Liity verkostomme!

Länsi-Balkan

Merkel tukee Länsi-Balkanin aluetta EU: n yhdentymisen tiellä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Saksan liittokansleri Angela Merkel (Kuvassa) on maininnut, että kuudesta Länsi-Balkanin maasta tulisi tulevaisuudessa EU: n jäsenvaltioita. Hän pitää tätä strategista strategista merkitystä viittaamalla Kiinan ja Venäjän vaikutuksiin alueella, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

"Euroopan unionin oma etu on ajaa prosessia eteenpäin", Merkel sanoi Länsi-Balkanin tulevaisuutta käsittelevässä virtuaalikonferenssissa.

Konferenssiin osallistuivat Serbian, Albanian, Pohjois-Makedonian, Bosnia-Hertsegovinan, Montenegron ja Kosovon hallitusten päämiehet sekä Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

Mainos

Vuonna 2003 Thessalonikissa pidetyssä neuvoston huippukokouksessa Länsi-Balkanin yhdentyminen asetettiin etusijalle EU: n laajentumisessa. EU: n suhteet Länsi-Balkanin maihin siirrettiin ulkosuhteista laajentumispolitiikkaan vuonna 2005.

Serbia haki virallisesti Euroopan unionin jäsenyyttä 22. joulukuuta 2009. Liittymisneuvottelut ovat parhaillaan käynnissä. Ihannetapauksessa Serbian odotetaan saattavan neuvottelut päätökseen vuoden 2024 loppuun mennessä.

varten Albanialiittymisneuvottelut alkoivat viime vuoden maaliskuussa, kun EU: n ministerit pääsivät poliittiseen sopimukseen liittymisneuvottelujen aloittamisesta Albanian ja Pohjois-Makedonian kanssa. Tähän asti Albania on saanut EU: n rahoina yhteensä 1.2 miljardia euroa kehitysapua liittymistä valmistelevasta tukivälineestä, joka on EU: n ehdokasmaiden rahoitusmekanismi.

Mainos

Luultavasti laajin tuki kaikista Länsi-Balkanin valtioista unioniin liittymisessä on Montenegro. Liittymisneuvottelut Montenegron kanssa alkoivat 29. kesäkuuta 2012. Kun kaikki neuvotteluluvut avattiin, maan laaja tuki EU: n jäsenvaltioiden virkamiesten keskuudessa voi osoittautua erittäin arvokkaaksi Montenegrolle liittymisajan päättymiselle vuodelle 2025.

Pohjois-Makedonia naapureidensa edessä on vielä enemmän esteitä tulla seuraavaksi EU: n jäsenvaltioksi. Pohjois-Makedonia kohtasi kaksi erillistä kysymystä sekä Kreikan että Bulgarian kanssa. Maakunnan nimi "Makedonia" oli kiistan kohteena naapurimaiden Kreikan kanssa vuosina 1991--2019, mikä johti Kreikan veto-oikeuteen EU: n ja Naton liittymisneuvotteluihin. Kun asia oli ratkaistu, EU antoi virallisen hyväksyntänsä liittymisneuvottelujen aloittamiselle Pohjois-Makedonian ja Albanian kanssa maaliskuussa 2020. Bulgaria toisaalta marraskuussa 2020 esti tosiasiallisesti Pohjois-Makedonian EU-liittymisneuvottelujen virallisen alkamisen siitä, mitä se pitää hitaana. kahden maan välisen vuoden 2017 ystävyyssopimuksen täytäntöönpanon edistyminen, valtion tukema tai siedetty vihapuhe ja vähemmistövaatimukset Bulgariaa kohtaan.

Vielä vähemmän onnekas EU-jäsenyysneuvottelujen jonotuslistalla on Bosnia ja Hertsegovina. Euroopan komissio julkaisi lausunnon Bosnian hakemuksesta toukokuussa 2019. Se on edelleen potentiaalinen ehdokasmaa, kunnes se pystyy vastaamaan onnistuneesti kaikkiin Euroopan komission kyselylomakkeen kysymyksiin ja "varmistamaan vakautus- ja assosiaatiokomitean toiminnan. ja kehittää kansallinen ohjelma EU: n säännöstön käyttöönottoa varten. " Monet tarkkailijat arvioivat, että Bosnia ja Hertsegovina on EU-jäsenyyden hakevien Länsi-Balkanin maiden EU-integraation pohjalla.

Kosovo EU on tunnustanut potentiaalisen jäsenehdokkaan. EU: n ja Kosovon välinen vakautus- ja assosiaatiosopimus allekirjoitettiin 26. helmikuuta 2016, mutta Kosovo on edelleen kaukana EU: hun liittymisen tiellä.

Euroopan komission puheenjohtaja tukee myös kuuden Länsi-Balkanin maan integraatioprosessin nopeuttamista. Von der Leyen sanoi: "Ensisijaisena tavoitteena on nopeuttaa laajentumisohjelmaa koko alueella ja tukea Länsi-Balkanin kumppaneitamme heidän työssään tarvittavien uudistusten toteuttamiseksi edistyäkseen heidän eurooppalaisella polullaan."

itäinen kumppanuus

Viisumivapaus: Komissio raportoi Länsi -Balkanin ja itäisen kumppanuuden maiden vaatimusten jatkuvasta täyttämisestä

Julkaistu

on

Komissio on esittänyt kantansa Neljäs kertomus EU: n viisumivapauden seurannasta Albanian, Bosnia ja Hertsegovinan, Montenegron, Pohjois-Makedonian ja Serbian sekä Georgian, Moldovan ja Ukrainan kanssa. Raportissa keskitytään vuonna 2020 toteutettuihin toimiin suositusten noudattamiseksi Kolmas kertomus viisumien keskeytysmekanismin puitteissa.

Niiden maiden osalta, jotka ovat olleet viisumivapaita alle seitsemän vuoden ajan (Georgia, Moldova ja Ukraina), raportissa esitetään myös yksityiskohtaisempi arvio muista toimista, jotka on toteutettu vertailuarvojen jatkuvan täyttämisen varmistamiseksi. Raportissa todetaan, että kaikki asianomaiset maat täyttävät edelleen viisumivapausvaatimukset ja edistyivät viime vuoden suositusten noudattamisessa. Samalla raportissa tuodaan esiin alueita, joilla kustakin maasta tarvitaan lisätoimia. Raportissa todetaan myös, että viisumivapaasta liikkuvuudesta on edelleen myönteisiä taloudellisia, sosiaalisia ja kulttuurisia etuja EU: n jäsenvaltioille ja kumppanimaille.

Sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson sanoi: ”Viisumivapaa matkustaminen EU: n sekä Länsi-Balkanin ja itäisen kumppanuuden maiden välillä on merkittävä saavutus. Vaikka COVID-19-pandemiaan liittyvillä rajoituksilla oli suuri vaikutus liikkuvuuteen, Länsi-Balkanin viisumivapaiden maiden ja itäisen kumppanuuden on jatkettava ja tehostettava ponnistelujaan muuttoliikkeen ja turvapaikan hallitsemisessa sekä korruption ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa. ”

Mainos

Muuttoliike, turvapaikka ja takaisinottoyhteistyö

COVID-19-pandemialla ja siihen liittyvillä matkustusrajoituksilla oli suuri vaikutus muuttoliikkeeseen ja liikkuvuuteen EU: hun. Suurin osa EU: hun matkustavista teki sen laillisin perustein. Vaikka kaikki arvioidut maat jatkoivat toimenpiteitä laittoman muuttoliikkeen torjumiseksi, tarvitaan lisätoimia jatkuvien huolenaiheiden ratkaisemiseksi:

 • Turvapaikkahakemukset vähentynyt jyrkästi keväällä 2020. Useiden maiden on kuitenkin edelleen käsiteltävä kansalaistensa perusteettomia turvapaikkahakemuksia, muun muassa vahvistamalla osallistumista rikollisia uhkia torjuvaan eurooppalaiseen monialaiseen foorumiin (EMPACT) ja jatkamalla kohdennettujen tiedotuskampanjoiden järjestämistä.
 • Vaikka palautusprosentit laski lentojen rajoitetun saatavuuden vuoksi, hyvä yhteistyö paluuta ja takaisinottoa varten jatkuu jäsenvaltioiden ja osallistujamaiden välillä.
 • Vaikka sääntöjenvastaisten rajanylitysten määrä on yleisesti vähentynyt, alueiden parannuksia raja- ja muuttoliikkeen hallinta tarvitaan edelleen. Vastaanottokapasiteetti joissakin Länsi -Balkanin maissa on edelleen huolestuttava erityisesti Bosnia ja Hertsegovinassa.
 • - Frontexin asesopimukset Pohjois -Makedonian ja Bosnia ja Hertsegovinan kanssa, olisi saatettava nopeasti päätökseen ja pantava täytäntöön.
 • Jotta voidaan varmistaa hyvin hallinnoitu muuttoliike- ja turvallisuusympäristö, joka on viisumivapauskriteerien jatkuvan täyttymisen edellytys, arvioitavien maiden on varmistettava mukauttaminen edelleen EU: n viisumipolitiikkaan.

Yleinen järjestys ja turvallisuus

Mainos

Kaikki arvioidut maat jatkoivat toimenpiteitä estääkseen ja torjua järjestäytynyttä rikollisuutta. Lisätoimia tarvitaan kuitenkin sisäisen turvallisuuden huolenaiheiden ratkaisemiseksi:

 • Maiden olisi ryhdyttävä toimiin tehokkaasti järjestäytyneen rikollisuuden torjunta, rahoituspetokset ja rahanpesu, erityisesti parantamalla lainvalvontaviranomaisten välistä koordinointia.
 • Korkea korruptio on edelleen huolenaihe. Joissakin tapauksissa lahjonnan vastaisia ​​toimia haittaavat edelleen korruption vastaisten virastojen rajalliset valmiudet ja oikeudellinen asema sekä tuomioiden vähäinen määrä niissä korruptiotapauksissa, jotka ovat oikeudenkäynnissä (erityisesti Moldovassa ja Ukrainassa).
 • Viisumittomat maat kansalaisuuden myöntäminen vastineeksi investoinneista pitäisi tehokkaasti lopettaa tällaiset järjestelyt, jotta muiden viisumipakon saaneiden maiden kansalaiset eivät kiertäisi EU: n lyhytaikaista viisumimenettelyä ja sen aiheuttamia muuttoliike- ja turvallisuusriskejä.

Seuraavat vaiheet

Komissio seuraa edelleen viisumivapautta koskevien vaatimusten täyttymistä ylimpien virkamiesten kokouksissa sekä oikeuden, vapauden ja turvallisuuden alakomitean säännöllisissä kokouksissa sekä EU: n ja viisumivapaiden maiden välisissä kahdenvälisissä ja alueellisissa vuoropuheluissa. Länsi -Balkanin osalta tämä seuranta tapahtuu myös säännöllisillä laajentumiskertomuksilla ja tarvittaessa EU -jäsenyysneuvotteluilla. Komissio jatkaa raportointia Euroopan parlamentille ja neuvostolle vähintään kerran vuodessa.

Tausta

EU: ssa on tällä hetkellä voimassa viisumivapaus 61 maan kanssa. Tämän viisumivapauden piirissä EU: n ulkopuoliset kansalaiset, joilla on biometrinen passi, voivat tulla Schengen-alueelle 90 päiväksi 180 päivän kuluessa ilman viisumia. Schengen-alueella vieraileviin viisumivapaisiin matkustajiin sovelletaan Euroopan matkustustieto- ja lupajärjestelmä (ETIAS) vuoden 2022 lopusta lähtien.

Osana Vahvistettu viisumien keskeytysmekanismi, joka hyväksyttiin maaliskuussa 2017, komissio seuraa viisumivapautta koskevien vaatimusten jatkuvaa täyttämistä EU: n ulkopuolisissa maissa, jotka ovat saaneet viisumivapauden viisumivapautta koskevan vuoropuhelun tuloksena alle seitsemän vuotta sitten, ja raportoi Euroopan parlamentille ja neuvostolle vähintään kerran vuodessa.

Raportti on neljäs viisumien keskeytysmekanismin puitteissa Ensimmäinen viisumien keskeytysmekanismin raportti joulukuuta 2017, Toinen viisumien keskeytysmekanismin raportti julkaistu joulukuussa 2018 ja Kolmas kertomus viisumien keskeytysmekanismista julkaistu heinäkuussa 2020.

Tämän raportin tiedot koskevat kalenterivuotta 2020 ja tarvittaessa päivityksiä vuodelle 2021.

Montenegron, Serbian ja Pohjois-Makedonian kansalaiset voivat matkustaa EU: hun ilman viisumia joulukuusta 2009. Albanian ja Bosnia ja Hertsegovinan kansalaisten osalta tämä on mahdollista vuoden 2010 lopusta lähtien. Moldovan osalta viisumivapaus tuli voimaan huhtikuussa 2014 , Georgian osalta maaliskuussa 2017 ja Ukrainan osalta kesäkuussa 2017.

Lisätietoja

Neljäs kertomus viisumien keskeyttämismekanismin puitteissa

Valmisteluasiakirjassa

Kysymys ja vastaukset

Vahvistettu viisumien keskeytysmekanismi

Continue Reading

Rikollisuus

18 pidätettiin yli 490 siirtolaisen salakuljetuksesta Balkanin reitille

Julkaistu

on

Romanian poliisin (Poliția Română) ja rajapoliisin (Poliția de Frontieră Română) virkamiehet, Europolin tukemana, purkivat järjestäytyneen rikollisryhmän, joka osallistui siirtolaisten salakuljetukseen niin kutsutulla Balkanin reitillä.

Toimintapäivä 29. heinäkuuta 2021 johti:

 • 22 kotietsintää
 • 18 epäiltyä pidätettiin
 • Ammusten takavarikointi, viisi ajoneuvoa, matkapuhelimet ja 22 000 euroa käteistä

Lokakuusta 2020 lähtien toiminut rikollinen verkosto koostui Egyptin, Irakin, Syyrian ja Romanian kansalaisista. Rikollisella ryhmällä oli soluja Balkanin reitin eri maissa, joista alueelliset avustajat hallinnoivat Jordaniasta, Iranista, Irakista ja Syyriasta tulevien siirtolaisten rekrytointia, majoitusta ja kuljetusta. Useat Romaniassa sijaitsevat rikossolut helpottivat siirtolaisryhmien Bulgarian ja Serbian rajanylitystä ja järjestivät tilapäismajoituksen Bukarestin alueella ja Länsi -Romaniassa. Siirtolaiset salakuljetettiin Unkariin matkalla Saksaan lopulliseksi määränpääkseen. Yhteensä 26 laitonta siirtolaiskuljetusta pidätettiin ja 490 siirtolaista havaittiin yrittäessään ylittää laittomasti Romanian raja. Hyvin organisoitu rikollinen ryhmä osallistui myös muuhun rikolliseen toimintaan, kuten huumekauppaan, asiakirjapetoksiin ja omaisuusrikoksiin.

Mainos

Jopa 10,000 € / maahanmuuttaja

Maahanmuuttajat maksoivat 4,000–10,000 4,000 euroa ihmiskaupan segmentistä riippuen. Esimerkiksi Romaniasta Saksaan ylittämisen helpottamisen hinta oli 5,000–60 euroa. Maahanmuuttajat, joista osa oli lapsiperheitä, majoitettiin erittäin huonoissa olosuhteissa, usein ilman pääsyä wc: hen tai juoksevaan veteen. Turvakotien osalta epäillyt vuokrasivat asuntoja tai käyttivät ryhmän jäsenten asuntoja, jotka sijaitsevat pääasiassa Călărașin piirikunnassa, Ialomițan läänissä ja Timișoarassa. Yhdessä turvakotissa, jonka koko oli noin 2 m100, epäillyt piilottivat XNUMX ihmistä samanaikaisesti. Siirtolaiset siirrettiin riskialttiissa olosuhteissa liian täynnä oleviin kuorma -autoihin tavaroiden välillä ja pakettiautoihin, jotka oli piilotettu ilman asianmukaista ilmanvaihtoa. 

Europol helpotti tietojenvaihtoa ja tarjosi analyyttistä tukea. Toimintapäivänä Europol lähetti yhden analyytikon Romaniaan tarkistamaan operatiiviset tiedot reaaliajassa Europolin tietokantoihin ja toimittamaan johtopäätöksiä alan tutkijoille. 

Mainos

Katso video

Continue Reading

ympäristö

Raportti: Länsi-Balkanin hiilivoimalaitokset saastuttavat kaksi kertaa enemmän kuin EU: n

Julkaistu

on


KauhuEnergian ja puhtaan ilman tutkimuksen keskuksen (CREA) ja 12. heinäkuuta julkaistavan Bankwatchin t osoittavat, kuinka 18 Länsi-Balkanin hiilivoimalaitosta päästää kaksi kertaa niin paljon rikkidioksidia kuin 221 voimalaitosta EU yhdessä vuodessa: 2019. Tämä on jyrkässä ristiriidassa vuoteen 2015, jolloin SO-päästöt2  - ilman epäpuhtaus, joka voi aiheuttaa hengityselimiä ja muita terveysongelmia - hiilivoimaisella sähköntuotannolla silloisessa EU28: ssa oli 20% enemmän kuin Länsi-Balkanin maista.

- raportti, Länsi-Balkanin hiilivoimalaitokset saastuttivat kaksi kertaa enemmän kuin EU: ssa vuonna 2019, toteaa, että jotkut yksittäiset Länsi-Balkanin hiilivoimalaitokset päästävät enemmän kuin kokonaiset EU-maat. Serbiassa Nikola Tesla A ylitti SO: n kokonaismäärän2 eniten päästävien EU-maiden, Puolan, päästöt.
Kun tarkastellaan päästöjä tuotettua sähköä kohti GWh, Ugljevik, Bosnia ja Hertsegovinassa, 50 tonnilla SO2/ GWh, on suurin rikoksentekijä. Vertailun vuoksi Puolan Bełchatów, EU: n saastuttavin voimalaitos, päästää vain 1.1 tonnia SO2 / GWh.

Vaikka EU on sulkenut 30 tällaista kivihiilivoimalaitosta vuodesta 2016 ja on noudattamassa teollisuuden päästöjä koskevaa direktiiviä ja sen vaatimuksia pilaantumisen vähentämiseksi, näin ei ole ollut Länsi-Balkanin alueella, jossa pilaantumisen torjuntaa koskevia sääntöjä on rikottu toistuvasti.

Vuodesta 2018 lähtien Länsi-Balkanin 17 hiilivoimalaitoksella 18: llä on ollut oikeudellinen velvoite panna täytäntöön EU: n suurpolttolaitosten direktiivi (LCPD). Tämän olisi pitänyt johtaa merkittävään välittömään SO-tason laskuun2, NOx ja pölysaasteet, minkä jälkeen näitä epäpuhtauksia vähennetään asteittain vuoden 2027 loppuun saakka. 

"Nämä havainnot osoittavat, että Länsi-Balkanilla on kiireellisesti lopetettava kivihiilellä tuotetun sähköntuotanto sekä parannettava pikaisesti näiden laitosten pilaantumisen valvontaa niiden jäljellä olevan palvelusvuoden aikana", kertoi Balkanin ilmansaasteiden kampanjan koordinaattori Davor Pehchevski Pankkikello. "Kivihiilestä tekeminen menneisyyden energialähteeksi on valtava etu Länsi-Balkanin maille, jotka pyrkivät parantamaan väestönsä terveyttä. Se auttaisi myös heidän pyrkimyksissään EU-jäsenyyteen ja asettaisi kurssin all-inclusive-siirtymiselle pois kaikista fossiilisista polttoaineista koko EU: n ja energiayhteisön alueella tulevina vuosikymmeninä. "

CREA ja Bankwatch vetoavat Euroopan komission energia-asioiden pääosastoon varmistamaan vahvemmat, tehokkaat ja varoittavat täytäntöönpanovälineet energiayhteisön perustamissopimuksen rikkomuksista, etenkin LCPD: n noudattamatta jättämisestä, rankaisemiseksi. Katso raportti hänestäe.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa