisista tapauksista ja WIV: ssä tutkituista viruksista.

A raportti Yhdysvaltain hallituksen kansallinen laboratorio totesi, että oli uskottavaa, että virus oli vuotanut Wuhanin laboratoriosta, Wall Street Journal kertoi aiemmin tässä kuussa.

Aikaisempi tutkimus on tuonut esiin mahdollisuuden, että SARS-CoV-2 olisi voinut kiertää Euroopassa jo syyskuussa, mutta asiantuntijat sanoivat, että tämä ei välttämättä tarkoita, että se ei olisi peräisin Kiinasta, josta on löydetty monia SARS: n kaltaisia ​​koronaviruksia. erämaa.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa