Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

ACI EUROPE kehottaa hallituksia noudattamaan WHO:n ohjeita ja hylkäämään yleiset matkustuskiellot

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Lentokenttien kauppajärjestö ACI EUROPE on tukenut voimakkaimmin Maailman terveysjärjestön kehotusta vastata Omicron-muunnelmaan rauhallisesti ja harkiten ja kehottanut hallituksia reagoimaan vastaavasti. WHO toteaa päivitetyssä COVID-19-matkailuneuvonnassaan: "Maiden tulee jatkossakin soveltaa näyttöön perustuvaa ja riskeihin perustuvaa lähestymistapaa matkustustoimenpiteitä toteuttaessaan. Ylelliset matkustuskiellot eivät estä kansainvälistä leviämistä, ja ne asettavat raskaan panoksen. taakka ihmishenkiin ja toimeentuloon Euroopan lentokentät ovat maan matkustuspolitiikan etulinjassa, ja ne ovat nähneet omakohtaisesti matkustuskieltojen ja muiden äärimmäisten matkustusrajoitusten - erityisesti karanteenien - dramaattiset ja suhteettoman suuret vaikutukset, joilla on vain vähän vaikutusta epidemiologiseen tilanteeseen. "

WHO:n yksiselitteiset ohjeet maille, etteivät he joutuisi matkustuskieltoon, ovat erittäin tervetulleita. Päivitetty neuvo tulee, kun ACI EUROPE suhtautui myönteisesti Euroopan komission viime viikolla julkaisemiin uusiin matkustusjärjestelyehdotuksiin, joissa painotetaan matkustajien terveydentilaa lähtömaan sijaan. Yhteiskunnallisia ja taloudellisia vahinkoja syntyy, kun äärimmäiset matkustusrajoitukset, kuten eräiden maiden äskettäin käyttöön ottamat rajoitukset, ohittavat pandemian tähän mennessä saadut opetukset.

ACI EUROPE:n pääjohtaja Olivier Jankovecsaid: "Tiedämme kiistattomasti viimeisten 20 kuukauden aikana saadun kokemuksen perusteella, että yleiset matkustuskiellot ja karanteenit eivät ole tehokkaita estämään uusien muunnelmien leviämistä. Vaikka niillä ei ole vaikutusta epidemiologiseen tilanteeseen, niillä on dramaattisia seurauksia toimeentuloon. Kehotamme kaikkia maita noudattamaan WHO:n neuvoja ja varmistamaan, että ne noudattavat näyttöön perustuvia ja riskeihin perustuvia lähestymistapoja matkustussuunnitelmiaan tarkistaessaan osana Omicron-varianttia koskevia varotoimenpiteitä. Erityisesti kohdennettuja lähtöä edeltäviä testauksia tulisi suosia matkustuskieltojen ja karanteenien sijaan. Tehokas koordinointi ja yhdenmukaistaminen EU:n tasolla, johon osallistuvat kaikki ETA-maat, Sveitsi ja myös Yhdistynyt kuningaskunta, on välttämätöntä.

ACI EUROPE huomautti myös, että rokotusten lisääminen on kiireellistä paitsi Euroopassa myös maailmanlaajuisesti. Jankovec kommentoi: "Omicron-variantin syntymistä ja leviämistä olisi vaikea olla yhdistämättä nykyiseen maailmanlaajuiseen rokotusten epätasa-arvoon - mikä todistaa tuskallisesti, että "kukaan ei ole turvassa ennen kuin kaikki ovat turvassa", kuten komission puheenjohtaja von toistuvasti totesi. Mutta tämä tarkoittaa, että EU:n ja muiden Euroopan maiden on tehtävä paljon enemmän varmistaakseen, että COVAX saa rokotteet nopeasti alhaisen tulotason maihin. Tämä saattaa myös edellyttää EU:n linjaamista Yhdysvaltojen kanssa patenttien ja muiden immateriaalioikeuksien levittämiseksi. COVID-19-rokotuksista ja hoidoista. Laajemman ja oikeudenmukaisemman rokotusten ja hoitojen saatavuuden turvaaminen kaikkialla maailmassa on ehdoton edellytys, jotta voidaan tehokkaasti vähentää riskiä muiden huolenaiheiden ilmaantumisesta. Lento- ja matkailualat ovat välittömimmin alttiina elpymisille COVID-19-pandemiassa. Emme vain voi jatkaa näin."

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa