Liity verkostomme!

Jemen

Jemen: EU myöntää lisää 119 miljoonaa euroa humanitaariseen kriisiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on ilmoittanut 119 miljoonan euron lisä humanitaarisesta ja kehitysavusta helpottaakseen haavoittuvassa asemassa olevien jemeniläisten kärsimystä yli kuuden vuoden konfliktista. Jemen on maailman suurin humanitaarinen kriisi, jossa lähes 6% väestöstä tarvitsee humanitaarista apua. Kriisi on myös hidastanut inhimillistä kehitystä maassa yli 70 vuotta ja vaikuttanut kansallisiin instituutioihin, julkisiin palveluihin ja infrastruktuuriin. YK: n yleiskokouksen sivuraiteilla tänään julkistettu rahoitus nostaa EU: n tuen Jemenille 20 miljoonaan euroon vuonna 209.

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič sanoi: "Humanitaariset tarpeet Jemenissä ovat ennennäkemättömiä ja kasvavat, kun taas vastaus on vain puoliksi rahoitettu. Tuhannet nälkää ja miljoonat muut ovat nälänhätällä. EU on sitoutunut jatkamaan apuaan Jemenille . Kehotamme konfliktin osapuolia myöntämään rajoittamattoman humanitaarisen avun ja sallimaan perushyödykkeiden, kuten ruoan ja polttoaineen, virtaamisen. EU tukee YK: n johtamaa poliittista prosessia. Vain rauha voi lopettaa jemeniläisten kärsimykset. "

Kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari Jutta Urpilainen sanoi: ”Ihmisten kärsimykset ja nälänhätä Jemenissä on lopetettava. Käytämme kaikkia käytettävissä olevia välineitä, ja nykyinen vahvistettu kehitysrahoitus osana EU: n lupausta käsittelee taloudellisia vetureita, jotka ruokkivat kasvavia humanitaarisia tarpeita paikan päällä. EU: n vahva signaali muille avunantajille on, että Jemenin kehityshyödyt konfliktin jälkeisestä toipumisesta on säilytettävä. Tämä auttaa haavoittuvassa asemassa olevia perheitä asettamaan ruokaa pöydälle ja pääsemään tärkeisiin palveluihin kaikkialla Jemenissä. Tuemme painottaa voimakkaasti naisten taloudellista vaikutusmahdollisuutta, koska heidän panoksensa on avainasemassa maan tulevaisuuden rakentamisessa. ”

Mainos
  • Ilmoitetun humanitaarisen rahoituksen määrä on 44 miljoonaa euroa. Se tukee siirtymään joutuneita väestöryhmiä sekä haavoittuvassa asemassa olevia yhteisöjä, jotka kärsivät elintarviketurvasta, huonosta ravitsemuksesta ja muista terveyskriiseistä. EU: n rahoitus auttaa toimittamaan elintarvikkeita ja taloudellista apua sekä tarjoaa terveydenhuoltoa, suojelua ja ravitsemusapua kärsineille.
  • Loput EU: n lupauksista, 75 miljoonan euron kehitysrahoituksesta, parantavat konfliktista kärsivien väestöryhmien kestokykyä auttamalla vähentämään heikentyneen taloustilanteen kielteisiä vaikutuksia kasvaviin humanitaarisiin tarpeisiin. EU: n rahoitus auttaa paikallisviranomaisia ​​tarjoamaan ja ylläpitämään peruspalveluja, mukaan lukien terveydenhuolto, koulutus, vesi- ja energiahuolto kestävistä lähteistä. Se auttaa tuottamaan tuloja haavoittuvassa asemassa oleville kotitalouksille tarjoamalla heille toimeentulomahdollisuuksia kulttuuriperinnön säilyttämisalalla ja tukemalla yksityistä yrittäjyyttä. Jemenin nuoret ja naiset ovat tämän lähestymistavan eturintamassa, koska ne ovat ratkaisevia tekijöitä sellaisen taloudellisen perustan suunnittelussa, joka voisi tukea konfliktin jälkeistä talouskehitystä.

Tausta

Jemenin humanitaariset tarpeet ovat saavuttaneet ennennäkemättömän mittakaavan. Sosioekonominen tilanne ja koronaviruspandemia pahentavat tilannetta entisestään. Jemenin heikkenevä taloudellinen tilanne tuhoaa edelleen ihmisten toimeentulon, heikentää heidän mahdollisuuksiaan hankkia ruokaa ja perushyödykkeitä, mikä lisää humanitaaristen tarpeiden määrää.  

Jemenin väliset konfliktit vaarantavat edelleen siviilejä, aiheuttavat siirtymistä ja vahingoittavat infrastruktuuria, kuten sairaaloita ja kouluja. Elintarvikkeiden, polttoaineiden ja lääkkeiden tuontia rajoitetaan, mikä johtaa pulaan ja korkeisiin hintoihin, kun taas humanitaarinen ja kehitysavut kohtaavat edelleen vakavia esteitä.

Mainos

COVID-19-pandemian jatkuvat vaikutukset ovat laajentaneet terveydenhuoltopalveluja ja rajoittaneet pääsyä markkinoille. Ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen Jemenissä on havaittu nälänhädän kaltaisia ​​olosuhteita, ja nälkään joutuneiden määrä nousi lähes 50,000 ihmiseen. Arviolta 16.2 miljoonaa ihmistä kärsii vakavasta elintarviketurvasta.

Koronaviruspandemian jälkeen EU: n humanitaariset kumppanijärjestöt ovat ottaneet käyttöön tartunta-, ehkäisy- ja torjuntatoimenpiteitä leviämisen estämiseksi. Tähän sisältyy tietoisuuden lisääminen ja yhteisön suojaavan lähestymistavan kokeilu, jotta voidaan suojella vakavista infektioista alttiimpia siirtymään joutuneiden väestöryhmien keskuudessa.

Lisätietoja

Humanitaarinen apu Jemenissä

EU: n kumppanuus Jemenin kanssa

EU

Jemen: 95 miljoonaa euroa EU: n humanitaarista apua konfliktien ja nälänhädän uhkaamille ihmisille

Julkaistu

on

Euroopan komissio myöntää 95 miljoonaa euroa humanitaarista tukea Jemenin ihmisten kiireellisimpien tarpeiden tyydyttämiseen ennätyksellisen korkeiden lasten aliravitsemuksen, välittömän nälänhädän ja uusittujen taistelujen keskellä. Yli kahden miljoonan lapsen sekä yli miljoonan raskaana olevan naisen ja äidin odotetaan kärsivän akuutista aliravitsemuksesta vuonna 2, kun taas lisääntyvä vihamielisyys pakottaa tuhannet perheet lähtemään kotitalouksistaan.

Uuden rahoituksen ilmoitti kriisinhallinnasta vastaava komission jäsen Janez Lenarčič korkean tason lupaustapahtuma Jemenille YK, Ruotsi ja Sveitsi isännöivät 1. maaliskuuta. Komissaari Lenarčič sanoi: "EU ei unohda Jemenin ihmisten ankaraa tilannetta, jotka ovat jälleen nälän partaalla kärsittyään maailman pahimmasta humanitaarisesta kriisistä. Uusi EU: n rahoitus on välttämätöntä ihmishenkien pelastamiseksi. Miljoonat ihmiset ovat uupuneet taistelun, COVID-19: n ja uuden taloudellisen romahduksen jälkeisen katastrofaalisen vuoden jälkeen.Konfliktin osapuolten on helpotettava humanitaaristen järjestöjen pääsyä eniten tarvitseville ja vältettävä muita siviilejä. ratkaisevan tärkeää, että kansainvälistä humanitaarista oikeutta ja rajoittamattomia mahdollisuuksia turvata tarvitseville ".

Vuonna 2021 EU: n humanitaarinen apu tarjoaa jatkossakin elintarvikkeita, ravitsemusta ja terveydenhuoltoa, taloudellista apua, vettä ja sanitaatiota, koulutusta ja muuta hengenpelastavaa tukea konfliktin kohteeksi joutuneille ja vaikeaan tarpeeseen joutuneille. Lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

EU

EU on huolissaan siitä, että Yhdysvaltojen päätös merkitä Houthis terroristiksi estää Jemenin nälänhätäapua

Julkaistu

on

Euroopan ulkosuhdehallinto (EUH) on tänään (12. tammikuuta) antanut julkilausuman, jossa se ilmaisee huolestumisensa päätös Yhdysvallat nimeää Houthisiksi kutsutun Ansar Allah -ryhmän ulkomaiseksi terroristijärjestöksi (FTO); Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo listasi myös kolme ryhmän johtajaa SDGT: ksi (Specialized Designated Global Terrorists).

Lähtevän hallinnon päätös on saanut laajan tuomion. EUH: n tiedottaja sanoi, että tämä liike saattaa vaikeuttaa YK: n johtamia pyrkimyksiä löytää kattava ratkaisu Jemenin konfliktiin: "Se vaikeuttaa tarvittavaa diplomaattista sitoutumista Ansar Allahin kanssa ja kansainvälisen yhteisön työtä poliittisissa, humanitaarisissa ja kehitysasioissa . ”

EU on erityisen huolestunut päätöksen vaikutuksista Jemenin humanitaariseen tilanteeseen, jossa on tällä hetkellä välitön nälänhädän vaara. Nimeämisellä on todennäköisesti häiritseviä vaikutuksia kansainvälisen yhteisön rahoittaman humanitaarisen avun toimittamiseen ja pahentaa edelleen yli viiden vuoden konfliktien aiheuttamaa talouskriisiä.

EU on edelleen vakuuttunut siitä, että vain osallistava poliittinen ratkaisu voi lopettaa Jemenin konfliktin ja jatkaa vuoropuhelun edistämistä kaikkien osapuolten välillä. Yhteistyössä kansainvälisen yhteisön kanssa EU on valmis tukemaan toimia, joilla lievennetään nimeämisen vaikutuksia avun toimittamiseen ja talouteen kiinnittäen erityistä huomiota yksityisen sektorin toimivuuteen.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

#Koronaviruksen maailmanlaajuinen vastaus: #EUHumanitarianAirBridge ja 70 miljoonaa euroa lisäapua #Yemenille

Julkaistu

on

EU: n uusi humanitaarinen ilmasilta on lähtenyt Liègestä, Belgiasta, lääketieteellisillä ja muilla välttämättömillä tarvikkeilla Jemenin humanitaarisen toiminnan vahvistamiseksi. Kaikkein haavoittuvimmille jeemenieille toimitetaan yhteensä yli 220 tonnia kriittisiä esineitä. Sitä ovat helpottaneet Ruotsin ja EU: n yhteiset ponnistelut.

Tämä EU: n humanitaarinen ilmasilta vastaa logistiikkahaasteisiin ja rajoituksiin Coronavirus-pandemian seurauksena, koska tavanomaiset toimituslinjat ovat vaikuttaneet vakavasti. Lisäksi EU myöntää 70 miljoonaa euroa ylimääräisen avun lisäämiseksi Jemenissä, jolloin humanitaarinen tuki vuonna 2020 on 115 miljoonaa euroa.

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič sanoi: "Tämä Jemeniin suuntautuva EU: n ilmasiltaoperaatio on suurin laatuaan sen jälkeen kun olemme lentäneet maihin, jotka kärsivät koronaviruksesta. EU: n operaatio ja lisärahoitus osoittavat, että on kiireellistä auttaa jemeniläisiä heidän tuntikausissaan. Koronaviruksen nopea leviäminen maassa, joka jo käsittelee maailman pahinta humanitaarista kriisiä, lisää vielä kerran kärsimyksiä. Avun on päästävä läpi tänään, ei huomenna. Kehotan kaikkia konfliktin osapuolia noudattamaan kansainvälistä tapaansa. velvollisuus myöntää esteetön pääsy puolueettomiin humanitaarisen avun järjestöihin, jotta ne voivat auttaa Jemenin kansaa. "

EU: n humanitaarinen ilmasilta Jemeniin kuljettaa kiireellisiä humanitaarisia lasteja sekä Adeniin että Sanaan ja kestää elokuun alkuun asti. Tarvikkeet hyödyttävät koronaviruksen vastausta, mutta mahdollistavat myös YK: n virastojen, kansainvälisten kansalaisjärjestöjen ja Punaisen Ristin / Punaisen Puolikuun liikkeen muiden hengenpelastavien humanitaaristen ohjelmien jatkamisen.

Jemenissä EU: n rahoittamissa humanitaarisissa toimissa keskitytään hätäapuun konfliktista kärsiville siviileille, mukaan lukien reagointi akuuttiin aliravitsemukseen, elintarviketurvaan, luonnonkatastrofeihin ja epidemioihin.

Tausta

Kaikkien osapuolten yhteistyö Yhdistyneiden Kansakuntien ja muiden humanitaaristen järjestöjen kanssa on ratkaisevan tärkeää. Viisi vuotta konfliktin jälkeen Jemenin kriisi on saavuttanut pohjan. Vuoden 2020 alussa 80 prosenttia väestöstä tarvitsi jonkinlaista humanitaarista apua ja suojelua. Vähentynyt rahoitus ja lisääntyneet käyttörajoitukset johtavat nyt vielä suurempiin vaikeuksiin ja haavoittuvuuteen. Koronaviruspandemian vaikutukset maassa, jossa terveydenhuoltopalvelut ovat romahtaneet ja talous on syvässä kriisissä, voi aiheuttaa nälänhädän.

Konfliktin alkamisen jälkeen vuonna 2015 Euroopan unioni on myöntänyt 896 miljoonaa euroa Jemenin kriisin ratkaisemiseen, joista 554 miljoonaa euroa on humanitaarista apua ja 318 miljoonaa euroa kehitysapua.

Tämä on mahdollistanut elintärkeän avun toimittamisen, mukaan lukien ruoka, terveydenhuolto, koulutus sekä vesi-, suoja- ja hygieniapakkaukset. Jo ennen koronaviruksen puhkeamista varautuminen ja reagointi taudinpurkauksiin oli jo keskeinen painopiste EU: n Jemen-strategiassa. Kolera- ja koronavirusepidemioiden torjumiseksi EU rahoittaa hoitokeskuksia ja ennaltaehkäisyä.

Lisätietoja

EU: n humanitaarinen ilmasilta

EU: n humanitaarisen avun operaatiot Jemeniin

 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa