Liity verkostomme!

Väestötiedot

Luonnollinen väestö vähenee useimmilla EU:n alueilla vuonna 2021

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

1–2021 COVID-1-pandemian aikana EUn väkiluku väheni 265 257 henkilöllä. Tämä vähentyminen saattoi johtua luonnollisista väestömuutoksista (enemmän kuolleita kuin syntyneitä), koska nettomuutto plus sopeutus pysyi positiivisena (enemmän ihmisiä tuli EU:hun sen sijaan, että se lähti sieltä). Lisäksi pandemialla oli oma roolinsa.

Vuonna 2021 EU:n raakaöljyn korko luonnollinen väestönmuutos oli -2.7 tuhatta ihmistä kohti. NUTS 1,000 -tasolla 3 alueella 980 1,164:stä, joista tietoja on saatavilla, oli negatiivinen väestön luonnollinen muutos (jota edustavat kartan kullan sävyt), 173 alueella rekisteröitiin positiivinen prosentti ja 11 alueella ei tapahtunut muutosta ( sama määrä syntyneitä kuin kuolleita), molemmat on esitetty kartalla vihreän-sinisin sävyin.

Vuonna 2021 jokaisella NUTS 3 -alueella Bulgariassa, Virossa, Kroatiassa, Latviassa, Liettuassa, Unkarissa, Portugalissa ja Romaniassa rekisteröitiin negatiivinen karkea luonnollinen väestönmuutos. Tšekissä, Italiassa, Puolassa, Sloveniassa ja Slovakiassa lähes kaikilla alueilla yhtä poikkeusta lukuun ottamatta: pääkaupunkiseudulla Hlavní město Praha, Bolzano-Bozen, Poznański ja Gdański, pääkaupunkiseudulla Osrednjeslovenska ja pääkaupunkiseudulla. Bratislavský krajista ja Prešovský krajista. 

Väestönmenetyksestä eniten kärsineet alueet olivat kaikki Bulgariassa: Vidin (-25.7 / 1,000 20.0 asukasta) ja Montana, Kyustendil, Gabrovo, Pernik ja Vratsa (kaikki alle -1,000 / XNUMX XNUMX asukasta). 

Sitä vastoin kaikilla Irlannin alueilla luonnollinen väestönmuutos oli positiivinen vuonna 2021, kun taas suhteellisen suuri määrä alueita (pääasiassa pohjois- ja itäosissa) Belgiassa, Ranskassa, Alankomaissa, (pääasiassa läntisessä) Itävallassa ja Ruotsissa rekisteröitiin myös positiivisia korkoja. Näin oli myös Luxemburgissa ja Kyproksessa (kummallakin on vain yksi alue).

Suurin luonnollinen väestönmuutos oli Ranskan kahdella syrjäisimmällä alueella: Mayottessa (32.2 / 1,000 23.1 asukasta) ja Guyanessa (1,000 / XNUMX XNUMX asukasta). Nämä olivat ainoita alueita, joilla raakaöljyn kurssi nousi kaksinumeroisesti.

Haluatko tietää enemmän EU:n väestöstä?

Mainos

Voit lukea lisää väestötilastoista tästä osiosta Alueet Euroopassa - 2023 interaktiivinen painos ja Eurostatin alueellinen vuosikirja - 2023 painos, saatavana myös nimellä sarja Statistics Explained -artikkeleita. Vastaavat kartat Tilastollinen atlas tarjota koko näytön interaktiivinen kartta.

Lisätietoja

Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa